Προς το περιεχόμενο

tablet ή laptop ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έψαξα πολύ αλλά κατέληξα σε αδιέξοδο . Μπορείτε να με βοηθήσετε να επιλέξω ανάμεσα σε ταμπλετ ή λάπτοπ ? Όποιο από τα δύο και αν πάρω προορίζεται για διάβασμα , μουσική (με ακουστικά) , καμιά ταινία και λίγο προγραμματισμό. Θα πρέπει να έχει μια Α ισχύ και από ότι έχω δει σε αυτά τα χρήματα βγαίνουν και τάμπλετ πολύ ισχυρά.

ΥΓ1. υπάρχει αρκετά καλός σταθερός στο σπίτι(αν δεν είχα desktop , δεν το συζητούσα καν)

ΥΓ2.δεκτή οποιαδήποτε γνώμη , η προσωπική εμπειρία καθώς νομίζω πως το δικό μου ενδοιασμό τον έχουν πολλοί οπότε είναι αρκετά χρήσιμο το πόστ

Δημοσ.

Γράψε και κάτι ακόμα να περιορίσουμε τις επιλογές.

Λογικά για λάπτοπ εννοείς max 13" ή και παραπάνω?

Πόσο σε ενδιαφέρει η ευκολία μεταφοράς?Θα το δουλεύεις πιο πολύ εκτός ή στο σπίτι περισσότερο?

Πόσα θες να διαθέσεις περίπου?

Έχεις/είχες  κάποιο άλλο tablet/laptop ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eφοσον εχεις σταθερο,το λαπτοπ τι το χρειζεσαι?

Θα δουλευεις εκτος σπιτιου?

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

όχι παραπάνω από 13'' , νομίζω είναι περιττό.

θα το δουλεύω μόνο εκτός σπιτιού.

γύρω στα 400-450 ευρω.

όχι δεν είχα κάποιο τάμπλετ η λάπτοπ παλιότερα.

γενικά είμαι φοιτητής οπότε τη φορητή συσκευή την θέλω για διάβασμα σημειώσεων εκτός σπιτιού και γενικά για ενασχόλιση εκτός σπιτιού αλλά όχι με κάποιο βάρύ πρόγραμμα

Δημοσ.

Πιστεύω το tablet καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.Με ένα ποιοτικό αποσπώμενο πληκτρολόγιο είσαι κομπλέ.

Θα το χρησιμοποιήσεις σε περιπτώσεις που το λάπτοπ δεν θα το άνοιγες καν(η δεν θα το είχες πάρει καν μαζί σου.) και όποτε θες για γράψιμο ή προγραμματισμό έχεις και πληκτρολόγιο.

Το ιδανικό για θέμα φορητότητας θα ήταν κατι στις 8"+ αλλα επειδή ανέφερες και ταινία σου προτείνω τις 10".

Τα χρήματα που διαθέτεις σε υπερκαλύπτουν για κάτι ποιοτικό.(4πυρηνο,full hd,2gb ram κ.λ.π.)

Στα συν οτι στο tablet εχεις χοντρικά διπλάσια διάρκεια μπαταρίας.

Για το θέμα του προγραμματισμού δεν γνωρίζω ,σου προτείνω να ανοίξεις ενα συγκεκριμένο θέμα μήπως είναι καλύτερα να κοιτάξεις κάποιο windows tablet.

Δημοσ.

όχι παραπάνω από 13'' , νομίζω είναι περιττό.

θα το δουλεύω μόνο εκτός σπιτιού.

γύρω στα 400-450 ευρω.

όχι δεν είχα κάποιο τάμπλετ η λάπτοπ παλιότερα.

γενικά είμαι φοιτητής οπότε τη φορητή συσκευή την θέλω για διάβασμα σημειώσεων εκτός σπιτιού και γενικά για ενασχόλιση εκτός σπιτιού αλλά όχι με κάποιο βάρύ πρόγραμμα

Για δες εδω στο post 873 μια αξιόλογη πρόταση που μπορεί να σε καλύψει.

http://www.insomnia.gr/topic/513874-windows-tabletshybrids-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/page-59

Δημοσ.

Για δες εδω στο post 873 μια αξιόλογη πρόταση που μπορεί να σε καλύψει.

http://www.insomnia.gr/topic/513874-windows-tabletshybrids-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/page-59

Φίλε μου το συγκεκριμένο ενώ είναι πολύ καλό σε χαρακτηριστικά και τιμή πιστεύω οτι δεν εξυπηρετεί τόσο για χρήση ώς tablet.

11.6" με αρκετό bezel. Διαστάσεις 30,5cm

Αν και σαν λύση είναι πιο πλήρης, βασικότερο είναι να δούμε για τη χρήση προορίζεται και μετά τα υπόλοιπα.

Το συγκεκριμένο θα έλεγα οτι πάει προς το αντίστοιχο του phablet στα κινητά.

Βέβαια όλα είναι υποκειμενικά στη χρήση και το πως βολεύεται ο καθένας απλά το αναφέρω επειδή ο φίλος δεν είχε παλαιότερα αντίστοιχη συσκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εναλλακτική το Thinkpad 10 η Dell venue 11 pro που είναι 10.2 και 10.8 ίντσες αντίστοιχα αλλά μόνο στις version με 4gb ram είναι περισσότερο επένδυση προτάσεις,αλλά οι τιμές τους είναι way too much από το Asus t200 που είναι πιο ισορροπημένη πρόταση και value for money.<br> Μπορεί 11.6 ίντσες να είναι too big για tablet αλλά είναι ιδανικοτερο για λαπτοπ χρήση.<br> Άρα ανάλογα που δίνει μεγαλύτερη σημασία κανείς περισσότερο,επιλέγει αντίστοιχα.<br><br> Sent from my iPad using Insomnia

Επεξ/σία από alextrela172
Δημοσ.

ας εξηγήσω λίγο το υποκειμενικό. είμαι φοιτητής και έχω ήδη ένα desktop το οποίο είναι αρκετά δυνατό μηχάνημα . θα ήθελα άλλο ένα μηχάνημα για κάθε στιγμή που είμαι εκτός σπιτιού (στο σπίτι δηλαδή δεν θα το ανοίγω καν) . αυτές οι στιγμές εκτος σπιτιού θα μπορούσαν να είναι είτε όταν πάω για διάβασμα σε μια καφετέρεια , είτε όταν είμαι για 3 ώρες στο λεωφορείο , είτε ακόμα και σε μια εκδρομή ή διακοπές. μπορώ να  διαθέσω για κάτι τέτοιο γύρω στα 400 ευρώ. χωρίς να σημαίνει ότι αν βρω κάτι αξιόλογο στα 250 θα αρνηθώ να το πάρω γτ απλά έχω τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω. σύμφωνα με τις ανάγκες μου εγω έχω ψιλοκαταλήξει σε τάμπλετ με καταλητικό ρόλο να παίζουν το μέγεθός του και η αυτονομία του. και το γεγονός ότι μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω μου εξασφαλίζει ότι θα πάρω και αρκετά αξιόλογο μηχάνημα(στα 400 ευρω υπάρχουν πολύ δυνατα). ευχαριστώ που αφιερώνετε τον χρόνο σας ώστε να αποφασίσω εγω

Δημοσ.

Ή πέρνεις ένα windows tablet ή το ψάχνεις και για τις άλλες πλατφόρμες αν σε ενδιαφέρει.

Yπάρχουν εφαρμογές για να γράψεις κώδικα στο android.C και C++ σίγουρα. Υποθέτω θα υπάρχουν και για iOS αλλα δεν γνωρίζω.

Δες ποιες γλώσσες σε ενδιαφέρουν και σε ποια πλατφόρμα μπορείς να τις δουλέψεις.Όταν το δείς αυτό σου κάνουμε και κάποια ολοκληρωμένη πρόταση.

Μπαταρία όλα τα ποιοτικά είναι γύρω στις 9-10 ώρες πανω κατω(ονομαστική πάντα)

οθόνη fullhd μπορεί και παραπάνω .

Για τις ίντσες διαλέγεις ότι νομίζεις.Πριν την αγορά να τα δεις απο κοντά αν έχεις τη δυνατότητα ή τουλάχιστον κάποια παρόμοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...