Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικα απο χθες μολις ανοιγω τον υπολογιστη φορτωνουν ολα κανονικα αλλα στο τελος, εκει οπου κανονικα πρεπει να εμφανιστει το περιβαλλον των Windows 7, εμφανιζεται μια μαυρη οθονη αλλά με τον κερσορα του ποντικιου να εμφανιζεται και να κινειται κανονικα!!

Βλεποντας λυσεις στο ιντερνετ διαπιστωσα οτι ειναι γνωστο προβλημα με 1002 κυριολεκτικα διαφορετικες πιθανες αιτιες(δοκιμασα καμια 10ρια λυσεις ματαια ομως) οποτε δεν βλεπω να μπορω να το λυσω οποτε παω για φορματ....... :( :( :(

Τα δεδομενα ευτυχως(του δισκου αυτου C:\) φαινονται μια χαρα. Ομως πως τα αποθηκευω σε αλλο δισκο(εστω F:\)?

2 τροπους βρηκα και θελω μια γνωμη για το ποιος ειναι ο ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ! Για το ποιος δηλαδη θα μου παρεχει 100% ασφαλεια στην αντγραφη των δεδομενων.

1)Εγκατεστησα εναν αλλο δισκο F:\ και εγκατεστησα εκει τα Windows 7 ξανα. Μπαινοντας απο εκει δεν βλεπω τα δεδομενα στον δισκο C:\ που εχει το προβλημα. Μου λεει οτι δεν εχω προσβαση στον δισκο C. Mπαινοντας ομως με safe mode απο τα Windows του δισκου F(στα προβληματικα Windows του δισκου C δεν μπορω να μπω ουτε σε safe mode) μπορω να δω τα περιεχομενα του δισκου C και να τα αντιγραψω.

Αλλά επειδη ειναι safe mode φοβαμαι μην τυχον και η αντιγραφη(απο τον C στον F) δεν ειναι αξοπιστη ή μηπως ειναι πολυ αργη.

2)Με ενα live CD με Ubuntu πχ να κανω την αντιγραφη αλλα δεν εχω ιδεα απο GNU/Linux οποτε παροτι οι οδηγιες ειναι ευκολες για το πως θα το κανω, οι οδηγες εμπεριεχουν και πληκτρολογηση καποιων εντολων και σκεφτομαι εαν δεν ειναι ετσι οπως τα λεει η σελιδα με τις οδηγιες και μου βγαλει καποιο σφαλμα πχ τοτε "την εβαψα".

Οποτε?

Ειναι 100% ασφαλες και γρηγορο με safe mode ή να προτιμησω την αλλη λυση με το live cd με Ubuntu? Ή κατι αλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκει που σου λεει οτι δεν εχεις permission να δεις καποιον φακελο για να δεις τα περιεχομενα (ειναι λογικο γιατι οι φακελοι της αλλης εγκαταταστης εχουν permissions για τους χρηστες της αλλης εγκαταστασης)

πηγαινε στις ιδιοτητες..και προσθεσε τον χρηστη "everyone" να εχει φουλ κοντρολ...και να περασει την αλλαγη σε ολα τα αρχεια και υποφακελους που εμπεριεχονται...

λογικα μετα θα βλεπεις τα περιεχομενα κανονικα...

ολα αυτα αν δεν εχεις σκοπο να παιξεις ξανα με την προβληματικη εγκατασταση..γιατι το να βαλεις everyone-full control σε φακελους ειναι λιγο μαλακια απο πρακτικη αποψη :)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

εκει που σου λεει οτι δεν εχεις permission να δεις καποιον φακελο για να δεις τα περιεχομενα (ειναι λογικο γιατι οι φακελοι της αλλης εγκαταταστης εχουν permissions για τους χρηστες της αλλης εγκαταστασης)

πηγαινε στις ιδιοτητες..και προσθεσε τον χρηστη "everyone" να εχει φουλ κοντρολ...και να περασει την αλλη σε ολα τα αρχεια και υποφακελους που εμπεριεχονται...

Δεν με αφηνει να δω τις ιδιοτητες.

Οταν βεβαια μπαινω σε safe mode απο το F βεβαια παντα) με αφηνει να του αλλαξω τις ιδιοτητες. Αυτο ενοουσες?

Αρα για να μου προτεινεις αυτο, υποθετω οτι υπονοεις οτι δεν ειναι και τοσο καλη η ιδεα να αντιγραψω τον C στον F σε κατασταση safe mode?

Δημοσ.

οχι εννοω οτι οι φακελοι σε μια εγκατασταση windows εχουν συγκεκριμενα permissions...αν βαλεις πληρη προσβαση στον "everyone" σε καποιους φακελους που δεν πρεπει..θαναι μαλακια

αν ομως η εγκατασταση ειναι περα για περα τελειωμενη..το κανεις στους φακελους που θες..τσιμπας τα αρχεια..και ας παρει πουλο η εγκατασταση :)

Δημοσ.

Ξαφνικα απο χθες μολις ανοιγω τον υπολογιστη φορτωνουν ολα κανονικα αλλα στο τελος, εκει οπου κανονικα πρεπει να εμφανιστει το περιβαλλον των Windows 7, εμφανιζεται μια μαυρη οθονη αλλά με τον κερσορα του ποντικιου να εμφανιζεται και να κινειται κανονικα!!

Βλεποντας λυσεις στο ιντερνετ διαπιστωσα οτι ειναι γνωστο προβλημα με 1002 κυριολεκτικα διαφορετικες πιθανες αιτιες(δοκιμασα καμια 10ρια λυσεις ματαια ομως) οποτε δεν βλεπω να μπορω να το λυσω οποτε παω για φορματ....... :( :( :(

Τα δεδομενα ευτυχως(του δισκου αυτου C:\) φαινονται μια χαρα. Ομως πως τα αποθηκευω σε αλλο δισκο(εστω F:\)?

2 τροπους βρηκα και θελω μια γνωμη για το ποιος ειναι ο ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ! Για το ποιος δηλαδη θα μου παρεχει 100% ασφαλεια στην αντγραφη των δεδομενων.

1)Εγκατεστησα εναν αλλο δισκο F:\ και εγκατεστησα εκει τα Windows 7 ξανα. Μπαινοντας απο εκει δεν βλεπω τα δεδομενα στον δισκο C:\ που εχει το προβλημα. Μου λεει οτι δεν εχω προσβαση στον δισκο C. Mπαινοντας ομως με safe mode απο τα Windows του δισκου F(στα προβληματικα Windows του δισκου C δεν μπορω να μπω ουτε σε safe mode) μπορω να δω τα περιεχομενα του δισκου C και να τα αντιγραψω.

Αλλά επειδη ειναι safe mode φοβαμαι μην τυχον και η αντιγραφη(απο τον C στον F) δεν ειναι αξοπιστη ή μηπως ειναι πολυ αργη.

2)Με ενα live CD με Ubuntu πχ να κανω την αντιγραφη αλλα δεν εχω ιδεα απο GNU/Linux οποτε παροτι οι οδηγιες ειναι ευκολες για το πως θα το κανω, οι οδηγες εμπεριεχουν και πληκτρολογηση καποιων εντολων και σκεφτομαι εαν δεν ειναι ετσι οπως τα λεει η σελιδα με τις οδηγιες και μου βγαλει καποιο σφαλμα πχ τοτε "την εβαψα".

Οποτε?

Ειναι 100% ασφαλες και γρηγορο με safe mode ή να προτιμησω την αλλη λυση με το live cd με Ubuntu? Ή κατι αλλο?

μπορεις εφοσον μπορεις να χρησιμοποιηεις αλλον υπολογιστη να κατεβασεις το hirren's να το γραψεις σε ενα dvd και να εκκινησεις απο αυτο στο μηχανημα που σε απασχολει εχει επιλογη να τρεξει live dianomi windows xp που ξερεις πως να κινηθεις και απο κει περνεις τα αρχεια που σε ενδιαφερουν εφοσον ο δισκος σου ειναι σε καλη κατασταση... και το ξαναστηνεις μετα για ναδεις αν ειναι ενταξει... :-)

Δημοσ.

Δεν πρεπει να χρειαστει πληκτρολογηση. Θα κανει automount και τους 2 δισκους και με απλες κινησεις του Mouse θα κανεις τις αντιγραφες.

Δεν χρησιμοποιοω ubuntu αλλα το mint που το ιδιο το dvd εγκαταστασης ειναι και πληρες live περιβαλλον και μια χαρα κανει για αυτη τη δουλεια

Δημοσ.

οχι εννοω οτι οι φακελοι σε μια εγκατασταση windows εχουν συγκεκριμενα permissions...αν βαλεις πληρη προσβαση στον "everyone" σε καποιους φακελους που δεν πρεπει..θαναι μαλακια

αν ομως η εγκατασταση ειναι περα για περα τελειωμενη..το κανεις στους φακελους που θες..τσιμπας τα αρχεια..και ας παρει πουλο η εγκατασταση :)

ΟΚ.

Απλως αναρωτιομουν γιατι να το κανω αυτο(ωστε να μπορεσω να εχω προσβαση απο την νορμαλ mode των Windows του δισκου F) και να μην αντιγραψω τα αρχεια απο την safe mode?

μπορεις εφοσον μπορεις να χρησιμοποιηεις αλλον υπολογιστη να κατεβασεις το hirren's να το γραψεις σε ενα dvd και να εκκινησεις απο αυτο στο μηχανημα που σε απασχολει εχει επιλογη να τρεξει live dianomi windows xp που ξερεις πως να κινηθεις και απο κει περνεις τα αρχεια που σε ενδιαφερουν εφοσον ο δισκος σου ειναι σε καλη κατασταση... και το ξαναστηνεις μετα για ναδεις αν ειναι ενταξει... :-)

Μπορω να χρησιμοποιησω αλλον υπολογιστη οπότε μπορω να το κανω αυτο που λες, αλλά ποια η διαφορά να παρω τα αρχεια χρησιμοποιωντας τα Windows 7 που εγκατεστησα στον αλλο δισκο(F) που εβαλα?

Δεν πρεπει να χρειαστει πληκτρολογηση. Θα κανει automount και τους 2 δισκους και με απλες κινησεις του Mouse θα κανεις τις αντιγραφες.

Δεν χρησιμοποιοω ubuntu αλλα το mint που το ιδιο το dvd εγκαταστασης ειναι και πληρες live περιβαλλον και μια χαρα κανει για αυτη τη δουλεια

Nαι οκ, απλως επειδη ειδα αυτο:

Υou can try and double-click on the drive to open it… and if it immediately works then lucky you! Most of the time it’s going to give you an error saying “Unable to mount the volume”, because Windows didn’t shut it down cleanly.

Εδω:

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/use-ubuntu-live-cd-to-backup-files-from-your-dead-windows-computer/

Σκεφτηκα οτι αν μου βγαλει αυτο το πραγμα και κανω αυτο που λεει και παρολα αυτα παλι δεν εχω προσβαση στον δισκο?! :unsure:  Εκει θα νιωσω χαμενος στον κοσμο του Ubuntu.

Δημοσ.

καλημερα,

η διαφορα θα ειναι οτι δεν θα εχεις προβλημα μετα δικαιωματα αν καταλαβα απο πανω οτι αυτο σε δυσκολεψε...

Δημοσ.

Εσυ που ξερεις απο GNU/Linux περιβαλλοντα, πηγα να κανω την αντιγραφη μεσα απο το Ubuntu περιβαλλον και ενω εκανε τους 2 πρωτους φακελους(~1-2 GiB ο καθενας) κανονικα, μολις πηγε στον μεγαλο(160 Gib) ενω εδειχνε οτι γινεται η αντιγραφη(λειτουργουσε ο δισκος) και τελειωσε μαλλον κανονικα, μετα ολα σκοτεινιασαν(φαινονται τα περιεχομενα αλλα ειναι σε μαυρο φοντο) στα παραθυρα των 2 φακελων(απο τους 2 δισκους C και F) ενω ολο το υπολοιπο περιβαλλον εχει κανονικο χρωμα παροτι δεν μπορω να επιλεξω τιποτα και να κανω τιποτα!

Καταφερα να κολλησω και το GNU/Linux????

Τωρα τι κανω? Περιμενω να ξεκολλησει ή restart?

Οταν παω να κλεισω ενα παραθυρο μου βγαζει it's not responding--> wait ή force quit.

H αληθεια ειναι οτι με απογοητευσε η πρωτη εμπειρια απο το Linux για αυτον τον λογο που ειπα. To περιμενα να μην κολλαει, πόσο μαλλον σε μια αντιγραφη.

Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι με απογοητευσε η πρωτη εμπειρια απο το Linux για αυτον τον λογο που ειπα. To περιμενα να μην κολλαει, πόσο μαλλον σε μια αντιγραφη.

Και αν συνεχισεις να ασχολεισαι θα δεις οτι ολα πραγματα δεν ειναι οπως θα περιμενες η οπως μπορει να εχεις ακουσει.

Ναι και μια απλη αντιγραφη μπορει να κολλησει οπως και στα windows αλλα τωρα τρεχα γυρευε να δεις τι φταιει στην περιπτωση σου.

Ubuntu δεν χρησιμοποιω οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω και αυτο που περιγραφεις δεν το εχω συναντησει ποτε. Ενα αλλο πραγμα που πρεπει να ξερεις ειναι οτι δεν ειναι ολες οι διανομες ιδιες. Το ξερω οτι το ubuntu ειναι ακομα η πιο διασημη διανομη αλλα πλεον απο κεκτημενη ταχυτητα την προτεινουν πολλοι.

Δοκιμασε και το mint.

Το πιο πιθανο ομως ειναι να κολλαει για λογους που δεν εχουν να κανουν με το linux (και στα windows εχεις προβλημα εξαλλου) αλλα με το δισκο σου.

Κανε quit (θα εχεις κανει μαλλον) και δες αρχικα τι αντιγραφτηκε σωστα. Επισης τα 160 GB δοκιμασε να τα παρεις λιγα λιγα. Πιθανον να φτανει σε καποια σημεια που δεν μπορει να διαβασει σωστα και κολλαει

Δημοσ.

Και αν συνεχισεις να ασχολεισαι θα δεις οτι ολα πραγματα δεν ειναι οπως θα περιμενες η οπως μπορει να εχεις ακουσει.

Ναι και μια απλη αντιγραφη μπορει να κολλησει οπως και στα windows αλλα τωρα τρεχα γυρευε να δεις τι φταιει στην περιπτωση σου.

Στα Windows 7 μια διαδικασια αντιγραφης δεν μου εχει κολλησει ποτέ βασικα!

Στην αρχη το συμπαθησα φοβερα το περιβαλλον των Ubuntu αλλά με αυτο το προβλημα καθως και με ενα ακομα χειροτερο προβλημα που μου εβγαλε και το αναφερω παρακατω, αλλαξα γνωμη.

Τα πραγματα περιμενα να ειναι αλλιως συμφωνα με αυτα που ακουγα απο πολλους "Linuxακηδες" στα διάφορα τοπικ που κατηγορουσαν τα Windows οτι κολλανε σε σχεση με τα αδυνατο να κολλησουν Linux, που τα κανουν ολα τελεια κλπ κλπ. Και ειχα αυτη την αποψη.

Τελικα στην πρωτη μου εμπειρια και καταφερα να τα κολλησω και να χρειαστει να κανω ρισταρτ. Εστω και με οχι κανονικη εγκατασταση αλλα με live dvd.

Το πιο πιθανο ομως ειναι να κολλαει για λογους που δεν εχουν να κανουν με το linux (και στα windows εχεις προβλημα εξαλλου) αλλα με το δισκο σου.

Στην 2η προσπαθεια το εκανε μια χαρα χωρις κανενα προβλημα. Την αντιγραφη 160 GB(140000 αρχεια).

Κανε quit (θα εχεις κανει μαλλον) και δες αρχικα τι αντιγραφτηκε σωστα. Επισης τα 160 GB δοκιμασε να τα παρεις λιγα λιγα. Πιθανον να φτανει σε καποια σημεια που δεν μπορει να διαβασει σωστα και κολλαει

Οπως ειπα στην 2η προσπαθεια το εκανε μια χαρα. Και το διασταυρωσα κιολας.

Ομως μετα ηρθε το αλλο προβλημα.

Ενας αλλος φακελος που ναι μεν ειχε "μόνο" 26 GB αλλά ειχε 460000 μικροαρχεια(pdf, txt, djvu, html κλπ)  και παροτι φαινομενικα εγινε σωστα η αντιγραφη(πηρε 1-2 ωρες) χωρις το Ubuntu να μου αναφερει λαθη, διαπιστωσα οτι ο αντιγραμμενος φακελος ειχε 8 αρχεια λιγοτερα!!

8 απο τα 460 χιλιαδες!!! :blink:  Kατι pdf και txt ηταν και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αντιγραφηκαν. Τα 8 αρχεια αυτα ανοιγουν κανονικοτατα και δεν εχουν προβλημα.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ διοτι με αυτα και με αυτα αντε τωρα να θεωρησω οτι η αντιγραφη των αλλων αρχειων που εχω κανει ειναι ασφαλης και σιγουρη και εαν τα αρχεια αντιγραφηκαν κανονικα και δεν θα μου βγαζουν σφαλματα οταν παω να τα ανοιξω. Παει και ο μυθος του Linux για μενα. :(

Καθομαι λοιπον και βγαζω στατιστικα κατανομων για το ποσα απο τα αντιγραμμενα αρχεια καθε φακελου πρεπει να ανοιξω τυχαια(κατι σαν Monte Carlo διαδικασια) και να μην εχουν κανενα προβλημα φυσικα, ωστε να εχω >99.9% πιθανοτητα να ειναι ολα τα αρχεια αντιγραμμενα κανονικα. Αυτο μου ελειπε. :(

Δημοσ.

Αφού φορτώσεις το λειτουργικό με τον νέο δίσκο, τρέχεις το αρχειάκι που θα κατεβάσεις από το link αυτό:

http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/315585d1398621843-take-ownership-shortcut-add_take_ownership.reg

Αυτό θα σου προσθέσει στο context menu την εντολή Take Ownership.

post-294072-0-28266300-1417000215_thumb.jpg

Αφού συνδέσεις τον προβληματικό δίσκο, πάρε το Ownership και μετά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.

Τέλος, για αντιγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων δεν θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις το copy - paste των Windows, αλλά κάποιο πρόγραμμα συγχρονισμού όπως το FreeFileSync:

http://www.freefilesync.org/

• Like 1
Δημοσ.

Αντι να καθεσαι να φτιαχνεις τα στατιστικα σου, πολυ απλα βγαλει το δισκο σου και βαλτον δευτερο σε αλλο συστημα με windows. Κανε τις αντιγραφες σου και τερμα. Αμα φοβασαι δηλαδη. Δεν υπαρχει λογος να το εχεις εννοια.

Μια συμβουλη επισης, ειναι πολυ ασχημο και επηρεαζει πολυ την ταχυτητα οταν εχεις πολλα μικρα αρχεια. Αν δεν ειναι πραγματα που τα χρησιμοποιεις συνεχεια, καλυτερα πακεταρισε τα σε ζιπακια, εστω των 50-100 ΜΒ το καθενα. Ειναι πολυ πιο ευκολο μετα να βγαλεις ακρη και οπως θα παρατηρησεις πολυ πιο γρηγορο στην αντιγραφη

Απαραιτητο και στα windows ακομα ενα αλλο προγραμμα αντιγραφης για τετοια μεγεθη. Εγω χρησιμοποιω το fastcopy. Βγαζει και report και κανει και επαληθευση για τις αντιγραφες

Τελος οσον αφορα το linux, δεν συνηθιζω να το υποστηριζω σε συζητησεις στα forum (για το μοναδικο λογο οτι συνηθως εχει πολλους υποστηρικτες που υπερβαλλουν με τα θετικα οποτε καποιος πρεπει να φερει ισορροπια) αλλα νομιζω οτι βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασμα.

Καταλαβαινω τι λες για τους ενθερμους υποστηρικτες οπως εγραψα παραπανω, και συμφωνω οτι μπορει να δωσουν λαθος εντυπωση, αλλα εχοντας δει μια διανομη, σε live μορφη και κανοντας μια αντιγραφη τετοιου μεγεθους δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα γενικως για τα linux-based λειτουργικα.

Το προβλημα θα μπορουσε πχ να εμφανιζεται με bugs στο συγκεκριμενο file manager η να εχει να κανει με το ntfs και καποιες λεπτομερειες που δεν εχουν υλοποιηθει σωστα. Μην ξεχναμε οτι το file system της MS δεν ειναι ανοιχτο και η υποστηριξη στο linux εγινε με reverse engineering

• Like 2
Δημοσ.

Αφού φορτώσεις το λειτουργικό με τον νέο δίσκο, τρέχεις το αρχειάκι που θα κατεβάσεις από το link αυτό:

http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/315585d1398621843-take-ownership-shortcut-add_take_ownership.reg

Αυτό θα σου προσθέσει στο context menu την εντολή Take Ownership.

attachicon.gifUntitled.jpg

Αφού συνδέσεις τον προβληματικό δίσκο, πάρε το Ownership και μετά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.

Καλο αυτο με το ownership, ΑΝ δουλευε. :(

Και παλι μου λεει D is not accesible, access is denied.....

Κριμα, γιατι το Ubuntu live cd τελος για εμενα αφου ξανακολλησε σε μια μεγαλη αντιγραφη παλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...