kanesaxo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Λοιπον μου εγινε μια προσφορά απο εταιρεία κινητής για να ακυρώσω την φορητότητα σε άλλη εταιρεία. Στο τηλέφωνο ένας υπάλληλος μου είπε πως μπορώ όποτε θέλω να επισκεφθώ κατάστημα Χ αλυσίδας για να υπογράψω τη νεα σύμβαση-συμβόλαιο. Σε ερώτηση μου, αν θα πληρώσω (όπως αρχικά έχουμε πληρώσει όλοι) αυξημένο προκαταβολικό πάγιο, μου είπε οχι, διότι το εχω πληρώσει προ εξαετίας, όταν πρωτοέκανα συμβόλαιο. Σε άλλο ομως υπάλληλο ΄του ίδιου γραφείου που μίλησα, την επομένη ημέρα, με συμβούλευσε να περιμένω λίγες μέρες ΠΡΙΝ εκδοθεί ο επόμενος λογαριασμός μου (με το παλιό συμβόλαιο) και μετά να υπογράψω τη νέα σύμβαση, διότι λέει θα πληρώσω αναλογούντα πάγια για το παλιό συμβόλαιο και αναλογούντα πάγιο για το νέο συμβόλαιο, στην τιμή εμπορίου όμως και ΟΧΙ προσφοράς. Εν τέλιε δε βγάζω άκρη. 2 υπάλληλοι, ίδιου γραφείου, άλλα ο ένας άλλα ο άλλος. Κι επειδή πρόκειται για 2 γραμμές, με σχετικά υψηλό αρχικό παγιο, μη μου ρθει κανα 200ρι απ'το πουθενα και πηδήξω... Κάποιος υπάλληλος σε κινητή να μας δώσει τα φώτα του ;;;
NikosKallithea Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δεν αναφερεις τίποτα απολύτως τι να σου πουμε, με ποια εταιρεία μίλησες, πόσο είναι το συμβόλαιο που ηδη εχεις, ποια ειναι η νεα προσφορά κλπ κλπ.
kanesaxo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 60ε το σημερινό συμβόλαιο. στις 15 κάθε μήνα εκδίδεται ο λογαριασμός , 49.90 το νέο συμβόλαιο.
pp6210 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Αν και έχω πολλά χρόνια να δω λογαριασμό παγίου κινητής (λόγω εταιρικού), κοίτα ν αδεις πως πάει: το πάγιο πληρώνεται στην αρχή της περιόδου (όπως το ενοίκιο π.χ.), οπότε πάντα πληρώνεις πάγιο για μια περίοδο μπροστά. Όταν όμως είσαι νέος πελάτης, μεσολαβούν και 10-15 μέρες μέχρι να ανοιχτείς στα συστήματα, στις οποίες όμως έχεις υπηρεσία, οπότε στον πρώτο λογαριασμό χρεώνεσαι το 1 πάγιο για την επόμενη περίοδο + την αναλογία παγίου για όσες μέρες έκανες χρήση μέχρι να βγει ο λογαριασμός - γιαυτό συνήθως ο πρώτος λογαριασμός έχει μέσα γύρω στο 1,5 πάγιο. Εφόσον ο λογαριασμός σου βγαίνει στις 15 σημαίνει οτι πρέπει να κάνεις την αλλαγή 3-4 μέρες ΠΡΙΝ τις 15/12, ώστε να προλάβει να περάσει η αλλαγή στο billing εώς τις 15/12 και να ξεκινήσεις με τον πρώτο σου λογαριασμό με το νέο πάγιο 15/12-14/1. Επιπλέον, εφόσον δεν είσαι νέος πελάτης και το νέο πάγιο είναι μειωμένο δεν νομίζω οτι θα δείς κάτι για να πηδήξεις, μη σου πώ οτι μπορεί να κάτσει και κανένα πιστωτικό... Αν υποθέσουμε οτι κάνεις την αλλαγή σήμερα 25/11, τότε στον λογαριασμό 15/12 θα πρέπει να δεις: αναλογική χρέωση του νεου παγίου για την περίοδο 25/11 εώς 15/12 ΜΕΙΟΝ αναλογική πίστωση του παλιού παγίου για 25/11-15/12 (που το έχεις ήδη προπληρώσει στον προηγούμενο λογαριασμό) ΣΥΝ προπληρωμή του νέου παγίου για την επόμενη περίοδο 15/12 εώς 14/1. Θεωρητικά θα βγεις με το κόστος ενός νέου παγίου μείον κάτι ψιλά από την διαφορά με το παλιό για την περίοδο 25/11-15/12.
kanesaxo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Αυτο που παρέλειψα να γράψω το προηγούμεν πόστ μου, είναι πως το καινούργιο (μελλοντικό πάγιο) συμβόλαιο ειναι 49.90 με τη προσφορά. Το κανονικό είναι σχεδόν 130ε. Και ο υπάλληλος στο τηλέφωνο μου είπε, πως η αναλογική χρεώση του μελλοντικού παγίου θα γίνει στη τιμή του καταλόγου και ΟΧΙ της προσφοράς. Γι'αυτό και προβληματίζομαι! Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, αν πχ στις 30 του μήνα (στη μέση δηλ, απ'τη στιγμή που εκδίδεται στις 15) υπογράψω οτ νέο συμβόλαιο, θα πάρω επιστροφή μισό παλαιό πάγιο, ήτοι σχεδόν 25 ευρώ. Πίστωση δηλ 25ε (αλήθεια, το αρχικό αντίστοιχο ΟΤΑΝ ειχαν προπληρώσει προ εξαετίας, δε συμψηφίζεται Ομως, επειδή ο λογαριασμός εκδίδεται στις 15, και εγώ υπογράψω στις 30, θα εχω αναλογική χρεώση μισού παγίου στη τιμή καταλόγου, ήτοι 130/2=65ε. Αρα 65ε - 25ε = 40ε ; Καλά τα βγάζω; ή καπου χάνω κάτι; με 40-50ε δεν έγινε και τίποτα... Εκτός και αν πληρώνω "μελλοντικό" 1.5 πάγιο και είναι : 65 της αναλογικής χρεώσης καταλόγου + 1.5*50ε (της προσφοράς) = 65+75-25= 115ε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα