moustos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Μετά από πολύ ψάξιμο και εδώ αλλά και σε ξένα forums, δεν κατάφερα να "ξυπνήσω" απομακρυσμένα τον υπολογιστή μου. Αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα, χωρίς αποτέλεσμα, είναι τα εξής: Port forward την θύρα 9 στον υπολογιστή που θέλω να ανοίγει μέσω του Game & Application Sharing. Έχω συνδέσει το dyndns από no-ip στο technicolor, το οποίο δοκίμασα και έχει συνδεθεί κανονικά. Έκλεισα τελείως το firewall μπας και το μπλόκαρε αυτό αλλά τζίφος. (το ενεργοποίησα ξανά) Είδα κάπου ότι πρέπει να βάλω στο device να έχει πάντα την ίδια ip. Δεν έχω όμως την επιλογή στο κλειδωμένο ρούτερ. Να σημειώσω επίσης ότι το WOL λειτουργεί κανονικότατα μέσα στο δίκτυο. Έχει καταφέρει κανείς να το δουλέψει με το συγκεκριμένο μοντέλο; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2014 από moustos
jkoukos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Για να δουλέψει το WOL από το Internet, θα πρέπει ο υπολογιστής, πέραν των παραπάνω που έκανες, να έχει πάρει αυτόματα σταθερή διεύθυνση.Προσοχή, σταθερή διεύθυνση να μην έχει δοθεί χειροκίνητα αλλά αυτόματα από τον DHCP server του router. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επιλογής Address Reservation ή Bind Address ή όπως αλλιώς ονομάζεται στο εκάστοτε router. Με τον τρόπο αυτό ο router γνωρίζει ανά πάσα στιγμή από τον πίνακα ARP, ποια IP έχει αποδώσει σε συγκεκριμένη συσκευή.Ουσιαστικά κάνει αντιστοίχηση την διεύθυνση MAC της συσκευής με μία διεύθυνση ΙΡ. Όμως δεν έχουν όλα τα router αυτή την δυνατότητα, ενώ υπάρχουν και μερικά (μεταξύ αυτών νομίζω και τα Thomson/Technicolor) που την κάνουν μόνο μέσω Telnet. Στον πίνακα αυτόν θα αντιστοιχίσεις την διεύθυνση MAC του υπολογιστή με μια ΙΡ που θα του δίνει πάντα ο DHCP. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη κι αυτό δεν δουλεύει, αλλά υπάρχει άλλη λύση ορίζοντας μια αχρησιμοποίητη διεύθυνση να δίνεται πάντα στην ff:ff:ff:ff:ff:ff MAC, η οποία είναι η broadcast του δικτύου.
moustos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δυστυχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω telnet γιατι το έχει απανεργοποιήσει η forthnet. Η αλήθεια είναι ότι μετά από άπειρες προσπάθειες λέω να το παρατήσω.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Μετά από πολύ ψάξιμο και εδώ αλλά και σε ξένα forums, δεν κατάφερα να "ξυπνήσω" απομακρυσμένα τον υπολογιστή μου. Αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα, χωρίς αποτέλεσμα, είναι τα εξής: Port forward την θύρα 9 στον υπολογιστή που θέλω να ανοίγει μέσω του Game & Application Sharing. Έχω συνδέσει το dyndns από no-ip στο technicolor, το οποίο δοκίμασα και έχει συνδεθεί κανονικά. Έκλεισα τελείως το firewall μπας και το μπλόκαρε αυτό αλλά τζίφος. (το ενεργοποίησα ξανά)Είδα κάπου ότι πρέπει να βάλω στο device να έχει πάντα την ίδια ip. Δεν έχω όμως την επιλογή στο κλειδωμένο ρούτερ. Να σημειώσω επίσης ότι το WOL λειτουργεί κανονικότατα μέσα στο δίκτυο. Έχει καταφέρει κανείς να το δουλέψει με το συγκεκριμένο μοντέλο; α. το telnet μπορεις να το ανοιξεις κανονικα αμα θες. http://www.insomnia.gr/topic/472170-technicolor-tg788vn/ β.αν πας στο home network σου λεει ποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες πανω στο ρουτερ σου ειτε ασυρματα ειτε ενσυρματα.αν κανεις κλικ πανω στην συσκευη σου και μετα πανω δεξια configure και θα πρεπει να σου εχει μια επιλογη να κανει always assign the same ip address to device.οποτε ετσι ναι μεν θα παιρνεις απο dhcp αλλα θα παιρνεις παντα την ιδια Ip.ta port forward rules κανουν override το firewall. Δυστυχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω telnet γιατι το έχει απανεργοποιήσει η forthnet. Η αλήθεια είναι ότι μετά από άπειρες προσπάθειες λέω να το παρατήσω. ανοιγει οπως και θα δεις και πως μπορεις να γινεις admin μετα να κατεβασεις το config και να βαλεις το Telnet να παιζει και απο Lan Για να δουλέψει το WOL από το Internet, θα πρέπει ο υπολογιστής, πέραν των παραπάνω που έκανες, να έχει πάρει αυτόματα σταθερή διεύθυνση. Όμως δεν έχουν όλα τα router αυτή την δυνατότητα, ενώ υπάρχουν και μερικά (μεταξύ αυτών νομίζω και τα Thomson/Technicolor) που την κάνουν μόνο μέσω Telnet. Στον πίνακα αυτόν θα αντιστοιχίσεις την διεύθυνση MAC του υπολογιστή με μια ΙΡ που θα του δίνει πάντα ο DHCP. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη κι αυτό δεν δουλεύει, αλλά υπάρχει άλλη λύση ορίζοντας μια αχρησιμοποίητη διεύθυνση να δίνεται πάντα στην ff:ff:ff:ff:ff:ff MAC, η οποία είναι η broadcast του δικτύου. υπαρχει η επιλογη οπως γραφω παραπανω απλα κλασσικα ειναι λιγο καταχωνιασμενη στο μενου του υπομενου του μενου τα thomson εχουν τα δικα τους ξεχωριαστα μενου μια ζωη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα