Προς το περιεχόμενο

Lords of Xulima Turn-Based Isometric RPG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβα χτες ποτε περασαν οι ωρες , ξεκινησα στις 5 το απογευμα κ το εκλεισα στις 1 το βραδυ με μονο διαλειμμα για φαι ενδιαμεσα..

Με το story δεν τρελαινομαι μεχρι τωρα αλλα ενταξει , ειναι νωρις 

Σαφως πιο δυσκολο απο την πρωτο playthrough , δεν βγαζεις δευτερο σερι fight χωρις rest . Για μενα το παιχνιδι εγινε αποτομα δυσκολο μιας κ δεν εχω τι να κανω atm κ αρχιζει να γινεται κ λιγο επαναλαμβανομενο μιας κ πρεπει να κανω grind κανα 2 lvls μεχρι να ειναι ολα πιο accessible λογω δυσκολιας . Παρολο που μεχρι τωρα δεν εχω συναντησει κατι τρομερα δυσκολο σε 1 μαχη . Που να ειναι στα lvls μου εννοω κ να μην βγαινει . Τα blessing βοηθανε απειρα

Το πιο δυσκολο part , εκτος απο τις μαχες , ειναι η κατανομη των skill points . Ειδικα μετα το learning 

Πραγματικα δεν ξερω τι να πρωτοβαλω σε μερικους κ ειναι intriguing μπορω να πω . Σιγουρα εχω κανει πατατες μεχρι τωρα , μονο τα stat points νομιζω βαζω καλα . Για τα αλλα παω λιγο τυφλα αλλα δεν εχω ορεξη για min maxing atm 

Το part που πρεπει να εφαγα 3 τεταρτα , ηταν ενας "γριφος" στα Golden Woods .
Οτι πιο annoying εχω συναντησει σε παιχνιδι εδω κ καιρο , μεχρι που σταματησα να πηγαινω στα τυφλα..

Οπως ειπα , στην αρχη κυλουσε νερο το παιχνιδι , τωρα προς το τελος με ψιλοκουρασε λιγακι αλλα θα το συνεχισω εννοειται . Αναρωτιεμαι ποσο εχει ακομα 

• Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικά το παιχνίδι δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμό όταν ανεβαίνουν level οι χαρακτήρες.

Κάπως βοηθάει την κατάσταση το Talisman of Golot, για αυτούς που έχουν την Deluxe έκδοση. Προσφέρει περισσότερα skill points στους χαρακτήρες, ενώ δίνει hints σε περίπτωση που δεν ξέρεις τί να κάνεις.

Το tradeoff είναι ότι ο κεντρικός ήρωας δεν μπορεί να φοράει amulets.

Βλέπω απάντησες και στην ερώτηση που σου είχα κάνει στον tidus πιό πρίν:

Στα διάφορα reviews από κόσμο, διαβάζω συχνά πυκνά για επαναληψιμότητα στις μάχες και αρκετό grind-άρισμα.

Έχεις εντοπίσει κάτι τέτοιο στις 22 ώρες που παίζεις? Υπάρχει επαναληψιμότητα και grinding που να οδηγήσει πιθανώς σε κόπωση τον gamer?

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι εχω κανει κατι λαθος , ισως εχω κανει dodge πολλα random fights κ για αυτο ειμαι λιγο underleveled ( αν ειμαι εν τελει κ δεν ειναι ετσι η νορμαλ ροη του game )

Για να μπορεσω να φαω τους φρουρους που τρωω τωρα με 3-4 blessings , επρεπε να κανω grind απο το 5 μεχρι το 7μιση σχεδον που ειμαι τωρα 

Δημοσ.

Το πάρτυ φταίει atallos και η κατανομή skill points. Δεν ήθελες να ακολουθήσεις τις συμβουλές μου. :P

Και νομίζει κι ο Πάνθερ ότι έχει δίκιο σε αυτό που λέει. :P Προσωπικά ούτε grinding χρειάστηκα ούτε κουράστηκα πουθενά. Μετά το καθαρισμό του Velegarn και της Sorrentia (όσα υπάρχουν να κάνεις τέλος πάντων) μπήκα nabros και καθάρισα όλο το χάρτη με τη σειρά και χωρίς κόπο, γυρίζοντας μόνο μια φορά velegarn για food και blessings. Μετά ανακάλυψα και την portal και τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Δεν καταλαβαίνω πού έχεις σκαλώσει, θα έπρεπε να έχεις μπει Nabros και να το βγάλεις αέρα. (εκτός από Khornil Soldiers, δεν εννοώ αυτούς, τους Nabros εννοώ. Τουλάχιστον βρες την portal πρώτα και αλωνίζεις μετά)

Δημοσ.

Έχω αναλώσει πολύ χρόνο για έρευνα αγοράς για αυτό το παιχνίδι με ιδιαίτερη προσοχή σε καλογραμμένες, εμπεριστατωμένες απόψεις ατόμων που έπαιξαν πολλές ώρες.

Σίγουρα το παιχνίδι απευθύνεται σε κόσμο που θέλει old-school challenge. Είναι ένα καλοφτιαγμένο, με περίσσια αγάπη παιχνίδι, από το οποίο όμως δεν λείπουν κάποια αρνητικά, ορισμένα από τα οποία εμένα προσωπικά με βρίσκουν ευαίσθητο, όπως το πλήρως randomized loot, το συνεχές πήγαινε έλα στους vendors, το grinding και τα ελαχιστα περιθώρια πειραματισμού με τα skill points. 

Αν λάβουμε υπόψην ότι το παιχνίδι δεν έχει εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο για να προιδεάσει τον παίχτη στο πώς να φτιάξει το party του, η όλη εμπειρία γίνεται ακόμα πιό δύσκολη, μιάς και ο παίχτης είναι σίγουρο ότι θα κάνει αποτυχημένα πρώτα playthroughs και στο τέλος θα καταφύγει σε online guides.

Ως αποτέλεσμα δεν πιστεύω ότι το παιχνίδι θα μπορέσει να το τερματίσει οποιοσδήποτε άλλος πέραν από τον hardcore old-school gamer, ο οποίος το αγόρασε αυθεντικό. Οι υπόλοιποι θα κουραστούν και θα το παρατήσουν.

Για μένα, το πλήρως randomized loot ίσως είναι το σημαντικότερο αρνητικό, μιάς και σου αφαιρεί το αίσθημα της επιβράβευσης όταν νικάς κάποιον σημαντικό κακό ή όταν λύνεις γρίφο. Στο Divinity είχα μιά εξαιρετικά πικρή εμπειρία με το σεντούκι του King Boreas:

(επική μάχη με τον King Boreas----> κρυμένοι γρίφοι για να μπείς στο θυσαυροφυλάκιο----> δοκιμασίες ------> φτάνεις σε ένα τεράστιο χρυσό μπαούλο που δεν ανοίγει αν δεν έχεις ένα ειδικό βιβλίο-----> τρέχεις στην άλλη άκρη του κόσμου να βρείς το βιβλίο----> επιστρέφεις πίσω----> ανοίγεις το σεντούκι και βρίσκεις---> Τα συνηθισμένα σκουπίδια που συναντάς όταν ανοίγεις ένα κοινό βαρέλι πεταμένο στην άκρη του δρόμου)

και συντέλεσε πάρα πολύ στο να θεωρώ το παιχνίδι αυτό ώς μέτριο.

• Like 1
Δημοσ.

Το πάρτυ φταίει atallos και η κατανομή skill points. Δεν ήθελες να ακολουθήσεις τις συμβουλές μου. :P

Και νομίζει κι ο Πάνθερ ότι έχει δίκιο σε αυτό που λέει. :P Προσωπικά ούτε grinding χρειάστηκα ούτε κουράστηκα πουθενά. Μετά το καθαρισμό του Velegarn και της Sorrentia (όσα υπάρχουν να κάνεις τέλος πάντων) μπήκα nabros και καθάρισα όλο το χάρτη με τη σειρά και χωρίς κόπο, γυρίζοντας μόνο μια φορά velegarn για food και blessings. Μετά ανακάλυψα και την portal και τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Δεν καταλαβαίνω πού έχεις σκαλώσει, θα έπρεπε να έχεις μπει Nabros και να το βγάλεις αέρα. (εκτός από Khornil Soldiers, δεν εννοώ αυτούς, τους Nabros εννοώ. Τουλάχιστον βρες την portal πρώτα και αλωνίζεις μετά)

Που φταιει το Party οταν δεν βρισκεις εχθρους?Η οταν αυτοι που εχει ειναι απο Difficult κ πανω?

Anyways , πηγα με Blessing στον εναν guard που ειχε μεινει στην Sorrentia κ ανοιξα τον υπολοιπο χαρτη 

Δεν περιμενα οτι θα εχει πιο ευκολα mobs απο φρουρους , οποτε τα levels που μου ελειπαν ηταν εκει . Αλλα αν δεν ημουν lvl 8 δεν ξερω πως περιμενε το παιχνιδι να φαω τους φρουρους για να περασω στα υπολοιπα though..

Τωρα βγαινουν ανετα οι φρουροι λοιπον οποτε θα καθαρισω Sorentia κ θα τελειωσω κ τα 2-3 packs που εμειναν απο Nabros για να μπω μετα στο καστρο

Απο loot δεν ξερω αν παιζει RNG , αλλα δεν παιζει τιποτα

Μονο σε Secret doors ( που ειναι μεγαλο σπασιμο να βρεις το switch btw ) βρισκεις πραμα . Αλλιως απο drops κτλ ουτε καν

Also , απο εκει που δεν ειχα λεφτα βρεθηκα να εχω 6K με μερικους γυρους Arenas κ ενα 2k chest σε ενα Mausoleum 

Δημοσ.

Nαι, Πάνθερ, καταλαβαίνω τι λες. ΓΙα 'μένα το να λες ένα τέτοιο παιχνίδι μέτριο, να πέσει φωτιά να μας κάψει ξέρω 'γω. Αλλά εντάξει, δεν θα τσακωθούμε κιόλας, δεκτές οι απόψεις σου.

Το "αστείο" και συνάμα το "bitter" της υπόθεσης για 'μένα είναι ότι πόσοι pcάδες και δη crpgάδες κλαίγαμε όλα αυτά τα χρόνια για την εξαφάνιση του είδους και "οι καταραμένες οι κονσόλες που έχουν απλοποιήσει τα πάντα" και "πού είναι τα isometric οέο" και πλέον ζούμε εποχές που αρχίζουν να βγαίνουν καμπόσα μαζεμένα και αξιόλογα κιόλας, αλλά εμάς το ένα μας βρωμάει το άλλο μας ξινίζει. Ή περιμένουμε BG3 μόνο και τίποτε άλλο ή μεγαλώσαμε πια και επειδή δεν έχουμε υπομονή θέλουμε να μας κρατάνε και λίγο το χεράκι πλέον. Ας κατανοήσουμε επιτέλους τι θέλουμε.

Anyway, βγήκα οφτόπικ χωρίς να το θέλω, το κόβω κάπου εδώ, θα μου φωνάξει και ο Snoob και θα έχει και δίκιο.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα σκαλωσει και εγω στο Nabros και ημουν lvl 7 οπως ειχα γραψει σε προηγ. post μου. Και καλα να παθω γτ δεν εδωσα βαση σε οσα μου ειχε πει ο τυπος που βρηκα να τον κυνηγαν οταν πρωτομπηκα στην περιοχη... Ποσο απλο ηταν τελικα να μπω στο καστρο ομως...!!! 

*Hint: Οποιος την ομιχλη δε φοβει... απλα προχωρει  :devil:

• Like 2
Δημοσ.

Tidus, δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές, αν θέλουμε τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα στηρίζουμε, εφόσον το αξίζουν.

Το Divinity το στήριξα day-one full price, αλλά για μένα έχασε στις λεπτομέρειες. Το τελευταίο πόστ στο τόπικ του είναι δικό μου και αναφέρω τους λόγους. Μετά από 100 ώρες δηλώνω κουρασμένος από το παιχνίδι και δεν έχω διάθεση να το τερματίσω, παρα μόνο αν πιεστώ. Το τελείως random loot έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό (βλέπε Κing Boreas), οπότε καταλαβαίνεις ότι όταν βλέπω ίδια σχόλια για άλλο old-school game, είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Το ότι νοσταλγώ ένα genre δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσω κριτική. Μόνο μέσω της κριτικής μπορεί ένα προϊόν να γίνει καλύτερο. Ή στο ίδιο το προϊόν με διορθώσεις, ή στο επόμενο που θα βγεί.

Το Lords of Xulima είναι πολύ καλή προσπάθεια, άξια στήριξης από τους λάτρεις του genre. Όμως για μένα το στούντιο πρέπει να διορθώσει ορισμένα θέματα για να φέρει τον τίτλο στα επιπεδα που πρέπει. Ίσως το κυριότερο εξ αυτών να είναι το random loot, πρόβλημα το οποίο αναφέρεται πολύ συχνά από αυτούς που παίζουν το παιχνίδι διότι τους αφαιρεί το αίσθημα της επιβράβευσης, καθώς και καλύτερη καθοδήγηση ή ευελιξία στο στήσιμο του party σου.

Διάβασα παραπάνω από μία φορά ότι παίχτες έκαναν επικές μάχες, για να πάρουν lockpicks και rations, και η μόνη πηγή καλού εξοπλισμού είναι οι vendors.

Οι developers υποσχέθηκαν, με πολύ αόριστο τρόπο όμως, ότι το θέμα του random loot θα το κοιτάξουν.

Υπάρχει αντίστοιχο τόπικ στο forum του Steam, όπου ο κόσμος προτείνει αλλαγές για το παιχνίδι.

Προσωπικά θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το LoX και ελπίζω να γίνουν εκείνες οι αλλαγές που θα με κάνουν να το αγοράσω. Ίσως και να το αγοράσω παρα ταύτα για να στηρίξω καί αυτήν την προσπάθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Τελειωσα το καστρο , εβγαλα κ το Ogre κ πηγα προς τα πανω

Εφτασα Canavarn κ εκανα ενα απο τα 6-7 quest που εχει

Μετα δεν ξερω προς τα που να κινηθω 

Any ideas?

Δημοσ.

Atallos το έλιωσες ε; Σε λίγο με φτάνεις :P

Cunavarn εννοείς. Κι εγώ έκανα όλο το χάρτη εκεί πέρα. Μετά θεωρητικά πρέπει να πας προς την Desert του Varaskel (στο λέει το Talisman), πήγα προς τα εκεί, αλλά έχει μάχη για να προχωρήσεις που δεν βγαίνει ακόμα. Έκανα καμπόσα άλλα πράγματα, αλλά το πιο βατό μονοπάτι αφού εξερευνήσεις το Kunavarn είναι να τραβήξεις προς Karraga. Στο δρόμο θα κάνεις 1-2 quests ακόμα, και στο Karraga 1-2 ακόμα. Τώρα κι εγώ εκεί είμαι, τα εξερεύνησα όλα και ετοιμάζομαι να μπω στο Castle of Karraga.

Έντιτ: Ρε, όπως ήμουν έτοιμος να μπω κάστρο Karraga μου πετάει μια μάχη ράντομ που ήταν ένας Askary και έλεγε very easy. Και έγραφε από κάτω: "The enemy is trying to get away from you. Hunt them down or leave them?" :D

Δημοσ.

Nαι επαιξα αρκετα ειναι η αληθεια το Σ/Κ κ πιο λιγο σημερα

Το περιμενα οτι επρεπε να παω προς Karraga αλλα ζοριζουν τα πραγματα

Εχει ενα pack προς εκει με 2 χοντρα Askari που εχουν AoE κ με κοπανανε ασχημα . Θελει πιο προσοχη , θα ξαναδοκιμασω αυριο γιατι με την πρωτη φορα εφαγα ξυλο 

Btw , το πιο σιχαμενο encounter στο παιχνιδι ειναι τα Wasps . Δεν μπορεις να τα χτυπησεις με τιποτα , βαρανε 2 φορες πιο γρηγορα απο σενα κ κανουν κ απειρο poison . Μακρυα

Ο DS κανει δουλεια παντως , εχω επιλεξει ενα heal summon που κανει Heal/Cure Bleed/Regeneration κ ενα ranged που κανει Freeze/Stun/Blizzard . Μαζι με τον μαγο , κανουν double blizzard κ σκοτωνουν αυτα που εχουν λιγο hp σε 2 turns

O Soldier ειναι θηριο μεγαλο , για τον Thief περα απο Shurikens δεν ειμαι πεπεισμενος αλλα εχει ενα σταθερο dmg , Βεβαια χωρις αυτον θα ειχα απειρες δυσκολιες στο να κανω disarm παγιδες αλλα κ να κανω pick τις κλειδαριες . O Gaulen πηγε καθαρο tank κ του ανεβαζω Envenomed Strike για να κανει κ κατι χρησιμο

Σε ολους ανεβαζω learning κ απο κανα 2 spells , εδωσα κ γυρω στα 5k στο trainining . Περα απο το learning , ανεβαζω τα swords σε ολους τους melee . 2handed δεν βρισκω με τιποτα , αλλα ακομα κ αν βρω καλο οπλο θα θελει τον κωλο του απο Agility που δεν υπαρχει περιπτωση να εχω τοσο στον Soldier πχ .

Στον Μαγο εκανα max Sparks/Flames κ τωρα παω για Blizzard , δεν με τρελαινει το dmg του αλλα + το DS summon κανουν καλη δουλεια . Δεν εχω δοκιμασει τα αλλα του spells

Απο stats , οι Casters πανε SPD/CON , ο Soldier SPD/CON κ SPD/STR εναλλαξ , Thief παει λιγο απο ολα . Το Αgility δεν ξερω αν αξιζει , εχω βαλει μερικους points μιας κ το ζηταει στα οπλα . Τι να βαζω ως δευτερο stat στον Thief?

Αν εχεις καποιο comment σε οτι ειπα lemme know :P

Δημοσ.

Καταρχάς τσέκαρε το έντιτ μου από πάνω. Έσκασα στα γέλια.

- Ρε συ, τι λέβελ είσαι και σε δυσκολεύουν τα χοντρά Askary; Εγώ πρέπει να μπήκα 12 ή 13 και τώρα έφτασα 14 πριν μπω Castle Karraga. Μόνο τα Yoturn με δυσκολεύουν εκεί πέρα, και αυτά αν είναι 2, ένα μόνο του το έχω. Έχει πολλά να κάνεις πάντως, έχει mausoleum (ελπίζω να έχεις βρει το κλειδί), έχει witch και έχει και κάστρο και πόρταλ.

- Στα Wasps δεν κάνω τίποτα άλλο εκτός από Song of Stunning, και μετά τα χτυπάω. Ελπίζω να έχει κάτι παρόμοιο ο DS.

- Ο thief, εκτός από Shurikens που σπέρνουν εννοείται, ακριβώς για utility τον θέλεις, τραπς και λοκπικ και perception. Σου είπα, μέχρι και που κρατάω skill points για να τα ανεβάζω αυτά. Εκτός από αυτό, χώνω swords, και τελευταία quick strike για έξτρα acc. Φτιάχνει αρκετό dmg πλέον που τα shurikens τα χώνω μόνο σε bosses.

- Gaulen σωστός, εκτός απ' τα knowledge, του χώνω και swords, envenomed strike και learning.

- Εγώ learning δεν ανεβάζω σε όλους, μόνο σε όσους περισσεύουν skill points. Και εννοείται ότι έχει νόημα να χαλάμε τα μαλλιοκέφαλά μας σε training points. Τώρα έφτασα εκεί που πρέπει να σκάσω 2500 χιλιάρικα για τα επόμενα. Εγώ swords βάζω σε Thief και Gaulen, στον Soldier έχω πάει σε Maces and hammers.

- Στα στατς στον Soldier, νομίζω ότι είναι μέγα λάθος να μην ανεβάζεις σε κάθε γύρο Speed/Strength. Con μπορείς να ανεβάσεις και μέσω gear/herbs, αλλά αυτά που βάζω σε con σε mage/cleric/bard μου φτάνουν για όλο το πάρτυ.

- Έχω κάποια προβληματάκια προσωπικά στα maximum weight του πάρτυ. Αλλά προς το παρόν μόλις γεμίζω δεν με χαλάει να πηγαίνω στον πωλητή να πουλάω. Δεν ξέρω αν θα με κουράσει στη συνέχεια βέβαια.

- Τώρα για το agility έχεις ένα δίκιο.

Αλλά: Εγώ δεν ανεβάζω σε κανέναν, μόνο στον Gaulen κάθε δύο γύρους ξέρω 'γω. Έχω βρει ένα δύο όπλα που θέλουν υψηλό agility για να τα κρατήσω, αλλά δεν μου φαίνονται χρήσιμα ακόμα ώστε να ανεβάσω agility. Και έχω την εντύπωση ότι μέχρι να χρειαστώ να κρατήσω άλλα όπλα, με gears και herbs (να που είναι φοβερά σημαντικά τα knowledge του Gaulen, αν μαζεύεις 5 lactaria τη φορά σε δύο μαζεψιές ανεβάζεις και ένα πόντο agility) θα φτάσω τα requirements.

- Thief ρε σύ, στο είπα και στο άλλο ποστ, ανεβάζω μόνο Speed+Strength. Δεν βρίσκω νόημα σε κάτι άλλο.

Πάνω κάτω πάντως, το ίδιο σχεδόν πάρτυ έχουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...