frenzy Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Εγώ δεν καταλαβαίνω πως μπαίνεις ανοιχτά σε αριστερή στροφή και δεν βλέπεις όλο τον δρόμο μπροστά σου. Σε googlemaps δεν παίζει το σημείο;
fylatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Φίλε μου δεν αμφισβητώ την εμπειρία και τις οδηγικές σου ικανότητες, αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά σε αυτά που λες. Από τη μία δηλώνεις ότι μπορείς να αποφεύγεις οποιοδήποτε όχημα αλλάζει πορεία, περνάει με κόκκινο κτλ, αλλά από την άλλη δηλώνεις αδυναμία να αποφύγεις σταθερό εμπόδιο μετά από τυφλή στροφή...Πάντως ατύχημα μέχρι στιγμής δεν είχα κάνει και τώρα έκανα μικρή υλική ζημιά. Τελικά αυτός δε ζήτησε τίποτα γιατί ούτε γρατζουνιά δεν έμεινε. Το δικό μου ψαλίδι πρέπει να είχε καταπονηθει από λακκούβα ή άλλο χτύπημα και τώρα στράβωσε τελείως. Το ότι δεν τον απέφυγα δεν έχει να κάνει με το αν προσπαθήσα ή όχι αλλά με το απλό ότι ήταν 3 μέτρα μέσα στον δρόμο και δεν πρόλαβα να στριψω αρκετά το αυτοκίνητο. Σε ότι αφορά στο αν και κατά πόσο έχω λάθος νοοτροπία. Ίσως έχω δεν ξέρω. Απλώς δεν είμαι της λογικής ότι μπορεί να αποδοθεί μονομερώς ευθύνη. Όσο για το εμπόδιο, μόνο τεχνικά μπορείς να το χαρακτηρίσεις έτσι. Λογικά απλά τον λες μαλακά που έβαλε σε κίνδυνο άλλους. Οδηγαρα δεν είμαι ούτε και θα γίνω αλλά πάντα τηρώ όρια ταχύτητας και προσέχω πως βγαίνω κλπ. Το ίδιο έκανα και τώρα απλά δεν πρόλαβα να στριψω για μερικά εκατοστά πλήρως και χτύπησα ένα παρανομα σταθμευμένο όχημα με 5-10χλμ Μαξ. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το αποφύγω. Όχι όπως ξεκίνησα να στριβω. Απλά έμαθα το μάθημα μου και πλέον θα βγαίνω σε όλες τις στροφές ανοιχταααααα και σαν κότα με το φρένο πατημένο. Αν βέβαια γίνεται αυτό που τώρα δεν γινόταν γιατί ήθελα να στριψω αμέσως μετά αριστερά... Εγώ δεν καταλαβαίνω πως μπαίνεις ανοιχτά σε αριστερή στροφή και δεν βλέπεις όλο τον δρόμο μπροστά σου. Σε googlemaps δεν παίζει το σημείο;Ποίο όλο τον δρόμο βρε; Στην στροφή ακριβώς επάνω ήταν. Πίσω από ένα δέντρο πίσω από κάθετα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν πάντα εκεί. Δεν πρόλαβα να στριψω και έπεσα πάνω στο αμάξι.Αν πεταχτεί παιδί ναι, θα φταίει ο οδηγός και προφανώς δεν έχεις παιδιά για να τα λες αυτά. Αν είχε σταματήσει ταξι εκεί θα είχες πέσει επάνω του και πάλι. Ο δρόμος έχει πάντα εκπλήξεις και δουλειά του οδηγού είναι να τις περιμένει. Όταν άρχισα να οδηγώ ο πατέρας μου είπε "το τιμόνι είναι όπλο, σεβάσου το". Κάποια στιγμή αντί για αυτοκίνητο θα είναι ένα πιτσιρίκι που θα πιάσει την μπάλα του, ένας παππούς που λαχάνιασε στη μέση του δρόμου ή ένας αφηρημένος στο κινητό του. Όλοι αυτοί θα κάνουν λάθος να σταθούν εκεί αλλά την ευθύνη την έχεις εσύ γιατί εσύ οδηγείς το όπλο. Εγώ την έχω πατήσει το '99 με έναν παππού που στάθηκε νύχτα πίσω από ένα suv και πήγε να περάσει τον δρόμο. Πρώτη φορά τον είδα όταν η μούρη του ήταν κολλημένη στο παρμπριζ μου. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή πως έφταιγε εκείνος, γιατί εγώ οδηγούσα και ήμουν στον παράδρομο της Μεσογείων με 40χλμ που δεν σηκώνει ούτε 20 αυτό το χάος πεζών εκεί. Από τότε αν δεν βλέπω καλά το πεζοδρόμιο φρενάρω. Αυτό που θέλω να πω με όλα αυτά είναι πως έχεις λάθος νοοτροπία κατά την γνώμη μου κι αν δεν αρκεί το ψαλίδι για να την αλλάξεις θα έχεις άλλα προβλήματα. Το παιδί υπάρχει σαφέστατα περίπτωση να μην μπορέσεις καν να το δεις κινούμενος με 30χλμ ξέρω γω αν βγει ανάμεσα από παρκαρισμένα. Τότε γιατί φταίς; Αν κινείσαι με την αποδεκτή ταχύτητα με πολύ προσοχή και σε μέρος χωρίς διαβάσεις κλπ και βγει μπροστά σου τότε που φταίς; Στο ότι δεν είσαι ο φλας Γκόρντον; Τα αντανακλαστικα μας έχουν όρια. Επίσης αν το ταξί δεν είχε αλαρμ ή είχε σταματήσει κάθετα πάνω σε στροφή ναι πάλι το ίδιο βρίσιμο θα έριχνα. Επιτρέπεται τέτοια θέση στάσης κατά τη γνώμη σου; Αξίζει εύσημα ο ταξιτζής; Ή έχουν κάνει λίγα ατυχήματα έτσι; Όταν οδηγώ φροντίζω να μην έχω πιει να είμαι ξεκούραστος και συγκεντρωμενος. Αν όλα αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν ένα φυσιολογικό έλλειμμα του ανθρώπου που λέγεται χρόνος απόκρισης δεν θα απολογηθώ. Οδηγώ αργά για να έχω μεγαλύτερο διάστημα να αντιδρασω αλλά προφανώς αυτό δεν επαρκεί πάντα. Ξαναλέω θα του έφτιαχνα το αμάξι αν γινόταν ζημιά αλλά θα ήθελα να ζητήσει και συγγνώμη που παρκάρε ανεύθυνα.
johnbond Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Άμα δε βάλεις googlemaps ή έστω φωτογραφία να καταλάβουμε δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη... Κρυφό το έχεις το μέρος;
zio10 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Εκνευριστικοί είναι αυτοί που παρατάνε τα αυτοκίνητα όπου να 'ναι....δίκιο έχεις αλλά που να το βρεις fylate...
tomasss Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Η ευθύνη όμως δεν έχει σχέση με την υπαιτιότητα, κι όσο νωρίτερα το καταλάβεις αυτό τόσο καλύτερα θα οδηγείς. Άλλη έννοια έχει η ευθύνη, άλλη η υπαιτιότητα; Ρωτάω διότι ετυμολογικά φαίνονται ακριβώς ίδιες. Εξήγησε το.
frenzy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Ευθύνη είναι να πρέπει να αναλύεις στατιστικά το περιβάλλον για να μην σε πατήσουν: "Καλύτερα από την διάβαση παρά να πηδήξω το διαχωριστικό στην Εθνική". Υπαιτιότητα είναι να είσαι υποχρεωμένος να πυροβολείς ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο και να πρέπει να αστοχείς συνέχεια: "Αυτός ο μαλάκας στο διαχωριστικό θα πηδήξει, ανάβω αλαρμ και φρενάρω στο αριστερό ρεύμα στην Εθνική". 2
fylatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Πάντως σήμερα πάλι στο ίδιο σημείο είναι παρκαρισμένος ο μάγκας. Και χειρότερα αλλά δεν έχει άλλα αμάξια δίπλα κι έτσι αντί για επικίνδυνος είναι απλά γελοίος
Tragic! Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε Fylate, προφανώς και δε φταις εσύ. Απλά οι νόμοι είναι γραμμένοι σαν τις προφητείες της Πυθίας. Γενικότητες, μπουρδολογίες και γελοίες εξισώσεις των πάντων, ή πλήρης ισοπέδωση. Και ή στάση των Αρχών "δε μας χέζεις βραδιάτικα"; Εντύπωση σου κάνει; Αφού τέλη του μήνα θα μπουν τα φράγκα έτσι κι αλλιώς. Χέστηκαν για σένα. Ή για μένα. Ο απαράδεκτος οδηγός που στάθμευσε αδιαμφισβήτητα παράνομα, έστω και εκτός των νομικών πλαισίων και της μερικής ευθύνης που έπρεπε να αναλάβει, έστω και ωφελημένος εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, μια συγνώμη ήταν το απειροελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει. Και η ζωούλα του παιδιού είναι αποκλειστικά ευθύνη του γονέα. Και όπως ο παππούς απαγορεύεται να οδηγεί λόγω μερικής αναπηρίας ή φυσιολογικής μείωσης αντανακλαστικών, πρέπει να βοηθάται και από την κοινωνία και ως πεζός, όχι τίποτα άλλο για την ασφάλεια του. Και αφού στο μπουρδελοκράτος μας δε γίνεται κάτι τέτοιο και η νομοθεσία απλά κουνάει απαγορευτικά το δάχτυλο στους παραβάτες χωρίς ωστόσο να βοηθά τους αδικημένους, ο 1 βαθμός απροσεξίας του πεζού ισοδυναμεί με 100 βαθμούς προσοχής του οδηγού. Ο τελευταίος ναι, και θα ξεχαστεί, θα παρασυρθεί,θα χαζέψει ή/και θα μπερδευτεί άνθρωποι είμαστε. Όπως πχ και ο νεαρός που θα στέλνει μηνύματα με το κινητό και το παιδάκι με την μπάλα. Για να αποφεύγονται λοιπόν τα περισσότερα ατυχήματα , αρκεί προσοχή και των δυο πλευρών, και αποδοχή του μεριδίου της ευθύνης ανθρώπινα, ανεξάρτητα απτό τι λέει ο κάθε κωλονομος. Άμα τα πάμε όλα βάσει νομοθεσίας, ας μην πατάμε και φρένα στο πέταγμα κάθε κάγκουρα απτό STOP... Νά σαι καλά ρε αδερφέ μου και μακάρι άλλη φορά να μην ξαναβρεθεις σε λάθος ώρα τη λάθος στιγμή. Καλό βράδυ σ'όλον τον κόσμο.
paylidis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Πάντως σήμερα πάλι στο ίδιο σημείο είναι παρκαρισμένος ο μάγκας. Και χειρότερα αλλά δεν έχει άλλα αμάξια δίπλα κι έτσι αντί για επικίνδυνος είναι απλά γελοίος εγω θα το εκανα ζήτημα στην τροχαία απειλώντας εως και για αναφορες... Και στην γειτονια μου ειχαμε εναν καραγκιοζη που ειχε παρκαρει το τζιπ του χωρις πινακιδες (δεν ειχε πληρωσει τα τελη) και επιανε 2 παρκινγκ και δεν του ελεγαν τιποτα και ας ειχα παρει 3 φορες τηλέφωνο αλλα μιλησα με τον υποδιοικητή και του ειπα οτι θα τους κανω αναφορά στο υπουργείο και ήρθαν το ιδιο απογευμα και το σηκωσαν με γερανό 1
fylatos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Έχει μια βδομάδα που παίρνω τηλέφωνα. Κάθε μέρα παρκάρει δίπλα. Μάλιστα μι φορά παρκάρε σε ράμπα αναπήρου και δει σε ράμπα που ξέρω ότι ο άνθρωπος την πλήρωσε με δικά του λεφτά να επισκευαστεί και δεν μπορούσε να περάσει. Τόση δουλειά έχει αυτή η τροχαία που στις 6 φορές δεν ήρθε ούτε μια; Ούτε για την ράμπα;
tomasss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Πάντως σήμερα πάλι στο ίδιο σημείο είναι παρκαρισμένος ο μάγκας. Και χειρότερα αλλά δεν έχει άλλα αμάξια δίπλα κι έτσι αντί για επικίνδυνος είναι απλά γελοίος Έχει μια βδομάδα που παίρνω τηλέφωνα. Κάθε μέρα παρκάρει δίπλα. Μάλιστα μι φορά παρκάρε σε ράμπα αναπήρου και δει σε ράμπα που ξέρω ότι ο άνθρωπος την πλήρωσε με δικά του λεφτά να επισκευαστεί και δεν μπορούσε να περάσει. Τόση δουλειά έχει αυτή η τροχαία που στις 6 φορές δεν ήρθε ούτε μια; Ούτε για την ράμπα; Ε κατά τα άλλα, έπρεπε να τον είχες αποφύγει τον κοπρίτη και φταις εσύ για αυτό διότι '' Κάποια στιγμή αντί για αυτοκίνητο θα είναι ένα πιτσιρίκι που θα πιάσει την μπάλα του, ένας παππούς που λαχάνιασε στη μέση του δρόμου ή ένας αφηρημένος στο κινητό του. Όλοι αυτοί θα κάνουν λάθος να σταθούν εκεί αλλά την ευθύνη την έχεις εσύ γιατί εσύ οδηγείς το όπλο '' ( Frenzy, 2014) Μαθήματα ηθικής και οδηγικής συμπεριφοράς , ορισμοί περί ευθύνης και υπαιτιότητας που πρέπει ντε και καλά να δικαιολογήσουν τον γεματό ηθική οδηγό του αυτοκινήτου που εκτός εκτός από διπλοπαρκαρισμένος , συνεχίζει να είναι εκεί και να κλείνει και ράμπες ΑΜΕΑ !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα