Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αριστερά κλειστή στροφή μετά από φανάρι έπεσα πάνω σε διπλά σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της γωνίας. Το αυτοκίνητο μου έχει μηχανολογικό πρόβλημα ενώ το δικό του μια απλή αμυχή στον προφυλακτήρα. Ήρθε τροχαία καθώς δεν ήταν αυτός εκεί και μου είπε ότι έπρεπε να τον αποφύγω ως εμπόδιο και φταίω εγώ. Έγραψαν βέβαια μόνο πως έγινε το ατύχημα και ότι αυτός ήταν παρκαρισμένος σε γωνία και στροφή. Δεν έκοψαν κλήση. Δεν έγραψαν ότι έφταιγα εγώ απλά τα δεδομένα. Ήρθε η ασφάλεια μου και έβγαλε και φωτογραφίες. Υπάρχει περίπτωση να ζητήσω αποζημίωση έστω και μερική εξαιτίας παράνομης θέσης;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αποσο ξερω οχι, ακομα κι αν ειναι παρκαρισμενος παρανομα, φταιει αυτος που θα πεσει πανω του. Τωρα αν η ασφαλεια βρει κανα παραθυρακι να τον βγαλει φταιχτη τον αλλον (πχ να ειναι σε επικινδυνο σημειο παρκαρισμενος που να μην εχει ορατοτητα ο αλλος) ή εστω να μοιρασει 50-50 την ευθυνη τοτε καλως.

Δημοσ.

Δεν υπήρχε δυνατότητα ελιγμού εστριψα κάθετα και τον βρήκα μπροστά μου. Επίσης δεν υπήρχε ορατότητα λόγω δέντρων και φυσιολογικά παρκαρισμένων αυτοκινήτων

Δημοσ.

Και εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι και στην αριστερή λωρίδα της εθνικής να έχει παρκάρει ο άλλος πάλι εσύ θα φταις αν τον τρακάρεις...

Δημοσ.

Δεν υπήρχε δυνατότητα ελιγμού εστριψα κάθετα και τον βρήκα μπροστά μου. Επίσης δεν υπήρχε ορατότητα λόγω δέντρων και φυσιολογικά παρκαρισμένων αυτοκινήτων

Μπορείς να προσπαθήσεις να διεκδικήσεις κάτι λόγω αυτού.

Άλλωστε δεν θα πληρώσεις εσύ. Μέσω της ασφάλειας θα κινήσεις διαδικασίες.

Κακώς δεν επέμεινες να του κόψουν κλήση. 

Δημοσ.

Η αποφυγή εμποδίου, όπως σωστά στο επισήμανε και η τροχαία, είναι αποκλειστικά ευθύνη του οδηγού. Ο οδηγός πρέπει να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο όπως το να προσέχει περισσότερο, να μειώσει ταχύτητα και δξ τι άλλο ώστε να αποφύγει ένα σταθερό εμπόδιο. Ίσως αν το κυνηγήσεις δικαστικά να καταφέρεις να βγει συνυπαιτιότητα του παρανόμως παρκαρισμένου, αλλά θα είναι πολύ μικρή, ίσως 10-20%. Αξίζει να το κυνηγήσεις?

Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να κόψουν κλήση και στον ts, μια και δεν έκανε ότι ήταν απαραίτητο για να αποφύγει το εμπόδιο.

Δημοσ.

Σε αριστερά κλειστή στροφή μετά από φανάρι έπεσα πάνω σε διπλά σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της γωνίας. Το αυτοκίνητο μου έχει μηχανολογικό πρόβλημα ενώ το δικό του μια απλή αμυχή στον προφυλακτήρα. Ήρθε τροχαία καθώς δεν ήταν αυτός εκεί και μου είπε ότι έπρεπε να τον αποφύγω ως εμπόδιο και φταίω εγώ. Έγραψαν βέβαια μόνο πως έγινε το ατύχημα και ότι αυτός ήταν παρκαρισμένος σε γωνία και στροφή. Δεν έκοψαν κλήση. Δεν έγραψαν ότι έφταιγα εγώ απλά τα δεδομένα. Ήρθε η ασφάλεια μου και έβγαλε και φωτογραφίες. Υπάρχει περίπτωση να ζητήσω αποζημίωση έστω και μερική εξαιτίας παράνομης θέσης;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

επίσης η τροχαία δεν βγάζει απόφαση ποιος φταίει και ποιος όχι,  απλά καταγράφει τι βλέπει

από εκεί θα βγάλουν συμπεράσματα άλλοι εφ'όσον χρειαστεί

εσύ προσπάθησες να έρθεις σε επικοινωνία με αυτόν που χτύπησες για να του καλύψεις το αυτοκίνητο ; 

ΥΓ με τη λογική που το εξετάζεις, αν στεκόταν εκεί πέρα κάνας πεζός ή κάνα ποδήλατο με κάνα πιτσιρίκι θα έπρεπε να το πάρεις παραμάζωμα και να μη σου πει κανείς τίποτα 

αυτό ναι θα έπρεπε να γίνει αν ήταν παράνομη η στάθμευση, αλλά δεν έχει σχέση με την υπαιτιότητα 

Δημοσ.

αυτό ναι θα έπρεπε να γίνει αν ήταν παράνομη η στάθμευση, αλλά δεν έχει σχέση με την υπαιτιότητα 

Προφανώς. 

Δημοσ.

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

επίσης η τροχαία δεν βγάζει απόφαση ποιος φταίει και ποιος όχι, απλά καταγράφει τι βλέπει

από εκεί θα βγάλουν συμπεράσματα άλλοι εφ'όσον χρειαστεί

εσύ προσπάθησες να έρθεις σε επικοινωνία με αυτόν που χτύπησες για να του καλύψεις το αυτοκίνητο ;

ΥΓ με τη λογική που το εξετάζεις, αν στεκόταν εκεί πέρα κάνας πεζός ή κάνα ποδήλατο με κάνα πιτσιρίκι θα έπρεπε να το πάρεις παραμάζωμα και να μη σου πει κανείς τίποτα

Εκανα ελιγμό απλώς δεν δέχομαι την αποκλειστική υπαιτιότητα. Ο τύπος είχε παρκάρει κάθετα στην παραλία. Ναι κάλεσα την τροχαία και την ασφάλεια μου για να τον καλύψω σε περίπτωση επισκευής κλπ γιατί το αυτοκίνητο δεν είχε στοιχεία.

Σε ότι αφορά στο τι θα μπορούσα να κάνω:

Πήρα με ανοιχτό τόξο την στροφή σε χαμηλή ταχύτητα και φυσικά μόλις τον είδα προσπάθησα να τον αποφύγω αλλά δεν πρόλαβα. Δεν του κατέβασα το μισό αμάξι μια γρατζουνιά του έκανα

Αν ήταν πεζός ναι θα τον είχα πατήσει δεδομένου του σημείου πάντα. Όσο προσεκτικά κι αν πήγαινα εκτός αν βγαίνουμε κάθετα στη στροφή σταματάμε και μετά αφού δούμε ότι δεν έχει εμπόδιο ξεκινάμε ξανά. Πράγμα που φυσικά δεν κάνει κανείς.

Ήταν αμέσως μετά την στροφή τρία μέτρα μέσα στην αριστερή λωρίδα της παραλιακής πίσω από αλλά αμάξια. Αν είναι ο πεζός τόσο τρελός κι εσύ και εγώ θα τον πατήσουμε

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=TD5zVKf-B4LgOOq-gJgP&url=http://www.eaee.gr/cms/uploads/par02.pdf&ved=0CBoQFjAA&usg=AFQjCNGOB2REVhZVjJKcjgPsRP8JzYtKpQ&sig2=_5G1Ykl495H608PE_dlMfw

Με βάση αυτό έχουμε 50% ο καθένας. Σκέφτομαι να πάω στην τροχαία και να ρωτήσω τον διοικητή γιατί δεν κόπηκε κλήση βάσει της θέσης του οχήματος στις φωτογραφίες.

Δημοσ.

Πήρα με ανοιχτό τόξο την στροφή σε χαμηλή ταχύτητα και φυσικά μόλις τον είδα προσπάθησα να τον αποφύγω αλλά δεν πρόλαβα.  

ναι αλλά πόσο χαμηλή ήταν αυτή η ταχύτητα ώστε να μην μπορείς να σταματήσεις;

αν δεν είσαι βέβαιος για το τι πρόκειται να συμβεί μπροστά σου (δε βλέπεις) πας με μια ταχύτητα που μπορείς να ακινητοποιηθείς άμεσα

αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να συμβαίνει και με βάση αυτό δεν φέρει ευθύνη αυτός που διπλοπάρκαρε σαν ηλίθιος πάνω στη στροφή, ακόμα και αν είναι ηλίθιος και λίγοι θα ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Σε ότι αφορά στο τι θα μπορούσα να κάνω:

Πήρα με ανοιχτό τόξο την στροφή σε χαμηλή ταχύτητα και φυσικά μόλις τον είδα προσπάθησα να τον αποφύγω αλλά δεν πρόλαβα. Δεν του κατέβασα το μισό αμάξι μια γρατζουνιά του έκανα

Αν ήταν πεζός ναι θα τον είχα πατήσει δεδομένου του σημείου πάντα. Όσο προσεκτικά κι αν πήγαινα εκτός αν βγαίνουμε κάθετα στη στροφή σταματάμε και μετά αφού δούμε ότι δεν έχει εμπόδιο ξεκινάμε ξανά. Πράγμα που φυσικά δεν κάνει κανείς.

Ήταν αμέσως μετά την στροφή τρία μέτρα μέσα στην αριστερή λωρίδα της παραλιακής πίσω από αλλά αμάξια. Αν είναι ο πεζός τόσο τρελός κι εσύ και εγώ θα τον πατήσουμε

Προφανώς δεν ήταν αρκετά χαμηλή η ταχύτητα σου, είναι ευθύνη του οδηγού να προσαρμόζει την ταχύτητά του ανάλογα με την ορατότητα. Αν δεν βλέπεις τι είναι μετά τη στροφή τότε κόβεις όσο χρειάζεται, μπορεί να είναι πεζός, παιδί, ζώο(μη εποχούμενο :P), παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αυτοκίνητο κολλημένο σε μποτιλιάρισμα κτλ.

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=TD5zVKf-B4LgOOq-gJgP&url=http://www.eaee.gr/cms/uploads/par02.pdf&ved=0CBoQFjAA&usg=AFQjCNGOB2REVhZVjJKcjgPsRP8JzYtKpQ&sig2=_5G1Ykl495H608PE_dlMfw

Με βάση αυτό έχουμε 50% ο καθένας. Σκέφτομαι να πάω στην τροχαία και να ρωτήσω τον διοικητή γιατί δεν κόπηκε κλήση βάσει της θέσης του οχήματος στις φωτογραφίες.

Αν υποθέσουμε πως ισχύει το 50% υπαιτιότητα ο καθένας, τότε η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι το γιατί δεν βεβαίωσε η τροχαία παραβάσεις και στους δυό σας!

Η συνυπαιτιότητα πάντως σίγουρα μπορεί να έχει ποσοστό διαφορετικό από 50%, στο λέω από πρώτο χέρι, σε συγκεκριμένη περίπτωση το δικαστήριο όρισε συνυπαιτιότητα 70% και 30% στους αντίδικους.

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε πως ισχύει το 50% υπαιτιότητα ο καθένας, τότε η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι το γιατί δεν βεβαίωσε η τροχαία παραβάσεις και στους δυό σας!

Δεν πάει έτσι..Μπορεί να φταίς και 100% και να μην έχεις κάνει παράβαση για να σε γράψει η τροχαία..

Πχ να πηγαίνεις με ταχύτητα κάτω του ορίου και πάλι να χάσεις τον έλεγχο και να προκαλέσεις ατύχημα.

Δημοσ.

Δεν πάει έτσι..Μπορεί να φταίς και 100% και να μην έχεις κάνει παράβαση για να σε γράψει η τροχαία..

Πχ να πηγαίνεις με ταχύτητα κάτω του ορίου και πάλι να χάσεις τον έλεγχο και να προκαλέσεις ατύχημα.

Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...