leonidas1979 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Έστω 2 σημεία Α και Β όπου απέχουν μεταξύ τους 1,5 χλμ. και έχουν οπτική επαφή. Το σημείο Α έχει ασύρματο δίκτυο και θέλω να το στείλω και στο σημείο Β. Τι εξοπλισμός απαιτείται; Είναι εύκολο να με καθοδηγήσετε ως προς τι να αγοράσω και τι να προσέξω; Ευχαριστώ!
SpirosLouis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 http://www.ubnt.com/products/ Τα nano station ακούγονται καλή λύση..βρες τον ελληνικό αντιπρόσωπο και ρώτα κιώλας
Zapee995 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Στο ενδιαμεσο τι εδαφος υπαρχει?? Το εχω κανει εγω στα 3km.
leonidas1979 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Στο ενδιαμεσο τι εδαφος υπαρχει?? Το εχω κανει εγω στα 3km. Λίγα σπίτια, αγροί και δέντρα και υψομετρική διαφορά 100 μέτρα από το Α στο Β.
jkoukos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Με 2 Airgrid θα κάνετε άριστη ζεύξη (http://www.skroutz.gr/c/738/wifi-antennas.html?from=most-popular&keyphrase=airgrid). Αν υπάρχουν πολλά δίκτυα στην περιοχή, πάτε στους 5GHz, αλλιώς μείνεται στους 2,4GHz.
leonidas1979 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ!Μάλλον θα πάω σε 5GHz Απ'ότι βλέπω και τα Nanostation έχουν μεγάλη εμβέλεια, αν και δεν ξέρω υπό ποιες προϋποθέσεις: http://www.ubnt.com/airmax/nanostationm/
jkoukos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Ναι και τα Nanostation κάνουν (λιγότερο τα Loco). Όμως έχουν φαρδύτερη δέσμη εκπομπής και μικρότερο κέρδος κεραίας από τις Airgrid. Από την άλλη τα Nanostation παίζουν έως 300Mbps αλλά είναι και λίγο ακριβότερα των Airgrid που παίζουν έως 150Mbps. Για την ασύρματη ζεύξη θέλεις 2 ίδιες συσκευές που θα τις συνδέσεις σύμφωνα με τον οδηγό εδώ.
leonidas1979 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Σε περίπτωση που θέλεις να μοιράσεις το δίκτυο σε παραπάνω από ένα σημείο σε διαφορετική κατεύθυνση (αλλά σε απόσταση <1,5km) απαιτείται διαφορετικός εξοπλισμός ή αρκεί ο παραπάνω;
jkoukos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Εξαρτάται ανά περίπτωση: 1. Στην περίπτωση Point to Multi-point (PtMP) ζεύξεων, κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί ένα δικό του κλειστό πρωτόκολλο διαμοιρασμού του χρόνου εκπομπής των clients με το κεντρικό ΑΡ, ανάλογα τον φόρτο του δικτύου και τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών. Στις συσκευές της Ubiquiti αναφέρεται ως Airmax. Όταν λοιπόν είναι ενεργοποιημένο, τότε μόνο συσκευές της ίδιας εταιρείας επικοινωνούν. Αν απενεργοποιηθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης συσκευών από διαφορετικούς κατασκευαστές. 2. Μπορείς να έχεις ένα κεντρικό ΑΡ και πάνω του να συνδέονται άλλες κεραίες από μακρυά. Το θέμα στην περίπτωση αυτή είναι αν όλες οι θέσεις που θα λαμβάνουν βρίσκονται εντός της περιοχής (δέσμης) που εκπέμπει το ΑΡ. Λογικό είναι, ότι όσο πιο στενός είναι αυτός ο λοβός τόσο περιορίζεται η περιοχή κάλυψης. Π.χ. τα Nanostation έχουν λοβό εκπομπής 55°Η και 18°V, ενώ οι Airgrid 8°Η/V. Αν υπάρχουν θέσεις που δεν καλύπτονται αναγκαστικά θα γίνει χρήση και δεύτερου ΑΡ ή συνδυασμού άλλων κεραιών και ΑΡ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα