karolos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω ένα router ούτε ξέρω πιο είναι (από την Forthnet). Βλέπω ομως ότι ούτε σε όλο το σπίτι πιανει (90 τμ σπίτι!) και σε πολλά σημεία δεν υπάρχει το δίκτυο καν. Γι' αυτό πήρα tp link στην πριζα. OK είπαμε έχω καλό σπίτι αλλά.... Επίσης δεν πιανει καλά ο WD δικτυακός σκληρός ούτε και στο pc που ειναι με ethernet (δεν συζητάμε για over WIFI). Πιστευετε ότι αν δώσω μέχρι 100 ευρώ μπορώ να πάρω κάποιο router που θα μου αλλάξει τη ζωη; τι λετε;
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω ένα router ούτε ξέρω πιο είναι (από την Forthnet). Βλέπω ομως ότι ούτε σε όλο το σπίτι πιανει (90 τμ σπίτι!) και σε πολλά σημεία δεν υπάρχει το δίκτυο καν. Γι' αυτό πήρα tp link στην πριζα. OK είπαμε έχω καλό σπίτι αλλά.... Επίσης δεν πιανει καλά ο WD δικτυακός σκληρός ούτε και στο pc που ειναι με ethernet (δεν συζητάμε για over WIFI). Πιστευετε ότι αν δώσω μέχρι 100 ευρώ μπορώ να πάρω κάποιο router που θα μου αλλάξει τη ζωη; τι λετε; θα μπορουσες να δεις ποιο ρουτερ εχεις απο την forthnet και να μας πεις.αν εχεις πχ zte ε ναι δεν ειναι παραξενο.αλλα και καποιο αλλο να εχεις αν υπαρχουν χοντροι τοιχοι ή πολλοι τοιχοι ή το σπιτι εινα 2 οροφο κτλ ειναι λογικο να μην πιανει.επισης το ρουτερ θα πρεπει να ειναι σε καποιο καλο σημειο τοποθετημενο.πχ στην μεση του σπιτιου οχι σε καποιο ακριανο δωματιο ωστενα μοιραστει η αποσταση και να ειναι μακρια απο γωνιες,εμποδια,και να ειναι οσο γινεται ψηλα. τι εννοεις δεν πιανει καλα ο wd δισκος ουτε και στο pc που ειναι με ethernet.ο δισκος αν ειναι με ethernet Θα συνδεθει πανω στο ρουτερ.ουτε στο pc ουτε δεν ξερω που.αν ειναι ασυρματα και δεν πιανει καλα λογικο.αν ειναι με καλωδιο αλλα εσυ στελνεις αρχεια στο δισκο ασυρματα ναι μην περιμενεις οτι θα παιξει.τα 54mbps αν το ρουτερ ειναι g ειναι πολυ λιγα για να μεταφερεις γρηγορα αρχεια.αλλο τοσο αν το σημα ειναι οριακο οποτε εκει δεν φταιει ο σκληρος δισκος.βεβαια και gigabit να συνδεθεις στον δισκο παλι μην περιμενεις οτι θα μεταφερεις με 50-60 mbyte αφου οι απλοι δικτυακοι δισκοι οι φτηνοι να το πω αλλιως ειναι χιλιομετρα μακρια απο την ταχυτητα που μπορει να σηκωσει η gigabit ethernet.αν τωρα το ρουτερ δεν εχει και gigabit που λογικα δεν εχει το μεγιστο θα ειναι 12 mbyte /sec ακομα και αν μεταφερεις διαμεσω ethernet.αν παει διαμεσω wireless με 802.11g τοτε το μεγιστο θεωρητικο θα ειναι κοντα στα 6 mbyte τα οποια στην πραξη δεν θα ειναι ουτε 4 στην καλυτερη αλλο τοσο αμα το σημα ειναι και χαμηλο.πχ ενα wd που ειχα το world edition 2 επαιζε με gigabit αλλα στην πραξη ελεγαν οτι λογω hardware δυνατοτητων δεν εδινε παραπανω απο 15-20mbyte.για αυτο θα δεις οτι τα γρηγορα nas κανουν κατι 200-500 χωρις δισκους μεσα. οποτε αν θες γενικα γρηγορο δικτυο προσπαθησε οσα pc μπορει να συνδεθουν με καλωδιο να ειναι με καλωδιο και κατα προτιμηση gigabit ethernet για να εχεις γρηγορες μεταφορες.αν δεν εχεις gigabit router ή παρε ενα switch ή παρε ρουτερ με gigabit.επισης θες και ρουτερ που να ειναιτο λιγοτερο n300 .αν παμε σεπιο απαιτητικα πραγματα πας σε n600 η ακομα καλυτερα σε 802.11ac με τα αντιστοιχα usb stick(θα δωσεις καμποσα λεφτα)που ειναι 1000mbps+.αλλα και εκει δεν σημαινει οτι θα καλυψεις ολο το σπιτι.μπορει να χρειαστει να μπει καποιο acccess point που να ειναι με ethernet συνδεδεμενο με το adsl router για να μην χανεις σε ταχυτητα και ταυτοχρονα να καλυπτεις ολο το χωρο.αν πας σε repeater ναι μεν θα καλυφτει ο χωρος αλλα θα χασεις αρκετα σε ταχυτητα λογω repeater. Τωρα αν θες να παρεις ενα καλο ρουτερ που να ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση αλλα ειναι n300 στο wifi τοτε υπαρχει το draytek 2760 το οποιο ειναι κορυφη σαν μαρκα δυνατοτητες και εχει και gigabit θυρες.σε πιο φτηνο μπορεις να πας σε tp link πχ 9980 που ειναι και vdsl κοντα στα 80-90 ειναι και n600 η μετα στα πιο φτηνα 8980 n600 ,8970 n300.για το n600 και για το ac οπως και για το n300θες και αντιστοιχες καρτες.αν οι καρτες ειναι πχ 802.11g θα παιξουν στα 54 mbps.οποτε στο κοστος βαλε μεσα και τα ασυρματα sticks ή τα εξτρα powerlines.μερικα Powerlines γραφουν 500mbps αλλα εχουν fast ethernet θυρα 100 mbps οποτε το τελικο που θα παρεις θα ειναι 100mbps http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=1658&model=TL-WPA4230P+KIT#spec για του λογου του αληθες.οποτε εκει θα χρειαστεις ειτε καλυτερα Powerline που παλι το μεγιστο θεωρητικο θα ειναι λιγο μακρια απο το real ειτε ριχνεις καλωδια ethernet.ολα ειναι με βαση τι απαιτησεις εχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα