gapito Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 καλησπέρα.θα ηθελα να φτιαξω εναν σερβερ ωστε να μπορω να έχω τα αρχεια μου απο οπουδηποτε και αν βρισκομαι.μόλις εγκατέστησα το ubuntu server 14.04.1 σε ενα λαπτοπ που δεν χρησιμοποιουσα αλλα (προφανως) το interface δεν είναι οπως ας πουμε μιας desktop version εκδοσης και έτσι δεν εχω καμια επαφη.διαβασα κάποια αρθα απο το forum με καποια how to-guides αλλα δεν βηθησαν να καταλαβω.κατι extra?
mphxths Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 αναλογως τον ογκο των αρχειων.. 1.google drive / dropbox 2. στηνεις ενα οποιοδηποτε ubuntu και σεταρεις το owncloud (δες και το σχετικο θεμα εδω στο ινσομνια)...προσωπικα δεν με ικανοποιησε το προγραμμα...επισης περιοριζεσαι απο το download/upload της γραμμης σου..αυτο ειναι προφανες ετσι?...
gapito Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 για να γινω πιο συγκεκριμενος θελω πχ απο γερμανια που απαγορευεται το downloding με τορρεντ κλπ να εχω προσβαση στα αρχεια που έχω ελλάδα.ταινιες μουσικη games κλπ.το εκαστοτε cloud δεν απαιτει uploading?
warlock9_0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις αυτό που θες από το σπίτι σου ειδικά αν δεν είναι μικρά αρχεία σε περιορίζει το upload της γραμμής στην ελλάδα
gapito Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 εννοεις οτι θα πρεπει να νοικασω καποιον σερβερ στην ευρωπη?
mphxths Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 εισαι γενικος σε αυτα που λες... αυτο που ζητας μπορεις να το κανεις με πολλους τροπους 1.στηνεις ενα teamviewer σπιτι ελλαδα , συνδεεσαι απο γερμανια και εχει file transfer ...και τσιμπας ο,τι αρχειο σου κανει κεφι..εχεις και ελεγχο του πισι σου... 2.dropbox / google drive -- ο,τι κατεβαζεις στο πισι ελλαδα να μπαινει σε καποιο cloud και να το τσιμπας μετα εσυ απο κει απο την γερμανια...προυποθετει οπως καταλαβαινεις ελεγχο του πισι στην ελλαδα..αρα πας στο (1) παλι. Δεν ξερω βεβαια για τι μεγεθη μιλαμε..προφανως για να λες τορρεντ..μιλαμε για μεγαλα μεγεθη... 3. νοικιαζεις εναν dedicated/shared και ριχνεις τα αρχεια σου απο το πισι στην ελλαδα σε καποιο ftp που θα στησεις στον σερβερ αυτον..μετα τα τσιμπας απλα με ftp απο την γερμανια... Σε καθε περιπτωση οτιδηποτε κινειται απο το πισι(ελλαδα) προς ΚΑΠΟΥ..χρησιμοποιει την upload ταχυτητα της γραμμης του σπιτιου στην Ελλαδα.. που σημαινει οτι με 1mbit upload...αυτο ειναι περιπου 100kb/sec.... Κανεις τα κουμαντα σου
ThundeR_21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δοκιμασε και το owncloud http://owncloud.org/ το στεινεις στον σερβερ σου και εχεις προσβαση στα αρχεια σου απο παντου. Εχεις clients για android iphone mac linux windows.
gmouzo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Να ρωτησω κατι αλλο οταν λες απαγορευεται να κατεβασεις torrent απο ποια αποψη ? ειναι απαγορευμενες καποιες πορτες που χρησιμοποιουν οι torrent clients αν ναι απλως χρησιμοποιεις αλλες
warlock9_0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 το πιο σύνηθες είναι απλά να είναι κλειδωμένα τα site αν μπεις από proxy κατεβάζεις κανονικά
aposporis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Βασικά αν θες μόνο να κατεβάζεις torrent πας σε υπηρεσία vpn ώστε να βγαίνεις στο internet μέσω κάποιου server εκτός Γερμανίας και όχι του ISP σου. Με αυτό το τρόπο δε βλέπει ο ISP τι κατεβάζεις και δεν θα σου έρθει πρόστιμο. Ή κατεβάζεις από σελίδες αντί για torrent.
gapito Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) καταρχας σαε ευχαριστω για τις απαντησεις.εχω έναν συγγενη γερμανια και μου λεει πως η κατασταση ειναι πολυ "σφιχτή".αυτο ειναι για να καταλαβετε περιπου τι παιζειhttp://www.insomnia.gr/topic/462597-downloadingθα σκεφτώ την λυση του φιλου mphxth αφου πρωτα δοκιμασω dropbox klp. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2014 από gapito
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα