Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!
         Αρχικά να πω ότι είναι το πρώτο θέμα που ανοίγω και ελπίζω να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα που να μην μπορώ να επιλύσω.

Έχω ένα SONY VAIO VGN-AR61M το οποίο λειτουργίκα είναι τέλειο αλλά εμφάνισε ένα πρόβλημα τώρα τελευταία στην οθόνη αλλά φυσικά το πρόβλημα είναι βαθύτερο και όχι τόσο επιφανειακό.

Όταν ανοίγω τον υπολογιστή και εμφανίζει το λογότυπο της VAIO κάνει κάτι περίεργα σαν "χιόνια" σαν να pixelιάζει να το πω... τέλος πάντων, το οποίο στην συνέχεια εμφανίζει το λογότυπο των Windows που φορτώνει χωρίς να δείχνει κάτι περίεργο στην οθόνη και ξεκινάει κανονικά το σύστημα (μερικές φορές).

Άλλες φορές πάλι κολλάει στο λογότυπο των Windows και εμφανίζει την επίλυση προβλημάτων η οποία δεν κάνει απολύτος τίποτα..... Μέχρι να το πάθει αυτό δεν είχε εμφανίσει κανένα άλλο πρόβλημα, ανταποκρινόταν άριστα με χρήση που του έκανα.

Τι μπορεί να φταίει;

Μπορεί να είναι η κάρτα γραφικών και αν ναι αλλάζεται;

Επίσης αν αναφέρω ότι τα χαρακτηριστικά του λαπτοπ είναι τα εξής:

• Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo T7500 (2,2GHz, 800MHz FSB, Intel 965PM Express Chipset, L2 Cache memory 2048Kb).
  • Μνήμη: 2x 2048MB DDR2 667MHz (αρχικά είχε 2x 1024MB)
  • Σκληρός Δίσκος: 320GB 4200rpm SATA.
  • Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 8400M GT με 256MB μνήμη.
  • Λογισμικό: Windows 7 Home Premium

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από chrigior
Δημοσ.

καλησπερα, μπορεις να ασχοληθεις εσυ αν ναι μπορω να σου πω τι να κανεις για κανεις διαγνωση και μετα να δεις τι θα κανεις?

ολα γινονται τα παραπανω το θεμα ειναι τι εχει το δικο σου...

Δημοσ.

Το πιθανοτερο είναι ότι καηκε η καρτα γραφικων. Την ιδια καρτα εχω και εγω και οι συγκεκριμενη σειρα εχει πρόβλημα ότι λειτουργει με υψηλες θερμοκρασίες. Είναι κολλημενη στην μητρικη, δεν αλλαζει.

Τι χρονολογια είναι το λαπτοπ?

Δημοσ.

Το πιθανοτερο είναι ότι καηκε η καρτα γραφικων. Την ιδια καρτα εχω και εγω και οι συγκεκριμενη σειρα εχει πρόβλημα ότι λειτουργει με υψηλες θερμοκρασίες. Είναι κολλημενη στην μητρικη, δεν αλλαζει.

Τι χρονολογια είναι το λαπτοπ?

το λαπτοπ είναι του 2008.

καλησπερα, μπορεις να ασχοληθεις εσυ αν ναι μπορω να σου πω τι να κανεις για κανεις διαγνωση και μετα να δεις τι θα κανεις?

ολα γινονται τα παραπανω το θεμα ειναι τι εχει το δικο σου...

ναι, μπορώ να ασχοληθώ με το λαπτοπ. μπορείς να με βοηθήσεις;

Δημοσ.

το λαπτοπ είναι του 2008.

ναι, μπορώ να ασχοληθώ με το λαπτοπ. μπορείς να με βοηθήσεις;

καλημέρα.ωραια αυτο που θα εκανα πρωτα ειναι να αφαιρεσω το μετασχηματιστη απο το μηχανημα τη μπαταρια και μετα το δισκο..,

θα ξανασυνδεσεις μονο το μετασχηματιστη και θα ο ενεργοποιησεις...να δεις αν κανει  παλι τα χιονια στην εισαγωγη και μετα το δευτερο βημα ειναι εφοσον κανει τα χιονια και δεν λυθηκε το προβλημα να το συνδεσεις χωρις να προσθεσεις τα εξαρτηματα που αφαιρεσες σε μια εξωτερικη οθονη και να το ξαναενργοποιησεις να δεις αν γυρναει στην εξωτερικη και αν ναι αν βγαζει τα δια...πχ χιονια, γραψε πισω να μας πεις νεοτερα... :-)  

Δημοσ.

Επισης ισως να πρεπει να παρεις έναν SSD και να κανεις μια νεα εγκατασταση Win 7.

Όταν μπαινει στα Windows δουλευει σωστα;

Δημοσ.

elfineon θα το κάνω και θα σου πω... η μπαταρία δεν λειτουργεί και δεν του την φοράω.

wantone όταν και όποτε μπει στα Windows λειτουργεί άψογα, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνω μια επαννεκίνηση π.χ. για ενημερώσεις συστήματος μπορεί να έχω το ίδιο πρόβλημα πάλι... Πιστεύεις ότι μπορεί να είναι ο δίσκος και με έναν SSD θα λυθεί; Ρωτάω για να μην πάνε τσάμπα τα λεφτά

Δημοσ.

Δεν γνωριζω, αλλα ενας SSD θα απογειωσει το συστημα συν ότι μπορεις να τον βαλεις σε άλλο λαπτοπ αν χρειαστεί. Δεν χανεις κατι να παρεις ένα μηπως εχει πρόβλημα ο δισκος. Αυτος που εχεις φαινεται παλιος.

Υποψια μου είναι παντα ότι είναι η Nvidia το πρόβλημα, αλλα 100% δεν μπορω να είμαι σιγουρος αν δεν το δω από κοντα.

Όπως σου ειπα εχω παρομοιο Σονυ του 2008 και σιγουρα ποιοτικως αξιζει μια αναβαθμιση δισκου. (Και μενα κανει νερα στην οθονη αλλα όταν μπαινει στα Windows δουλευει τελεια αλλα ξερω ότι καηκε η καρτα γραφικων και τα χιονια και τα σπασιματα όταν ξεκιναει είναι από εκει).

Δημοσ.

σε ευχαριστώ wantone. θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω πάλι το τοπικ. πρώτα όμως θέλω να κάνω τα "τεστακια" που μου είπε ο φίλος elfineon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...