Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους,

μεσα στους προσεχεις 2-3 μηνες θα αναβαθμισω τον υπολογιστη μου.Για αυτο τον λογο απο τωρα ψαχνομαι σε διαφορους τομεις hardware για να μην ξοδεψω τα λεφτα μου τσαμπα...Συνεχως κοιταζω για καρτες γραφικων για το ποια να παρω σε σχεση με το τροφοδοτικο μου και αν θα πρεπει να παρω αλλο και τετοια...(αλλα αυτα θα τ συζυτησουμε οταν ερθει η ωρα τους).
Προς το παρον ομως εχω την εξης απορια: Ποσο σημαντικο ρολο παιζει το memory bus σε μια καρτα γραφικων...δλδ τι διαφορα θα δω στα παιχνιδια που θα παιζω η σε κανα προγραμμα τυπο cad οταν θα εχω μια καρτα γραφικων 128bit σε σχεμη με μια των 256bit και ας ειναι κοντα σε χρονισμους κτλπ.Για να με βοηθησετε παραθετω πιο κατω δυο πολυ κοντινες καρτες που ομως η μια εχει 128bit και η αλλη 265...απαντησεις του τυπου η R9 ειναι 1000φορες καλυτερη δεν μ ενδιαφερουν,θελω απλα να καταλαβω ποσο θα επηρεασουν τα παιχνιδια μου τα 2πλασια bit...

R9 270 Asus

vs

GTX750 ti Gigabyte

Δημοσ.

http://www.it.uom.gr/project/mycomputer/v_card/info/apodosi.html

από ότι είδα στο άρθρο λέει ότι θες να μάθεις σχετικά με της κάρτες γραφικών

edit---------   άμα θες 256 bit video card κοίτα εδώ

http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/417941/256-bit.html

Δημοσ.

http://www.it.uom.gr/project/mycomputer/v_card/info/apodosi.html

από ότι είδα στο άρθρο λέει ότι θες να μάθεις σχετικά με της κάρτες γραφικών

edit---------   άμα θες 256 bit video card κοίτα εδώ

http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/417941/256-bit.html

πρωτα πρεπει να ξερω τις διαφορες για να δω τι θελω τελικα...θα μελετησω το λινκ που μ εστειλες!σε ευχαριστω πολυ!

EDIT:αυτο που μ στειλες ουσιαστικα μου λεει οτι μην τα κοιτας καθολου τα bits γτ καθε κατασκευαστης τα μετραει δαιφορετικα...ισχυει κατι τετοιο?

Δημοσ.

πρωτα πρεπει να ξερω τις διαφορες για να δω τι θελω τελικα...θα μελετησω το λινκ που μ εστειλες!σε ευχαριστω πολυ!

EDIT:αυτο που μ στειλες ουσιαστικα μου λεει οτι μην τα κοιτας καθολου τα bits γτ καθε κατασκευαστης τα μετραει δαιφορετικα...ισχυει κατι τετοιο?

καλύτερα να σου απάντηση καποιος πιο ειδικος σε αυτά αλλά απόσο είδα σε reviews

λένε ότι τα 256bit σε σχέσει με 128bit είναι σαν να δεινή την δειπλασια δύναμη απο τα 128

Δημοσ.

Ειναι αναλογα και την αρχιτεκτονικη της gpu. Για παραδειγμα μια gtx 970 που εχει 256bit memory bus εχει ιδιες αν οχι καλυτερες αποδοσεις με μια r9 290 που εχει το διπλο memory bus(512bit).

Δημοσ.

γενικά η ταχυτητα της μνήμης με το memory bus σου δίνει το bandwidth της κάρτας, που γενικά όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο αρκει να μπορει να το αξιοποιήσει η κάρτα

στις συγκεκριμένες δυο περιπτώσεις

για την r9 270 που παραθέτεις έχεις 5600Mhz * 256bit / 8(bits/byte) = 179.2 GB/s

και για την gtx 750ti εχεις 5400*128/8=86,4GB/s

γενικά πάντως δεν σημαίνει οτι η 1η ειναι 2 φορες καλύτερη απο την 2η. πχ η 750ti εχει καινουριους αλγοριθμους συμπιεσης με αποτελεσμα να χρειάζεται λιγοτερο bandwidth

για παραπανω λεπτομέριες ρώτα τον @ailuros

• Like 1
Δημοσ.

γενικά η ταχυτητα της μνήμης με το memory bus σου δίνει το bandwidth της κάρτας, που γενικά όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο αρκει να μπορει να το αξιοποιήσει η κάρτα

στις συγκεκριμένες δυο περιπτώσεις

για την r9 270 που παραθέτεις έχεις 5600Mhz * 256bit / 8(bits/byte) = 179.2 GB/s

και για την gtx 750ti εχεις 5400*128/8=86,4GB/s

γενικά πάντως δεν σημαίνει οτι η 1η ειναι 2 φορες καλύτερη απο την 2η. πχ η 750ti εχει καινουριους αλγοριθμους συμπιεσης με αποτελεσμα να χρειάζεται λιγοτερο bandwidth

για παραπανω λεπτομέριες ρώτα τον @ailuros

Σωστά όλα αυτά αλλά αυτό που πρέπει να ξανατονίσεις λίγο πιο ξεκάθαρα είναι ότι ΔΕΝ έχει σημασία ΠΟΣΟ εύρος μνήμης έχει μια κάρτα γραφικών αλλά πως το διαχειρίζεται. Συνεπώς η αρχιτεκτονική που θα κάνει καλύτερη διαχείριση εύρους είναι επαρκέστερη και κερδίζει και δεν έχει σε προέκταση και καμία σημασία πόσα gigabyte εύρους ή πλάτος διαύλου.

Τέλος για τον χρήστη για οτιδήποτε αφορά αναβάθμιση κάρτας γραφικών όταν με το καλό θα είσαι έτοιμος υπάρχει σχετική ενότητα με τίτλο ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ. Σε μερικούς μήνες από τώρα μπορεί να έχουμε νέες κυκλοφορίες καρτών οπότε ίσως οι στόχοι που έβαλες σήμερα να έχουν ξεπεραστεί.

• Like 2
Δημοσ.

σωστα για αυτο δεν τ εβαλα στην ενοτητα γιατην αναβαθιση καρτας γραφικων γτ αυτην την στιγμη απλα μαζευω πληροφοριες!

ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας θα συνεχισω το ψαξιμο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...