Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα, γιατί είπα ότι δεν ξέρεις τι χαρτιά έχει για να υποστηρίξει τις θέσεις του και όχι ότι "έχει χαρτιά ότι το σπίτι είναι δικό του". Άλλωστε, η χρησικτησία είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να σε απασχολήσει σοβαρά στις σκέψεις και τις ενέργειές σου, όταν και εάν φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια. Τα επιχειρήματα που αναφέρεις (αυτ/το κλπ) δεν κρίνονται από μένα και από σένα αλλά από το δικαστήριο, εάν και όποτε φτάσει εκεί η υπόθεση. Βέβαια, το κτηματολόγιο που αναφέρεις (εάν ολοκληρώθηκε, εγκρίθηκε και λειτουργεί) αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο αλλά και πάλι κάθε συνιδιοκτήτης έχει το ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο και σε κάθε οικοδομή που υπάρχει πάνω σ' αυτό.

Το τι είπε ο θείος κάποια στιγμή δεν μετράει γιατί μόνο τα γραπτά μένουν, όπως ξέρεις. Εν πάση περιπτώσει, προσπαθώ να σου δείξω τα πράγματα αντικειμενικά, όπως τα βλέπει ένας τρίτος, και όχι υποκειμενικά, όπως εσύ.

Δημοσ.

Το οτι εχω δικαιωμα απο το σπιτι του να εχω κλειδια να μπορω να βαλω ενα κρεβατι σε μια γωνια και να μενω εκει η εγω η η αδερφη μου ισχυει;

Το οτι εχω δικαιωμα να του ζητησω να μου πληρωνει νοικι ισχυει και αυτο;

Για να ξερω τι θα κανω αν θα φτασει η υποθεση στα ακρα (πριν τα δικαστηρια)

Παντως στην μοιρασια τα δικαστηρια δεν μπορουν να βρουν παντα λυση, παραδειγμα. Η πεθερα μου εχει το 66% απο το εισογειο και το 66% απο τον πρωτο οροφο τα υπολοιπα 33% τα εχει ο αδερφος της. Στα δικαστηρια που τρεχουν δεν καταφεραν να αποσπασουν ενα ποσοστο απο τον αδερφο της δηλαδη να του δωσουν το 33% απο το ισογειο και να του παρουν το 33% απο τον οροφο και ετσι να εχει το 100% του οροφου και το 33% απο το 66% που εχει τωρα του ισογειου.

Η μονη λυση που τους εδωσαν ειναι αυτος που μενει μεσα θα πληρωνει νοικι στον αλλον και οχι μονο απο την αποφαση του δικαστηριου και μετα αλλα να πληρωσει και αναδρομικα και για τα προηγουμενα χρονια που εμενε μεσα.

Δημοσ.

Τα δικαιώματά σου πάνω στο συγκεκριμένο ακίνητο θα στα πει ο δικηγόρος σου, με βάση τη συνολικά διαμορφωμένη κατάσταση.

Στα παραδείγματα που αναφέρεις είναι προφανές ότι το δικαστήριο δεν έδωσε τη λύση που θα ήθελες εσύ ή άλλοι αλλά το πιθανότερο είναι ότι έλαβε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα (πχ ότι δεν ήταν δυνατή η κατάτμηση των ορόφων κλπ) ή τουλάχιστον αυτά που του έδωσαν οι διάδικοι. Και πρέπει να έχεις υπόψη ότι κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια με άλλες για να τις συγκρίνεις μεταξύ τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...