Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το Θέμα είναι

1)8 πυρινο ή 4 πυρινο

2)nokia ή samsung ή sony ή κατι άλλο?

3) 4'' ή 5'' ή 6 " ιντσών,

4) πιά οθόνη εχει την καλύτερη ανάλυση?

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το Θέμα είναι

1)8 πυρινο ή 4 πυρινο

2)nokia ή samsung ή sony ή κατι άλλο?

3) 4'' ή 5'' ή 6 " ιντσών,

4) πιά οθόνη εχει την καλύτερη ανάλυση?

Πες μου που πηρε το ματι σου 8πυρηνο απο τις παρακατω μαρκες που αναφερεις να παρω 3 κινητα....

Τεσπα ετσι οπως τα θετεις πρεπει να μας πεις και τι μοντελα εχεις κοιταξεις και αναφερεις συγκεκριμενες ιντσες.

3)Αυτο παλι ειναι στην δικια σου κριση

4)Αυτη που εχει τα περισσοτερα pixels.

Δημοσ.

Πες μου που πηρε το ματι σου 8πυρηνο απο τις παρακατω μαρκες που αναφερεις να παρω 3 κινητα....

Τεσπα ετσι οπως τα θετεις πρεπει να μας πεις και τι μοντελα εχεις κοιταξεις και αναφερεις συγκεκριμενες ιντσες.

3)Αυτο παλι ειναι στην δικια σου κριση

το ρωταω διότι αν παω σε ποιο πολλες ιντσες μπορει να χασω σε ραμ και επεξεργαστη, ποιο μέγεθος ραμ θεωρείτε καλο, και ποια αναλυση, και ποια μαρκα εχει το καλυτερο τυπο οθονης, και ποιος είναι ο καλυτερος τυπος?

Τι να πρωτιμησω ανάμεσα σε Windows phone ή android

1) 8 πυρηνο

2) Κάτι άλλο

3) 4,7-5

2) κατι άλλο, δλδ?

Δημοσ.

Ξεκινα μια με το τι λειτουργικο θες. Αλλες απαιτησεις σε ram τα windows, άλλες το android.  Μέτα σε επεξεργαστή. Ενας τετραπύρηνος σε windows nokia πάει συνηθως πιο γρήγορα απο έναν αντίστοιχης τιμολογιακής τοποθετησης 8πυρηνο σε android. Διάλεξε μέγεθος οθόνης μετά. Αλλες απαιτησεις μια οθόνη 4,7 ips, άλλες μια 6 ιντσων amoled.

Γενικά, το ερώτημα σου είναι τόσο γενικό και αόριστο όπως είναι τώρα, που δεν θα βγάλεις άκρη ότι και να σου προτείνει κάποιος.

• Like 1
Δημοσ.

Ξεκινα μια με το τι λειτουργικο θες. Αλλες απαιτησεις σε ram τα windows, άλλες το android.  Μέτα σε επεξεργαστή. Ενας τετραπύρηνος σε windows nokia πάει συνηθως πιο γρήγορα απο έναν αντίστοιχης τιμολογιακής τοποθετησης 8πυρηνο σε android. Διάλεξε μέγεθος οθόνης μετά. Αλλες απαιτησεις μια οθόνη 4,7 ips, άλλες μια 6 ιντσων amoled.

Γενικά, το ερώτημα σου είναι τόσο γενικό και αόριστο όπως είναι τώρα, που δεν θα βγάλεις άκρη ότι και να σου προτείνει κάποιος.

Λειτουργικο τι να πω, τα android που μου εχουν πει ότι εχουν περισσοτερες εφαρμογες από τα Windows phone, ειχα ένα lumia 320 και μου το κλεψανε, γι αυτο τωρα παω για άλλο κινητο. Δεν με χαλαει Windows πάντως, αν είναι να κερδισω σe ram άρα και σε χρημα.

4,5-5" είναι μια χαρα, ips ή amoled είναι καλύτερα. Ποια μάρκα Θα πρότεινες εσυ? 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ---LUMIA 520 ΕΙΧΑ

Δημοσ.

το ρωταω διότι αν παω σε ποιο πολλες ιντσες μπορει να χασω σε ραμ και επεξεργαστη, ποιο μέγεθος ραμ θεωρείτε καλο, και ποια αναλυση, και ποια μαρκα εχει το καλυτερο τυπο οθονης, και ποιος είναι ο καλυτερος τυπος?

Τι να πρωτιμησω ανάμεσα σε Windows phone ή android

2) κατι άλλο, δλδ?

Σε αυτά τα λεφτα, για αξιόλογο 8πύρηνο μόνο σε κινέζικο. 

Λειτουργικο τι να πω, τα android που μου εχουν πει ότι εχουν περισσοτερες εφαρμογες από τα Windows phone, ειχα ένα lumia 320 και μου το κλεψανε, γι αυτο τωρα παω για άλλο κινητο. Δεν με χαλαει Windows πάντως, αν είναι να κερδισω σe ram άρα και σε χρημα.

4,5-5" είναι μια χαρα, ips ή amoled είναι καλύτερα. Ποια μάρκα Θα πρότεινες εσυ? 

Lumia 320 δεν υπάρχει.

Γενικά εγώ προτείνω πάντα κάτω από τα 200 ευρώ να πάρει κάποιος wp. Προσφέρουν ευκολότερη καθημερινότητα και σβελτάδα στις κινήσεις. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να αλλάζει launcher κάθε βδομάδα και θέλει κάθε εφαρμογή να βγαίνει σε 345 εκδόσεις, μάλλον τα wp δεν του κάνουν. 

Πάρε ένα lumia 925 ή 735 και θα είσαι ο πρώτος του χωριού. :-D

Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτα, για αξιόλογο 8πύρηνο μόνο σε κινέζικο. 

Lumia 320 δεν υπάρχει.

Γενικά εγώ προτείνω πάντα κάτω από τα 200 ευρώ να πάρει κάποιος wp. Προσφέρουν ευκολότερη καθημερινότητα και σβελτάδα στις κινήσεις. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να αλλάζει launcher κάθε βδομάδα και θέλει κάθε εφαρμογή να βγαίνει σε 345 εκδόσεις, μάλλον τα wp δεν του κάνουν. 

Πάρε ένα lumia 925 ή 735 και θα είσαι ο πρώτος του χωριού. :-D

Από οθονη, η amoled είναι η καλυτερη ή ips? και οσο αναφορα μπαταρια ποιες μαρκες εχουν την καλυτερη, πιστευεις ότι τα Windows είναι καλυτερα απ τα android?

Moto G 2014

δεν θα ηταν καλυτερα να επιλεξω κινητο με 2gb ram το λιγότερο, αυτό εχει 1gb.... και το lumia που λεει ο φιλος hipriest 1gb εχει!

Δημοσ.

Για οθόνη, ο κάθε τυπος έχει τα υπερ  και τα κατά του. Δεν χωράνε σε ποστ όλες οι διαφορές τους. Κάνε ένα google ips vs amoled και θα βρεις ότι θες να μάθεις. Νομίζω πάντως ότι δεν είναι  μια ή άλλη καλύτερη, απλά υπερτερεί σε κάποια σημεια ο ένας τύπος απο τον άλλο. Ειναι υποκειμενικό, ποια σου κάθεται καλά στο μάτι. Amoled έχουν τα σαμσουνγκ και όσες εταιρίες παίρνουν οθόνες απο σαμσουνγκ, αν θες να κάνεις την συγκριση live σε καποιο κινητομαγαζο απο κοντά.

Μπαταρία, δεν υπάρχουν μαρκες που να διακρίνονται, αλλά μοντέλα. Κοιτάς να έχει πολλά μιλιαμπερ και το κινητό να μην έχει οθόνη παντόφλα. Γυρω στα 2400-2500 μιλιαμπερ για πεντάιντσο είναι πολύ καλά.

Τέλος, ναι, πιστεύω ότι τα windows για κάποιους είναι καλύτερα από τα android. Είναι τι ζητάει ο καθένας. Για εμένα είναι πολύ πιο εύχρηστα για καθημερινή χρήση, αλλα αυτο δεν λέει τιποτα σε κάποιον άλλο που θεωρεί καλύτερο το android ή το ios.

Δημοσ.

Για οθόνη, ο κάθε τυπος έχει τα υπερ  και τα κατά του. Δεν χωράνε σε ποστ όλες οι διαφορές τους. Κάνε ένα google ips vs amoled και θα βρεις ότι θες να μάθεις. Νομίζω πάντως ότι δεν είναι  μια ή άλλη καλύτερη, απλά υπερτερεί σε κάποια σημεια ο ένας τύπος απο τον άλλο. Ειναι υποκειμενικό, ποια σου κάθεται καλά στο μάτι. Amoled έχουν τα σαμσουνγκ και όσες εταιρίες παίρνουν οθόνες απο σαμσουνγκ, αν θες να κάνεις την συγκριση live σε καποιο κινητομαγαζο απο κοντά.

Μπαταρία, δεν υπάρχουν μαρκες που να διακρίνονται, αλλά μοντέλα. Κοιτάς να έχει πολλά μιλιαμπερ και το κινητό να μην έχει οθόνη παντόφλα. Γυρω στα 2400-2500 μιλιαμπερ για πεντάιντσο είναι πολύ καλά.

Τέλος, ναι, πιστεύω ότι τα windows για κάποιους είναι καλύτερα από τα android. Είναι τι ζητάει ο καθένας. Για εμένα είναι πολύ πιο εύχρηστα για καθημερινή χρήση, αλλα αυτο δεν λέει τιποτα σε κάποιον άλλο που θεωρεί καλύτερο το android ή το ios.

αν παω σε Windows θα παω μόνο σε nokia ετσι? αν πάω σε android ποιο να προτιμήσω? 

Για την ram 1γιγα που σε ρωταω δεν μου ειπες, καλυτερα δεν είναι να παω σε 2γιγα?

και κατι άλλο..... ποιο μαγαζι κανει καλες προσφορες για κινητο, που να απευθυνθώ?

Δημοσ.

4) Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις είναι η ευκρίνεια της οθόνης και όχι τον απόλυτο αριθμό pixels. Αυτό εξαρτάται από τα pixels σε συνδυασμό με το μέγεθος οθόνης. Μπορείς να το υπολογίζεις με αυτό το κουμπιουτεράκι. Καλύτερη ευκρίνεια έχει όποιο έχει μεγαλύτερο ppi (pixels per inch). Μια πολύ καλή τιμή είναι γύρω στα 300-320 ppi.

Βέβαια πέρα από το παραπάνω μεγάλο ρόλο παίζει και το είδους του panel, όπως τα αναφέρει ο highpriest.

Τώρα στο θέμα RAM που ρωτάς, αν πας σε Android γνωρίζω ότι παίζει ρόλο, αλλά σε αυτή την τιμή (200 ευρώ) κυρίως κάποια μοντέλα Samsung έχω δει να έχουν μέχρι 1,5 GB (S3 neo, S4 mini).

Πάντως το Moto G φαίνεται μια καλή πρόταση, ειδικά αν ενδιαφέρεσαι να αναβαθμίσεις και στην νέα έκδοση Android (5 ή Lollipop).

Για Windows phones δυστυχώς δε γνωρίζω να σε συμβουλέψω κάτι.

Δημοσ.

αν παω σε Windows θα παω μόνο σε nokia ετσι? αν πάω σε android ποιο να προτιμήσω? 

Για την ram 1γιγα που σε ρωταω δεν μου ειπες, καλυτερα δεν είναι να παω σε 2γιγα?

και κατι άλλο..... ποιο μαγαζι κανει καλες προσφορες για κινητο, που να απευθυνθώ?

Καλύτερα να πας σε 2GB, αλλά με 200 ευρώ όσο και να πας, δεν θα τα φτάνεις. :lol:

Για κινητό με 2 GB μόνο κινέζικο σε αυτά τα λεφτά.

Για android προτίμησε το moto g. Είναι πολύ αξιόλογο κινητό και απο τα λίγα android που εκτιμώ ότι τα λεφτά που πληρώνεις πιάνουν τόπο. Αλλιώς παίρνεις απο Κίνα κινητό τούμπανο (αν έχεις την γνώση για αγορές απο εξωτερικό).

Δημοσ.

Καλύτερα να πας σε 2GB, αλλά με 200 ευρώ όσο και να πας, δεν θα τα φτάνεις. :lol:

Για κινητό με 2 GB μόνο κινέζικο σε αυτά τα λεφτά.

Για android προτίμησε το moto g. Είναι πολύ αξιόλογο κινητό και απο τα λίγα android που εκτιμώ ότι τα λεφτά που πληρώνεις πιάνουν τόπο. Αλλιώς παίρνεις απο Κίνα κινητό τούμπανο (αν έχεις την γνώση για αγορές απο εξωτερικό).

τελικά πήρα το nokia 630 από το e-shop http://www.e-shop.gr/nokia-lumia-630-orange-gr-p-TEL.008919  σε πορτοκαλι χρωμα, καλο κινητακι με quad επεξεργαστη και 512ram για Windows phone. Κατά Πρώτη αποψη φαινεται πολύ καλύτερο από το lumia 520 που ειχα.

Δημοσ.

Χαχα, τελικά από τα 2 GB πήγες στα 512 ΜΒ.

Πάντως τώρα που τα κοιτάζω και τα 2 (γιατί δεν είμαι και πολύ σχετικός με WP) δεν έχουν τεράστιες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους, πέρα από τον επεξεργαστή και την 0,5 ίντσα.

Για ποιο λόγο ήθελες να αλλάξεις το 520; Το ρωτάω, αν και δεν έχει σημασία τώρα πια (κουβέντα να γίνεται :-D ), μήπως ήταν "σοφότερο" να μαζέψεις κάποια χρήματα για κάποια αναβάθμιση με μεγαλύτερη "διαφορά".

Όπως και να έχει, μεγιές και καλοδούλευτο. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...