Προς το περιεχόμενο

O/C AMD Phenom II x4 960T

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θα χρειαστώ την βοήθειά σας και την εμπειρία σας , στο πως να μπορέσω να υπερχρονίσω τον επεξεργαστή μου με ασφάλεια.

Γνωρίζω το πως να το κάνω αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα του συστήματος και επίσης να μην τον κάψω.

Για να ανεβάσω την ταχύτητά του πρέπει να ανεβάσω το το Multiplier,To FSB και τέλος τα Volts.

Για παράδειγμα εχθές ανέβασα μόνο το Multiplier και από 3.0GHzπήγε στα 3,6GHzσε Full Load.( 1 λεπτό )

H θερμοκρασία  normal στους 30C με 32C.Αργότερα το γύρισα ξανά στα 3 GHz.

1.Πόση ώρα κανονικά θα πρέπει να τσεκάρω θερμοκρασίες σε Full Load ?

2. Ανεβάζοντας για παράδειγμα μόνο το Multiplier θα λειτουργεί κανονικά ή πρέπει να ανεβάσω και FSB?

Αν για παράδειγμα θέλω να πάω στα 3,6GHz είμαι οκ μόνο με το Multiplier ή θα πρέπει να το έχω πάει στα 3,6GHz ανεβάζοντας λίγο FSB λίγο Multiplier ?

Την λογική την γνωρίζω απλά θα χρειαστώ την βοήθειά σας με ένα ασφαλή τρόπο ανεβάσματος.

Είναι η πρώτη φορά που θα κάνω O/C.

Σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά του συστήματος όπως και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ .

MAINBOARD : MSI 870A-G54 (FX)

CPU : AMD Phenom II x4 960T Black Edition (s AM3 , 3 GHz , 8MB)

ΨΥΚΤΡΑ CPU: CoolerMaster Hyper TX3 EVO

VGA : Connect3D 6850 (PCI Express , 2GB)

RAM : Corsair XMS3 8GB DDR3-1600 Kit

Προγράμματα.

PassMark BurnInTest Pro 7.0

Core Temp.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

ξεκλειδωνει καταρχην τους πυρηνες του?δευτερον μονο με πολλαπλασιαστη θα παιξεις.και θα ανεβασεις και cpu_nb.

κατεβασε και cpuz και πες μας ποσο ρευμα ειναι under load.και κατεβασε και hwmonitor για θερμοκρασιες η το hwinfo64.οχι core temp.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Καταρχας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον,

1.Οταν ξεκλειδωσω και τους αλλους 2 πυρηνες δεν μου τους αναγνωριζει το CPUID HWMonitor και δεν μπορω να τσεκαρω θεμοκρασιες.Προς το παρον προχωραω με τους 4 πυρηνες.

2.Εβαλα οπως μου ειπες τα 2 προγραμματακια το . Cpu-Z και το CPUID HWMonitor.Οντως δειχνουν πολυ καλα.

3.Δοκιμες που εκανα ειχα τα εξης αποτελεσματα.

(Bus Speed : 200.00Mhz  -  Multiplier x16.5 = Core speed:3.300,00Mhz ) ( Cpu Vcore:1.384V Max ) ( Cpu Temp Max: 37 C )

(Bus Speed : 200.00Mhz  -  Multiplier x 18  =  Core speed:3.600,00Mhz ) ( Cpu Vcore:1.384V Max ) ( Cpu Temp Max: 39 C )

Οταν εκανα την 3η δοκιμη ανεβαζοντας το Multiplier x 19 = Blue Screen  :confused: 

Ειναι σωστο που εχω ανεβασει μονο το Multiplier ή για να το παω π.χ στα 3,600Mhz πρεπει να γινει ενας συνδιασμος με το FSB ?

Σε ποιες θερμοκρασιες Max θα πρεπει να αρχισω να ανυσηχω ?

Την μπλε οθονη οταν το ανεβασα πιο πολυ , γιατι παιζει να την πεταξε κατα την εκκινηση των Windows?Ειμαστε υποτειθεται στην φαση που πρεπει να δωσουμε κ αλλα Volt ?

.

Δημοσ.

καλα λεει ο anurysm.δεν ειναι για πολλα πολλα η μητρικη.καλυτερα ασε τον στα 3600 και δοκιμασε να δεις με ποσο πιο λιγο ρευμα εισαι σταθερος.δηλαδη κατεβαζεις το ρευμα.οταν το βρεις.ανεβαζεις cpu_nb απο 2000 που ειναι εκει κοντα στα 260΄0.λογικα τα εχεις χωρις ρευματα.παιζεις μονο με τον πολλαπλασιαστη.τελος εαν δεις οτι εισαι σταθερος,ξεκλειδωσε ακι τους 2 πυρηνες σου και βλεπεις εαν εισαι οντως σταθερος και εκει.

οταν ξεκλειδωνουν,οπως καταλαβες,χανεις τις ενδειξεις θερμοκρασιας των cores.οποτε τωρα που τον εχεις τετραπυρηνο για να εχεις μια ιδεα δες σε load ποσο πηγαινουν οι θερμοκρασιες των πυρηνων και ποσο το socket για να εχεις μια ιδεα οταν τον ξεκλειδωσεις.

τελος,καλο ειναι οι θερμοκραισες των cores να ειναι εως 55 βαθμους.η amd ελεγε 62 αλλα ειπαμε,θελουμε να ημαστε safe.

Δημοσ.

Τελικα το εχω αφησει στα 3400.00Mhz Multiplier x17 , γιατι εκανε κατι κοληματα με μπλε οθονες και restart ενω οι θερμοκρασιες δειχνουν normal. Ισως εχει να κανει αυτο που μου ειπατε για την μητρικη οτι δεν ειναι για πολλα κολπα.

Σας ευχαριστω πολυ !!!

Δημοσ.

Καλημερα παιδιά για να μην ανοιξω καινουριο θεμα . έχω τον phenomenon ii x4 945 και mobo gigabyte 880ga ud3h. Μιας και δεν θέλω να πάω για αναβάθμιση αξίζει να ασχοληθω με oc. Και αν ναι με τι τιμες να παίξω. Ρωταω μιας και είμαι τελείως Ασχετος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...