Προς το περιεχόμενο

Γιατί δε μπορώ να εγκαταστήσω τα Win Me???

Sidewinder

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, διαβάστε το παρακάτω πρόβλημα γιατί εμένα εδώ και μερικές ημέρες πάνε να μου σπάσουν τα νεύρα, αφού κανείς δε γνωρίζει τι μπορεί να φταίει!

Έχω έναν P4 2,8 (800FSB) με μνήμη 1GB DDR400 Dual Channel, mobo MSI 865PE Neo2 FIS2R (updated BIOS) και 2 σκληρούς δίσκους Western Digital 120GB Serial ATA.

Το πρόβλημά μου είναι πως, ενώ τα Win XP Pro εγκαταστάθηκαν χωρίς πρόβλημα (με αυτά λειτουργεί τώρα ο υπολογιστής) δε μπορώ με τίποτα να εγκαταστήσω ούτε τα 98se ούτε τα Me (Ελληνικά), ούτε σε άλλο partition ούτε στον 2ο σκληρό. Έμαθα εκ των προτέρων πως θα έπρεπε να είχα εγκαταστήσει πρώτα τα Me και μετά τα XP, οπότε αποσύνδεσα τον ένα σκληρό με τα XP και συνέδεσα μόνο τον άλλο κενό.

Ξεκίνησα την εγκατάσταση των Me, όμως λίγο πριν «βγω» στο desktop μετά το τελευταίο boot ο υπολογιστής κολλούσε. Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και με τα 98se! Μετά από πολλές γνώμες, κάποιος μου είπε να αφαιρέσω το ένα 512άρι module μνήμης και να ξαναπροσπαθήσω. Παραδόξως, αφήνοντας τον υπολογιστή με μόνο (!) 512MB μνήμη τα Me επιτέλους εγκαταστάθηκαν στον σκληρό… με ένα μικρό προβληματάκι: Δεν υπήρχαν πουθενά τα δυο DVD-ROM (ένα BTC Combo DVD CD-R και ένα DVD-R Pioneer μοντέλο DVR-A06), ούτε στον Πίνακα Ελέγχου… πουθενά!!! Το μόνο που φαίνεται να έχει αναγνωριστεί από το σύστημα είναι το floppy και ο σκληρός δίσκος.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις με γνωστούς και φίλους κατάφερα και πήγα σε ένα σημείο της registry (μη με ρωτήσετε που!) και πρόσθεσα μια τιμή. Κάνω reboot και πριν την οθόνη του desktop εμφανίζεται μια πανέμορφη μπλε οθόνη να με πληροφορεί πως «βρέθηκαν κάποιες συσκευές που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο και κάποιες άλλες που λειτουργούν διαφορετικά», και πως τα Windows, ως πανέξυπνο λειτουργικό σύστημα που είναι, θα ρυθμίσουν αυτόματα τις παραμέτρους του συστήματος. Μετά από αυτό, συνεχίζει το φόρτωμα των Windows, βγαίνω στο desktop όπου όλα φαίνονται καλά και για μια ακόμη φορά… πουθενά τα drives!!!

Πάω στη registry και βλέπω πως είχε σβήσει η τιμή που είχα προσθέσει πριν. Την ξαναγράφω, reboot, μπλε οθόνη… τα ίδια! Το περίεργο είναι πως ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν εγκαθιστώντας και τα Win 98se!

Μήπως κάτι γίνεται με τον controller των drives της motherboard; Στο site της MSI γράφει πως το συγκεκριμένο mobo υποστηρίζει Win 98 / Me / XP.

Τελικά, ρε παιδιά… ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;;;;;;

Δημοσ.

Σχετικά με τη μνήμη, φίλε or1onas μου είπαν πως αν ακταφέρω να εγκαταστήσω τα Me με 512 μετά μπορώ να κουμπώσω άλλα 512 για να τη φτάσω στο 1GB χωρίς πρόβλημα, αρκεί να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Anyway, μακάρι να έβλεπε τα drives και με τη μνήμη θα την έβρισκα την άκρη ... :(

Δημοσ.

Sidewinder sxetika me tin mnhmh mporeis na valeis kai tin alli 512 meta alla prepei na grapseis 2 grammes mesa sto win.ini tis opoies omws den 8ymamai pou tis exw grammenes. Min mplekeis me win9x. Bale kalytera Linux.

P.S poso sou vgike auto to mhxanima pou exeis? :roll:

Δημοσ.

Προς απάντηση σε σχετική σας απορία, τα Win Me τα θέλω για να εγκαταστήσω μόνο τα παιχνίδια μου (τα οποία τρέχουν καλύτερα σε Me) ενώ παράλληλα θα έχω και τα XP μόνο για τα πιο… σοβαρά προγράμματα!

Το μηχανάκι, φίλε μου έχει αυτή τη στιγμή 2000 Euro, μόνο το tower εννοείται! (…)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...