Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχήν δεν έχω ιδέα από ελιές και τα συναφή.

βρέθηκα λοιπόν με 142 κιλά ελιές από κάτι δέντρα που έχω.

στο ελαιοτριβείο μου δώσανε 12,5 κιλά λάδι. τόσο μου είπαν ότι βγάλανε οι ελιές.

μου φαίνεται αρκετά παράξενο τη στιγμή που από τα ίδια δέντρα πέρυσι ή πρόπερσι (δε θυμάμαι) έβγαλα ~70 κιλά και μου δώσανε ~10 κιλά λάδι.

σε άτομα που ρώτησα ήταν κατηγορηματικοί, Σε κλέψανε.

τι πιθανότητες δίνετε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καταρχήν δεν έχω ιδέα από ελιές και τα συναφή.

βρέθηκα λοιπόν με 142 κιλά ελιές από κάτι δέντρα που έχω.

στο ελαιοτριβείο μου δώσανε 12,5 κιλά λάδι. τόσο μου είπαν ότι βγάλανε οι ελιές.

μου φαίνεται αρκετά παράξενο τη στιγμή που από τα ίδια δέντρα πέρυσι ή πρόπερσι (δε θυμάμαι) έβγαλα ~70 κιλά και μου δώσανε ~10 κιλά λάδι.

σε άτομα που ρώτησα ήταν κατηγορηματικοί, Σε κλέψανε.

τι πιθανότητες δίνετε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Πολλές, πάρα πολλές.

Δεν δίνουν κάθε χρόνο το ίδιο λάδι οι ελιές.

Παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, πχ αν βρέξει πολύ θα γεμίσουν με νερό και δεν θα δώσουν πολύ λάδι.

Ή αν το δέντρο είναι φορτωμένο πολύ, πάλι δεν θα δώσει πολύ λάδι.

Και άλλα πολλά.

Δημοσ.

το ξέρω ότι παίζουν πολλά.

απλά μια εκτίμηση θέλω.

πως πχ αν δεις μια κάρτα Micro sd 32Gb στα 5€ ξέρεις ότι είναι απάτη ενώ μια στα 10€ παίζει να είναι παίζει και όχι.

όχι προμήθεια.

142 κιλά ελιές μου είπαν ότι βγάλαν 12,5 κιλά λάδι.

βέβαια την προηγούμενη φορά με τα 70 που πήρα ~10 κιλά λάδι, τα 10 κιλά δε βγήκαν από τις δικές μου ελιές, απλά τις έδωσα και μου είπαν ότι τόσο λάδι αντιστοιχεί.

αυτή τη φορά το λάδι βγήκε από τις δικές μου.

απλά τα άτομα που μου είπαν ότι με κλέψανε, δεν είναι άσχετοι αλλά άτομα που έχουν και αυτοί δέντρα.

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχαχαχαχαχα

Από 11 προς 1 πήγαν οι ελιές σου.

Η μόνη περίπτωση(ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ) να πήγαν τόσο χάλια και να μην σου κλέψανε είναι αν είχαν κάνα δάκο και τις είχε φάει/δεν τις είχες ποτίσει,δεν είχες βάλει λίπασμα κτλ.

Κάτω άπο 5 προς 1 δεν έχουμε βγάλει ποτέ και δεν έχω ακούσει και κανέναν να έχει βγάλει ελιές με λιγότερο από 8 προς 1 ακόμα και αν δεν τις φρόντιζε.Άρα έπρεπε να σου δώσουν στην χειρότερη 20 κιλά και στην καλύτερη αν ήταν ώριμες και τέλειες 40-45(ιδανική περίπτωση).

Δημοσ.

Κάτω από 12% μικτό δεν έχω ακούσει ποτέ.

Δεν ξέρω πόσο είναι το δικαίωμα που σου κρατούν.

Το ποσοστό σε λάδι που λες ότι πήρες είναι περίπου 9%.

ΣΟΥ κράτησαν δικαίωμα ή το πλήρωσες;

Δημοσ.

οι ελιές ήταν παρατημένες, ούτε λίπασμα τίποτα. λίγο πότισμα μόνο.

βγάλανε όμως πολύ καλής ποιότητας λάδι.

οπότε θεωρείς πολύ πιθανό να μου φάγανε.

έτσι όπως το λες, το πιθανότερο

Κάτω από 12% μικτό δεν έχω ακούσει ποτέ.
Δεν ξέρω πόσο είναι το δικαίωμα που σου κρατούν.
Το ποσοστό σε λάδι που λες ότι πήρες είναι περίπου 9%.
ΣΟΥ κράτησαν δικαίωμα ή το πλήρωσες;

μου κράτησαν 1,5 .

οπότε πήρα καθαρά 11 λίτρα.

Δημοσ.

το ξέρω ότι παίζουν πολλά.

απλά μια εκτίμηση θέλω.

πως πχ αν δεις μια κάρτα Micro sd 32Gb στα 5€ ξέρεις ότι είναι απάτη ενώ μια στα 10€ παίζει να είναι παίζει και όχι.

όχι προμήθεια.

142 κιλά ελιές μου είπαν ότι βγάλαν 12,5 κιλά λάδι.

βέβαια την προηγούμενη φορά με τα 70 που πήρα ~10 κιλά λάδι, τα 10 κιλά δε βγήκαν από τις δικές μου ελιές, απλά τις έδωσα και μου είπαν ότι τόσο λάδι αντιστοιχεί.

αυτή τη φορά το λάδι βγήκε από τις δικές μου.

απλά τα άτομα που μου είπαν ότι με κλέψανε, δεν είναι άσχετοι αλλά άτομα που έχουν και αυτοί δέντρα.

Δηλαδή τους πλήρωσες με μετρητά γι αν σου βγάλουν το λαδι

Δημοσ.

Δηλαδή τους πλήρωσες με μετρητά γι αν σου βγάλουν το λαδι

όχι.

εννοούσα ότι το συνολικό λάδι ήταν 12,5 λίτρα από τα οποία κρατήσαν το 1,5 για προμήθεια

άρα έμεινα με 11 λίτρα

Δημοσ.

αχαχαχαχα ρε φίλε νομίζω σε γλέντησαν οχι απλά σε έκλεψαν. Τους το είπες οτι δεν είσαι σχετικός με το άθλημα ή το κατάλαβαν?

Δημοσ.

προβληματίζομαι κι εγώ διότι δε μπορεί τη μια να παίρνω 10 λίτρα με 70 κιλά ελιές και την άλλη σχεδόν τα ίδια (12,5) με τις διπλάσιες ελιές.

όσο "χάλια" και να είναι οι ελιές μου φαίνεται περίεργο.

επίσης γνωστός, στο ίδιο ελαιοτριβείο πήρε κάπου στα 11 λίτρα με 100 κιλά (χοντρικά).

θα ρωτήσω πάλι να μάθω ακριβώς

Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω πως σε έκλεψαν. Γενικά να ξέρεις πως συνήθως η αναλογία βγαίνει 4 προς 1. Δηλαδή 4 κιλά ελιές = 1 λίτρο λάδι.

Τις πολύ "δύσκολες" εποχές που υπήρχε λειψυδρία έβγαινε 6 προς 1. Οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε κλέψανε, εκτός και αν έχεις οικόπεδο στη σαχάρα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ποια περιοχή ελλαδας είσαι? Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο για το αν θα λαδισουν οι ελιές:

-ειχαν δακο? Η αλλη ασθενεια?

-τι ποικιλία ηταν?

-πόσο νερό φαγαν απο πότισμα κ βροχές?

-λιπάσματα?

-ήταν ραβδιστες η χαμουριά (απο κατω πεσμενες σε διχτυ η στο χώμα?)

Δεν είναι λοιπόν απίθανο να πιασαν τέτοια απόδοση...

Δημοσ.

δυσκολο να μη σε έκλεψαν. Η χειροτερη αποδοση που εχω πετυχει ποτε οσο θυμαμαι ηταν σε συγγενη μου 1000 και κατι ψιλα κιλα ελιες....120 κιλά λαδι. Αλλα φαντασου οτι αυτες ηταν απο αρρωστο χωραφι, φουλ δακο και ραβδισαμε οτι δεν ειχαν ριξει οι νοτιαδες.

Να σου πω λιγο τους 2 πιο συνηθεις τροπους κλεψιματος. Ο 1ος ειναι να εχει κρυφη εσωτερικη σωληνωση και να παροχετευει ποσοτητα λαδιου απο την ζυμη σου μετα απο την φυγοκεντριση.

Ο 2ος ειναι να κανει ελλειπη φυγοκεντριση στη ζυμη σου την οποια μετα που θα φυγεις θα ξαναδωσει στροφες για να βγαλει και αλλο λαδι (σπανιοτατος αυτος ο τροπος και μπελαλιδικος)

θα μου πεις δεν τα ελεγχει ολα αυτα καποιος? η απαντηση ειναι οχι. Δεν μπορει να τα ελεγξει κανεις. Ειναι κλεψιες που γινονται εν ριπει οφθαλμου, συνηθως συμμετεχει ο πιο εμπιστος υπαλληλος που θα κανει την παροχετευση χωρις να ξερεις εσυ τιποτα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...