Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια μολις αγορασα μια 760 και προσπαθω να την συνδεσω στην τηλεοραση. Οταν τις δινω την native αναλυση 3840χ2160 μου βγαζει no signal. Η καρτα γραφει οτι υποστηριζει την αναλυση τι δεν κανω σωστα?

Δημοσ.

χρειάζεσαι hdmi V1.4b για να παίξει σωστά και θα είσαι σε 30fps

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Versions

έχω την εντύπωση όμως ότι οι τηλεοράσεις δεν μπορούν να πάιξουν σε κάτω των 50Hz ρυθμό ανανέωσης και γι αυτό έχεις το πρόβλημα αυτό.

μπορεί να να λέω βλακείες οπότε περίμενε μήπως σου πει κανείς άλλος.

Δημοσ.

Δοκίμασε το παρακάτω.Απο google στο forum της Nvidia...

Go to the TV settings, MENU, PICTURE and the HDMI UHD colour and set it to ON for you input (HMDI 1 etc). It sets the tv to receive 4:4:4 colour.

Επίσης...

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-760/specifications

1 - 3840x2160 at 30Hz or 4096x2160 at 24Hz supported over HDMI. 4096x2160 (including 3840x2160) at 60Hz supported over Displayport. Support for 4k tiled MST displays requires 326.19 driver or later.

Δημοσ.

Το uhd colour ειναι on, το προβλημα ειναι οτι δεν περνω καθολου εικονα ουτε στα 30hz και μ αρεσει που αγορασα την καρτα γι αυτο το σκοπο :mellow: το καλωδιο ειναι HDMI 2.0

Δημοσ.

Εαν το καλωδιο ειναι HDMI 2.0 (αληθεια γιατι πηρες HDMI 2.0 εσυ; ) και εχεις ενεργοποιημενο το uhd colour στην TV, θα ψαχνει να βρει 3840x2160@60Hz με true 4:4:4 color κατι που δεν μπορεις με την καρτα γραφικων σου να κανεις, μονο η σειρα 9 της nvidia εχει hdmi 2.0 port στην gpu για true native 4k support.

Οποτε αν η TV σου δεν εχει Display Port (χλωμο μετρημενα πανακριβα στα δακτυλα του ενος χεριου μοντελα εχουν, οι περισσοτερες UHDTV εχουν HDMI 2.0 μονο και ΑΝ, τα φθηνα δεν εχουν καν HDMI 2.0), εχεις δυο επιλογες με την καρτα σου, οπως ειχα εγω πριν παρω την 970 για native support.

1. 3840x2160@30Hz με 4:4:4

2. 3840x2160@60Hz με 4:2:0 (με το workaround της nvidia)

Εσυ θα πρεπει λογικα να απενεργοποιησεις το uhd colour για να λειτουργησει σωστα ειδικα με HDMI 2.0 καλωδιο.

Και δες αν μπορεις σου δινει την επιλογη να βαλεις την αναλυση απο PC εκτος απο TV στο CP της Nvidia εκει που σου δειχνει ολες τις αναλυσεις.

υ.γ Επισης υπαρχει περιπτωση να δουλεψει με UHD colour ON αλλα επειδη χρησιμοποιεις HDMI 2.0 καλωδιο να πρεπει να το συνδεσεις ΜΟΝΟ στο HDMI port της TV σου με 10bit support. Ειναι μονο ενα συνηθως ολα τα αλλα δεν υποστηριζουν για αυτο ισως να μην σου δινει σημα.

Δημοσ.

μολις αλλαξα hdmi port και τωρα εχω την αναλυση με 60hz αλλα σε rgb. θελω να δοκιμασω και με 30hz να δω πιο ειναι καλυτερο. Που να φανταστω οτι το καλωδιο τα κανει ολα. Ευχαριστω για την βοηθεια

Δημοσ.

30Hz ουτε καν. Ειναι για επιφανεια εργασιας μονο και αν.

Με 60Hz θα εχεις 4:2:0 colour bit και ισως σου κανει ψιλοflickering σε καποιες περιπτωσεις στα παιχνιδια αλλα θα μπορεις να βαλεις 4k αναλυση να παιξεις..

Δημοσ.

Δεν παιζει ρολο σε εμενα, δουλευει οτι και να βαλω για ονομα στο input. Εμενα το μονο που μου δημιουργει  προβλημα με native υποστηριξη που εχω μεσω HDMI 2.0, ειναι να απενεργοποιησω το UHD colour απο την TV και φυσικα να μην το συνδεσω στο 10bit HDMI port της TV.

Δημοσ.

Εσυ δεν μπορεις να εχεις 4:4:4 στα 60Hz γιατι παροτι εχεις HDMI 2.0 καλωδιο, δεν μπορει η GPU σου να δωσει το αναλογο bandwidth για 3840x2160@60Hz με 4:4:4 color στην TV. Δεν εχει HDMI 2.0 υποστηριξη  η καρτα γραφικων.

Για αυτο η Nvidia οπως ειπα βρηκε τροπο και στριμωξε το bandwidth για να περναει απο την gpu σημα 3840x2160@60Hz αλλα με 4:2:0 colour.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...