Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι νεος σχετικα οδηγος στα 21 και ενδιαφερομαι για αγορα 1000 κυβικα μεχρι 5500-6000ε

Αποφασισα smart λογω μεγεθους και πιστευω θα εχω λιγοτερα εξοδα απο αμαξια που κοιταγα αρκετο καιρο οπως fiesta, grande punto, swift sport.

Τι χρειαζετε να προσεξω; Ειδα οτι πολλα ειναι extra οπως τα ρολογια το ντουλαπακι και το υδραυλικο τιμονι. :confused:

Υπαρχει μεγαλη διαφορα στην καταναλωση στα μοντελα 71hp και 84hp turbo?

Αξιζουν τα παραπανω χρηματα οι εκδοσεις mhd στην καταναλωση?

Δεν με ενδιαφερει τοσο οτι στα mhd δεν πληρωνεις τελη.

Εχω δει καποια που εχουν διαφορετικο λεβιε ταχυτητων. Αυτα νομιζω δεν ειναι αυτοματα.

2007_smart_fortwo_micro_hybrid_drive_Gea

Αν εισαι περιορισμενος στα χρηματα αξιζει καλυτερα να ειναι manual αλλα mhd η αυτοματο και οχι mhd?

Επεξ/σία από simply88
Δημοσ.

Λιγότερα έξοδα ; Μην είσαι σίγουρος !!! Όταν θα αρχίσουν τα προβλήματα τα σοβαρά αξιοπιστίας (μιας και δεν είναι αμάξια για πολλά χιλιάδες χλμ  ) θα δεις πόσο θα πληρώνεις όχι τόσο τα ανταλλακτικά όσο τα εργατικά που είναι πανάκριβα γιατί για τις περισσότερες επισκευές πρέπει να βγει ο κινητήρας . Fiesta swift κτλ λιγότερα έξοδα απο σμαρτ έχουν στην συντήρηση και φθηνότερα εργατικά και μεγαλύτερη αξιοπιστία. 

Μέχρι εδώ οκ. Απο θέμα ασφάλειας θα σου έλεγα να μην κοιτάξεις για σμαρτ.

Σε περίπτωση που έχεις σκοπό με το smart να πας έστω και ένα ταξιδάκι μικρό να βγεις μια αττική οδό ή σε κάποιο επαρχιακό ή εθνικό δρόμο τότε μην το σκέφτεσαι ούτε για αστειο το αμάξι αυτό είναι ΚΑΘΑΡΑ αμάξι πόλης και όποιον βλέπω να μου κυκλοφορεί στην εθνική με smart και να πηγαίνει και τελικιασμένος πραγματικά δεν έχει ιδέα τι του γίνεται .

• Like 1
Δημοσ.

1.αν θελεις σμαρτ,για πολη και μονο!

2.Το πετρελαιο ειναι καλυτερο απο τις αλλες εκδοσεις

3.απο 2007 και μονο μοντελο και μετα

4.Αν χαλασει ο κινητηρας,παει πεταμα ολος και αντικατασταση με νεο :mad: 

5.Στα χρηματα που λες ,μονο ΄΄σπασμενα΄΄ θα βρεις ή πειραγμενα στα χιλιομετρα.

.

.

.

.

Τεσπα,καλυτερα να κοιταζεις για τις αλλες σου επιλογες, για 2 λογους:ασφαλεια και μακροπροθεσμα πιο οικονομικη συντηρηση(να παρεις ενα αυτοκινητο ειναι ευκολο , αλλα η χρηση και η συντηρηση του ειναι ακριβη)

Δημοσ.

Τώρα το δα. Το θες και μεταχειρισμένο σε αυτά τα λεφτά.... δε θα βρεις κάτι καλό σε αυτά τα λεφτά που να αργήσει να σου βγάλει προβλήματα.

Δημοσ.

Ποια προβλήματα αξιοπιστίας έχει το χιλιάρι?

Αυτά που χάλαγε ο κινητήρας είναι τα 600αρια κυρίως και έπειτα τα 700αρια πολύ λιγότερο.

Το χιλιάρι έχει κινητήρα Mitsubishi. 

Για παθητική ασφάλεια εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_Fortwo#Safety

Δημοσ.

Ποια προβλήματα αξιοπιστίας έχει το χιλιάρι?

Αυτά που χάλαγε ο κινητήρας είναι τα 600αρια κυρίως και έπειτα τα 700αρια πολύ λιγότερο.

Το χιλιάρι έχει κινητήρα Mitsubishi. 

Για παθητική ασφάλεια εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_Fortwo#Safety

Ναι ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ είναι το πιο ασφαλές. Ναι έχει άκαμπτη καμπίνα επιβάτη ΑΛΛΑ υστερεί ΠΟΛΥ σε απορρόφηση της κρούσης. 

Δημοσ.

Κι εγω θα συμφωνησω στο "κανενα" με τοσα λεφτα βρίσκεις πολλα πολύ πιο αξιοπιστα αμαξια !!!! Ακομα και με αυτοματο κιβωτιο αν σου αρεσε αυτό στο Smart και θα είναι το μονο που θα συμφωνησω ότι είναι καλο γενικα σε ένα αυτοκινητο.

Δημοσ.

Κοιτα τα χιλιαρια δεν εχουν τετοια θεματα γιατι δεν εχουν τουρμπινα.

Ζεστανε,κρυωνε τον κινητηρα. Απλα βαζεις μπρος και φευγεις, σβηνεις.

Κανενα.σμαρτ εκτος απο το καινουργιο δεν εχει χειροκινητο λεβιε ταχυτητων.

Εχει ημιαυτοματο σειριακο, αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων.

Τωρα αναμεσα σε αυτα, εγω θα επαιρνα φιεστα, ωραιο.αμαξακι.

Αλλα δεν θελω να ακουω, μην το παρεις θα σκοτωθεις, αμα τρακαρεις θα ερθουν οι ροδες στα ποδια σου κλπ, με ολα τα αμαξια μπορει να γινουν ολα αυτα.

Το μονο που θα φοβομουν σε ενα μικρο αυτοκινητο θα ταν μην ερθει καποιο αγροτικο ή τζιπ και με χτυπουσε απο το πλαι στην πορτα εκει μαλλον τιποτα δεν θα με γλιτωνε...

Το σμαρτ ειναι οικονομικο στην χρηση, στην συντηρηση οχι, θελει εξειδικευμενο συνεργειο,. Τα ανταλλακτικα του ειναι μετριας τιμης.

Δημοσ.

σκεψου και για καννενα 107-c1-aygo που βγηκαν σκυλια, ειναι πολυ οικονομικα σε καταναλωση και καυσιμο και ειναι κατα πολυ καλυτερα απο σμαρτ σε ολα (ασφαλεια ενεργητικη-παθητικη, χωρους, εξοδα, οδηγικη συμπεριφορα)

Δημοσ.

Ειμαι νεος σχετικα οδηγος στα 21 και ενδιαφερομαι για αγορα 1000 κυβικα μεχρι 5500-6000ε

Αποφασισα smart λογω μεγεθους και πιστευω θα εχω λιγοτερα εξοδα απο αμαξια που κοιταγα αρκετο καιρο οπως fiesta, grande punto, swift sport.

Τι χρειαζετε να προσεξω; Ειδα οτι πολλα ειναι extra οπως τα ρολογια το ντουλαπακι και το υδραυλικο τιμονι. :confused:

Υπαρχει μεγαλη διαφορα στην καταναλωση στα μοντελα 71hp και 84hp turbo?

Αξιζουν τα παραπανω χρηματα οι εκδοσεις mhd στην καταναλωση?

Δεν με ενδιαφερει τοσο οτι στα mhd δεν πληρωνεις τελη.

Εχω δει καποια που εχουν διαφορετικο λεβιε ταχυτητων. Αυτα νομιζω δεν ειναι αυτοματα.

2007_smart_fortwo_micro_hybrid_drive_Gea

Αν εισαι περιορισμενος στα χρηματα αξιζει καλυτερα να ειναι manual αλλα mhd η αυτοματο και οχι mhd?

Αρχικα ως πρώην κατόχος να σου πω ότι ειναι καλη επιλογη για μικρη ηλικία+πολη (οχι οτι δε βγαζει ταξιδι απλα δεν ειναι τόσο άνετο όσο ενα 1.4 κανονικό).

Τα εξτρα ειναι πολλα και διάφορα, εσυ θα δεις καποιο που να σε ικανοποιεί και τα εξτρα είναι ψιλοαμελητέα. Το υδραυλικό τιμόνι είναι σίγουρα άνεση αλλα στο προηγούμενο μοντελο που ειχα (που δεν ειχε) δε μπορώ να πω οτι μου ελειπε/δε με δυσκολευε. Καλύτερα βεβαια να βρεις καποιο που να εχει!

Το τουρμπο τσιμπάει αρκετά πιο πανω, ειδικά αν εχεις λιγο βαρύ ποδι... Εγω ομως θα σου βάλω άλλη μία εναλλακτική, το πετρελαιο! Σκέψου το, αν βρεις καποιο καλό!

τελος, οντως καποια ειναι σειριακά και κάποια σειριακα/αυτόματα. Κοιτα να εχει ο λεβιές απο πλάγια το κουμπακι που τον κανει αυτόματο (στην φωτογραφια αυτό που δειχνεις ειναι μονο σειριακό-κοινως δεν εχει συμπλεκτη και απλα ανεβοκατεβαζεις εσυ ταχύτητες)

σκεψου και για καννενα 107-c1-aygo που βγηκαν σκυλια, ειναι πολυ οικονομικα σε καταναλωση και καυσιμο και ειναι κατα πολυ καλυτερα απο σμαρτ σε ολα (ασφαλεια ενεργητικη-παθητικη, χωρους, εξοδα, οδηγικη συμπεριφορα)

ιδια σκ*τα ειναι δυστυχώς... Μου ειχαν δώσει aygo 1+ χρόνο απο τη δουλεια και ήταν χειρότερο ισως απο το smart σε πολλα σημεια!

Το σμαρτ ειναι οικονομικο στην χρηση, στην συντηρηση οχι, θελει εξειδικευμενο συνεργειο,. Τα ανταλλακτικα του ειναι μετριας τιμης.

επιβεβαιώνω και αυτό... Η αλλαγη λαδιών-φίλτρου κοστιζε (όταν το είχα εγω, 95-105 σε αντιπροσωπεία) όταν για το σημερινό μου bmw κοστίζει 60-90 (παλι σε αντιπροσωπεία)... Η mercedes είτε εχεις smart είτε S500 το ιδιο σε βλέπει οταν ειναι να σε γδάρει...

Το καλο ομως ειναι οτι με εξαιρεση την τουρμπίνα που ήταν προβλημα στα παλια (600 και καποια 700κ.ε.) δεν βγαζει αλλα προβλήματα (εμενα στα 5-6 χρόνια μου εκαψε μια λαμπα στοπ και δύο λεντάκια στο ταμπλώ, συνολικό κοστος ~10€ και μια αλλαγη ντίζες-ελεω καμπριο, λόγω καταχρησης ~200€)

Δημοσ.

ιδια σκ*τα ειναι δυστυχώς... Μου ειχαν δώσει aygo 1+ χρόνο απο τη δουλεια και ήταν χειρότερο ισως απο το smart σε πολλα σημεια!

Εγώ πάλι διαφωνώ.

Πολύ καλύτερη συμπεριφορά τα τρίδυμα, προφανώς στους χώρους με +2 άτομα δεν υπάρχει σύγκριση και λάδια αλλάζεις ακόμα και στο βενζινάδικο της γειτονιάς.

Επίσης ήταν και πιο άνετα.

Δημοσ.

Ναι ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ είναι το πιο ασφαλές. Ναι έχει άκαμπτη καμπίνα επιβάτη ΑΛΛΑ υστερεί ΠΟΛΥ σε απορρόφηση της κρούσης. 

ναι ειναι το πιο ασφαλες στη κατηγορια του

γιατι στη κατηγορια του οι ανταγωνιστες ειναι το 3κυκλο προσθιοκινητο ποδηλατο της φισερ πραις και το καροτσι του βεροπουλου.

• Like 9
Δημοσ.

ναι ειναι το πιο ασφαλες στη κατηγορια του

γιατι στη κατηγορια του οι ανταγωνιστες ειναι το 3κυκλο προσθιοκινητο ποδηλατο της φισερ πραις και το καροτσι του βεροπουλου.

Ετσι ακριβως !! Πολύ καλη παρομοιωση !!! Και του Βεροπουλου το καροτσι πιο καλο από του Lidl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...