john_shadow Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 καλησπέρα παιδιά, έχω μια απορία, έχω μια LG 32LV4500 και έναν ενισχυτή Pioneer VSX-521, έχω κάνει όλες τις συνδέσεις και όταν παίζω ταινία από το Laptop ακούω κανονικά 5.1 ενώ από τα ψηφιακά κανάλια ακούω μόνο στέρεο, γιατί?
veteranos123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Απ' όσο ξέρω όλα τα κανάλια εκτός από το nerit hd παίζουν stereo και το nerit hd κάποιες φορές παίζει Dolby Surround
David20 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 καλησπέρα παιδιά, έχω μια απορία, έχω μια LG 32LV4500 και έναν ενισχυτή Pioneer VSX-521, έχω κάνει όλες τις συνδέσεις και όταν παίζω ταινία από το Laptop ακούω κανονικά 5.1 ενώ από τα ψηφιακά κανάλια ακούω μόνο στέρεο, γιατι; Εισαι σιγουρος οτι απ το laptop ακους 5.1 ;..Τα laptop εχουν καρτα 2.1..Πως το καταφερες αυτο;...Εκτος κι αν συνδεσες εξωτερικη καρτα ηχου.
john_shadow Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Απ' όσο ξέρω όλα τα κανάλια εκτός από το nerit hd παίζουν stereo και το nerit hd κάποιες φορές παίζει Dolby Surround Ναι αλλά ακόμα και το HD που το βάζω στης πληροφορίες λέει Dolby Surround αλλά δεν παίζει 5.1... Εισαι σιγουρος οτι απ το laptop ακους 5.1 ;..Τα laptop εχουν καρτα 2.1..Πως το καταφερες αυτο;...Εκτος κι αν συνδεσες εξωτερικη καρτα ηχου. HDMI από το λαπτοπ στον ενισχυτή και από εκεί HDMI στην τηλεόραση
David20 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Ναι αλλά ακόμα και το HD που το βάζω στης πληροφορίες λέει Dolby Surround αλλά δεν παίζει 5.1... HDMI από το λαπτοπ στον ενισχυτή και από εκεί HDMI στην τηλεόραση Εισαι απολυτα σιγουρος;...Δηλαδη στο πανελ του ενισχυτη σου υπαρχει ενδειξη οτι τα πισω περιφερειακα ηχεια ειναι σε λειτουργια κολλητε ; Το λεω γιατι εχω ενισχυτη που δεν εχει hdmi (μοντελο 2003) και τα πισω ηχεια "υπολειτουργουν" ,στον δε ενισχυτη τα εχει ως "υπαρχοντα" χωρις ομως να τα δειχνει οτι λειτουργουν.
john_shadow Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 όχι λειτουργούν κανονικότατα, με το που βάζω ταινία που είναι 5.1 ανάβει και ένδειξη στο πάνελ για Dolby Suround
aekoupoli Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 κατεβασε απο εδω κανα τεστ να δεις αν εχεις κανονικο 5.1 http://www.demo-world.eu/demo-dvds/dts-test-demo-dvd.php γιατι το dolby suround ειναι σαν το prologic 2 ακους απο ολα τα ηχεια αλλα δεν ειναι καθαρο 5.1 εμενα οταν λεει dolby digital η dts το πανελ ειναι κανονικο 5.1,οταν λεει dolby suround η prologic 2 δεν ειναι κανονικο 5.1 και ας ακουγεται και απο τα πισω ηχεια,με τι προγραμμα ανοιγεις την ταινια?
john_shadow Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 κατεβασε απο εδω κανα τεστ να δεις αν εχεις κανονικο 5.1 http://www.demo-world.eu/demo-dvds/dts-test-demo-dvd.php γιατι το dolby suround ειναι σαν το prologic 2 ακους απο ολα τα ηχεια αλλα δεν ειναι καθαρο 5.1 εμενα οταν λεει dolby digital η dts το πανελ ειναι κανονικο 5.1,οταν λεει dolby suround η prologic 2 δεν ειναι κανονικο 5.1 και ας ακουγεται και απο τα πισω ηχεια,με τι προγραμμα ανοιγεις την ταινια? δεν βλέπω κάποιο link για κατέβασμα... Με το media player classic παίζω της ταινίες
CostasRompotis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως προενισχυτικά το λάπτοπ σου προσφέρει αυτό που εσύ νομίζεις 5.1; Dolby surround απ το Wikipedia: Dolby Surround was the earliest consumer version of Dolby's multichannel analog film sound decoding format Dolby Stereo. It was introduced to the public in 1982 during the time home video recording formats (such as Betamax and VHS) were introducing Stereo and HiFicapability. The term Dolby Surround is used so as not to confuse theater surround (Dolby SR, which has four channels of audio) with home stereo, which has only two. Dolby Surround is the earliest domestic version of theatrical Dolby Stereo. The term also applies to the encoding of material in this sound format. Technical details[edit]See also: Dolby Digital When a Dolby Stereo/Dolby Surround soundtrack is produced, four channels of audio information (left, center, right, and surround) are matrix-encoded into only two channels.
john_shadow Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 κοίτα σε ταινίες που λέω ότι παίζουν 5.1 τα πίσω ηχεία παίζουν διαφορετικά ηχητικά εφέ(πόρτες,σπασίματα,σφαίρες) και όχι ότι παίζουν και τα μπροστά, δηλαδή μετατροπή του Stereo σε 5.1. άρα τελικά τι παίζει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα