Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αγόρασα τη Δευτέρα αυτές τις μνήμες :

είναι σετάκι 2χ2GB, για να επεκτείνω το μέγεθος της RAM.

Να σημειώσω ότι είναι ακριβώς τις ίδιας μάρκας και μοντέλο με τις υπάρχουσες (2χ2GB) μνήμες που έχω

στον υπολογιστή μου.

Το πρόβλημα μου είναι δεν κάνει POST ο υπολογιστής όταν βάζω τις καινούργιες

μνήμες. Ούτε αν βάλω μία μνήμη μόνης της, σε οποιαδήποτε θέση της μητρικής.

Με τι παλιές όμως ξεκινάει. Με το που βάλω τη μία καινουργια μαζί (να  γίνουν 6gb δλδ) δεν!

Σε υπολογιστή φίλου που δοκίμασα τις καινουργιες μνήμες λειτουργούν κανονικά.

Το bios είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση του.

Η μητρική μου είναι η ASUS P5Q3.

Καμία ιδέα κανείς γιατί έχω ξεμείνει;

Δημοσ.

Υποθέτω ότι θα πρέπει να το κάνω στο pc του φίλου μου το Memtest;;

Επίσης άμα έχουν πρόβλημα δεν θα έπρεπε να μην είχαν ξεκινήσει ούτε και στου

φίλου μου;

Δημοσ.

Αν μπορεις να μπεις ακομη και στο bios απο το δικο σου συστημα, τοτε φτιαξε μονο το iso στου φιλου σου και τρεξε το στο δικο σου. Οδηγιες εδω: http://www.wikihow.com/Test-PC-Ram-with-MemTest86

Λογικα ναι, επρεπε να ειχαν προβλημα και στο αλλο συστημα, αλλα με τις μνημες ποτε δεν ξερεις, οποτε ελεγξε το καλου κακου. Οι καινουργιες ram εχουν και το ιδιο cas latency με τις παλιες?

Δημοσ.

Έκανα ένα usb stick bootable με το memtest μέσα, έβγαλα τις παλιές τις μνήμες και έβαλα τι μία( για αρχή) την καινούργια στην 1 θέση και δεν κάνει καν POST το pc,δεν κάνει μπιπ .

Βάζοντας ξανά τις παλιές, bootαρει και ξεκινάει κανονικά το Memtest.

Δημοσ.

Δηλαδη με τις καινουργιες μνημες επανω, το pc ειναι ουσιαστικα νεκρο. Μονο ανεμιστηρες δουλευουν, ετσι?

Ενταξει, δοκιμασε τις καινουργιες στο αλλο pc του φιλου σου με το memtest και δες τα αποτελεσματα που θα σου βγαλει. 

Δημοσ.

Θα του βαλεις 4 με 5 passes για να εισαι σιγουρος. Θα παρει αρκετες ωρες, πιθανον να χρειαστει να το αφησεις ολη τη νυχτα. Παντως, αν εχουν προβλημα oι ram, θα φανει σχεδον αμεσως, οποτε αν αρχισουν να σε κατακλυζουν τα errors, θα ξερεις οτι οι μνημες θελουν αντικατασταση.

Δημοσ.

Μπες στο BIOS, εκει που ειναι οι ρυθμισεις για ΡΑΜ βαλε τα timings απο μονος σου 9-9-9-24. Στο refresh cycle δοκιμασε 128, εαν δεν γινει βαλε 100. Δες αν απο μονο του το εχει το cycle στα 140, εαν το εχει τοτε ισως αυτο ειναι το προβλημα σου.

Να κανεις τις ρυθμισεις με τις παλιες ραμ που λειτουργουν, και μετα σβησε τον υπολογιστη και προσθεσε τις νεες.

Δημοσ.

Το θέμα λύθηκε, κάπως ανορθόδοξα θα έλεγα.

Μπήκα στα φόρουμ τις Corsair όπου εν ολίγης λένε ότι δεν συνιστούν να συνδυάσεις σετ μνήμης ακόμα και

αν είναι ίδια μάρκα ίδιο, μοντέλο, ίδιων προδιαγραφών. Γιατί δεν είναι τεσταρισμένες οτι δουλεύουν μαζί.

Ακόμα και η έκδοση να είναι διαφορετική παίζει ρόλο( οι παλιές ήταν 2.3 και οι νέες 4.2) γιατί έχουν

διαφορετικά Build of Materials.

Οπότε συνιστούν να αγοράσεις εξαρχής όλα τα GB που θες. Βέβαια πριν 5 χρόνια που έστησα το pc 4GB ήταν υπεραρκετά.

Τέλος, ο λόγος που δεν δούλευαν οι καινούργιες μνήμες μόνες τους ήταν οτι τα τσιπάκια της ram ήταν νεότερης τεχνολόγιας από αυτά που υποστηρίζει η μητρική μου.Σαν λύση έβαλα τις παλιές μνήμες και τις ρύθμισα από το Bios στα 1066Mhz από 1600Mhz που

έμπαιναν, κούμπωσα και τις καινούργιες και ξεκίνησε κανονικά.

Βέβαια τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ήταν αναβάθμιση αυτό που έκανα γιατί είχα 4GB στα 1600Mhz και τώρα έχω 8GB στα 1066Mhz.

TRILOBYTER δοκίμασα αυτά που είπες με το που βάζω τα timings έτσι και βάλω πάνω τις καινούργιες μνήμες δεν ξεκινάει.

Ούτε αν πειράξω το DRAM Frequency και  το βάλω στα 1600 από το Auto γίνεται κάτι!

Δημοσ.

Λογικα, περα απο μια μικρη πτωση στην ταχυτητα φορτωσης των προγραμματων δεν πρεπει να εχεις αλλο προβλημα. Το σημαντικο ειναι πως εχεις 8 Gb πλεον. Εξαρταται βεβαια και απο το πως χρησιμοποιεις το συστημα σου. Αν ασχολεισαι με Benchmarks, τοτε ναι, θα εχεις πτωση στις επιδοσεις. Σε ολα τα υπολοιπα, οι διαφορες ειναι αμελητεες.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...