Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση ανεμιστήρα PSU

udroxoos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τροφοδοτικό μου είναι το Link.png Site: Seasonic S12 II 500W με ανεμιστήρα 120mm.

Σε ότι αφορά στον ανεμιστήρα, σύμφωνα με το ίδιο site, "The dual ball bearing Adda fan (AD1212MB-A71GL) is rated for up to 80.5 CFM at 2,050 rpm and 38.0 dBA at 12V".

Σκέφτομαι λοιπόν να τον αντικαταστήσω με έναν πιο αθόρυβο, ο οποίος όμως θα παρέχει την ίδια μέγιστη ροή αέρα (80,5 cfm) και δεν θα κοστίζει όσο ένα νέο τροφοδοτικό.

Έχετε υπόψιν κάποιον;

post-266906-0-31815800-1416486609_thumb.jpg

post-266906-0-16037000-1416486614_thumb.jpg

post-266906-0-47879400-1416486616_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά η ροή αέρα είναι σημαντικά λιγότερη (56.5 cfm) και δε θέλω να ρισκάρω υπερθέρμανση του τροφοδοτικού

Δες τον noctua nf-s12b redux-1200 που έχει 100,6 cfm και παράγει θόρυβο 18.1db.

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=91&lng=en&set=1

http://www.skroutz.gr/c/674/case-fans.html?keyphrase=nf-s12b+redux+1200

Ο noctua nf-s12b redux-1200 έχει πραγματικά εντυπωσιακή σχέση cfm/db!!  :blink: 

Όταν θα έχω λίγο περισσότερο χρόνο θέλω να κοιτάξω με την ησυχία μου reviews σχετικά με το αν δέχεται αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας (από το psu) και επίσης αν το φις του ταιριάζει στο τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ George! (!!)

Edit:  

Δυστυχώς με μια γρήγορη αναζήτηση πρόσεξα ότι η ροή αέρα του noctua είναι σε m3/h και όχι σε cfm.

Αυτό σημαίνει ότι 100.6 m3/h = 59.2 cfm σύμφωνα με το Link.png Site: ENDMEMO είναι επίσης σημαντικά λιγότερα από τα 136.7 m3/h = 80.5 cfm του τωρινού ανεμιστήρα

Θα δουλέψει λογικά - απλά αν αυτός που έχει το τροφοδοτικό στην αρχή είναι φοβερά αργός, το πιθανότερο θέμα μπορεί να είναι ότι ο καινούργιος δεν θα ξεκινάει εύκολα. Θα το κάνεις semipassive κατά λάθος :D

Αν δεν δουλεύει το τροφοδοτικό στα όρια του μπορείς να πάρεις και ανεμιστήρα με λιγότερα cfm  

ή απλά να ρίξεις τις στροφές στον ήδη υπάρχοντα. Για το 2ο υπάρχουν και αρκετοί τρόποι.

O enermax που προτάθηκε από πάνω είναι από τους κορυφαίους σε νούμερα με δικό του ρυθμιστικό στροφών.

/sc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...