necronio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Hello paidia! Skeftomoun ta xristugenna pou 8a exo poli xrono na dokimaso kapia distro apo tis legomenes "diskoles" .. (tora exo mandrake) Pia aptis dio einai kaliteri ? Debian i Slackware? pia aptis dio einai pio eukoli ? pia einai pio sta8eri ? Ti mou protinete genika? Thx prokatabolika !
apoikos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Καλώς την! Που χάθηκες; Στο ψητό λοιπόν: το debian δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω ότι θεωρείται από τις σταθερότερες και ασφαλέστερες διανομές, με τίμημα όμως την παλαιότητα του software. Η stable έκδοση (3.0r1 - woody) έχει παλιό (έως πολύ παλιό) software, το οποίο όμως διατηρείται σε κάλη κατάσταση με patches, κλπ. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ Slackware 9 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Είναι ελαφρύ και ταχύτατο, σαφώς πιο σταθερό από το Mandrake. Η εγκατάστασή του είναι λιτή (text-based), αλλά σχετικά εύκολη και πρέπει να είναι πιο έυκολη από του Debian. Επίσης το software που περιέχει είναι σαφώς πιο σύγχρονο (ενδεικτικά δες τις διαφορές Debian 3.0r1 και Slack 9.1 - είναι οι τελευταίες stable εκδόσεις των δύο διανομών): Debian 3.0r1: glibc 2.2.5, kernel 2.2.20 (!!!!), gcc 2.95.4, kde 2.2.2, gnome 1.4, XFree86 4.1.0 Slackware 9.1: glibc 2.3.2, kernel 2.4.22 (είναι και 2.6-ready), gcc 3.2.3, kde 3.1.4, gnome 2.4, XFree86 4.3.0 Συμβουλή μου, αν δε θες να ανακατευτείς με unstable ή test διανομές και εφ' όσον προορίζεται για home use, καλύτερα να προτιμήσεις το slackware από το να βάλεις debian και να κάθεσαι να αναβαθμίζεις όλο το software (btw και το KDE 3.1.x και το GNOME 2.4 είναι α π ί σ τ ε υ τ α !!!).
necronio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 e ... sxoleio vlepeis.. xmm... gia slackware me vlepo tote arkei na to vro apo pou8ena thx!
Maniakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 necronio, pantou boreis na to vreis ftp.ntua.gr exei arketa reliable speed , 8a xreiasteis ta dio installation iso discs.
Thresher Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 necronio an den exeis omws grigori taxythta gia download katevase to Slackware 9.0 pou einai mono ena Cd kai den einai kai sxetika palio distro.
necronio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 ti lete re paidia.. pou na tin vro tin grigori taxitita? giafto leo pou 8a to vro gia kamia copia me vlepo, allios 8a katevazo kana xrono! anyway, thanks!
Maniakos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 necronio, me mia mikri synenoisi stin kanw egw tin kali na sto grapsw. PM me ama 8es.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.