Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπαινω στο ψητο, τα windows 7 και 8 δημιουργουν ενα κρυφο partition των 100-200 mb που περιεχει τα boot files bootmgr κ.λ.π για την εκκινηση, στο παλιο λαπτοπ ειχα κανει την εξης πατεντα ας το πουμε να μεταφερω απο το (Δεσμευμένο από το σύστημα) τα εν λογω αρχεια και να τα μεταφερω στο κυριως partition το οποιο εκανα active boot disk με live cd linux κατατμησης δισκου και να διαγραψω το μικρο 100αρι part και εκανε boot κανονικα απο το κυριως C, το προσπαθω με την ιδια μεθοδο στο καινουργιο με windows 8 αφου βεβαια προηγουμενως κανω backup image το 100αρι part, το κανω αλλα με μερικη επιτυχια ενω ξεκινανε τα windows 8 κατα τη μεση του boot μου βγαζει μπλε οθονη και μου λεει αδυναμια εκκινησης κανει επανεκκινηση και τα ιδια, αν κανω fix to mbr με το δισκακι των 8 δημιουργει παλι το 100mb part, για να προλαβω καποιους κακεντρεχεις επειδη θα με ρωτησει καποιος προς τι αυτη η διαδικασια, ο λογος ειναι επειδη τρεχω και λινουξ και εχω 2 primary /home /user και επειδη θελω να δημιουργησω ενα primary partition για storage μου χαραμιζει το 350mb part των boot windows και επειδη σε mbr δε δυναται η επιλογη πανω απο 4 primary parts οποτε 2 των windows και 2 απο λινουξ οριακα, για logical δεν το συζητω καν

Δημοσ.

Στα 7 επίσης ένας τρόπος που γινόταν να το παρακάμψεις αυτό ήταν να είχες ήδη φτιαγμένα τα partitions στο δίσκο πριν την εγκατάσταση των win και όταν έφτανες σε εκείνο το σημείο επίλεγες κατευθείαν το partition που ήθελες και πάταγες Next (δεν έκανες δηλαδή τίποτε άλλο όπως διαγραφή διαμερίσματος και δημιουργία). Το έχεις δοκιμάσει αυτό; (έτσι όμως θα πρέπει να κάνεις φορμάτ προφανώς)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...