aposporis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Ίσως ο τίτλος δεν είναι και ο καλύτερος..... Θέλω να περάσω νέο καλώδιο από το πίνακα με τις τηλεφωνικές γραμμές στην είσοδο της πολυκατοικίας μέχρι το διαμέρισμά μου. Ο λόγος είναι ότι θέλω να αλλάξω θέση στο modem αλλά δε μπορώ να περάσω εσωτερικά καλώδιο. Απ΄έξω είναι πιο εύκολα. Έχω πάρει έγκριση από τους υπόλοιπους ενοίκους. Η ερώτηση μου είναι: χοντρό, μονόκλονο, δισύρματο καλώδιο ή ενισχυμένο utp/ftp ; Αν βάλω utp/ftp/ τα παραπάνω ζεύγη δε θα τα χρειαστώ εκτός και αν τα χρησιμοποιήσω όλα για μεγαλύτερη διατομή - μικρότερη αντίσταση. Θέλω 30 μέτρα. Τι προτείνετε, σε τι τιμή και από πού;
nikos1982 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 upt cat 6 αν το βαλεις μεσα σε καναλακι για προστασια οσο θα ειναι εκτεθειμένο στον καιρο και στην εισοδο της πολυκατοικίας. αλλιως πας με την μια σε pet utp cat 5 e η cat 6 που ειναι ανθεκτικο στις καιρικες συνθηκες.αλλα και παλη εγω θα το προστάτευα παλη με καποιο κανάλι σωλήνα.
aposporis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Ναι αλλά τα κανάλια δεν είναι ανά 2m το τεμάχιο; Πώς κλείνεις τα ανοίγματα στις ενώσεις μεταξύ τους; Μήπως να έβαζα σωλήνα ποτίσματος ή κάτι παρόμοιο;
nikos1982 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 αν το κανεις μονος θα δυσκολευτης.αν το κανει καποιος ηλεκτρολογος θα το φτιαξει εκεινος.με αλλη επιλογη ειναι να βαλεις σωληνα σπιραλ conflex κουβιδη ετσι λεγεται και μαζι με μουφες που εχει ως εξαρτηματα για να κανεις της ενωσεις ανα καποια μετρα γτ τα 30 μονοκοματα ειναι δυσκολο να τα περασεις. Download: ολοι η γκαμα κουβιδη να δεις τι μπορει να χριαστης.
aposporis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Γιατί να βάλω utp/ftp καλώδιο όταν χρειάζομαι μόνο 2 σύρματα;
nikos1982 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 λογους επεκτασιμότητας και ασφαλειας οταν καποιο απο τα καλωδια που εχει μεσα το utp μπορει για τον α β λογο κοπουν χαλασουν να υπαρχει εφεδρια. + του οτι ο οτε θελει τουλάχιστον 2 ζευγαρια καλωδια στον κατανεμητή του.
aposporis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 λογους επεκτασιμότητας και ασφαλειας οταν καποιο απο τα καλωδια που εχει μεσα το utp μπορει για τον α β λογο κοπουν χαλασουν να υπαρχει εφεδρια. + του οτι ο οτε θελει τουλάχιστον 2 ζευγαρια καλωδια στον κατανεμητή του. Για το πρώτο συμφωνώ. Αλλά για το δεύτερο.... ποιος ασχολείται με τον ΟΤΕ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα