Προς το περιεχόμενο

Aνοιχτή πρόσκληση + τεστ σταθερότητας του υπολογιστή σας

Spyrus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω να μην προκαλέσω τους mods με αυτό το θέμα.

Λοιπόν παιδιά, ένας από τους καλύτερους τρόπους να τεστάρετε τη σταθερότητα του υπολογιστή σας και να εκμεταλλεύεστε τις δυνατότητές του είναι να κάνετε folding@home. Το πρόγραμμα στρεσάρει τον επεξεργαστή, τις μνήμες, τους σκληρούς δίσκους. Μπορεί να βγάλει λάθος για οποιοδήποτε λόγο.Τα λάθη αυτά εξηγούνται πλήρως εδώ http://forum.folding-community.org/viewtopic.php?t=4824

Είναι προγραμματάκι το οποίο δίνεται από το πανεπιστήμιο του Standford

http://www.stanford.edu/group/pandegroup/folding/

με το οποίο επεξεργάζεστε πρωτεΐνες. Η διαδικασία είναι αρκετά απαιτητική και για αυτό στρεσάρει το μηχάνημά σας.

Θα μου πείτε ότι υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν το ίδιο.

Μα και βέβαια, αλλά το παρόν έχει και έναν ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Η επεξεργασία που κάνετε εσείς θα βοηθήσει στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα.

Και τώρα λίγο το πιπεράκι

Εδώ και 9 περίπου μήνες αρκετά μέλη ενός ελληνικού φόρουμ του http://www.pctech.gr/index.php, το οποίο το ξέρουν αρκετοί και εδώ έχει συμβάλει σε αυτό το project.

Υπάρχει βαθμολογιά στην όλη υπόθεση έτσι για να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Κάθε ένας από εμάς βαθμολογείται με κάποιους πόντους ανάλογα με την κάθε πρωτεΐνη που επεξεργάζεται. Η ανταμοιβή γίνεται κάθε φορά που ολοκληρώνεται η επεξεργασία της. Τότε αυτή στέλνεται μέσω Internet στο πανεπιστήμιο και κατόπιν κατεβάζεται νέα κ.ο.κ.

Ένας χρήστης μπορεί να δουλεύει για τον εαυτό του, αλλά να ανήκει σε μια ομάδα.

Η ομάδα του Ηellas@Folding έχει κωδικό 13416

Για περισσότερες απορίες http://www.pctech.gr/folding.php

και για προχωρημένα θέματα http://www.pctech.gr/viewthread.php?tid=9993.

Γιατί δεν κάνουμε ομάδα στο Insomnia;

Εγώ πιστεύω πως έτσι σπάει η ενότητα των ελλήνων χρηστών.

Εφόσον έχει δημιουργηθεί μια συλλογική προσπάθεια εδώ και 9 μήνες στο συγκεκριμένο forum, αυτό που χρειάζεται είναι να την ενισχύσουμε.

Δε θέλω να δημιουργήσω κάποια παρεξήγηση με το παρόν forum.

Αντιθέτως θα είμαι ευχαριστημένος αν πείσω έστω και έναν από εσάς να αρχίσει το folding.

Eυχαριστώ :wink:

Δημοσ.

Εγω αν και μελος του insomnia, εδω και 10 μερες περιπου αρχισα να βοηθαω την συγκεκριμενη ομαδα που αναφερει ο Σπυρος και ετσι γενικοτερα την Ελληνικη προσπαθεια. ;)

Οπως ειπε και ο Σπυρος καθε βοηθεια ειναι σημαντικη. ;)

Δημοσ.

k egw xrhsimopoiw folding at home! twra 8a mpw k sthn omada 13416... mexri na ftiaksei omada to insomnia:)

btw, ta 8ewrw gamata auta ta programmatakia, an k amfibalw gia to poso aksiopista einai , alla apo to na exeis SETI k na psaxneis gia ekswghinous...:P einai ligo kalytero i think:)k UD Agent gia cancer research! xrhsimopoiw k ta 2:)

Δημοσ.

Jastona sto UD eisai se omada ?

an oxi kane search sto SISIFOS US TEAM kai kane join ama thes

Exoume ftiaxei team gia enan filarako mas 20 xronon pou mas afise ...logo tou karkinou

Δημοσ.

Gia na thelei na testarei kapoios to PC tou symainei kata kyrio logo oti exei kanei OC. Skeftikes Spyrus oti ena OC PC pou den einai testarismano mporei na kanei lathos ypologismous? Kalo einai na mh testareis statherothta me tetoiou idous programmata (SETI,Folding,...) giati kata pasa pythanothta tha stelneis lathos apotelesmata. To kalytero programma gia auth th douleia pisteuo oti einai to torture test tou prime95, to opoio kanei ypologismous kai sygkrinei ta apotelesmata pou vgazei to PC me ta sosta pou exei hdh to programma.

Δημοσ.

Tο folding συλλαμβάνει τα λάθη και στέλνει τα αποτελέσματα μέχρι το σημείο που αυτά είναι σωστά.

Άλλωστε για το θέμα των λάθων δεν έχει γίνει κάπου θέμα στα forum που ασχολούνται με αυτό που να λέει: ε, παιδιά μη στέλνετε λάθος αποτελέσματα υπάρχει πρόβλημα.

Το μόνο πρόβλημα θα είναι καθυστέρηση της έρευνας, όπως μπορώ να υποθέσω.

Το να τεστάρεις τον υπολογιστή σου σε default περιβάλλον έχει νόημα σε αρκετές περιπτώσεις:

1) Μόλις έστησες ένα καινούργιο μηχάνημα. Έβαλες σωστά την θερμοαγώγιμη πάστα; Είναι επαρκής ο συνδυασμός ψύκτρας-ανεμιστήρα; Υπάρχει ασυμβατότητα με τις μνήμες και στην συνεργασία μεταξύ τους; Είναι επαρκές το τροφοδοτικό;

2)Βάζεις ένα δεύτερο σκληρό και ένα καινούργιο DVD-R. Τα αντέχει το τροφοδοτικό; Γενικότερα ελέγχεις οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις.

Και πίστεψέ με σε πολλά default μηχανήματα υπάρχουν προβλήματα. Ακόμα και η σκόνη που εμποδίζει τον ανεμιστήρα είναι ικανή να οδηγήσει το σύστημα σε μεγάλες θερμοκρασίες. Και πολλά προγράμματα παρακολούθησης θερμοκρασιών δεν πέφτουν μέσα.

Όλα αυτά στα λέω από προσωπική μου εμπειρία και με default αλλά και με OC συστήματα.

Σε πολλά μαγαζιά (Microland,Πλαίσιο κλπ.) τεστάρουν τα μηχανήματα για 24 ώρες πριν τα παραδώσουν με διάφορα προγράμματα. Μάλιστα κάτι τέτοιο είχε γίνει για έναν Pentium 200 MMX που πήρα πριν έξι χρόνια.

Και όπως είπα υπάρχουν και άλλα προγράμματα που στρεσάρουν-τεστάρουν τον υπολογιστή.

Μάλιστα το Prime95 το έχω σε μεγάλη υπόληψη αφού είναι αρκετά αξιόπιστο, όσο και το folding όμως.

Δημοσ.

Εγώ είμαι της άποψης ότι ο καθένας μπορεί να χαραμίσει την επεξεργαστική του δύναμη σε όποιο πρόγραμμα θέλει (SETI, folding, UD etc)

Όμως κανένας δεν μπορεί να πει στον άλλον ότι αυτό είναι το καλύτερο από εκείνο ή να χλεβάζει τους άλλους που έχουν διαλέξει διαφορετικό project από αυτόν.

Υπάρχει ελευθερία επιλογής άλλωστε.

Και εγώ έχω φτιάξει μία ομάδα στο SETI, αλλά ποτέ δεν προσπάθησα να προσελκίσω νέα μέλη μέσω οποιαδήποτε δικτιακού τρόπου. Τα μέλη της ομάδας μου μπήκαν στο project από περιέργια και από δική τους επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι άμα ήθελε κάποιος να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους project, θα έβρισκε την ομάδα που του ταιριάζει και θα έμπαινε από μόνος του.

Δεύτερον, αυτά τα προγράμματα δεν είναι τα καλύτερα για να στρετσάρεις το σύστημά σου και να δεις τι πάει στραβά ή αν κάτι "χτυπήσει".

Υπάρχουν καλύτερες εφαρμογές που αναλαμβάνουν αυτή την δουλειά.

Θέλετε παραδείγματα;

Επεξεργαστής: AMD N-Bench 2, Prime95

Μνήμη: Memtest

Κάρτα γραφικών: 3DMark2003, Aquamark 3

Το σύστημα γενικά: Sisoft Sandra MAX (Burnin' Test)

Σκληρό δίσκο: Aida 3.70, Winbench

Δημοσ.

8a symfonhsw oti progs opws SETI kai Folding den einai oti kalytero gia na testareis ena systhma,

ekei endeikneintai ta progs pou proteinei o Timi,

alla einai poly kala gia na ta stresareis ena mhxanaki ;)

Mou fainetai anousio na ka8etai o ypologisths mou anoixtos kai na mhn kanei tpt,

gi afto loipon kanw ligo burn-in me UD Agent (o ka8enas dialegei oti 8elei)

#1 sthn omada pou anefere o Lunatic :)

Δημοσ.

Paidia egw aneka8en se tetoia programmata pou basizontai se distributed cpu power apo tous xrhstes den ta empisteuomai!!

Kai xerete giati? Giati DEN MAS DINOUN TON SOURCE KODIKA!!! ASxetos me oti lene kai oso filan8ropiko kai na akougetai den trexw tetoia pramata afou

a) mporei na exoun trojan!!!

B) mporei na xrhsimopoiontai thn epergatikh isxy ektos apo to na kanoun auto pou lene kai gia allous ypox8onious skopous

Mono ta apolutos anagkaia programmata, mporoume na xrhsimopoioumai tyfla xoris na pairnoume source kodika [p.x. exv enan ftp server ton GLFTPD gia freebsd, to opoio den dinoun kodika..alla den ginetai diaforetika]. Gia ola ta alla protimv source kodika [aplos an exw kamia aporia checkarw an anoigei kamia socket or kanei tipota xazomares].

Sto NET *KANENAN* den mporeite na episteueste!!!!!

Φιλικα

Bigbrother

Δημοσ.

Παρένθεση:

DeCoN,

stretch = παρατεντώνω

stress = πιέζω

και επειδή είναι μη-ελληνικές λέξεις με την κατάληξη -άρω, την λες όπως θες 8)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...