Προς το περιεχόμενο

Αγορά modem/router (??) για seagate central

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Προ λίγων μηνών προμηθεύτηκα τον εξωτερικό σκληρό SEAGATE STCG4000200 4TB CENTRAL. Η χρήση του είναι κυρίως για Online backup και ψυχαγωγία για το σπίτι (media streaming κυρίως). Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ σαν modem/router το thompson 585 της forthnet, όμως έχω χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς από και προς το seagate central και αρκετές αποσυνδέσεις. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο modem/router σχετικά οικονομικό όπου θα δω διαφορά στην ταχύτητα και να λύσω το θέμα των αποσυνδέσεων. Επίσης, ποια είναι καλύτερη επιλογή; Να προμηθευτώ καινούργιο modem-router ή να διατηρήσω την υπάρχουσα συσκευή ως modem και να προμηθευτώ ένα router μόνο; Τέλος, ως modem μονο, μπορώ να χρησιμοποιήσω και το zte της forthnet. Όταν το δοκίμασα και ως router δεν μπορούσα να συνδεθώ με το seagate central, μέσω web service.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε σε ένα δυνατό Wireless router (σκέτο router, όχι ADSL modem/router).

Δυνατό = Gigabit ports + dual band b/g/n WiFi (2.4 και 5GHz), ώστε να έχεις μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των συσκευών σου τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα. Αν σε παίρνει, κοίτα και για 802.11ac, ώστε να είσαι όσο πιο future-proof γίνεται. Σημειωτέον ότι για να εκμεταλλευτείς αποτελεσματικά τις νεότερες ασύρματες τεχνολογίες, πρέπει και οι client συσκευές να υποστηρίζουν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα όπως WiFi n, 5GHz band, 802.11ac κλπ.

Θα είναι κάτι που θα το κρατήσεις αρκετό καιρό, ανεξάρτητα από τις αλλαγές σε επίπεδο internet connection. Π.χ. μπορεί να πας αύριο-μεθαύριο σε VDSL αν δεν είσαι ήδη (που με το TG585v8, μάλλον δεν είσαι): χρησιμοποιείς τον εξοπλισμό του παρόχου ως σκέτο modem και δεν χρειάζεται να ξαναψάχνεσαι για router.

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ο σκληρός συνδέεται ενσύρματα με modem/router αυτή τη στιγμή. Βέβαια όλες οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, pad, phone, tv) συνδέονται ασύρματα. Η ταχύτητα μεταφοράς πχ από laptop σε seagate central είναι τραγική, 1-2 ΜΒ/s. Δοκίμασα και το zte, όπου οι ταχύτητες ήταν κάπως καλύτερες, όμως είχα θέμα με το web remote access, ένα ακόμη βασικό για τον σκληρό δίσκο. φίλε parsifal μπορείς να μου προτείνεις 1-2 συσκευές με τα χαρακτηριστικά που θέτεις;

edit: όχι δεν είμαι σε vdsl, θα ήθελα, αλλά ακόμα δεν μπορώ :)

Δημοσ.

φίλε parsifal μπορείς να μου προτείνεις 1-2 συσκευές με τα χαρακτηριστικά που θέτεις;

Έχω μια συμπάθεια στα TP-LINK, για το value-for-money τους. Δες τη νέα τους σειρά Archer, τα C5 και C7 κατά βάση:

https://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem.html?from=catspan&keyphrase=tp-link+archer

Δημοσ.

Αρα το προβλημα το εχουν ολες οι αλλες συσκευες που συνδεονται ασυρματα με το ρουτερ σου! Οτι και να παρεις, αν εισαι μακρια απο το ρουτερ δεν θα δεις διαφορα.

Για το προβλημα που δεν μπορουσες να μπεις στο web interface του ευθυνεται λογικα η διαφορετικη ip που εδωσε το καθε ρουτερ στον δικτυακο σκληρο.

Δημοσ.

Έχω μια συμπάθεια στα TP-LINK, για το value-for-money τους. Δες τη νέα τους σειρά Archer, τα C5 και C7 κατά βάση:

https://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem.html?from=catspan&keyphrase=tp-link+archer

Άρα προτείνεις τη λύση του router με τη χρήση του υπάρχοντος 585 ως modem?

Αν δεν κάνω λάθος, τα c5, c7 είναι μόνο router?

Αρα το προβλημα το εχουν ολες οι αλλες συσκευες που συνδεονται ασυρματα με το ρουτερ σου! Οτι και να παρεις, αν εισαι μακρια απο το ρουτερ δεν θα δεις διαφορα.

Για το προβλημα που δεν μπορουσες να μπεις στο web interface του ευθυνεται λογικα η διαφορετικη ip που εδωσε το καθε ρουτερ στον δικτυακο σκληρο.

Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Το remote access, είναι εκτός του τοπικού δικτύου και γίνεται μέσω ιστοσελίδας. Η ip που του δηλωνώ τοπικά είναι στατική. ακόμα και όταν δοκίμασα το zte, την είχα ρυθμίσει, απλά δεν μπορούσα να ανοίξω τα ports που είναι απαραίτητα για το remote access. επίσης, η απόσταση από το router δεν είναι μεγάλη, η συσκευή με την μεγαλύτερη να είναι στα 5-6 μέτρα.

Δημοσ.

«Ναι» και στα δύο ερωτήματα...

Δημοσ.

Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Το remote access, είναι εκτός του τοπικού δικτύου και γίνεται μέσω ιστοσελίδας. Η ip που του δηλωνώ τοπικά είναι στατική. ακόμα και όταν δοκίμασα το zte, την είχα ρυθμίσει, απλά δεν μπορούσα να ανοίξω τα ports που είναι απαραίτητα για το remote access. επίσης, η απόσταση από το router δεν είναι μεγάλη, η συσκευή με την μεγαλύτερη να είναι στα 5-6 μέτρα.

κανονικα θα πρεπε να σου παιζει χωρις προβλημα το remote αν και οπως ειπα το zte δεν αξιζει να το κρατησεις.το thomson το μεγαλο πλεονεκτημα που εχει σαν adsl modem/router ειναι η σταθεροτητα του.αν εχεις δηλαδη καμια γραμμη χαλια το thomson ειναι πολυ σταθερο οποτε σε τετοιες περιπτωσεις ναι αξιζει να το κρατησει καποιος.

Καλημέρα σας,

Προ λίγων μηνών προμηθεύτηκα τον εξωτερικό σκληρό SEAGATE STCG4000200 4TB CENTRAL. Η χρήση του είναι κυρίως για Online backup και ψυχαγωγία για το σπίτι (media streaming κυρίως). Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ σαν modem/router το thompson 585 της forthnet, όμως έχω χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς από και προς το seagate central και αρκετές αποσυνδέσεις. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο modem/router σχετικά οικονομικό όπου θα δω διαφορά στην ταχύτητα και να λύσω το θέμα των αποσυνδέσεων. Επίσης, ποια είναι καλύτερη επιλογή; Να προμηθευτώ καινούργιο modem-router ή να διατηρήσω την υπάρχουσα συσκευή ως modem και να προμηθευτώ ένα router μόνο; Τέλος, ως modem μονο, μπορώ να χρησιμοποιήσω και το zte της forthnet. Όταν το δοκίμασα και ως router δεν μπορούσα να συνδεθώ με το seagate central, μέσω web service.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

απλα στο λεω ενημερωτικα.οτι ενας δισκος ειναι πχ gigabit ethernet Μην περιμενεις οτι θα παιζει πχ με 100 mbyte/second η δεν ξερω τι.συνηθως στα nas το limitation τους ειναι το hardware και τα φτηνα nas ειναι αρκετα αργα.οχι 1-2 mbyte που εχεις εσυ αλλα θα δεις οτι ειναι μακρυα απο το ιδανικο που μπορει να ηθελες.καποιες φορες δηλαδη ειναι καλυτερα ενα pc πχ hp microserver για nas παρα ενα nas.σιγουρα το να παρεις ενα σκετο ρουτερ βγαινει πιο φτηνα απλα θα σεταρεις δυο συσκευες και το adsl router θα πρεπει να γινει bridge.δεν ειναι κατι δυσκολο απλα παραπανω ρυθμισεις και αμα καποιος δεν ξερει τοτε ειναι λιγο πιο δυσκολο.αν και το thomson γυρναει ευκολα σε bridge.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ο σκληρός συνδέεται ενσύρματα με modem/router αυτή τη στιγμή. Βέβαια όλες οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, pad, phone, tv) συνδέονται ασύρματα. Η ταχύτητα μεταφοράς πχ από laptop σε seagate central είναι τραγική, 1-2 ΜΒ/s. Δοκίμασα και το zte, όπου οι ταχύτητες ήταν κάπως καλύτερες, όμως είχα θέμα με το web remote access, ένα ακόμη βασικό για τον σκληρό δίσκο. φίλε parsifal μπορείς να μου προτείνεις 1-2 συσκευές με τα χαρακτηριστικά που θέτεις;

edit: όχι δεν είμαι σε vdsl, θα ήθελα, αλλά ακόμα δεν μπορώ :)

αν εχεις το thomson v7 ειναι 802.11g οποτε ειναι ενα θεματακι συν οτι σαν hardware δεν ειναι κατι το τρελλο.αν εχεις το v8 ειναι n65 οποτε μικρη η διαφορα.το zte δεν θυμαμαι ποσο ειναι αλλα θεωρητικα ισως να ειναι 150 αρι αν και ειναι σαπιδι και αυτο και δεν αντεχει και πολλα.και αν ειναι να κρατησειςκατι σαν Modem σιγουρα το thomson ειδικα αμα ειναι το v8.απλα καντου και firmware update αναλογως ποιο εχεις ειτε μεσω του site της forthnet αν θες firmware forthnet ειτε απο εδω

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/

αν θες generic firmware.εγω προτιμω τα generic. 8.2.7.8 το τελευταιο για το v8 και 8.2.6.5 για το v7.στο zte παντως ανοιγεις ports κανονικα.

τωρα για την αγορα.αν δεν θες να πας παραπανω απο n300 σε wireless και ταθες ολα σε ενα υπαρχει και η επιλογη του draytek 2760 το οποιο εχει gigabit εχει και n300 wireless αλλα ειναι και vdsl.

μετα απο εκει υπαρχουν και απο την asus vdsl router τα οποια εινα ac

http://www.broadbandbuyer.co.uk/Shop/ShopSearch.asp?CategoryID=735

κοιτα πχ εδω το πρωτο που ειναι asus.μετα εχει και καποια αλλα που ειναι ac απλα ειναι adsl2+.απλα αν το κινητο σου δεν εχει ac δεν θα κερδισεις σε κατι οποτε αν ειναι να πας σε n θα πηγαινα προσωπικα στο draytek vigor 2760 για να τα εχω ολα σε ενα.γενικα κοιτα στα draytek θα βρεις αρκετα μοντελακαι σαν εταιρεια ειναι κορυφη απλα και λιγο ακριβη.

επισης οποια συσκευη μπορει να συνδεθει με καλωδιο εννοειται την βαζεις με καλωδιο.και το ρουτερ σε καποιο καλο σημειο να μην υπαρχουν παρεμβολες εμποδια κτλ για να παρεις τα μεγιστα.οχι μεσα σε επιπλα οχι κρυμμενο πισω απο 500 πραγματα.οχι αγκαλια με τον τοιχο και γωνιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...