karembe Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Έχω σύνδεση hol με router Netfaster WLAN3 το οποίο όμως δεν έχει επιλογή αλλαγής της έντασης του σήματος.Θα ήθελα να το αλλάξω με ένα άλλο router που να μπορώ να αλλάξω(ελλατώσω) την ένταση του σήματος άρα και την εμβέλεια του.Ο τελικός μου σκοπός είναι να τοποθετήσω το router στον πάνω όροφο,με ελλατωμένη την ένταση του σήματος και με wifi repeater να μοιράσω το σήμα στον κάτω όροφο μέσω της πρίζας του ρεύματος.Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο router και wifi repeater,δεν θα ήθελα να μπλέξω με access point στον κάτω όροφο. Ευχαριστώ!!! Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2014 από karembe
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα! Έχω σύνδεση hol με router Netfaster WLAN3 το οποίο όμως δεν έχει επιλογή αλλαγής της έντασης του σήματος.Θα ήθελα να το αλλάξω με ένα άλλο router που να μπορώ να αλλάξω(ελλατώσω) την ένταση του σήματος άρα και την εμβέλεια του.Ο τελικός μου σκοπός είναι να τοποθετήσω το router στον πάνω όροφο,με ελλατωμένη την ένταση του σήματος και με wifi repeater να μοιράσω το σήμα στον κάτω όροφο μέσω της πρίζας του ρεύματος.Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο router και wifi repeater,δεν θα ήθελα να μπλέξω με access point στον κάτω όροφο. Ευχαριστώ!!! δεν βρισκω λογο να αλλαξεις το ρουτερ για να ρυθμισεις ενταση.επισης wifi repeater σημαινει οτι παιρνει απο το αρχικο ρουτερ ασυρματα και δινει ασυρματα.to powerline ειναι δικτυο μεσα απο το ρευμα και δεν θεωρειται wifi repeater.υπαρχουν powerline που εχουν wifi αλλα ειναι σαν powerline access point οχι powerline repeater.εκτος αν εννοεις να βαλεις κατω powerline και μετα πανω στο Powerline καποιο access point. powerline τα πιο καλα θεωρουνται τα devolo τα οποια παιζουν και σε τριφασικο.αν ειναι αλλο διαμερισμα ο κατω οροφος με αλλο ρολοι τοτε δεν θα παιξει το πιο πιθανο. repeater ειναι οταν παιρνεις wireles και δινεις wireless ενω access point οταν παιρνεις με καλωδιο και δινεις ασυρματα. οποτε δεν βρισκω λογο να μειωσεις την ενταση αφου ετσι και αλλιως το σημα θα φτανει κατω πιο ασθενες ετσι και αλλιως λογω εμποδιων.επισης για να μην υπαρχει μπερδεμα το πανω σημα με το κατω θα βαλεις διαφορετικο καναλι και κατα προτιμηση να εχουν 5 καναλια διαφορα.πχ 1 και 6 ή 1 και 11 ή 6 και 11.οχι 12 οχι 13 γιατι μερικες συσκευες αμερικης δεν τα πιανουν αυτα τα καναλια.αποφευγουμε και το auto. επισης μπορεις να βαλεις διαφορετικο ssid στο κατω ρουτερ.πχ πανω να λεγεται pano orofos καιτο κατω να λεγεται kato orofos οποτε αναλογως που εισαι να συνδεεσε και αντιστοιχα.αν βαλεις το ιδιο ονομα απλα οταν βρεθεις κατω επειδη θα ειναι αλλο καναλι και θα το πιανει πιο δυνατα το σημα μετα απο λιγο θα γυρισει σε εκεινο το ασυρματο.αν θες να αλλαξεις ρουτερ και για αλλους λογους τοτε οκ παρε νεο adsl router ή και vdsl/adsl router για μελλοντικη χρηση.αν το αλλαζεις μονο για την ενταση δεν εχει νοημα.συν οτι αμα χαμηλωσεις πολυ την ενταση μπορει ναι μεν να μην φτανει κατω που οκ δεν σε νοιαζει αλλα μπορει και πανω σε καποιο μακρινο δωματιο να εχεις οριακα σημα με αποτελεσμα μειωμενη αποδοση.τωρα adsl router να ρυθμιζεις ενταση δεν ξερω. θα κοιταγα για draytek 2760 που ειναι ακριβο αλλα κανει πολλα πραγματα οποτε θα εβλεπα και αν εχει ρυθμιση για ενταση(ειναι και vdsl) αλλιως μετα θα κοιταγα σε πιο φτηνα σε tp link 8970 ,8980 ,9980(και vdsl).στο manual θα σου λεει στην ενοτητα wireless τι επιλογες δινει για να δεις αν μπορεις να το μειωσεις.παντως απο default ειναι 100 mw max που δεν ειναι κατι δυνατο.
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.αν αγορασεις κατι γραψε εντυπωσεις. εκτος αν θες να μειωσεις την ενταση για θεματα ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας που εκει θα σου λεγα πετα το κινητο πρωτα και τα dect οπως και τα ρουτερ των γειτονων και μετα μειωνεις το δικο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα