johnviol Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Ειμαι κατοχος ενός λαπτοπ HP Compaq Presario C792 EV. Είναι παλιούτσικος, του 2008 αλλά κρατάει καλά ακόμα. Έχει Intel Pentium Dual CPU T2410 στα 2 GHz, 3 GB RAM, σκληρό δίσκο 230 GB. Ήρθε με Windows Vista 32 bit εργοστασιακά εγκατεστημένα, τα οποία αντικατέστησα με 32bit-α Window 7 και μόλις πρόσφατα πέρασα και τα Windows 8.1 64x σε δεύτερο partition. Ενώ δουλεύει αξιοπρεπως, εχω αρχίσει να μην είμαι και τόσο ικανοποιημένος με την ταχύτητά του (ειδικά τώρα που έχω και σαν μέτρο συγκρισης τον 8 πύρηνο σταθερό μου υπολογιστή με 8GB RAM της δουλειας. Γι'αυτό λοιπόν σκέφτομαι να αναβαθμίσω το λαπτοπάκι του σπιτιού, για να έχω την ανέσή μου και στο σπίτι. Αρχικά σκεφτόμουν να βαλω παραπάνω RAM, να φτάσω και γω τα 6-8 GB ίσως (γι'αυτό έβαλα τα 64x windows), μόνο που -είναι κομματάκι ακριβούτσικη γιατί είναι DDR2 και όχι DDR3 που είναι πιο φθηνές -από ψάξιμο είδα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δε σηκώνει πάνω από 3 GB (ουτε καν 4) και αυτό δεν οφείλεται (μόνο) στο λειτουργικό -δεν πολυκατάλαβα που οφειλεται, στη μητρική; στον επεξεργαστή; τέλος παντων Έχει κανείς ιδέα να μου πει τι φταίει και πως μπορω με κάποιο τρόπο μπορω να αυξήσω την ταχυτητα του υπολογιστή μου; Μήπως θα χρειαστεί να αλλαξω και μητρική/επεξεργαστή; Με συμφέρει αυτό, αξίζει τον κόπο; Πρόσφατα άκουσα και για τους SSD δίσκους που κι αυτοί αυξάνουν την ταχύτητα του υπολογιστή αν περασεις εκεί το λειτουργικό... Θα μπορέσει να γίνει κάτι με το μοντέλο μου; Τελικά τι αξίζει να κάνω; τι με συμβουλεύετε; ευχαριστώ εκ των προτερων για τις συμβουλές σας
G1O Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 η αληθεια ειναι οτι με ενα δισκο ssd θα εχεις καλυτερη επιδοση,η μνημη του μπορει να φτασει και τα 8 gb ασχετα το τι λεει ο κατασκευαστης(σε πολλες περιπτωσεις),για θεμα επεξεργαστη δεν νομιζω εχεις επιλογες ,τι χρηση κανεις και απαιτει πανω απο 3 gb ram? φυσικα δεν μπορω να φανταστω προγραμματα επεξεργασιας βιντεο σε ενα τετοιο συστημα. αναφερεσαι σε αλλαγη μητρικης,μα η μητρικη ειναι ολα τα λεφτα,μη σκεφτεσαι τιποτα αλλο εκτος του δισκου ssd ακομα και με 3 gb ram δεν αξιζει τιποτα εκτος απο το να βαλεις εναν δισκο ssd,θα δεις διαφορες στο ανοιγμα αλλα μεχρι εκει 2
SPANK Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 3gb ειναι αρκετά για καθημερινή χρήση 6 και 8 κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεσαι , αυτο που θέλεις και πρέπει να βάλεις ειναι ενα σκληρός δίσκος κατα προτίμηση ssd που θα το κάνει πολύ ταχύτερο το μηχάνημα οσο αφορά το boot και την απόκριση των προγραμμάτων , τώρα αν πάλι θέλεις μεγάλη χωρητικότητα σε σχέση με τον ssd βάζεις μηχανικό που και πάλι θα πηγαίνει πολύ καλύτερα το μηχάνημα
johnviol Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Thanks για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Να ρωτήσω, το λάπτοπ παίρνει αποκλειστικά μόνο ένα δίσκο, ή μπορώ να βάλω και τον ssd όπου θα περάσω το λειτουργικό και να κρατήσω και το μηχανικό για μεγαλύτερη χωρητικότητα για τα δεδομένα;
TRILOBYTER Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 μπορεις να βαλεις και κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/3187352/Seagate-Laptop-Thin-SSHD-1TB.html η http://www.skroutz.gr/s/4230889/Western-Digital-Black-1-12TB-Hybrid-WD1001X06XDTL.html?keyphrase=western+digital+ssd αν και ο δευτερος δεν αξιζει πιστευω
SPANK Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μπορείς να βάλεις τον ssd κανονικά και για 2ο υπάρχει η πατέντα να βγάλεις το cdrom και στην θέση του να βάλεις 2ο δίσκο με αυτην την θήκη http://www.ebay.com/itm/NEW-Laptop-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-12-7mm-IDE-PATA-TO-SATA-2ND-HDD-Caddy-30A-/251362570129?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a86606f91
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα