xristoforos89 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα. Εχουμε και λεμε. Εχω ενα thinkpad που εχει θεση για msata και hdd. Στον msata ειχα τα windows. Αγορασα λοιπον αργοτερα και εναν 1terra 2.5'' 5400 rpm. Τον 1 τερρα τον κουμπωσα επιτοπου επανω στο μηχανημα (δεν εκανα διαμορφωση κλπ) και τον ειχα ουσιαστικα για αποθηκη. Προχθες εδωσα τον msata οποτε επρεπε να περασω τα windows στον hdd. Ξεκιναει η διαδικασια και..δεν μπορω να κανω φορματ! Μου λεει κατι οτι ο δισκος ειναι δυναμικος και δεν μπορει να γινει διαγραφη του partition. Πιθανη λυση 1. Τον κουμπωνω πανω σε desktop και κανω διαμορφωση επιτοπου και λειτουργει (δεν εχω σταθερο ομως). Πιθανη λυση 2. Εχω ενα caddy, με διπλο καλωδιο τροφοδοσιας usb, αλλα δεν τον αναγνωριζει τον δισκο! Καποια αλλη επιλογη; Θενξ!
washcloud Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Τσούκου. Η 1η λύση είναι η εφική. Βρίσκεις έναν σταθερό και του αλλάζεις τα πέταλα του 1ΤΒ από εκεί. Οι υπόλοιπες λύσεις, θέλουν ούτως ή άλλως να έχεις λειτουργικό (πχ για να φτιάξεις ένα Linux-based "live CD" και να τον διαχειριστείς από εκεί). Εκτός κι αν μπορείς να βρεις (άμεσα) ένα τέτοιο έτοιμο. ..."Περίεργο" πάντως να μην μπορεί να διαγράψει η εγκατάσταση το "Δυναμικό" partition....(δεν ξέρω - δεν μου έχει τύχει να πάω για εγκατάσταση σε τέτοιο, να πω την αμαρτία μου...)
TheELF Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Και από το δισκάκι εγκατάστασης τον windows μπορείς να κάνεις ότι θες τον δίσκο απλά θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω αφού πρέπει να μπεις σε κονσόλα και να γράψεις εντολές ,diskpart κυρίως. Το μεγάλο θέμα είναι αν έχεις αρχεία μέσα που θες να τα κρατήσεις εκεί είναι το ζόρι. Αν ο msata ήταν ssd και πας σε 5400 δίσκο θα βαρεθείς(και θα καταραστείς) την ζωή σου...
xristoforos89 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Για πουλημα παει ολο το σετακι που ειχα. Με ssd παντα ειμαι επανω στα συστηματα μου. Αρχεια δεν εχω μεσα που θελω να κρατησω, οποτε ποσως με ενδιαφερει. Ενα απλο φορματακι θελω να του κανω του ατιμου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα