1kost1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα….στενή μου φίλη που ασχολείται με φωτογραφίες τις έχει κτυπήσει ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος 3Τ. πολύ μεγάλος με φωτογραφίες και δουλείες της με επεξεργασίες των φωτο κλπ….. Είναι δουλειά πολλών ετών και μάλιστα δουλειές που πρέπει να παραδώσει στους πελάτες της… Το έδωσε σε κάποιο γνωστό της μήπως καταφέρει αλλά τίποτα….. Τι μπορώ να κάνω;;;; δεν μιλάμε για εταιρίες γιατί θα χρειαστούν πάνω από 500-600 ευρώ και δεν υπάρχουν…. Υπάρχει κάποιο λύση;;;; έστω να σώσουμε κάποιο μέρος του δίσκου………. Κάποια βοήθεια;;;;;;;
dobro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 τι εννοεις κτυπησε; δεν αναγνωριζει το δισκο καθολου; το βλεπει αλλα κενο; ζηταει να το διαμορφωσει; τι μαρκα ειναι;το ανοιξες το κουτι και να συνδεσεις σε Η/Υ σαν εσωτερικο; δοκιμασε καποιο προγραμα για recovery απο το αντιστοιχο θεμα.τρεξε ενα TestDisk, κτλ..
1kost1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δεν είναι δικός μου ο δίσκος και η φίλη μου μου λέει ότι ΔΕΝ τον διαβάζει! Μου λέει ότι έχει ζημιά η βελόνα, η κεφαλή!!! Τι να κάνω;;;
dobro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Αν ισχυει αυτο,θελει άνοιγμα σε ΄΄clean room΄΄ και αλλαγή κεφαλών.Πως το καταλαβε η φιλη σου;τι μαρκα ειναι και τι ηχο κανει; γιατι εκτος της κεφαλης ,μπορει να εχει προβλημα preamplifier chip,το μοτερ. Δεν θα γλυτωσει την επισκεψη,τοτε,σε εξειδικευμενο μαγαζι.
washcloud Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 1) Βελόνες δεν έχουν οι σκληροί. Κεφαλές, ναι. 2) Λίγο βιαστικό μου φαίνεται το συμπέρασμα (από κάποιαν που δεν ξέρει αρκετά περί σκληρών - αν ήξερε θα τον τσέκαρε μόνη) "χτύπησε η κεφαλή". (Χωρίς να σημαίνει ότι αποκλείεται να είναι και σωστό - απλά λέω για το "βιαστικό" του πράγματος...). Από εκεί και πέρα : 3ΤΒ εξωτερικός, σημαίνει οτι ΠΙΘΑΝΩΣ έχει εγγύηση αντικατάστασης - η οποία όμως μάλλον είναι λιγότερο σημαντική από τ' αρχεία της φίλης σου. Απλά το τονίζω ότι ΑΝΟΙΓΜΑ της θήκης του εξωτερικού, συνεπάγεται (κατά πάσα πιθανότητα) ακύρωση της πιθανά υπάρχουσας εγγύησης, για να το ξέρει. Και 3ΤΒ εξωτερικός, ίσως σημαίνει και κοντά στο 200άρι "πεταμένα λεφτά" (...εάν υπάρχει εγγύηση και εάν αποφασίσει να "ρισκάρει" να ανοίξει τη θήκη, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ πως θα μπορέσει να διαχειριστεί τον περιεχόμενο σκληρό και τ' αρχεία του, και δεν θα χάσει τζάμπα την πιθανή εγγύηση με χρήση της οποίας θα είχε τουλάχιστον νέο δίσκο). Σημειωτέα εδώ τα εξής : πες της φίλης σου ότι τόσο σημαντικά αρχεία ΔΕΝ τα κρατάμε σε ένα μόνο μέσο. Αναγκαστικά πρέπει να έχει και 2ο για αντίγραφα (μάλλον το έχει ήδη καταλάβει μετά το κάζο αλλά πες της το). Να της πεις επίσης πως καλό θα ήταν να μπει η ίδια εδώ και να απαντάει σε ερωτήσεις περί συμπτωμάτων, γιατί μέσω τρίτου δεν είναι το ιδανικό. Μετά από τα παραπάνω, προφανές είναι ότι η 1η κίνηση που πρέπει να γίνει είναι ν' ανοιχτεί η θήκη του εξωτερικού, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχει αυτή το πρόβλημα και ο σκληρός εντός να είναι οκ (ή έστω όχι με ζημιά τύπου "χτύπημα κεφαλών" και στη χειρότερη μπορεί η παρέμβαση μέσω software να βοηθήσει. Ή μάλλον, να είναι η πρώτη κίνηση εάν κι εφόσον δεν υπάρχει η εγγύηση που λέγαμε, και μετά δοκιμή εσωτερικά σε σταθερό υπολογιστή μπας και αναγνωρίζεται (έστω από το BIOS). Σε περίπτωση που εγγύηση υφίσταται, ας μας πει και θα πούμε τί προγράμματα να δοκιμάσει πριν την παραβίαση της θήκης. Τέλος δεν ξέρω πόσο βιάζεται να έχει πρόσβαση στ' αρχεία της, αλλά η βιασύνη (σε συνδυασμό δε με προχειρότητα αντιμετώπισης) σε τέτοιες περιπτώσεις ΔΕΝ είναι καλός σύμβουλος. Η μεθοδικότητα και η σωστή επικοινωνία αντιθέτως κάνουν θαύματα, ενίοτε. 1
1kost1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας Όλα αυτά θα τα τυπώσω κα θα τα δώσω στην φίλη μου για απαντήσει στις ερωτήσεις άμεσα….. Αυτό που ξέρω είναι ότι το έδωσε σε κάποιον γνωστό της που ασχολείται με τους υπολογιστές και αφού τον κράτησε πολλές ώρες δεν κατάφερε τίποτα! και τις το έδωσε πίσω! εγώ δεν ξέρω μάρκα κλπ….απλά μου είπε ότι δεν τον διαβάζει και έχει σημαντικά αρχεία δουλειάς της…. Έχει αρκετούς εξωτερικούς ΜΕΓΑΛΟΥΣ δίσκους και της «κτύπησε» αυτός…. Είναι λίγο δύσκολο και πολυδάπανο (αλλά αναγκαίο) να έχει διπλά αρχεία σε ξεχωριστούς δικούς και μάλιστα όταν μιλάμε για τεράστιους δίσκους….(πολύ χρήμα….. ) Αύριο θα ξέρω λεπτομέρειες…
washcloud Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δυστυχώς οι σκληροί είναι ακριβό σπορ. Κι ακόμη ακριβότερο όταν πρόκειται για χρήση από επαγγελματίες, όπου οι ανάγκες σε χωρητικότητα είναι πολύ μεγάλες - αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Διότι αν το αφήσει κανείς στην τύχη, έρχεται η στιγμή που τον εγκαταλείπει αυτή... Αφού τον είδε κάποιος πιο σχετικός, και δεν είναι δικά της τα λόγια περί κεφαλών κλπ, μάλλον η κατάσταση είναι όντως ζόρικη. Παρ' ολ' αυτά, τόνισέ της ότι καλύτερο θα ήταν να υπάρχει άμεση επαφή, είτε με την ίδια, είτε έστω με όποιον αναλάβει ν' ασχοληθεί με τον δίσκο (αν η ίδια δεν κατέχει καθόλου το θέμα). Για την ακρίβεια, πες της αν θέλει να μιλήσουμε σε κάποιο τηλέφωνο. Επικοινώνησε μαζί της, και αν συμφωνεί, να δώσω ένα τηλ. σε προσωπικό μήνυμα (σε εσένα αν δεν είναι μέλος εδώ ή δεν θέλει να γίνει κτλ) να πάρει είτε αυτή, είτε εσύ, είτε όποιος θα ασχοληθεί με τον δίσκο, και για να μην το τρενάρουμε, αλλά και για καλύτερα, μιας και μιλάμε για αρχεία δουλειάς...
1kost1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας….ΟΛΑ αυτά τα μεταβίβασα στην φίλη μου και πιστεύω από αύριο να μου πει τι θα κάνει και γενικά ότι άλλο με ρωτάτε….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα