iageogr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Πωλητές σε κατάστημα ή αυτοί που βγαινουν σε μετρό κλπ; Πωλητες σε καταστημα.
DDevil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Το θέμα του έλληνα εργοδότη είναι ότι απλά ξεζουμίζει σωματικά και ψυχολογικά τον εργαζόμενο και μετά θα τον πετάξει και θα πάρει άλλον. Αυτό κάνει και το Public και το Πλαίσιο και το Jumbo κλπ... Δεν τους νοιάζει για τον εργαζόμενο, τον βλέπουν σαν ρομπότ και εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην αγορά εργασίας, συμπεριφέρονται σαν να έχουν μουλάρι, ζώο που αν ψοφίσει θα πάρουν άλλο. Ξέρω άτομα που δουλεύαν 2 και 3 χρόνια σερί 10ωρα και 12ωρα. Χωρίς προσωπική ζωή, χωρίς τίποτα. Έκαναν δουλειά που κανονικά την κάνουν 2 ή 3 άτομα και στο τέλος είτε απολύθηκαν, είτε παραιτήθηκαν, με αυτοάνοσα απο το άγχος και με διάφορες άλλες κρίσεις πανικού, αυξημένη πίεση κλπ. Και δεν λέω τώρα για πωλητές, ταμίες κλπ... Μιλάμε για παιδιά σε θέσεις manager κλπ Αυτό ειναι και το Public και όλα τα άλλα μαγαζιά στην Ελλάδα. Βγάζουν έναν σκασμό λεφτά στις πλάτες των εργαζομένων και εποφελούμενοι της κρίσης. Για μένα αν κάποιος με πτυχία κλπ θέλει να κάνει δουλειά γραφείου εκεί, τότε μακριά. Αν θέλει πωλητής, απλά για να βγάλει το χαρτζιλίκι του 2-3 μήνες οκ... Απλά να ξέρει ότι μπαίνει σε μια μηχανή κρέατος και όχι σε μια εταιρεία. Όχι και έτσι ρε φιλε. - Να εισαι τυπικός στη δουλειά. - Να προσπαθεις να εξυπηρετήσεις τον κοσμο γιατι αυτή είναι η δουλειά σου. - Να ακους τον προϊσταμενο. Και γενικα να είναι ενήμερη η ηγεσια για τα θέματα που προκυπτουν. - Να μην εισαι κοπανατζής και να μην ψάχνεις ευκαιρια να την πέσεις. Ναι όλα αυτά. Αλλα όχι και να σε αρρωστήσουν. Όταν βλέπεις ότι ένας υπάλληλος είναι σωστός δεν έχεις λογο να τον πιέζεις. Τον αφηνεις να κάνει την δουλειά του όπως τον βολεύει και εσυ απλά επιβλέπεις. Και τα πράγματα είναι απλα... δεν χρειάζεται τρομοκρατια. Ουτε φωνές ουτε υστεριες και προβληματικά επακολουθα. Βλέπεις ότι κάποιος δεν τραβάει? γιατι και εγω ως τωρα έχω ακουσει πολλά. Ο καθενας μπορει να έχει και από μια διαφορετική άποψη να σου πει. Τον καλεις στο γραφειο και του εξηγεις ηρεμα και ωραια ότι αυτή η τακτικη που ακολουθει δεν συνάδει με το χαρακτήρα και με τον τροπο που δουλεύουμε εμεις εδώ. Εγω όταν παλιοτερα ήμουν κάπου υπεύθυνος ειχα ξαναγραψει ότι ειχα πετυχει μια περιπτωση ... περιπτωσάρα. Τη συγκεκριμενη δεν ξερω γιατι την καλοπιάνανε. Εγω όμως δεν την καλοπιασα της ειπα.... εδώ που θα δουλεψουμε μαζι δεν θα λουφάρεις. (Ναι με έφτασε στο σημειο να της το πω και ετσι) με αγνοησε μια μέρα και σηκωθηκε και έφυγε πιο νωρις. Ετσι εισαι? έγραψα παρατηρήσεις στο φυλο αξιολόγησης και τους ειπα ότι εγω με την συγκεκριμενη δεν θελω να ξαναδουλεψω. Γιατι εμεις εδώ δουλεύουμε και αυτή προσπαθει να μας δουλέψει. Και ήρεμα και ωραια την πηραν από εκει .... και την φορτωθηκε άλλος. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν χρειάζονται υστεριες. Υπάρχουν και άτομα που έρχονται με την νοοτροπια "Θα χωνω τους αλλους και εγω θα προσπαθω να δουλευω οσο λιγοτερο γινεται...." εντάξει εγω αυτό το πράγμα δεν το δέχομαι. Αλλοι μπορει και να τους φανει λογικο ρε παιδι μου... σου λεει ελα μωρε ο καημένος μπορει να έχει προβλήματα σπιτι του. (Εσενα όμως ποτε δεν σε σκεφτηκε τι προβλήματα μπορει να έχεις και να τα αφηνεις εκτος δουλειάς για να μην δημιουργήσεις και άλλα εκεί). Είναι από τα γνωστά άτομα που γνωριζουν πάντα τα δικαιώματα τους αλλα ΠΟΤΕ τις υποχρεώσεις τους. Όταν κάποιος μεταφέρει ΚΑΙ στην δουλειά τα προβλήματα του είναι βεβαιο ότι θα δημιουργησει και άλλα. Και στην δουλειά δεν ειμαστε ουτε φιλαράκια ουτε παρεάκι. Στον προϊσταμενο δεν μιλάς όπως γουστάρεις ουτε πας να κάνεις τον έξυπνο γιατι θα πάρεις γρηγορα φυλλο πορειας. Εκτος βεβαια και αν σε αδικει ξεκάθαρα και παρανομει εις βάρος σου. Εκει αλλάζει. ΥΓ Είναι απίστευτες οι περιπτώσεις που μπορει να συναντήσει κανεις ... παλιοτερα ειχα πετυχει άτομο ο οποιος ειχε τοσο θράσος που με τον τροπο του προσπαθουσε να διώξει τους πελάτες γιατι δεν ηθελε να δουλευει πολύ και να μην τον ζαλιζουν. Αμα το σκεφτεις είναι απιστευτο το ποσο θράσος μπορει να έχουν κάποιοι που κυκλοφορουν εκει έξω. 3
SlickNick Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Έχω εργαστεί ως εποχικός στα Public. Γενικά έχει ωραίο περιβάλλον εργασίας, με ελαφρυές διακυμάνσεις ανάλογα το τμήμα και τον εκάστοτε manager. Πληρώνουν στην ώρα τους τον βασικό μισθό. Συγκριτικά με εμπειρίες άλλων που μου έχουν αφηγηθεί από Κωτσόβολους, Πλαίσια κλπ ακούγεται καλή περίπτωση. Ακόμη και οι manager δεν έδειχναν τόσο πιεσμένοι οπότε ίσως να μην είναι και άσχημο μέρος για να ξεκινήσει κάποιος μία καριέρα, ειδικά αν δεν έχει άλλες επαγγελματικές δεξιότητες. 4
Gkostas2007 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Όχι και έτσι ρε φιλε. - Να εισαι τυπικός στη δουλειά. - Να προσπαθεις να εξυπηρετήσεις τον κοσμο γιατι αυτή είναι η δουλειά σου. - Να ακους τον προϊσταμενο. Και γενικα να είναι ενήμερη η ηγεσια για τα θέματα που προκυπτουν. - Να μην εισαι κοπανατζής και να μην ψάχνεις ευκαιρια να την πέσεις. Ναι όλα αυτά. Αλλα όχι και να σε αρρωστήσουν. Όταν βλέπεις ότι ένας υπάλληλος είναι σωστός δεν έχεις λογο να τον πιέζεις. Τον αφηνεις να κάνει την δουλειά του όπως τον βολεύει και εσυ απλά επιβλέπεις. Και τα πράγματα είναι απλα... δεν χρειάζεται τρομοκρατια. Ουτε φωνές ουτε υστεριες και προβληματικά επακολουθα. Βλέπεις ότι κάποιος δεν τραβάει? γιατι και εγω ως τωρα έχω ακουσει πολλά. Ο καθενας μπορει να έχει και από μια διαφορετική άποψη να σου πει. Τον καλεις στο γραφειο και του εξηγεις ηρεμα και ωραια ότι αυτή η τακτικη που ακολουθει δεν συνάδει με το χαρακτήρα και με τον τροπο που δουλεύουμε εμεις εδώ. Εγω όταν παλιοτερα ήμουν κάπου υπεύθυνος ειχα ξαναγραψει ότι ειχα πετυχει μια περιπτωση ... περιπτωσάρα. Τη συγκεκριμενη δεν ξερω γιατι την καλοπιάνανε. Εγω όμως δεν την καλοπιασα της ειπα.... εδώ που θα δουλεψουμε μαζι δεν θα λουφάρεις. (Ναι με έφτασε στο σημειο να της το πω και ετσι) με αγνοησε μια μέρα και σηκωθηκε και έφυγε πιο νωρις. Ετσι εισαι? έγραψα παρατηρήσεις στο φυλο αξιολόγησης και τους ειπα ότι εγω με την συγκεκριμενη δεν θελω να ξαναδουλεψω. Γιατι εμεις εδώ δουλεύουμε και αυτή προσπαθει να μας δουλέψει. Και ήρεμα και ωραια την πηραν από εκει .... και την φορτωθηκε άλλος. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν χρειάζονται υστεριες. Υπάρχουν και άτομα που έρχονται με την νοοτροπια "Θα χωνω τους αλλους και εγω θα προσπαθω να δουλευω οσο λιγοτερο γινεται...." εντάξει εγω αυτό το πράγμα δεν το δέχομαι. Αλλοι μπορει και να τους φανει λογικο ρε παιδι μου... σου λεει ελα μωρε ο καημένος μπορει να έχει προβλήματα σπιτι του. (Εσενα όμως ποτε δεν σε σκεφτηκε τι προβλήματα μπορει να έχεις και να τα αφηνεις εκτος δουλειάς για να μην δημιουργήσεις και άλλα εκεί). Είναι από τα γνωστά άτομα που γνωριζουν πάντα τα δικαιώματα τους αλλα ΠΟΤΕ τις υποχρεώσεις τους. Όταν κάποιος μεταφέρει ΚΑΙ στην δουλειά τα προβλήματα του είναι βεβαιο ότι θα δημιουργησει και άλλα. Και στην δουλειά δεν ειμαστε ουτε φιλαράκια ουτε παρεάκι. Στον προϊσταμενο δεν μιλάς όπως γουστάρεις ουτε πας να κάνεις τον έξυπνο γιατι θα πάρεις γρηγορα φυλλο πορειας. Εκτος βεβαια και αν σε αδικει ξεκάθαρα και παρανομει εις βάρος σου. Εκει αλλάζει. ΥΓ Είναι απίστευτες οι περιπτώσεις που μπορει να συναντήσει κανεις ... παλιοτερα ειχα πετυχει άτομο ο οποιος ειχε τοσο θράσος που με τον τροπο του προσπαθουσε να διώξει τους πελάτες γιατι δεν ηθελε να δουλευει πολύ και να μην τον ζαλιζουν. Αμα το σκεφτεις είναι απιστευτο το ποσο θράσος μπορει να έχουν κάποιοι που κυκλοφορουν εκει έξω. Ντάξει εγώ μιλάω για περιπτώσεις που σου βάζουν τρελούς στόχους (όπως κάνει και το public) ή σου βάζουν καθήκοντα που κανονικά αντιστοιχούν σε 2 ή 3 διαφορετικά άτομα και εκεί τρέχεις σαν τον Βέγγο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όσο τυπικός και καλός υπάλληλος και αν εισαι, το στρες που έχεις για να τα καταφέρεις, σου αλλάζει τα φώτα. Και εννοείται ότι και ο απο πάνω θα σε ξεζουμίσει γιατί και ο απο πάνω το ίδιο άγχος έχει για τους στόχους που θα θέσει η διοίκηση (οι οποίοι παίζει να βάζουν τους τρελούς στόχους και μετά να πατάνε μια φορά την βδομάδα στην εταιρεία και τις υπόλοιπες να κάνουν την ζωάρα τους). Μιλάμε για περιπτώσεις να μην μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια απο το άγχος στην καλύτερη. Στην χειρότερη ο κουμπάρος μου, έβγαλε αυτοάνοσο απο το άγχος (ψωρίαση) με αποτέλεσμα απο ένα σημείο και έπειτα να παραιτηθεί μπας και βρει την ψυχική του σε πρώτη φάση και σωματική του σε δεύτερη φάση γαλήνη. 1
DDevil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μπα εγω δεν μασάω από τέτοια. Αμα έβλεπα ότι πάνε να μου φορτώσουν δουλειά για 2 και 3 άτομα. Θα έκανα καλά αυτην που αντιστοιχει για έναν .... και τα υπόλοιπα ότι μπορουσα. Και τα βράδια μια χαρά θα κοιμομουν. Όπως κοιμάμαι και τώρα. Πέφτω κρεβάτι και μεσα σε ένα λεπτο θα κοιμηθώ. Και στη τελικη τι θα σου έκαναν? απλα θα σε απέλυαν. Μπορει να έβρισκες πουθενα αλλου καλύτερα. ΥΓ Και ουτε θα τους πιάσουν ποτέ τους στοχους ... οσο αλλάζουν άτομα. Δεν συγκρινεται ένα άτομο που έχει 2 χρονια στη δουλειά με άτομα που αλλαζουν συνεχως. Επισης δεν ξέρεις ο καθενας τι ρολο βαράει. Άλλος είναι σωστός άλλος λουφάρει κτλπ κτλπ. και αυτό με τους πελάτες που λενε δεν είναι τιποτα ... που να δεις παλια σε μια δουλεια που κάναμε και τους παρκαδόρους .... είχαμε καμια 200αρια αυτοκίνητα να τους βάλουμε σε τάξη και κάποιοι ειχαν εκνευριστεί κιολας. Τους φτιάξαμε ολους χωρις να παιξουμε μπουνιες μαζι τους. Ο υπάλληλος πρέπει να είναι πιο διαβασμένος από τον πελάτη να μην είναι υπερβολικά ευγενικος να είναι τυπικος και να μετράει τις κουβέντες που λέει. Και αμα δει κανεναν ιδιοτροπο ας τον βάλει και λιγο στη θέση του ευγενικα. Δεν θα πέσουμε και στα 4 επειδή ο άλλος ηρθε μπουρινιασμένος να ψωνισει. Έλεος.
insomnia888 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μπα εγω δεν μασάω από τέτοια. Αμα έβλεπα ότι πάνε να μου φορτώσουν δουλειά για 2 και 3 άτομα. Θα έκανα καλά αυτην που αντιστοιχει για έναν .... και τα υπόλοιπα ότι μπορουσα. Και τα βράδια μια χαρά θα κοιμομουν. Όπως κοιμάμαι και τώρα. Πέφτω κρεβάτι και μεσα σε ένα λεπτο θα κοιμηθώ. Και στη τελικη τι θα σου έκαναν? απλα θα σε απέλυαν. Μπορει να έβρισκες πουθενα αλλου καλύτερα. ΥΓ Και ουτε θα τους πιάσουν ποτέ τους στοχους ... οσο αλλάζουν άτομα. Δεν συγκρινεται ένα άτομο που έχει 2 χρονια στη δουλειά με άτομα που αλλαζουν συνεχως. Επισης δεν ξέρεις ο καθενας τι ρολο βαράει. Άλλος είναι σωστός άλλος λουφάρει κτλπ κτλπ. και αυτό με τους πελάτες που λενε δεν είναι τιποτα ... που να δεις παλια σε μια δουλεια που κάναμε και τους παρκαδόρους .... είχαμε καμια 200αρια αυτοκίνητα να τους βάλουμε σε τάξη και κάποιοι ειχαν εκνευριστεί κιολας. Τους φτιάξαμε ολους χωρις να παιξουμε μπουνιες μαζι τους. Ο υπάλληλος πρέπει να είναι πιο διαβασμένος από τον πελάτη να μην είναι υπερβολικά ευγενικος να είναι τυπικος και να μετράει τις κουβέντες που λέει. Και αμα δει κανεναν ιδιοτροπο ας τον βάλει και λιγο στη θέση του ευγενικα. Δεν θα πέσουμε και στα 4 επειδή ο άλλος ηρθε μπουρινιασμένος να ψωνισει. Έλεος. Σωστά όσα λες μόνο που στην καθημερινότητα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Σαν supervisor που είχα φτάσει σε τμήμα 30 ατόμων είχαν συναντήσει περιπτωσεις θρασυτατων υπαλλήλων που απλά κοίταζαν το ρολόι να περάσει το 8ωρο και να φύγουν επειδή ήταν από το ίδιο χωριό του αφεντικού. Σου έλεγαν πήγαινε με στο αφεντικό άμα έχεις παράπονο και γελαγαν. Ήταν απίστευτο. Κάποια στιγμή αποχώρησα γιατί δεν είχε νόημα να είμαι supervisor σε ένα τμήμα που δούλευαν 15 άτομα και οι υπόλοιποι 15 δούλευαν τους άλλους με τις ευλογίες της εργοδοσίας. Το αφεντικό ήταν απίστευτο με το πώς κάλυπτε τα άτομα αυτά και πόσο πίεζε να βγει ο όγκος εργασίας και οι στόχοι από τα υπόλοιπα κορόιδα. Το έζησα και αυτό. Είχα την ηθική ικανοποίηση ότι 6 μήνες μετά την αποχώρηση μου το τμήμα έκλεισε. 6
DDevil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Σωστά όσα λες μόνο που στην καθημερινότητα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Σαν supervisor που είχα φτάσει σε τμήμα 30 ατόμων είχαν συναντήσει περιπτωσεις θρασυτατων υπαλλήλων που απλά κοίταζαν το ρολόι να περάσει το 8ωρο και να φύγουν επειδή ήταν από το ίδιο χωριό του αφεντικού. Σου έλεγαν πήγαινε με στο αφεντικό άμα έχεις παράπονο και γελαγαν. Ήταν απίστευτο. Κάποια στιγμή αποχώρησα γιατί δεν είχε νόημα να είμαι supervisor σε ένα τμήμα που δούλευαν 15 άτομα και οι υπόλοιποι 15 δούλευαν τους άλλους με τις ευλογίες της εργοδοσίας. Το αφεντικό ήταν απίστευτο με το πώς κάλυπτε τα άτομα αυτά και πόσο πίεζε να βγει ο όγκος εργασίας και οι στόχοι από τα υπόλοιπα κορόιδα. Το έζησα και αυτό. Είχα την ηθική ικανοποίηση ότι 6 μήνες μετά την αποχώρηση μου το τμήμα έκλεισε. πΙΣΤΕΨΕ με τα έχω ζησει και εγω αυτα που λες και η αποδειξη αυτου ειναι οτι στα έγραψα πριν μου γράψεις και εσυ τις δικές σου εμπειριες. Με μια διαφορά ομως εγω σαν υπεύθυνος δεν σηκωνα τέτοιες μαλακιες. Την μια την ανέφερα εγω ο ιδιος να πάρει πουλο και ο αλλος δεν άντεξε και πηγε μονος του να το αναφέρει γιατι του την ειχα πει αρκετές φορές και με σοβαρο ύφος. Δεν θα κοβεις βολτες εσυ και εμεις θα δουλευουμε του κανω φιλαράκο. Ο χαβαλες χαβαλές και η δουλειά δουλειά. Και στις 2 περιπτώσεις ημουν τυχερος και τους πήρανε απο πάνω μου γιατι βεβαια θα έφευγα εγώ. Δεν σηκώνω τέτοια με τιποτα.Και το κολπο για να μην αφηνεις κάτι τέτοιους να στην βγαινουν ειναι με το που πάς στη δουλειά να ψάξεις να ενδιαφερθεις να μάθεις καλά.... μετα ποιον θα διώξει ο διευθυντης? εσενα που του εισαι χρησιμος και του βγάζεις την δουλειά ή τον τεμπελοπουστα που κανει μονο δημοσιες σχέσεις και τιποτα αλλο? Ας μην φυγει απο τη δουλεια .... ας πάει σε άλλο ποστο να μην τον έχεις εσυ τον βλέπεις και σου σπάει τα νευρα. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2017 από DDevil
DDevil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Kαι να ξέρεις φιλε οτι στην Ελλάδα φτάσαμε σε αυτά τα χάλια επειδη μονιμως αυτο γινεται ... ο γνωστος του γνωστου και το βύσμα του βύσματος. Οποιος δεν θέλει να πάει σπιτι του. Δεν μπορει να υπάρχει και να πληρώνεται παρασιτικά εις βάρος των άλλων. Αυτα ειναι που δεν έχουμε ξεκαθαρισει στην Ελλάδα. Να ξερες ποσα τέτοια υπάρχουν και σε άλλα ποστα που μου τα έχουν πει φιλοι μου .... Έχει κάτι παλιους κατι τεμπεληδες μέχρι αηδιας που δεν κάνουν τιποτα. Πάνε για καφέ. Αυτους αμα δεν υπηρχε γραφειοκρατια θα μπορουσε οπως σε άλλα κράτη ο προϊσταμενος να τους βγάλει αναφορά για να φυγουν απο τη δουλειά... οχι να πάνε σε άλλη θεση καλυτερη χωρις ευθυνες για να κάθονται. Βγάλτον μια 3 μηνη αργια σε πρώτη φάση να δεις πως αλλάζει μυαλά και γινεται παραγωγικος. μεγάλε αν δεν αλλάξεις ροτα την επομενη έφυγες. Δεν ειναι άσυλο εδω. Μετα βγαινουν για καφέ και κοροϊδευουν το συστημα "Τι θα μου κανει??? στο δημοσιο ειμαι δεν με διώχνει κανεις." Μετα τον φωνάζει ο πολιτης που τον χρειάζεται και του λεει σου κανω και χάρη αν έρθω. Εδω δεν μπορουν να με κάνουν καλα οι προϊσταμενοι μου εσυ θα με διώξεις? Οσο υπάρχει ατιμωρησια αυτα θα γινονται. Παντου και στον ιδιωτικο τομέα και στον δημοσιο σε ολους υπαλλήλους ή και εργοδοτες. Δικαιοσυνη παντού. Αλλα έχουμε πολλους κοκκορους να λαλάνε στη βουλη και οταν λαλάνε δεν λένε και τιποτα μονο για εφέ ειναι. 6
insomnia888 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Kαι να ξέρεις φιλε οτι στην Ελλάδα φτάσαμε σε αυτά τα χάλια επειδη μονιμως αυτο γινεται ... ο γνωστος του γνωστου και το βύσμα του βύσματος. Οποιος δεν θέλει να πάει σπιτι του. Δεν μπορει να υπάρχει και να πληρώνεται παρασιτικά εις βάρος των άλλων. Αυτα ειναι που δεν έχουμε ξεκαθαρισει στην Ελλάδα. Να ξερες ποσα τέτοια υπάρχουν και σε άλλα ποστα που μου τα έχουν πει φιλοι μου .... Έχει κάτι παλιους κατι τεμπεληδες μέχρι αηδιας που δεν κάνουν τιποτα. Πάνε για καφέ. Αυτους αμα δεν υπηρχε γραφειοκρατια θα μπορουσε οπως σε άλλα κράτη ο προϊσταμενος να τους βγάλει αναφορά για να φυγουν απο τη δουλειά... οχι να πάνε σε άλλη θεση καλυτερη χωρις ευθυνες για να κάθονται. Βγάλτον μια 3 μηνη αργια σε πρώτη φάση να δεις πως αλλάζει μυαλά και γινεται παραγωγικος. μεγάλε αν δεν αλλάξεις ροτα την επομενη έφυγες. Δεν ειναι άσυλο εδω. Μετα βγαινουν για καφέ και κοροϊδευουν το συστημα "Τι θα μου κανει??? στο δημοσιο ειμαι δεν με διώχνει κανεις." Μετα τον φωνάζει ο πολιτης που τον χρειάζεται και του λεει σου κανω και χάρη αν έρθω. Εδω δεν μπορουν να με κάνουν καλα οι προϊσταμενοι μου εσυ θα με διώξεις? Οσο υπάρχει ατιμωρησια αυτα θα γινονται. Παντου και στον ιδιωτικο τομέα και στον δημοσιο σε ολους υπαλλήλους ή και εργοδοτες. Δικαιοσυνη παντού. Αλλα έχουμε πολλους κοκκορους να λαλάνε στη βουλη και οταν λαλάνε δεν λένε και τιποτα μονο για εφέ ειναι. Μην μου τα θυμίζεις γιατί είμαι σε κρίσιμη ηλικία για εγκεφαλικό ????
DDevil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μην μου τα θυμίζεις γιατί είμαι σε κρίσιμη ηλικία για εγκεφαλικό ???? Kανενα εγκεφαλικο. Απλα όταν δεν σηκώνεις κάτι το ξεκαθαρίζεις από την αρχή. Εμενα αυτος που σου λεω μετα πηγε και έλεγε μαλακιες δεξια και αριστερά ότι εγω είμαι σφιχτης κτλπ ... η πλακα είναι πως επειδή ολοι ήξεραν (ειχαν καταλαβει) τι τουρίστας είναι ... έκαναν ολοι χαβαλέ μαζι του αλλα κανεις δεν τον ηθελε στο τμήμα του. Για αυτό και ο διευθυντης ειχε θέμα που θα τον πάει. Μέχρι που τον φυγαδέψανε για άλλο κατάστημα σε κοντινή περιοχή. Για μενα το ότι κανεις δεν τον ηθελε στο τμήμα του .... μετα από σχετική ερωτηση μου αρκουσε. Τωρα το τι μαλακιες έλεγε αυτος από πισω επειδή του χάλασα το κολπο δεν με ενδιαφέρει καθολου. Ξέρεις όταν δεν γινεται καλή διαλογή και μπαινει ο κάθε τουρίστας επειδή έχει γνωστο ή δεν ξερω και εγω τι ... μετα αυτό το άτομο στανταρ θα δημιουργησει προβλήματα πχ θα του λες κάτι να γινει θα νομιζει ότι του δινεις εντολή.... εσυ θα καίγεσαι πχ να βγει η δουλειά και αυτος θα πουλάει τρελα ... μετα θα καθεται να ασχολειται με θέματα ένα ολοκληρο τμημα που κανονικα θα έπρεπε να είναι λυμένα και αυτονόητα. Επισης και ο διευθυντης δεν του είναι και ότι καλυτερο να τον πρηζεις και εσυ με τους ακατάλληλους. Ουτε κακοι θέλουν να γινονται μερικοι ουτε έχουν χρονο για τέτοια.
bedazzled Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Έχω τσακωθεί πολύ άσχημα με άτομα που απαιτούσαν προνομιακή αντιμετώπιση για φίλους/γνωστούς... και δεν το μετανιώνω.
Steinbeck Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν, η δική μου περίπτωση. Είμαι 37 χρονών, έχω βγάλει λύκειο κι ένα δημόσιο ΙΕΚ (πληροφορική, χωρίς να έχω πάρει πιστοποίηση) μένω επαρχία, έχω δουλειά, όμως κάποια συγκεκριμένα προσωπικά θέματα με αναγκάζουν να εγκατασταθώ στην Αθήνα. Και τώρα, πάμε απ’ την αρχή, στο ψάξιμο για δουλειά. Έχω αρχίσει να στέλνω βιογραφικά και ένα απ’ αυτά είναι στο Public ως πωλητής στο τμήμα βιβλίου. Μου έχουν απαντήσει ήδη ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα αξιολογηθεί το βιογραφικό μου και θα με ενημερώσουν. Έχω ΠΟΛΛΕΣ ερωτήσεις να κάνω γιατί είναι η πρώτη φορά που θα κυνηγήσω δουλειά σε μεγάλη πόλη και γενικά είμαι άσχετος με την όλη διαδικασία – συνέντευξη , αξιολόγηση, part-time, full-time, μισθό κλπ. Στην επαρχία, όπως καταλαβαίνετε, συνήθως είναι πιο απλά τα πράγματα: «Έλα Μήτσο, θέλεις υπάλληλο στο μαγαζί σου;» «Όχι, αλλά ξέρω τον Αχιλλέα που ψάχνεται αυτόν τον καιρό». Λίγες από τις πολλές ερωτήσεις μου είναι οι εξής (και αν γνωρίζετε έστω και μία απ’ αυτές τις απαντήσεις, ειλικρινά θα με βοηθήσετε πολύ να μου δώσετε τα φώτα σας, γιατί τώρα είμαι σαν ψάρι έξω απ’ το νερό): Παίζουν 4ωρα, 6ωρα, 8ωρα; Και αν ναι, ποιος είναι ο ακριβής μισθός τους; Έχω ακούσει για τα 4ωρα πως είναι 280€, ισχύει; Το 4ωρο μπορεί να είναι «4ωρο» και να κρατήσει 5 ή 6 ώρες; Ποια είναι στο περίπου η πιθανότητα με βάση τα παραπάνω στοιχεία που σας έδωσα (ηλικία, σπουδές) να με πάρουν για συνέντευξη; Σε καλούν (τηλέφωνο δεν παίρνουν; ) και σου λένε έλα αύριο για συνέντευξη ή υπάρχει κάποιο περιθώριο κάποιων ημερών; Το ρωτάω γιατί πέρα απ’ το ότι είναι ολόκληρο ταξίδι που πρέπει να κάνω, είναι και το ότι για να πάρω έστω και μια μέρα άδεια απ’ τη δουλειά μου πρέπει να το κανονίσω καμιά βδομάδα πριν και δεν με παίρνει να γίνει καμιά στραβή με την τωρινή μου εργασία, τουλάχιστον μέχρι να βρω καινούργια. Τι σύμβαση υπογράφεις στην αρχή; Δίμηνη; Εμένα δεν με ενδιαφέρει μερική απασχόληση (δύσκολα θα τα βγάλω πέρα με 280€ ή και με 300-400), αυτό μπορώ να το ρωτήσω όταν (και αν) με καλέσουν για συνέντευξη; Να ρωτήσω δηλαδή αν η απασχόληση είναι μερική ή πλήρης; Και να τους πω ότι δεν ενδιαφέρομαι για μερική γι’ αυτό και γι’ αυτό το λόγο ή από τη στιγμή που θα το ρωτήσω, αποκλείομαι με τη μία; Ειλικρινά, παιδιά, ακόμα και μία απάντηση από τις παραπάνω ερωτήσεις να μου δώσετε, θα με βοηθήσετε να έχω κάποιον μπούσουλα. Για εμένα τώρα αυτό είναι ένας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβω – δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να είσαι κοντά στα 40 και να πρέπει ν' αρχίζεις απ’ την αρχή. Όχι ότι είμαι ο μόνος, το ξέρω. Σας ευχαριστώ, όπως και να ’χει.
djcat Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 3) δύσκολο. 4) θα σε πάρουν τηλέφωνο και παίζει και για την επόμενη μέρα. Συνήθως, μπορείς να τους πεις δε μπορώ τότε, αλλά μπορώ τότε. 5) ό,τι και να υπογράψεις, τον πρώτο χρόνο σε διώχνουν χωρίς αποζημίωση.
Steinbeck Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Για το 3. δύσκολο λόγω ηλικίας, αν καταλαβαίνω καλά, έτσι δεν είναι;
SlickNick Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Steinbeck Σχετικά με το Public, και χωρίς να θυμάμαι η να γνωρίζω τέλεια τα πάντα: 1. 8ωρά κυρίως παίζουν εκτός αν σε θέλουν 6ωρό συγκεκριμένα. Λίγο πάνω από 550 είναι το 8ωρό νομίζω για εσένα λόγω ηλικίας. 2. Αν σε θέλουν να καθίσεις θα στο πουν και αποφασίζεις εσύ. Σίγουρα σε περιόδους αιχμής θα παίζουν 10ωρά αλλά θα είναι δίκαια απλωμένα σε όλους τους εργαζόμενους. Αν θέλεις να σε πάρουν σοβαρά και να χτίσεις καριέρα θα κάτσεις να κάνεις και τα 10ωρά σου. 3. Δεν έχω ιδέα. 4. Όταν σε πάρουν συνεννοήσου και κανόνισε το ραντεβού ώστε να μπορείς να έρθεις Αθήνα. Δεν είναι παράλογοι. 5. Μάλλον αορίστου. 6. Θα σε ρωτήσουν τι σε ενδιαφέρει όταν σε ξαναπάρουν τηλέφωνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα