insomnia888 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Σιγουρα πρεπει να στοχευουμε ψηλα αλλα το οτι θα βρει πιο ευκολα στον Σκλαβενιτη απο οτι στα Public ειναι λαθος κατα την αποψη μου. μήπως να βάλουμε και στοίχημα? εδώ δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν αυτές οι επιχειρήσεις σε 6 μήνες, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει στάση πληρωμών ή κούρεμα καταθέσεων και διαφωνούμε για το πού είναι πιθανότερο να βρει κανείς δουλειά. Για εμένα προσωπικά τα Public είναι στην black list για τον τρόπο που εμπαίζουν το προσωπικό. Ας δουλέψει καλύτερα λάντζα
sistah Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Σε ρωτησα και πριν, εχεις δουλεψει στα Public?
insomnia888 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Σε ρωτησα και πριν, εχεις δουλεψει στα Public? μπορείς να συμπεράνεις από τα πράγματα που ξέρω, οι περισσότεροι manager που είχαν φτύσει αίμα στα multirama για χρόνια προτίμησαν να αποχωρήσουν παρά να προσχωρήσουν στα public επειδή θεωρούσαν απαράδεκτο το νέο σχήμα. Όταν πριν κλείσει διετία οι περισσότεροι απολύονται, τους βάζουν να υπογράφουν συμβάσεις δανεισμού υπαλλήλων σε εταιρείες φάντασμα... γενικά δεν υπάρχει προοπτική σε αυτή την εταιρεία αν έχεις φιλότιμο, παρά μόνο αν είσαι μπατζανάκι/κολλητάρι κάποιου "μεγάλου" Άμα σου πώ για πρώην διευθυντή μεγάλου καταστήματος Public που ζήταγε βοήθεια από τα παιδιά που εργάζονταν για να γράψει την αξιολόγηση υπαλλήλων επειδή δεν ήξερε ορθογραφία...καταλαβαίνει κανείς πολλά.
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Με τη σημερινή κρίση και τις λίγες διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην αγορά ίσως είναι πιο εύκολο να μπεις Σκλαβενίτη παρά στο publicΙσως ειναι πιο ευκολο να μπεις και στη google. Απο κει και περα ο Σκλαβενιτης δεν ψαχνει προσωπικο, τα public ψαχνουν. Το που ειναι πιο ευκολα να βρει κανεις ανοιχτη θεση εργασιας αναμεσα στις 2 επιχειρησεις νομιζω οτι ειναι προφανες ακομα και για τον πλεον ανενημερωτο για την αγορα εργασιας. Επισης, ανθρωποι που σε τετοιες εποχες προτρεπουν τους αλλους να μην πανε να δουλεψουν σε μια επιχειρηση που σε ασφαλιζει, σε πληρωνει στην ωρα της, εχει ανθρωπινα ωραρια κλπ με αντεπιχειρηματα τυπου "ο διευθυντης καταστηματος που δουλευε ο μπατζανακης μου, δεν ηξερε ορθογραφια, οποτε μην πατε για δουλεια εκει" κλπ , ειτε δεν εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους, ειτε ειναι βολεμενοι με εναν ή περισσοτερους τροπους. Δεν ειναι κακο. Κακο ειναι να θεωρεις οτι πρεπει να συμβουλεψεις με την (μη) γνωση σου αλλους που κοιταν να βγαλουν κανα μεροκαματο για να επιβιωσουν σε καιρους χαλεπους. 6 1
chill Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Άμα σου πώ για πρώην διευθυντή μεγάλου καταστήματος Public που ζήταγε βοήθεια από τα παιδιά που εργάζονταν για να γράψει την αξιολόγηση υπαλλήλων επειδή δεν ήξερε ορθογραφία...καταλαβαίνει κανείς πολλά. Δεν ειναι αποκλειστικότητα των public αυτό.....δυστυχώς!!! 4
insomnia888 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ισως ειναι πιο ευκολο να μπεις και στη google. Απο κει και περα ο Σκλαβενιτης δεν ψαχνει προσωπικο, τα public ψαχνουν. Το που ειναι πιο ευκολα να βρει κανεις ανοιχτη θεση εργασιας αναμεσα στις 2 επιχειρησεις νομιζω οτι ειναι προφανες ακομα και για τον πλεον ανενημερωτο για την αγορα εργασιας. Επισης, ανθρωποι που σε τετοιες εποχες προτρεπουν τους αλλους να μην πανε να δουλεψουν σε μια επιχειρηση που σε ασφαλιζει, σε πληρωνει στην ωρα της, εχει ανθρωπινα ωραρια κλπ με αντεπιχειρηματα τυπου "ο διευθυντης καταστηματος που δουλευε ο μπατζανακης μου, δεν ηξερε ορθογραφια, οποτε μην πατε για δουλεια εκει" κλπ , ειτε δεν εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους, ειτε ειναι βολεμενοι με εναν ή περισσοτερους τροπους. Δεν ειναι κακο. Κακο ειναι να θεωρεις οτι πρεπει να συμβουλεψεις με την (μη) γνωση σου αλλους που κοιταν να βγαλουν κανα μεροκαματο για να επιβιωσουν σε καιρους χαλεπους. Κοίτα, καλό είναι μην προτρέπουμε τις νέες γενιές στη δουλοπρέπεια και το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ευτυχώς τα public δεν είναι η μόνη εταιρεία που ασφαλίζει και πληρώνει στην ώρα της πενταροδεκάρες. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση που σίγουρα αναπτύσσουν την προσωπικότητα του εργαζομένου και προωθούν όποιον έχει φιλότιμο και ταλέντα. Τα public δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία εταιρειών, Αποτελούν και τα παραπάνω βασικό σκοπό της μισθωτής εργασίας πέρα από την ασφάλιση και το μισθό-παρωδία. Ας ψάξει κάποιος την χρυσή ευκαιρία, το skywalker ή και το linkedin για θέσεις εργασίας. Μην αποθαρρύνεστε στα προσόντα που ζητάνε, ίσως προτιμήσουν εσάς και να ανακαλύψετε οτι διαθέτετε περισσότερα προσόντα από αυτά που ζητούσε η αγγελία. Θέλει ψάξιμο και επιμονή και υπομονή. Όποιος θέλει χαρτζηλίκι ας πάει στα public και παράλληλα συνεχίζει να ψάχνει για κάτι σοβαρό. 3
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Καταρχην δεν θα διαφωνησω μαζι σου στο οτι καλα ειναι να ψαχνουμε το καλυτερο. Αυτο ειναι κανονας ζωης για οποιον δεν ειναι βολεψακιας και ωχαδελφιστης. Το θεμα ειναι, να ειμαστε και ρεαλιστες. Το οποιο σημαινει οτι ενας νεοεισερχομενος στην ελληνικη αγορα εργασιας θελει μπολικη τυχη ή εξαιρετικα προσοντα για να βρει δουλειες που περιγραφεις ως "καλες". Διαφορετικα θα πεσει στη γνωστη λουπα του να απορριπτει δουλειες τυπου public επειδη "αξιζει κατι καλυτερο" , οι μηνες θα περνανε, θα γινονται χρονια κι εν τελει πεφτεις τοσο πολυ ψυχολογικα απο την αεργια που θα καταβαλλεσαι χωρις να κανεις απολυτως τιποτα, βλεποντας παραλληλα φιλους και γνωστους να προχωραν τις ζωες τους , τα οικονομικα τους, την καριερα τους. Εν τελει καταληγεις σε ληθαργο και οκνηρια απο τα οποια δυσκολα βγαινεις ή που για να βγεις θα πρεπει να πεσεις μεσα στα πραγματικα σκ@τ@ τυπου ανασφαλιστη εργασια σε αμφιβολου εντιμοτητας εργοδοτες με ερωτηματικο στις πληρωμες κλπ και να καταληγεις ακομα χειροτερα+ρεστος.Οποτε απεναντι σε μια τετοια κατασταση που ειναι ΠΟΛΥ πιθανη για οποιον απορριπτει δουλειες επειδη "επιζητα το καλυτερο" γενικως κι αοριστως μη εχοντας αισθηση της πραγματικοτητας, καλυτερα public, πλαισια κλπ που τουλαχιστον εισαι διασφαλισμενος σε βασικα ζητηματα και παραλληλα ψαχνεις για το καλυτερο, εχοντας ομως το χρονο με το μερος σου και διατηρωντας τον εαυτο σου σε ενεργη κατασταση κι οχι standby/off. 13 1
Gkostas2007 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Νομίζω πως ο,τι και να λέτε, αν ισχύει και αυτή η καταγγελία για τα Public, έχουμε πάρει όλοι την απάντησή μας και ο insomnia888 δικαιώνεται πλήρως... Μιλάει για απολύσεις εργαζόμενων με 700 ή 800 ευρώ ως... "υψηλόμισθους" και διευθυντικών στελεχών. Αν μια κερδοφόρα εταιρεία όπως τα Public κάνουν αυτό το πράγμα τότε πραγματικά έχουμε ξεφύγει εντελώς στο εργασιακό κομμάτι... http://www.ert.gr/apolysis-sta-public-katangeloun-vivlioypallili/ ΥΓ Έχω δουλεψει σε κάμποσες εταιρείες στην ελλάδα και μάλιστα απο τις καλές... Ακόμα ψάχνω εργοδότη που να σέβεται τον έργαζόμενό του. Η ζούγκλα είναι πολύ μικρή περιγραφή για αυτό που επικρατεί. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2017 από Gkostas2007 3
insomnia888 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Νομίζω πως ο,τι και να λέτε, αν ισχύει και αυτή η καταγγελία για τα Public, έχουμε πάρει όλοι την απάντησή μας και ο insomnia888 δικαιώνεται πλήρως... Μιλάει για απολύσεις εργαζόμενων με 700 ή 800 ευρώ ως... "υψηλόμισθους" και διευθυντικών στελεχών. Αν μια κερδοφόρα εταιρεία όπως τα Public κάνουν αυτό το πράγμα τότε πραγματικά έχουμε ξεφύγει εντελώς στο εργασιακό κομμάτι... http://www.ert.gr/apolysis-sta-public-katangeloun-vivlioypallili/ ΥΓ Έχω δουλεψει σε κάμποσες εταιρείες στην ελλάδα και μάλιστα απο τις καλές... Ακόμα ψάχνω εργοδότη που να σέβεται τον έργαζόμενό του. Η ζούγκλα είναι πολύ μικρή περιγραφή για αυτό που επικρατεί. Το ξαναλέω με λύπη, ο έλληνας εργοδότης αντιμετωπίζει τον υπάλληλό ως βάρος/αναγκαίο κακό για να πλουτίζει. Με μεγάλη ευκολία και άνεση τον κάνει συμμέτοχο στην όποια ζημιά της εταιρείας αλλά ποτέ συμμέτοχο στα κέρδη. Το ότι εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια για να ζήσουν αξιοπρεπώς αποτελεί και αυτό λόγος για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Ο έλληνας εργοδότης αντί να κρατήσει κοντά του υπαλλήλους με μεράκι για δουλειά, ικανούς να συμβάλλουν στην ευημερία της επιχείρησης, ξέμεινε παρέα με την χαζούλα και παχουλή γραμματέα με το τιγρέ εφαρμοστό κολλάν, το ριχτάρι για καναπέδες πάνω της και το απαραίτητο κατσαρό μαλλί περμανάν που λέει ναι σε όλα και βάζει τα κλάματα κάθε φορά που της την λέει το αφεντικό. Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ακριβώς ότι σου λέω εγώ, τόσα σου δίνω και άμα σου αρέσει αλλιώς υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν στην πόρτα. Κρίμα, ειλικρινά, επειδή στο ενδιάμεσο, στην πόρτα μπήκε λουκέτο.... 2
bedazzled Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Το ξαναλέω με λύπη, ο έλληνας εργοδότης αντιμετωπίζει τον υπάλληλό ως βάρος/αναγκαίο κακό για να πλουτίζει. Με μεγάλη ευκολία και άνεση τον κάνει συμμέτοχο στην όποια ζημιά της εταιρείας αλλά ποτέ συμμέτοχο στα κέρδη. Το ότι εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια για να ζήσουν αξιοπρεπώς αποτελεί και αυτό λόγος για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Ο έλληνας εργοδότης αντί να κρατήσει κοντά του υπαλλήλους με μεράκι για δουλειά, ικανούς να συμβάλλουν στην ευημερία της επιχείρησης, ξέμεινε παρέα με την χαζούλα και παχουλή γραμματέα με το τιγρέ εφαρμοστό κολλάν, το ριχτάρι για καναπέδες πάνω της και το απαραίτητο κατσαρό μαλλί περμανάν που λέει ναι σε όλα και βάζει τα κλάματα κάθε φορά που της την λέει το αφεντικό. Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ακριβώς ότι σου λέω εγώ, τόσα σου δίνω και άμα σου αρέσει αλλιώς υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν στην πόρτα. Κρίμα, ειλικρινά, επειδή στο ενδιάμεσο, στην πόρτα μπήκε λουκέτο.... Είμαστε Ανατολίτες και εκεί έγκειται η ρίζα του προβλήματος. Αν δεν αντικατασταθούν τα αφεντικά/μανατζαρέοι από ξένους με άλλη κουλτούρα, προκοπή μην περιμένεις... 2
DDevil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Όλα είναι αποροια του ανυπαρκτου κράτους .... ο εργοδότης και ο εργαζόμενος δεν θα αλλαξει νοοτροπια από μονος του. Εσυ σαν κράτος θα πρέπει να τον αναγκάσεις να είναι σωστος. Όταν στην ιδιωτικη αγορά τα αφεντικά κάνουν πάρτυ (το ένα άκρο) ενώ στον δημοσιο τομέα ο κάθε τεμπέλης κάνει πάρτυ λέγοντας ακομα και με θράσος ότι εγω ξέρεις το μισθο μου τον έχω δουλέψει και θα κάνω οσα λιγοτερα γινονται .... (το άλλο ακρο) τι ακριβως περιμενουμε? Πολύ γραφειοκρατια για το τιποτα.... οι τεμπέληδες πούλο. Σε 3 μηνη αργια .... με την πρωτη ευκαιρια να απολυθουν από το δημοσιο. Να δεις μετά πως αλλαζουνε μυαλά. Και σταματάνε να πουλάνε τρέλα. Είναι δυνατον να παιρνουν κάποιοι μισθο και να μενουν σπιτι τους? κοπανατζήδες και τεμπέληδες. Να πανε να δουλεψουν εξω ή είναι δυνατον ο εργοδότης να κάνει τέτοιες παρανομιες εις βαρος του εργαζομενου στον ιδιωτικο τομέα? ναι γιατι εκεινος που πρέπει να παει να τον ελεγξει παιζει το πουλι του και την κοπανάει για τσιπουρα από την υπηρεσια που κανονικα θα πηγαινε για ελέγχους. Ειχα πάρει την άλλη φορά στο δημο για κάτι ... πωπω ρε τι αχρηστοι είναι αυτοι? το σηκωσε ενας βαριοτανε και να μιλησει. Αυτος τωρα θα παιρνει κανα 1000αρικο το μήνα. 3
Gkostas2007 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Το ξαναλέω με λύπη, ο έλληνας εργοδότης αντιμετωπίζει τον υπάλληλό ως βάρος/αναγκαίο κακό για να πλουτίζει. Με μεγάλη ευκολία και άνεση τον κάνει συμμέτοχο στην όποια ζημιά της εταιρείας αλλά ποτέ συμμέτοχο στα κέρδη. Το ότι εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια για να ζήσουν αξιοπρεπώς αποτελεί και αυτό λόγος για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Ο έλληνας εργοδότης αντί να κρατήσει κοντά του υπαλλήλους με μεράκι για δουλειά, ικανούς να συμβάλλουν στην ευημερία της επιχείρησης, ξέμεινε παρέα με την χαζούλα και παχουλή γραμματέα με το τιγρέ εφαρμοστό κολλάν, το ριχτάρι για καναπέδες πάνω της και το απαραίτητο κατσαρό μαλλί περμανάν που λέει ναι σε όλα και βάζει τα κλάματα κάθε φορά που της την λέει το αφεντικό. Εγώ είμαι το αφεντικό και θα κάνεις ακριβώς ότι σου λέω εγώ, τόσα σου δίνω και άμα σου αρέσει αλλιώς υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν στην πόρτα. Κρίμα, ειλικρινά, επειδή στο ενδιάμεσο, στην πόρτα μπήκε λουκέτο.... Το θέμα του έλληνα εργοδότη είναι ότι απλά ξεζουμίζει σωματικά και ψυχολογικά τον εργαζόμενο και μετά θα τον πετάξει και θα πάρει άλλον. Αυτό κάνει και το Public και το Πλαίσιο και το Jumbo κλπ... Δεν τους νοιάζει για τον εργαζόμενο, τον βλέπουν σαν ρομπότ και εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην αγορά εργασίας, συμπεριφέρονται σαν να έχουν μουλάρι, ζώο που αν ψοφίσει θα πάρουν άλλο. Ξέρω άτομα που δουλεύαν 2 και 3 χρόνια σερί 10ωρα και 12ωρα. Χωρίς προσωπική ζωή, χωρίς τίποτα. Έκαναν δουλειά που κανονικά την κάνουν 2 ή 3 άτομα και στο τέλος είτε απολύθηκαν, είτε παραιτήθηκαν, με αυτοάνοσα απο το άγχος και με διάφορες άλλες κρίσεις πανικού, αυξημένη πίεση κλπ. Και δεν λέω τώρα για πωλητές, ταμίες κλπ... Μιλάμε για παιδιά σε θέσεις manager κλπ Αυτό ειναι και το Public και όλα τα άλλα μαγαζιά στην Ελλάδα. Βγάζουν έναν σκασμό λεφτά στις πλάτες των εργαζομένων και εποφελούμενοι της κρίσης. Για μένα αν κάποιος με πτυχία κλπ θέλει να κάνει δουλειά γραφείου εκεί, τότε μακριά. Αν θέλει πωλητής, απλά για να βγάλει το χαρτζιλίκι του 2-3 μήνες οκ... Απλά να ξέρει ότι μπαίνει σε μια μηχανή κρέατος και όχι σε μια εταιρεία. 3
iageogr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Παιδια oi πωλητες σε vodafone, germanos, wind ειναι σε αναλογη φαση με public;
zio10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Παιδια oi πωλητες σε vodafone, germanos, wind ειναι σε αναλογη φαση με public; Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, το ότι βλέπω πολύ συχνά «ζητείται προσωπικό» στα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν μου κάνει και πολύ καλό Αλλά, όπως έχω ξαναγράψει, το καλύτερο είναι να δοκιμάσει και να κρίνει καθένας ενδιαφερόμενος μόνος του. Οι ίδιες συνθήκες μπορεί για κάποιον να είναι κόλαση και για κάποιον άλλο ιδανικές! 4
Gkostas2007 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Παιδια oi πωλητες σε vodafone, germanos, wind ειναι σε αναλογη φαση με public; Πωλητές σε κατάστημα ή αυτοί που βγαινουν σε μετρό κλπ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα