Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα ερωτήματά σου είναι λογικά.

Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να το ρωτάς εδώ, αντί για το άτομο που επικοινωνήσατε για την δουλειά.

Το insomnia δεν είναι ο εργοδότης σου. Γνώμες δίνονται εδώ από παρόμοιες εμπειρίες, ασήμαντης αξίας όμως συγκριτικά με τον ίδιο τον υπεύθυνο που είχατε την επικοινωνία.

Χρόνια Πολλά!

• Like 2
  • Απαντ. 455
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα ερωτήματά σου είναι λογικά.

Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να το ρωτάς εδώ, αντί για το άτομο που επικοινωνήσατε για την δουλειά.

Το insomnia δεν είναι ο εργοδότης σου. Γνώμες δίνονται εδώ από παρόμοιες εμπειρίες, ασήμαντης αξίας όμως συγκριτικά με τον ίδιο τον υπεύθυνο που είχατε την επικοινωνία.

Χρόνια Πολλά!

Ακόμα κι αυτή η πληροφορία είναι σημαντική, πάντως, γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν είναι "θεμιτό" να ρωτάω τέτοια πράγματα τον ίδιο τον ενδεχόμενο εργοδότη μου. Πάντα πίστευα ότι τέτοιες ερωτήσεις είναι λίγο "ενοχλητικές" από έναν υποψήφιο για τη δουλειά.

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά κι από μένα.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως εμενα ακομα να με πουν απο τα public εστω και για μια συνεντευξη ή αν δεν με θελουν να παρουν τηλεφωνο και να με πουν, εχει ποσους μηνες που εκανα τα βιογραφικα, υπαρχει καποιο τηλεφωνο που μιλας με αυτούς

Δημοσ.

Περιμενεις μετα απο μηνες τηλεφωνο?
Για να μην σε πηραν τις πρωτες εβδομαδες επρεπε να το ειχες ξεχασει ηδη. Σιγα μην σε παρουν να σου το πουν κιολας.

Πολλοι, ουτε μετα την πρωτη συνεντευξη δεν καλουν να ενημερωσουν.

• Like 2
Δημοσ.

Παντως εμενα ακομα να με πουν απο τα public εστω και για μια συνεντευξη ή αν δεν με θελουν να παρουν τηλεφωνο και να με πουν, εχει ποσους μηνες που εκανα τα βιογραφικα, υπαρχει καποιο τηλεφωνο που μιλας με αυτούς

Μπα ποτέ δε σε λένε...

• Like 2
Δημοσ.

Από τη στιγμή που σε παίρνουν να ρωτήσουν αν σε ενδιαφέρει ακόμα η θέση και απαντάς θετικά και σου λένε λεπτομέρειες (οτι πρόκειται για 8ωρο, πλήρης απασχόληση, σε συγκεκριμένο κατάστημα) πόσο περίπου τοις εκατό είναι οι πιθανότητες να σε καλέσουν για συνέντευξη;

Δημοσ.

Ούτε όμως και στα άλλα με πήραν πλαίσιο media markt τίποτα και εκεί, αρχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να έχεις βύσμα για να μπεις σε τέτοια μαγαζιά

• Like 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που σε παίρνουν να ρωτήσουν αν σε ενδιαφέρει ακόμα η θέση και απαντάς θετικά και σου λένε λεπτομέρειες (οτι πρόκειται για 8ωρο, πλήρης απασχόληση, σε συγκεκριμένο κατάστημα) πόσο περίπου τοις εκατό είναι οι πιθανότητες να σε καλέσουν για συνέντευξη;

Eιναι ατοπο να σου πουμε στο περιπου. Το οτι καποιον τον πηραν μετα απο ενα παρομοιο τηλεφωνημα δεν σημαινει οτι το ιδιο θα γινει και με εσενα ή με τον επομενο. Υπομονη και ψαξιμο για αλλες θεσεις, οσο περιμενεις απο τα Public. Mην χαραμιζεις τον χρονο σου ψαχνοντας ποσοστα πιθανοτητων.

Ούτε όμως και στα άλλα με πήραν πλαίσιο media markt τίποτα και εκεί, αρχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να έχεις βύσμα για να μπεις σε τέτοια μαγαζιά

Γιατι πιστευεις οτι ολοι θα σε παρουν τηλεφωνο? Λογικα το βιογραφικο σου δεν τους καλυψε στο πρωτο ξεσκαρταρισμα.

Το μεσον σιγουρα ειναι υπαρκτο αλλα μην το κανουμε πιπιλα σε καθε απορριψη.

• Like 3
Δημοσ.

έτσι είναι σε κάθε δουλειά στην Ελλάδα δυστυχώς , άλλα ναι μπορεί και το βιογραφικό να μην τους καλύπτει άλλα ας με δοκιμάσουν έστω αυτό και αν δεν τους κάνω να μου το πουν

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, θα με βόλευε αν η ημερομηνία συνέντευξης είναι συζητήσιμη, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να πάρω άδεια στην τωρινή μου δουλειά, πόσο μάλλον να ζητήσω άδεια για πχ μια μέρα μετά.

Προσωπικά για πιο καλές θέσεις εργασίας (junior manager κλπ), συνήθως μου λενε μια ημερομηνία και αν δεν μπορώ μου λένε ότι θα με ξαναπάρουν και τελικά δεν με παίρνουν ποτέ. Οπότε, όταν έψαχνα για δουλειά προσπαθούσα να πηγαίνω.

Βλακεία λογική, αλλά στο HR και στην σημερινή ελλάδα λογική δεν βρίσκεις. Φαίνεται έχουν καβάτζα πάααααααααρα πολλά βιογραφικά, οπότε θέλουν να τους κάνεις και τεμενάδες που σε καλούν.

• Like 1
Δημοσ.

Πώς ακριβώς εννοείς να με ενημέρωσαν;

Αυτό που μου είπαν ήταν πως θα αξιολογηθεί η υποψηφιότητά μου από το αρμόδιο τμήμα και από τη στιγμή που είναι θετική, θα με πάρουν για μια γνωριμία από κοντά. Και μου είπαν να επικοινωνήσω με το τηλέφωνο (ΗR) που με πήραν για τυχόν απορίες μου.

Επίσης, αυτό που λες ότι λογικά θα με ξανακαλέσουν, εννοείς για συνέντευξη, έτσι δεν είναι;

Όσον αφορά αυτό που είπες, insomnia888, παίρνω 780€ στη δουλειά που είμαι τώρα, αλλά πρώτον είναι ανάγκη να μετακομίσω Αθήνα άμεσα (είμαι επαρχία τώρα) και δεύτερον, οι συνθήκες που αντιμετωπίζω τώρα είναι αρκετά χειρότερες απ' αυτές που ανέφερες.

Πάντως όσον αφορά το μισθό είχα την εντύπωση πως για 8ωρο ήταν γύρω στα 560€, και όχι 480 όπως λες. Κάνω λάθος;

Και κάτι άλλο: Έχω πάει δεκάδες φορές στα public στο Mall (στο τμήμα του βιβλίου, όμως) και πέρα από ερωτήσεις του τύπου αν χρειάζομαι κάποια βοήθεια, δεν με "πρήζουν" περαιτέρω, καθώς και έχω παρατηρήσει ότι πέρα από την ορθοστασία των πωλητών (που είναι ένα θέμα - δεν υπάρχει καν πουθενά ένα σκαμπό), υπάρχει ένα χαλαρό κλίμα γενικότερα, και με τους πελάτες και μεταξύ τους. Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, απλά καταθέτω αυτά που έχω πραγματικά δει εκεί μέσα.

Σχετικά με το μισθό και τις συνθήκες που αναφέρεις, εσύ αποφασίζεις ανάλογα με το τί έχει προτεραιότητα για σένα. 480 είναι δυστυχώς, όχι 560 και θα πέσει και λίγο ακόμα λόγω αυξήσεων στις παρακρατήσεις.

Μην δίνεις σημασία στο τί βλέπεις εσύ, αλλά το τί γίνεται σε χώρους που δεν βλέπει ο πελάτης (γραφείο διευθυντή, χώρος διαλλείματος) και στο γίνεται μόλις το μαγαζί έχει λίγους πελάτες.

Δημοσ.

Έχουν άπειρα βιογραφικά και την πολυτέλεια να επιλέγουν .Το ότι πειραν τηλ σημαίνει όχι ότι θέλουν εσένα αποκλειστικά αλλά ότι σε διάλεξαν μαζί με κάποιους άλλους για να επιλέξουν 1.Καποια στιγμή θα σας φωνάξουν για ιντερβιου να δουν ποιον θα διαλέξουν . Δεν έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις σε 1 μόνο όμως με πειραν να μου πουν ότι το προφίλ μ δεν τους ταιριάζει! Γενικά δεν ασχολούνται

Δημοσ.

έτσι είναι σε κάθε δουλειά στην Ελλάδα δυστυχώς , άλλα ναι μπορεί και το βιογραφικό να μην τους καλύπτει άλλα ας με δοκιμάσουν έστω αυτό και αν δεν τους κάνω να μου το πουν

Για ποιο λογο θα πρεπει να σε δοκιμασουν αν απο το CV σου κρινουν οτι δεν σε χρειαζονται και παραλληλα κρινουν οτι υπαρχει καποιος αλλος πιο ικανος να καλυψει τη θεση που διεκδικεις;

Εσυ αν ειχες δικη σου επιχειρηση, ετσι θα την δουλευες; Θα δοκιμαζες εναν-εναν αυτους τους 100δες που στελνουν CV ακομα κι οταν εβλεπες οτι δεν σου κανουν;

Τα παραπανω δεν στα λεω για να σε πω αχρηστο ή κακο αλλα για να σου δειξω οτι δεν χρειαζεται να χαλας χρονο ή φαια ουσια μοιρολατρωντας και κατηγορωντας τα κακα αφεντικα, αλλα να κοιτας μπροστα, το επομενο σου βημα και την προσωπικη σου βελτιωση.

Δημοσ.

Έχουν άπειρα βιογραφικά και την πολυτέλεια να επιλέγουν .Το ότι πειραν τηλ σημαίνει όχι ότι θέλουν εσένα αποκλειστικά αλλά ότι σε διάλεξαν μαζί με κάποιους άλλους για να επιλέξουν 1.Καποια στιγμή θα σας φωνάξουν για ιντερβιου να δουν ποιον θα διαλέξουν . Δεν έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις σε 1 μόνο όμως με πειραν να μου πουν ότι το προφίλ μ δεν τους ταιριάζει! Γενικά δεν ασχολούνται

Σε κάλεσαν για συνέντευξη από κοντά και σου είπαν ότι δεν τους κάνεις; Χωρίς να σου κάνουν κάποιες ερωτήσεις;

Έχω καταλάβει καλά ή έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Δημοσ.

Σε κάλεσαν για συνέντευξη από κοντά και σου είπαν ότι δεν τους κάνεις; Χωρίς να σου κάνουν κάποιες ερωτήσεις;

Έχω καταλάβει καλά ή έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Όχι πέρασα από ιντερβιου και μετά από κάποιες μερες με ενημέρωσαν ότι δεν τους κάνω για να μην περιμένω
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...