Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 455
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ζούμε την εποχή που η ανεργία θεωρείται προσόν...

οντως τωρα??

εγω το θεωρω τραγικο προσωπικα.. αλλο να μην βρησκεις, εκει παω πασο εννοειται, αλλα να ριχνεις ακυρο σε "χαμαλοδουλειες" για να μπεις 8 μηνος σε κανενα δημο... κλαφτα χαραλαμπε..

• Like 1
Δημοσ.

οντως τωρα??

εγω το θεωρω τραγικο προσωπικα.. αλλο να μην βρησκεις, εκει παω πασο εννοειται, αλλα να ριχνεις ακυρο σε "χαμαλοδουλειες" για να μπεις 8 μηνος σε κανενα δημο... κλαφτα χαραλαμπε..

με άλλα λόγια "πάτα με πασά μου να αγιάσω"

Δημοσ.

οντως τωρα??

κοιτα ομως,εαν η χαμαλοδουλεια σου δωσει 300-400 ευρω συνολικα και τελος νομιζω αξιζει πιο πολυ να περιμενεις την συμβαση,εκει τουλαχιστον θα παιρνεις ενα βασικο καθε μηνα για 8 μηνες. (για κλαμματα ειναι κι αυτο βεβαια αλλα απο το τιποτα...)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω το public περίπου πότε παίρνει άτομα;  έχω κάνει την αίτηση περίπου 2 μήνες και δεν με πήραν, να ξέρω ας πούμε ότι με απέρριψαν ή όχι, με ποιον μπορώ να μιλήσω;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με πήραν από public να με ρωτήσουν αν με ενδιαφέρει ακόμα η θέση για την οποία έκανα αίτηση. Είπα βεβαίως και ναι, μου έκανε κάποιες ερωτήσεις, απάντησα πιστεύω αρκετά ικανοποιητικά (όχι ότι έχει κάποια σημασία στο τωρινό στάδιο) και μου είπε πως το αρμόδιο τμήμα θα αξιολογήσει την υποψηφιότητα μου και εφόσον τη βρει θετική θα επικοινωνήσουν μαζί μου για μια γνωριμία από κοντά.

Ερώτηση: γνωρίζετε πόσο περίπου κρατάει αυτή η αξιολόγηση και (αν κρίνουν ότι μπορούν να μου δώσουν μια ευκαιρία) πόσες περίπου μέρες μετά την πρώτη επαφή, που είχα σήμερα, θα με πάρουν τηλέφωνο για να περάσω από συνέντευξη; Γίνεται, δηλαδή, άμεσα, ή παίρνει αρκετό χρόνο;

Δημοσ.

Με πήραν από public να με ρωτήσουν αν με ενδιαφέρει ακόμα η θέση για την οποία έκανα αίτηση. Είπα βεβαίως και ναι, μου έκανε κάποιες ερωτήσεις, απάντησα πιστεύω αρκετά ικανοποιητικά (όχι ότι έχει κάποια σημασία στο τωρινό στάδιο) και μου είπε πως το αρμόδιο τμήμα θα αξιολογήσει την υποψηφιότητα μου και εφόσον τη βρει θετική θα επικοινωνήσουν μαζί μου για μια γνωριμία από κοντά.

Ερώτηση: γνωρίζετε πόσο περίπου κρατάει αυτή η αξιολόγηση και (αν κρίνουν ότι μπορούν να μου δώσουν μια ευκαιρία) πόσες περίπου μέρες μετά την πρώτη επαφή, που είχα σήμερα, θα με πάρουν τηλέφωνο για να περάσω από συνέντευξη; Γίνεται, δηλαδή, άμεσα, ή παίρνει αρκετό χρόνο;

μαλλον κρατανε λιστα με backup αυτου του ειδους οι εταιριες , προσωπικα δεν θα χα πολλες ελπιδες, παλαιοτερα σε ξενοδοχεια ειχα κανει αιτηση για manager of staff σε πολυαστερο ξενοδοχειο και δεν με πηραν ,με πηραν τηλεφωνο αργοτερα ενα χρονο μετα και αν και ειχα δουλεια ειπα ναι ,δεν με πηραν ποτε ξανα τηλεφωνο ,αργοτερα εμαθα οτι πηραν 5-6 ατομα και κανανε παζαρια μισθους....ξεφτιλες.

• Like 1
Δημοσ.

μαλλον κρατανε λιστα με backup αυτου του ειδους οι εταιριες , προσωπικα δεν θα χα πολλες ελπιδες, παλαιοτερα σε ξενοδοχεια ειχα κανει αιτηση για manager of staff σε πολυαστερο ξενοδοχειο και δεν με πηραν ,με πηραν τηλεφωνο αργοτερα ενα χρονο μετα και αν και ειχα δουλεια ειπα ναι ,δεν με πηραν ποτε ξανα τηλεφωνο ,αργοτερα εμαθα οτι πηραν 5-6 ατομα και κανανε παζαρια μισθους....ξεφτιλες.

Εμένα μου είπε συγκεκριμένα ότι έχει προκύψει μια θέση στο κατάστημα του Mall, ότι είναι 8ωρη, πενθήμερη εργασία, αορίστου χρόνου, ως πωλητής στο τμήμα τεχνολογίας.

Λες να το είπε έτσι, για τη λίστα με το backup, ή επειδή μίλησε πιο συγκεκριμένα να υπάρχουν έστω και λίγες ελπίδες;

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, ελπίδες δεν με αφήνω να έχω πολλές, αλλά επειδή κι εγώ δουλεύω αυτήν την περίοδο, και μάλιστα εκτός Αθηνών, θέλω να έχω μια ιδέα τι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις όταν σε παίρνουν τηλέφωνο (αν πχ σε καλέσουν σίγουρα για συνέντευξη ή είναι σπάνιο, και πόσο περίπου καιρό μετά σε καλούν, το κάνουν άμεσα ή όχι), για να μπορώ να κανονίσω με την τωρινή μου δουλειά, χωρίς να ρισκάρω μην τη χάσω κιόλας και πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος...

Δημοσ.

πολύ το λιβανίζουν για μια θέση που δεν χρειάζεται πολλά προσόντα. 480 ευρώ θα σου δίνουν καθαρά. Αν παίρνεις παραπάνω εκεί που είσαι τώρα, μην φύγεις. 

Στα Public να ξέρεις οτι πέφτει "αξιολόγηση" κάποιες φορές το χρόνο, κατά το πρότυπο της αποθανούσης Multirama της οποίας είναι διάδοχος. Οι αξιολογήσεις αυτές να ξέρεις δεν είναι αντικειμενικές και ακολουθούνται από φοβέρες και απειλές για απόλυση. Θα πρέπει να πέφτεις πάνω στο κάθε πελάτη να του ανοίξεις κουβέντα με σκοπό την πώληση, οπότε καταλαβαίνεις οτι σε ένα μαγαζί όπως στο Mall αν σε πελάτη πέσουν πάνω 10 πωλητές στη σειρά, αποτελεί λόγο για να μην ξαναπατήσει το πόδι του.

Επίσης σας βάζουν να αλληλοκαρφώνεστε σε περίπτωση που έχει ξεφύγει κάτι στον προιστάμενο. 

Αν η κατάσταση εκεί που είσαι τώρα είναι διαφορετική, κάτσε εκεί, δεν αξίζει τον κόπο

• Like 4
Δημοσ.

H μικρη μου εμπειρια στα Public λεει οτι για να σε καλεσαν και να σε ρωτησαν για συγκεκριμμενη θεση αλλα και για το καταστημα που προοριζεται, θα σε καλεσουν ξανα εντος 1-2 εβδομαδων.
Εκτιμηση ειναι, μην το δενεις και κομπο ειδικα εαν εχεις και καποια αλλη προταση in the meantime.

Αληθεια, δεν σε ενημερωσαν για την διαδικασια? Σου ειπαν "ευχαριστουμε , kbye, κλικ"?
Στην θεση σου θα ρωτουσα ευγενικα πρωτου κλεισω το τηλεφωνο..

• Like 2
Δημοσ.

H μικρη μου εμπειρια στα Public λεει οτι για να σε καλεσαν και να σε ρωτησαν για συγκεκριμμενη θεση αλλα και για το καταστημα που προοριζεται, θα σε καλεσουν ξανα εντος 1-2 εβδομαδων.

Εκτιμηση ειναι, μην το δενεις και κομπο ειδικα εαν εχεις και καποια αλλη προταση in the meantime.

Αληθεια, δεν σε ενημερωσαν για την διαδικασια? Σου ειπαν "ευχαριστουμε , kbye, κλικ"?

Στην θεση σου θα ρωτουσα ευγενικα πρωτου κλεισω το τηλεφωνο..

Πώς ακριβώς εννοείς να με ενημέρωσαν;

Αυτό που μου είπαν ήταν πως θα αξιολογηθεί η υποψηφιότητά μου από το αρμόδιο τμήμα και από τη στιγμή που είναι θετική, θα με πάρουν για μια γνωριμία από κοντά. Και μου είπαν να επικοινωνήσω με το τηλέφωνο (ΗR) που με πήραν για τυχόν απορίες μου.

Επίσης, αυτό που λες ότι λογικά θα με ξανακαλέσουν, εννοείς για συνέντευξη, έτσι δεν είναι;

Όσον αφορά αυτό που είπες, insomnia888, παίρνω 780€ στη δουλειά που είμαι τώρα, αλλά πρώτον είναι ανάγκη να μετακομίσω Αθήνα άμεσα (είμαι επαρχία τώρα) και δεύτερον, οι συνθήκες που αντιμετωπίζω τώρα είναι αρκετά χειρότερες απ' αυτές που ανέφερες.

Πάντως όσον αφορά το μισθό είχα την εντύπωση πως για 8ωρο ήταν γύρω στα 560€, και όχι 480 όπως λες. Κάνω λάθος;

Και κάτι άλλο: Έχω πάει δεκάδες φορές στα public στο Mall (στο τμήμα του βιβλίου, όμως) και πέρα από ερωτήσεις του τύπου αν χρειάζομαι κάποια βοήθεια, δεν με "πρήζουν" περαιτέρω, καθώς και έχω παρατηρήσει ότι πέρα από την ορθοστασία των πωλητών (που είναι ένα θέμα - δεν υπάρχει καν πουθενά ένα σκαμπό), υπάρχει ένα χαλαρό κλίμα γενικότερα, και με τους πελάτες και μεταξύ τους. Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, απλά καταθέτω αυτά που έχω πραγματικά δει εκεί μέσα.

Δημοσ.

Πώς ακριβώς εννοείς να με ενημέρωσαν;

Αυτό που μου είπαν ήταν πως θα αξιολογηθεί η υποψηφιότητά μου από το αρμόδιο τμήμα και από τη στιγμή που είναι θετική, θα με πάρουν για μια γνωριμία από κοντά. Και μου είπαν να επικοινωνήσω με το τηλέφωνο (ΗR) που με πήραν για τυχόν απορίες μου.

Επίσης, αυτό που λες ότι λογικά θα με ξανακαλέσουν, εννοείς για συνέντευξη, έτσι δεν είναι;

Όσον αφορά αυτό που είπες, insomnia888, παίρνω 780€ στη δουλειά που είμαι τώρα, αλλά πρώτον είναι ανάγκη να μετακομίσω Αθήνα άμεσα (είμαι επαρχία τώρα) και δεύτερον, οι συνθήκες που αντιμετωπίζω τώρα είναι αρκετά χειρότερες απ' αυτές που ανέφερες.

Πάντως όσον αφορά το μισθό είχα την εντύπωση πως για 8ωρο ήταν γύρω στα 560€, και όχι 480 όπως λες. Κάνω λάθος;

Και κάτι άλλο: Έχω πάει δεκάδες φορές στα public στο Mall (στο τμήμα του βιβλίου, όμως) και πέρα από ερωτήσεις του τύπου αν χρειάζομαι κάποια βοήθεια, δεν με "πρήζουν" περαιτέρω, καθώς και έχω παρατηρήσει ότι πέρα από την ορθοστασία των πωλητών (που είναι ένα θέμα - δεν υπάρχει καν πουθενά ένα σκαμπό), υπάρχει ένα χαλαρό κλίμα γενικότερα, και με τους πελάτες και μεταξύ τους. Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, απλά καταθέτω αυτά που έχω πραγματικά δει εκεί μέσα.

Καλά τι χειρότερο σε βάζουν να κάνεις πέρα απο τον κολλιτσίδα στον κάθε πελάτη, τον ρουφιάνο του προϊστάμενου και παράλληλα να σε έχουν με την απειλή κακής αξιολογησης; :P

Δημοσ.

Δυστυχώς, ναι, υπάρχουν και χειρότερα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στα εργασιακά αυτήν την εποχή.

Αυτό που με καίει, όμως, να μάθω τώρα είναι πόσο γρήγορα σε παίρνουν (αν σε πάρουν) για συνέντευξη και αν σε καλούν άμεσα να παρουσιαστείς ή αν μπορείς να ζητήσεις να παρουσιαστείς κάποιες μέρες αργότερα.

Όπως είπα, δουλεύω επαρχία τώρα (είναι ανάγκη να μετακομίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται στην Αθήνα, χωρίς βέβαια να μείνω χωρίς δουλειά), και θα πρέπει κάπως να το κανονίσω με την τωρινή μου δουλειά, και σίγουρα χωρίς να φανεί οτί ψάχνω άλλη δουλειά γιατί δεν θα μου μείνει ούτε αυτή που έχω.

Με λίγα λόγια, θα με βόλευε αν η ημερομηνία συνέντευξης είναι συζητήσιμη, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να πάρω άδεια στην τωρινή μου δουλειά, πόσο μάλλον να ζητήσω άδεια για πχ μια μέρα μετά.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι λίγο δύσκολη η θέση μου, γι' αυτό ό,τι γνωρίζετε γι' αυτές τις περιπτώσεις θα με βοηθούσε πολύ να το ξέρω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...