tzepelvas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα παιδια και μεγια το καινουργιο site. Ειδα το σ/κ αυτο το ρουτερακι οπου αν δεν κανω λαθος ειναι και gigabit αλλα και υποστηρίζει το πρωτοκολλο ΑC.Εγω ουτοσι αλλος θα αγοραζα gigabit switch σε λιγο και σκεφτομουν και αλλο ρουτερ για να υποστιριζει αυτο το πρωτοκολλο (επειδη εχω το OnePlus One και ενα samsung tab που εχουν αυτο το πρωτοκολλο και αφου χρειαζεται κριμα να καθιστερουμαι).Πρωτο ερωτημα θα μπορεσω να εκμεταλλευτω αυτες τις ταχυτητες ? γιατι ενταξει το υποστιριζει το ρουτερ αλλα βλεπω στην σελιδα του πλαισιου οτι εχει ρουτερς με Dual-band(2.4G/5G) 802.11 b/g/n/ac και εχουν διαφορετικες ταχυτητες με μεγαλη διαφορα το ενα απο το αλλο π.χ. :Με το NETGEAR Nighthawk ετοιμάσου για extreme καταστάσεις! - AC1900 WiFi—600+1300 Mbps το προαναφερομενο :733Mbps, τα οποία διαμοιράζονται σε 433Μbps μέσω συχνότητας 5GHz και 300Mbps μέσω συχνότητας 2,4 GHz. Θεωριτικα το Oneplus One θα πιασει την max ταχυτητα και των δυο?ή και αυτο εξαρταται απο την συσκευη και επισης με ενα 5-10 ευρω παραπανω βλεπω σχεδον 1Gbps ταχυτητα σε ασυρματο ,αξιζει? Δευτερο ερωτημα επειδη εχω και laptop και desktop με gigabit lan θεωριτικα θα πρεπει να πιασω 1000Mbps,θα τα καταφερω?(εννοειτε σε κοντινη αποσταση γιατι ξερω οτι με την μεγαλη αποσταση και της γωνιες χανετε ταχυτητα) Τριτο ερωτημα θα εχω καλυτερο σημα γιατι εχω της hol ενα zte με εσωτερικες κεραιες και κοβετε αρκετα ευκολα στον πανω οροφο και αυτο εχει εξωτερικες και μαλλον ειναι πιο ποιοτικο. Τεταρτο και τελευταιο αμα εχω καταλαβει σωστα θα πρεπει να συνδεσω την μια lan του zte στην wan του tp-link ωστε να εχω στης 4 port του tp-link ,internet και gigabit ταχυτητες και αυτο ειναι plug and play ή θα χρειαζεται ρυθμισεις? Το θεωρειται καλη αγορα ή κατι αλλο με 10-20 ευρω πραπανω (ή και λιγοτερα) που θα εχει διαφορα ειτε στις ταχυτητες ειτε στην ποιοτητα.Οποιαδηποτε προταση ευπροσδεκτη. Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα
tzepelvas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Καποιος ,καποια ιδεα ή γνωμη για τις ταχυτητες αυτου του πρωτοκολλου?Διαβασα και αυτο και ανησύχησα
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Ας τα πάρουμε με την σειρά. Άλλο πράγμα είναι η ένδειξη όταν επικοινωνούν 2 συσκευές μεταξύ τους (ενσύρματα ή ασύρματα), που είναι η ονομαστική ταχύτητα στην οποία συμφωνούν να συνδεθούν και άλλο είναι η πραγματική ταχύτητα η οποία τελικά επιτυγχάνεται. Η ένδειξη που έχουμε στο system tray είναι η ονομαστική ταχύτητα. Η πραγματική έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασύρματη επικοινωνία. Στην ενσύρματη πλησιάζουμε πολύ την πραγματική, καθώς η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Δηλαδή οι 2 συσκευές στέλνουν και λαμβάνουν ταυτόχρονα και δεν υπάρχει επίδραση από εξωτερικούς παράγοντες. Τέλος η ταχύτητα είναι σταθερή μέχρι τα 100 μέτρα, που είναι το όριο κατευθείαν σύνδεσης, που όμως με κάποιο switch μπορεί να επεκταθεί άλλο τόσο, χωρίς απώλεια στην ταχύτητα. Στην ασύρματη όμως επικοινωνία είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Η επικοινωνία δεν είναι αμφίδρομη, καθώς κάθε συσκευή την μια στιγμή εκπέμπει δεδομένα και την επόμενη λαμβάνει. Επιπλέον άλλοι παράγοντες όπως φυσικά εμπόδια, απόσταση, θόρυβος γειτονικών ασύρματων εκπομπών, ρυθμίσεις ασφάλειας, ισχύς επεξεργαστή, μνήμη κλπ, επιδρούν αρνητικά στο σήμα. Συνήθως η μέση πραγματική ταχύτητα στην ασύρματη επικοινωνία είναι στο 1/3 της ονομαστικής. Στο WiFi έχουμε 2 μπάντες προς χρήση και η κάθε μια χρησιμοποιεί κάποια πρωτόκολλα επικοινωνίας, που το καθένα έχει περιορισμό στην μέγιστη ταχύτητα. Στους 2,4Ghz έχουμε τα 11b/g/n και στους 5Ghz έχουμε τα 11a/n/ac. Οι 2 μπάντες είναι ασύμβατες μεταξύ τους, δηλαδή οι συσκευές θα επικοινωνούν υποχρεωτικά μόνοι σε μία από τις 2. Έρχεται όμως η διαφήμιση των εταιρειών και μας μπερδεύει. Το AC που βλέπεις να αναφέρεται είναι ένα τρικ, όπου προσθέτουν την ταχύτητα 2 πρωτοκόλλων, του 11n φθάνει max τα 600Mbps και του 11ac με αντίστοιχο μέγιστο 1300Mbps, για τις 2 διαφορετικές μπάντες εκπομπής. Έτσι αναφέρουν AC1900 υπονοώντας ότι μπορεί να πιάσεις αυτή την ταχύτητα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ονομαστική ταχύτητα θα είναι μία από τις 2, ανάλογα σε ποια μπάντα θα γίνει η επικοινωνία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα