whodatinsomniaK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Ενώ να του βάζεις το χρυςό δεκακιλο σταυρό ειναι τι; 3
MT60RS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 τι συγκρινετε ρε; τα σκατα με τα ξερατα; 1
idomeneas7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 δεν πιστευεις πολυ ωραια βαφτισε το και ξεχασε το ή αντε να πας να εξηγησεις στο καθε ακυρο που θα βρεθει γιατι δεν το βαφτισατε.ή σκεψου και το αλλο παλι εσυ δεν πιστευεις αν το πιτσιρικι μεγαλωσει και ανακαλύψει οτι γουσταρει το ολο θεμα?αντε τωρα να βαφτίζετε σε πισινουλες και αηδίες... Κατσε ρε κοπελια, πως θα μαθει ο καθε ακυρος αν εχω βαφτισει εγω το παιδι μου? Ξερεις πολλους να ρωτανε στο ακυρο αν ειναι βαφτισμενο το παιδι? Και πες αντε το εμαθε, σιγα μην του δωσω και λογαριασμο κιολας. 'Η παιζει και το αλλο, να πουμε ψεμματα οτι ειναι βαφτισμενο και τελος. Αν στο παιδι αρεσει η φαση θρησκεια οταν μεγαλωσει, ας ασπαστει ο,τι γουσταρει συνειδητα τοτε. Λοιπόν, θυμαμαι σε ενα φορουμ ηταν μια που μπηκε σε θεμα θηλασμου και επεμενε "μα δεν πρεπει να πινει το παιδι γαλα σκονη φαρμακειου που εχει τοσες βιταμινες?". Αντιστοιχα εχω δει και για μεγαλυτερα μωρα "δινω μπισκοτοκρεμα για να παιρνει βιταμινες και μεταλλα το παιδι, φρουτα και λαχανικα μονο δεν φτανουν". 4
leftermann Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 εγώ πάντως σε όποιον γενικά δεν ψήνομαι για κουβέντα και εξηγήσεις και πώς και τι και γιατί, και για να μην μου πρήζει τα ούμπαλα, κάτι θείτσες και μπαρμπάδες και τέτοια δηλαδή, λέω απλά πως τα παιδιά είναι βαφτισμένα, τους έχω βρει και νονό στο μιλητό, ο κολλητός μου που με πάντρεψε έχει αναλάβει να το παίζει και νονός τους. 1
gatokoritso Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Άσε μας καρδούλα μου, που υπερασπίζεσαι τη βάφτιση και σε ενοχλεί ο αθλητισμός!!!! it was a joke.α και αλλο αθλητισμος αλλο φανατισμος. καποια στιγμη μαθαινονται.το να το κρυβεις ή να λες ψεματα ειναι το ιδιο με το να το εχεις κανει.η επιβολη της επιλογης σου σε ενα παιδι ειναι το ιδιο με το να του εχεις επιβαλει μια θρησκεία.let me guess πασχα χριστουγεννα και τετοια δεν θα γιορταζετε ε?αλλωστε αλλη μια αφορμη για τα προβατα ειναι για καταναλωση και φαι... τεσπα δεν ειμαι καμια τρελη θρησκα.δεν υπερασπιζομαι τιποτα απλα ο κοσμος ειναι κακος και κουτσομπολευει δεν θα ηθελα να δωσω αφορμη σε κανεναν μπορει αυτο να με κανει και εμενα προβατο αλλα so be it.ελλαδα ειμαστε και οχι σουηδια.νταξει φετος για πρωτη φορη επεσε πολιτικος ορκος αντι για θρησκευτικο.εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.
MT60RS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 it was a joke.α και αλλο αθλητισμος αλλο φανατισμος. καποια στιγμη μαθαινονται.το να το κρυβεις να λες οτι ψεματα ειναι το ιδιο με το να το εχεις κανει.η επιβολη της επιλογης σου σε ενα παιδι ειναι το ιδιο με το να τους εχεις επιβαλει μια θρησκεία.let me guess πασχα χριστουγεννα και τετοια δεν θα γιορταζεται ε?αλλωστε αλλη μια αφορμη για τα προβατα ειναι για καταναλωση και φαι... τεσπα δεν ειμαι καμια τρελη θρησκα.δεν υπερασπιζομαι τιποτα απλα ο κοσμος ειναι κακος και κουτσομπολευει δεν θα ηθελα να δωσω αφορμη σε κανεναν μπορει αυτο να με κανει και εμενα προβατο αλλα so be it.ελλαδα ειμαστε και οχι σουηδια. εσυ δεν δινεις αφορμη, οι αλλοι απο μονοι τους το κανουν απο γεγονος σε αφορμη να πηγαινεις καθε κυριακη εκκλησια και να βαζεις επιδεικτικα 50αερο στο παγκαρι, ωστε να εισαι σιγουρη οτι δεν θα υπαρξει καμμια "αφορμη" και η Σουηδια δεν εγινε ετσι σε μια μερα, η μια γενια συνεβαλλε στην επομενη καλυτερη γενια κοκ 2
gatokoritso Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 λεω να μην δωσω αφορμή για το παιδι οχι για τον εαυτο μ.υπαρχει διαφορα.τη δευτερη προταση δεν θα τη σχολιασω....
MT60RS Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 θα κανεις χειροτερο κακο στο παιδι οταν παιδι οταν καταλαβει τι παιζει. Θα το μαθεις οτι "καλυτερα να κανουμε μοκο για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο"
Gtr34 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Ολα τα προβληματα ξεκινουν απο την ελλειψη σεβασμου της διαφορετικοτητας, γενικοτερα. Πιστευω, οτι ακομα και αν δεν υπηρχε ιχνος θρησκευτικου στοιχειου στις παλαιοτερες και συγχρονες κοινωνιες, κατι αλλο θα μονοπωλουσε το ενδιαφερον. Επισης, ελιτισμος-θρησκευτικος φανατισμος, σημειωσατε X . 1
Apoll Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 μην το βλεπεις ετσι.μια γιορτη ειναι να μαζευτουν τα συγγενολογια.το θεμα ειναι μετα τι γινεται.δυστυχως ή ευτυχως οι γαμοι,τα βαφτισια εχουν συνδεθει με τη παραδοση της ελληνικης οικογενειας.το οτι θα βαφτιστει το μικρο δεν σημαινει οτι θα ειναι χριστιανός μεχρι τα τελευταια του.ειναι χρεος του γονιου να πει αντικειμενικα τι πιστευει και να αφησει το πιτσιρικι να ακολουθησει το δρομο τ. δεν πιστευεις πολυ ωραια βαφτισε το και ξεχασε το ή αντε να πας να εξηγησεις στο καθε ακυρο που θα βρεθει γιατι δεν το βαφτισατε.ή σκεψου και το αλλο παλι εσυ δεν πιστευεις αν το πιτσιρικι μεγαλωσει και ανακαλύψει οτι γουσταρει το ολο θεμα?αντε τωρα να βαφτίζετε σε πισινουλες και αηδίες... Ξεχνάς ότι δεν είναι μόνο το παιδί, αλλά και τα "απεταξάμην το σατανά" και λοιπές ευλογίες προς τους γονείς. Γιατί μου λες για "έλα σιγά το παιδάκι", αλλά οι γονείς θα πρέπει να φάνε την ιεροτελεστία στην μούρη. Αυτοί είναι που θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι Χ.Ο κ.α. Ο κοινωνικός ρατσισμός που επιβάλει ο άλλος, είναι κατακρητέος σε σημείο που όταν αυτός παραβιάζει την ελευθερία των γονέων ή του παιδιού, πρέπει να αντιμετωπιστεί με Λόγο ή και μπούφλα αν χρειαστεί. Το πιτσιρίκι θα μεγαλώσει ανάλογα με τις αρχές και τις αξίες των γονέων του. Δεν θα έχει κόμπλεξ γιατί δεν βαπτίστηκε. Άμα γουστάρει ας το κάνει στα 18+. Αλλά τουλάχιστον προσωπικά, δεν θα έχω μεγαλώσει έναν υποκριτή. Μιας και η υποκρισία είναι ίσως το χειρότερο χαρακτηριστικό που με αηδιάζει στους άλλους.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 λεω να μην δωσω αφορμή για το παιδι οχι για τον εαυτο μ. Σου' χω νέα, αμα θέλει να σε κουτσομπολέψει η κυράτσα, πάντα κάτι θα βρει. Και θα ζεις τη ζωή σου βάσει του "τι θα πει ο κόσμος" (η αγαπημένη φράση της γιαγιάς μου) και θα σε κράζουν. 1
gatokoritso Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 θα κανεις χειροτερο κακο στο παιδι οταν παιδι οταν καταλαβει τι παιζει. Θα το μαθεις οτι "καλυτερα να κανουμε μοκο για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο" αυτη ειναι η επιλογη μ.του δίνω την ιδια επιλογη που μου εδωσαν οι γονεις μ και οι γονεις τους.αν δεν θελει να την ακολουθησει ας μην την ακολουθησει.ας βρει οτι θρησκεια θελει ας ειναι αθεος.ας κανει οτι γουσταρει.that's the beauty ειναι καθαρα προσωπικο δικαιωμα του/της.απο τη στιγμη που καταλαβαινει και εχει επιλογη/αποψη δεν μπορω να μπω στη μεση.απλα μεχρι εκεινο το σημειο μεχρι να ερθει αυτη η στιγμη ας εχει τη popular επιλογη.γιατι?γιατι ετσι μεγαλωσα γιατι ετσι ξερω γιατι ετσι δεν παιζουν συζητησεις που δεν χρειαζονται.δεν υπαρχει υποκρισία ολα ειναι ανοιχτα. 1
Praetorianos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 αυτη ειναι η επιλογη μ.του δίνω την ιδια επιλογη που μου εδωσαν οι γονεις μ και οι γονεις τους.αν δεν θελει να την ακολουθησει ας μην την ακολουθησει.ας βρει οτι θρησκεια θελει ας ειναι αθεος.ας κανει οτι γουσταρει.that's the beauty ειναι καθαρα προσωπικο δικαιωμα του/της.απο τη στιγμη που καταλαβαινει και εχει επιλογη/αποψη δεν μπορω να μπω στη μεση.απλα μεχρι εκεινο το σημειο μεχρι να ερθει αυτη η στιγμη ας εχει τη popular επιλογη.γιατι?γιατι ετσι μεγαλωσα γιατι ετσι ξερω γιατι ετσι δεν παιζουν συζητησεις που δεν χρειαζονται.δεν υπαρχει υποκρισία ολα ειναι ανοιχτα. Να ρωτήσω, δεν είναι λίγο υποκρισία όμως σε αυτό το νήμα να κοροϊδεύουμε μανάδες που φτύνουν τα παιδιά τους να μην ματιαστούν, που δεν αφηνουν εγκυες να τα πιάσουν γιατι θα μπουν δαιμόνια, κι από την άλλη να εμείς να βουτήξουμε τα δικά μας σε λάδια και κολυμπήθρες γιατί "έτσι μας μάθανε". Δηλαδή γιατί είναι πανηλίθιες αυτές που διαβάζουν προσευχές στα μωρά τους? Κι αυτές μπορούν να πουν επι λέξει : "Αυτη ειναι η επιλογη μ.του δίνω την ιδια επιλογη που μου εδωσαν οι γονεις μ και οι γονεις τους.αν δεν θελει να την ακολουθησει ας μην την ακολουθησει.ας βρει οτι θρησκεια θελει ας ειναι αθεος.ας κανει οτι γουσταρει.that's the beauty ειναι καθαρα προσωπικο δικαιωμα του/της.απο τη στιγμη που καταλαβαινει και εχει επιλογη/αποψη δεν μπορω να μπω στη μεση.απλα μεχρι εκεινο το σημειο μεχρι να ερθει αυτη η στιγμη ας εχει τη popular επιλογη.γιατι?γιατι ετσι μεγαλωσα γιατι ετσι ξερω γιατι ετσι δεν παιζουν συζητησεις που δεν χρειαζονται." ή μια πράξη είναι πανηλίθια στο σύνολο της ("κάνω έτσι, γιατί έτσι με μάθανε") ή δεν είναι. Όχι όπου μας συμφέρει. ΑΥΤΟ είναι υποκρισια. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα