Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:-D :-D :-D ΒΟΟΟΟΟΟΜΜΜΜΜ!!!!!

10982309_796267790448126_481032017339164

Η Ελληνική κοινωνία έχει κολήσει κάπου στον μεσαίωνα δυστυχώς. Εποχή Ιουστινιανού (530μΧ) κάπου εκεί γύρο. Αν υπολογίσει κανείς τα χαράτσια του σήμερα και τα χαράτσια της εποχής του, τους διάφορους ευνούχους (πολιτικούς) της σημερινής εποχής, που δυστυχώς δεν έχουν κάποια σχέση με τον Ναρσή.

Τους Γότθους και λοιπές Γερμανικές φυλές, που έκαναν επιδρομές και βόλτες στην Ελλάδα λυμαίνωντας τα πάντα.....

Η βάφτιση καλο είναι να γίνεται για κοινωνικούς και μονο λόγους. Δεν χρειάζεται το παιδί να τραβήξει όλα τα κόμπλεξ και τα σχόλια των άλλων παιδιών/γονιών. Εξάλλου ότι θα βαφτιστεί δεν σημαίνει ότι θα πιστεύει αργότερα

α) Δηλαδή να μην γίνεται μόνο για θρησκευτικούς λόγους;;;;;;;;;; :confused: (χαχαχαχα ναι σαρκασμός).

β) Το παιδί δεν θα έχει κανένα κόμπλεξ αν δεν βαπτιστεί. Το κόμπλεξ το έχουν οι ενήλικές ρατσιστές και φανατικοί θρησκόληπτοι υποκριτές. Αυτοί, δημιουργούν τα κοινωνικά προβλήματα και όχι το παιδάκι.

• Like 7
  • Απαντ. 360
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπομπο γκάβλα: ελληνίδα μανα με πρόσβαση στο Ίντερνετ... Είναι εκεί που η λογική του στρατού συναντά την πηγή της...

Βέβαια γω δεν πρέπει να μιλάω: Ελληνίδα γιαγιά στην Ελλάδα vs ελληνίδα μαμά (τριών) στις ΗΠΑ.

Συνυπάρχουν - δεν συνυπάρχουν 10 λεπτά στο ίδιο δωμάτιο.

Δημοσ.

Ελπίζω απλά να είναι μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Οι βλαμμένοι πάντα υπήρχαν. Απλά τώρα τους δίνεται η ελευθερία έκφρασης ενώ ο λόγος μένει ως ψηφιακό ίχνος.

Λάθος. Δυστυχώς πλέον δεν επικρατεί η θεωρία του Δαρβίνου. Μιας και σε άλλες εποχές τους βλαμένους "τους τρώγανε οι λύκοι"

(στα εισαγωγικά γράφω μεταφορικά, για να μην παρεξηγηθούμε)

Δημοσ.

Η Ελληνική κοινωνία έχει κολήσει κάπου στον μεσαίωνα δυστυχώς. 

β) Το παιδί δεν θα έχει κανένα κόμπλεξ αν δεν βαπτιστεί. Το κόμπλεξ το έχουν οι ενήλικές ρατσιστές και φανατικοί θρησκόληπτοι υποκριτές. Αυτοί, δημιουργούν τα κοινωνικά προβλήματα και όχι το παιδάκι.

Να αγιασει το πληκτρολόγιο σου!  -_-

• Like 2
Δημοσ.

Μα ακριβώς αυτό λέω. Οτι πιθανόν το παιδί να αποκτήσει κομπλεξ ή να νιώθει άσχημα εξαιτίας των άλλων παιδιών και κομπλεξικών γονιών. Δεν ειπα πουθενά οτι θα φταίει το παιδάκι. Αλλα νομίζω οτι ειναι και λιγο εγωιστικό απο τους γονείς επειδή δεν πιστεύουν ή δεν γουστάρουν τις θρησκείες (κανένα πρόβλημα με αυτο προφανώς) να μην βαφτίζουν τα παιδια. Δεν εχει κανένα νόημα ετσι και αλλιώς. Αμα βαφτιστεί ουτε φανατικός χριστιανός θα γινει ουτε θρησκόληπτος. Δεν νομιζω οτι η βάφτιση εμπόδισε κανένα να γινει άθεος ή οτι αλλο θελει. Μια τυπικουρα ειναι. Εκτος βεβαια αν παιζει και οικονομικο θεμα.

Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον. Στα υπολοιπα συμφωνώ απόλυτα

Δημοσ.

Αλλα νομίζω οτι ειναι και λιγο εγωιστικό απο τους γονείς επειδή δεν πιστεύουν ή δεν γουστάρουν τις θρησκείες (κανένα πρόβλημα με αυτο προφανώς) να μην βαφτίζουν τα παιδια

Βασικά πιο εγωιστικό βρίσκω αυτό που γίνεται δλδ να βαφτίζεις ένα άτομο σε μια θρησκεία χωρίς αυτό να έχει δικαίωμα επιλογής.

• Like 13
Δημοσ.

Συμφωνώ αλλά για όλες τις άλλες αποφάσεις που παίρνεις για το παιδι το ρωτάς πρωτα; Δυστυχώς η κοινωνία έχει άπειρα θρησκευτικά και μη , κόμπλεξ. Απο την στιγμη που η βάφτιση δεν παίζει κανένα ρόλο στην ζωη του παιδιού προτιμω να την κάνω παρα αργότερα να έχει τυχόν θέμα.

Δημοσ.

Για τους ίδιους λόγους, δεν θα το κάνω. Η κοινωνία κάποια στιγμή θα προσαρμοστεί. Ήδη γύρω μου ξέρω περιπτώσεις συγγενών και φίλων που το έχουν κάνει (δλδ τη μη βάφτιση) κ τα παιδάκια δεν έχουν κανένα θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά κάνεις αν το πιστεύεις. Προσωπικά δεν το βλέπω να αλλάζει για πολλά χρόνια ακόμα καθώς πολλοί το κάνουν και για λογους παράδοσης. Όπως και να έχει ο καθένας πράττει όπως νομίζει :)

Δημοσ.

Βασικά πιο εγωιστικό βρίσκω αυτό που γίνεται δλδ να βαφτίζεις ένα άτομο σε μια θρησκεία χωρίς αυτό να έχει δικαίωμα επιλογής.

μην το βλεπεις ετσι.μια γιορτη ειναι να μαζευτουν τα συγγενολογια.το θεμα ειναι μετα τι γινεται.δυστυχως ή ευτυχως οι γαμοι,τα βαφτισια εχουν συνδεθει με τη παραδοση της ελληνικης οικογενειας.το οτι θα βαφτιστει το μικρο δεν σημαινει οτι θα ειναι χριστιανός μεχρι τα τελευταια του.ειναι χρεος του γονιου να πει αντικειμενικα τι πιστευει και να αφησει το πιτσιρικι να ακολουθησει το δρομο τ. δεν πιστευεις πολυ ωραια βαφτισε το και ξεχασε το ή αντε να πας να εξηγησεις στο καθε ακυρο που θα βρεθει γιατι δεν το βαφτισατε.ή σκεψου και το αλλο παλι εσυ δεν πιστευεις αν το πιτσιρικι μεγαλωσει και ανακαλύψει οτι γουσταρει το ολο θεμα?αντε τωρα να βαφτίζετε σε πισινουλες και αηδίες...

εμενα με ενοχλει το αλλο οταν το μικρο δεν εχει βγει ακομα απο το αυγο και του χώνουν το κασκολ του -βαλε ομαδα ποδοσφαιρου-.παιδι ειναι ρε οχι μασκοτ.

• Like 5
Δημοσ.

Ειναι πολυ μικρο το ποσοστο των ανθρωπων που θα επρεπε να κανουν παιδια

ελαχιστοι ειναι αυτοι που τους αξιζει. Ναι, ολοι εχουμε τα αναλογα ενστικτα, αλλα κι εγω σαν αρσενικο θα επρεπε απο τα 15 να γονιμοποιω ο,τι βρισκω μπροστα μου, συμφωνα με αυτη τη λογικη.

λιγοι ειναι αυτοι που εχουν καταλαβει το βαθος της ευθυνης του να συμβαλλεις στην διαμορφωση του χαρακτηρα ενος ανθρωπου

Σκοπος δεν ειναι να δειξεις πως θα παει σε ενα μερος που θες ή θελει, αλλα να του δωσεις 5 χαρτες και να του μαθεις να ψαχνει για τους δρομους που μπορουν να τον βγαλουν σε διαφορα καλα ή κακα μερη. Και να το μαθεις να βρισκει, να φτιαχνει, και να μοιραζεται χαρτες. Αλλα και να του πεις "εγω ειμαι απλος ανθρωπος, υπαρχουν και αλλοι χαρτες που δεν τους εχω"

Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι τα παιδια χρειαζονται χρηματα, οι λιγο καλυτεροι οτι απλα θελουν χρονο και αγαπη. Οι τελειως βλακες εχουν σαν ονειρο να κανουν τα παιδια τους ακριβως σαν αυτους, και να φοραει ο 10χρονος μπλουζα του παοκ "σαν το μπαμπα".

Υπαρχει και ο παραγοντας τυχη, αλλα οταν οδηγας σαν μαλακας, ειναι θετικο το γεγονος οτι ψοφησες μονος σου και δεν πηρες κανεναν στον λαιμο σου

Αν το 2015, σε ανεπυγμενη χωρα μεινεις εγκυος χωρις τη θεληση σου, και χωρις να πεσεις θυμα βιασμου, εισαι τελειως ηλιθιος. Για το γεγονος οτι εισαι ηλιθιος μπορει να φταινε εσυ, οι γονεις σου ή η κοινωνια.

Γενικοτερα, οπου ανεβαινει η ποσοτητα, πεφτει η ποιοτητα.Η γνωση πλεον ειναι πολλη και πολυ ευκολα προσβασιμη. Αυτο εχει συμβαλλει στο να εχει πεσει η αξια της στα ματια μας, να μην την εκτιμουμε, και να μην εχουμε καταλαβει "διαδικασια αποκτησης γνωσης"

Παλια, για να κανεις μια ερευνα θα επρεπε να εχεις φυσικη προσβαση σε βιβλια και αναλογους χωρους, ισως και να χρειαστει να ταξιδεψεις. ΠΧ στην βιβλιοθηκη 1 εβρισκες την γνωση Α. Μεχρι να καταφερεις να πας στην βιβλιοθηκη 2 και να βρεις την γνωση Β, το μυαλο σου δουλευε και επεξεργαζοταν την γνωση Α. Εβγαζες δουλεμενα συμπερασματα, που με το που ερχοταν η Β, μερικα θα βγαιναν λαθος, μερικα σωστα.

Οι πιο πολλοι δεν ενδιαφερονται για γνωση, και για ετοιμες αποψεις απο "ειδικους". Δεν υπαρχει κριτικη σκεψη, αλλα ετοιμα συμπερασματα

Κανεις δεν κοιταει "μεσα του", να δει τι "φιλτρα" εχει, και να καταλαβει οτι αυτα διαμορφωνουν το πως ερμηνευει αυτα -που νιωθει -τον τροπο σκεψης -την συμπεριφορα του

μην το βλεπεις ετσι.μια γιορτη ειναι να μαζευτουν τα συγγενολογια.το θεμα ειναι μετα τι γινεται.δυστυχως ή ευτυχως οι γαμοι,τα βαφτισια εχουν συνδεθει με τη παραδοση της ελληνικης οικογενειας.το οτι θα βαφτιστει το μικρο δεν σημαινει οτι θα ειναι χριστιανός μεχρι τα τελευταια του.ειναι χρεος του γονιου να πει αντικειμενικα τι πιστευει και να αφησει το πιτσιρικι να ακολουθησει το δρομο τ. δεν πιστευεις πολυ ωραια βαφτισε το και ξεχασε το ή αντε να πας να εξηγησεις στο καθε ακυρο που θα βρεθει γιατι δεν το βαφτισατε.ή σκεψου και το αλλο παλι εσυ δεν πιστευεις αν το πιτσιρικι μεγαλωσει και ανακαλύψει οτι γουσταρει το ολο θεμα?αντε τωρα να βαφτίζετε σε πισινουλες και αηδίες...

εμενα με ενοχλει το αλλο οταν το μικρο δεν εχει βγει ακομα απο το αυγο και του χώνουν το κασκολ του -βαλε ομαδα ποδοσφαιρου-.παιδι ειναι ρε οχι μασκοτ.

και θα δειξεις στο παιδι (οταν παρει χαμπαρι τι παιζει) "πρεπει σαν προβατακια να ακολουθουμε τις μαλακιες της κοινωνας"

αν ειναι ακυρος δεν χρειαζεται να ξερει και δεν σε ενδιαφερει η αποψη του. Χρεος σου ειναι να θωρακισεις το παιδι σου απο την επιρροη των μαλακισμενων αποψεων

υπαρχουν και τα ποταμια, υπαρχουν και 600 διαφορετικες θρησκεις

• Like 4
Δημοσ.

Δυστυχώς με αυτά που έμαθα χθες από γνωστό για γνωστό μας ζευγάρι, έχω προβληματιστεί πάρα πολύ.

Και κυρίως για το πότε ένα ζευγάρι πρέπει να τεκνοποιησει και αν γνωρίζει την θυσία που κάνει ή και ακόμα πιο κυνικα αν μπορεί να το μεγαλώσει, όχι από άποψη χρημάτων αλλά όσον αφορά τα σωστά εφόδια για το χαρακτήρα του.

Δυστυχώς η μικροαστική συμπεριφορά- το χωριό με την κακή έννοια- υπάρχει ακόμα και μάλιστα στους 30αριδες.

• Like 1
Δημοσ.

Άσε μας καρδούλα μου, που υπερασπίζεσαι τη βάφτιση και σε ενοχλεί ο αθλητισμός!!!!

εξαρτάται

όταν το ντύνεις με κασκόλ του ολυμπιακού ειναι μπαμπουϊνισμός, δεν ειναι αθλητιμός.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...