Gtr34 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει, αν είναι αλήθεια το παραπάνω, θα τα κόψω και θα τα πετάξω απ το παράθυρο.
akpe Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δε το βρίσκω αλλά θυμάμαι μια κοπέλα που είχε ποστάρει σε τέτοιο γκρουπ να πει τον πόνο της. Ο οποίος ποιός ήταν; Φοβόταν μην ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί, λόγω προβλήματος υγείας που είχε, και ζητούσε ουσιαστικά ψυχολογική υποστήριξη μέσω του κοινωνικού δικτύου. Τα δεδομένα: Αν ήταν έγκυος στην «καλύτερη» θα έπρεπε να το ρίξει, στη χειρότερη θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή της. Δεν λέω, τραγικό λάθος, αλλά εγώ δεν ξέρω σε παρόμοια θέση εγώ τι θα έκανα. Και ένα μάτσο ΖΩΑ απο κάτω έγραφαν τα δικά τους, τύπου «όχι μακάρι να είσαι γιατί ο θεός είναι μεγάλος, κάτι ήξερε και σου έστειλε παιδί, οι γιατροί λένε τα δικά τους, αυτός ξέρει». Πολλαπλά facepalm.
silmarien Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Το να κοροϊδεύουμε τις θρησκευτικες πεποιθήσεις καποιων δεν το θεωρω σωστο. Παρολο που δεν πιστευω δεν θα κατακρινω τον αλλον που εχει καποια εθιμα. Αλλα κατι αλλα κουλα που διαβασα πιο πισω δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν ειναι τρολλιες. 1
Valerie_ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δε το βρίσκω αλλά θυμάμαι μια κοπέλα που είχε ποστάρει σε τέτοιο γκρουπ να πει τον πόνο της. Ο οποίος ποιός ήταν; Φοβόταν μην ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί, λόγω προβλήματος υγείας που είχε, και ζητούσε ουσιαστικά ψυχολογική υποστήριξη μέσω του κοινωνικού δικτύου. Τα δεδομένα: Αν ήταν έγκυος στην «καλύτερη» θα έπρεπε να το ρίξει, στη χειρότερη θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή της. Δεν λέω, τραγικό λάθος, αλλά εγώ δεν ξέρω σε παρόμοια θέση εγώ τι θα έκανα. Και ένα μάτσο ΖΩΑ απο κάτω έγραφαν τα δικά τους, τύπου «όχι μακάρι να είσαι γιατί ο θεός είναι μεγάλος, κάτι ήξερε και σου έστειλε παιδί, οι γιατροί λένε τα δικά τους, αυτός ξέρει». Πολλαπλά facepalm. 2
hexenlord Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Αυτη η ευκολια με την οποια εκλογικευουν τα παντα χρησιμοποιοντας τον θεο, με ξεπερνα. Μα την παναγια που δεν υπαρχει με ξεπερνα. Γενικως δεν με ενδιαφερει να λατρευει ο αλλος ακομη και τους ογκολιθους στο νησι του πασχα, αλλα η παραπανω λογικη ειναι beyont me.τερμα ρε παιδι μου, does not compute και ετσι. 1
Cossutius. Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Αυτη η ευκολια με την οποια εκλογικευουν τα παντα χρησιμοποιοντας τον θεο, με ξεπερνα. Ο καθένας ψάχνει την απάντηση εκεί που φθάνει η λογική του. Γενικά πάντως, τα τρολ του ιντερνετ πήγαν και διέλυσαν ένα γκρουπ, το οποίο άλλο σκοπό είχε και κατέληξε να μπαίνει ο κάθε άσχετος και να γράφει τη χαζομάρα του. Με τέτοια ζητήματα δε παίζουν κατά την άποψή μου. Ξέρω ανθρώπους, οι οποίοι από την τεράστια προσπάθεια που έκαναν για να αποκτήσουν μωρό, συμπεριφέρονται όντως σαν ηλίθιοι (και ειναι επιστήμονες άνθρωποι). Φοράνε στο μωρό, μάτια για το μάτιασμα και άλλα τέτοια που θεωρουν οτι θα το προστατεύσουν περισσότερο. Και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι αρκετοί απο εδώ μέσα, όταν θα του χτυπήσει το πατρικό ή μητρικό καμπανάκι θα οδηγηθούν αργά ή γρήγορα στην υπερβολή. Ειδικά αν συμβεί κάτι κακό (ω μη γέννητο) στο παιδάκι τους.
silmarien Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι αρκετοί απο εδώ μέσα, όταν θα του χτυπήσει το πατρικό ή μητρικό καμπανάκι θα οδηγηθούν αργά ή γρήγορα στην υπερβολή. Ειδικά αν συμβεί κάτι κακό (ω μη γέννητο) στο παιδάκι τους. Απο πρωτο χερι μπορω να το επιβεβαιωσω αυτο. Γενικα εγω και οι αδερφες μου δεν μεγαλωσαμε σε θρησκο περιβάλλον. Δεν πηγαιναμε εκκλησια αν δεν χρειαζοταν ουτε λεγαμε προσευχες. Ηρθε ομως η στιγμη που μετα απο μια εξεταση που εκανε η εγκυος αδερφη μου που τα αποτελεσματα ηταν λιγο ανησυχητικα. Απο εκει που θα ονομαζε την κορη της Παρασκευη/Εβιτα αποφασισε να κανει ταμα στην παναγια της Τηνου και να την πει Μαρια(οπως λενε την θεια μας και την αλλη μας αδερφη. Μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση που στραφηκε προς την θρησκεια αλλα οταν το σκεφτηκα ειδα πως δεν μπορουσε να κανει κατι η ιδια για το μωρο της. Ο γονιος παντα θα κανει τα αδυνατα δυνατα για το παιδι του. Ετσι και η μονη της διαφυγη/ελπιδα ηταν η θρησκεία. Παντως της το ξεκαθαρισα. Εγω αν το πουν Μαρια δεν θα του μιλαω του μωρου. Στην καλυτερη θα το φωναζω αλλιως.
MikeJ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Είναι άλλο πράγμα οι χαζομάρες που εκφράζονται από κάποιους σε αυτή τη σελίδα και άλλο πράγμα η μητρότητα και η τεκνοποίηση γενικότερα... Ας μην τα συγχέουμε και ας μην ποινικοποιούμε (γιατί κάτι τέτοιες απόψεις διάβασα εδώ) την μητρότητα... Οι κοτσάνες δεν έχουν να κάνουν με αυτήν, αλλά με τις γενικότερες προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες που περνούν από γενιά σε γενιά στη χώρα μας... Ούτε με το επίπεδο μόρφωσης έχει να κάνει... Έχω εγώ φίλες και συμφοιτήτριες, που και καλά πανεπιστήμια τέλειωσαν και στα 4 χρόνια και που μια χαρά πιστεύουν σε βλακείες όπως τα φλυτζάνια , τα ζώδια, τα χαρτιά κλπ κλπ.... Δεν είναι κακό μια γυναίκα να κάνει νεαρή παιδιά.... Το αντίθετο μάλιστα... Είναι προς όφελος τόσο της γυναίκας όσο και του παιδιού οι γέννες να γίνουν πριν η γυναίκα πατήσει τα 30. Οι γέννες πριν τα 30 βοηθούν στην ελάττωση των πιθανοτήτων για εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου στη γυναίκα, οι γέννες είναι με λιγότερες επιπλοκές και με μεγαλύτερες πιθανότητες το παιδί να γεννηθεί υγιές. Αντίθετα, η ατεκνία ή η πρώτη κύηση μετά τα 30, είναι παράγοντας που αυξάνει την πιθανότητα για εμφάνιση καρκίνου στις γυναίκες. Ακόμα, δε θεωρώ υποχρεωτικό όλοι οι άνθρωποι να σπουδάζουν, να κάνουν μεταπτυχιακά και να κάνουν καριέρα μια ζωή.... Κάποιο απλά θέλουν να κάνουν μια οικογένεια...Δε νομίζω ότι αυτό είναι κατακριτέο ή κακό... (το όλοι πρέπει να σπουδάσουν εξάλλου ελληνική νοοτροπία είναι, κατάλοιπο των προηγούμενων γενεών και είδαμε σε τι καλό μας έβγαλαν οι άπειρες σπουδές μας) Ζούμε σε χώρα με υπογεννητικότητα, όπου οι θάνατοι ξεπερνούν τις γέννες, όπου οι συνταξιούχοι σε αριθμό προσεγγίζουν τους εργαζόμενους με ότι αυτό συνεπάγεται για το ασφαλιστικό μας.... Ας μην ποινικοποιούμε λοιπόν την μητρότητα... παρά μόνο τις κοτσάνες που ακούγονται συχνά και όχι μόνο από έγκυες αλλά από διάφορους συμπολίτες μας. ΥΓ Ζούμε σε μια χώρα που είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν ολόκληρες εκπομπές,( ή σημαντικό μέρος τους), περιοδικά και τμήματα εφημερίδων που να ασχολούνται με τα Ζώδια... Άτομα που κάθονται και διαβάζουν ή γράφουν μπαρούφες να πλουτίζουν και να γίνονται τηλεοπτικοί σταρ... Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται απόλυτα λογικό κατά τα άλλα σώφρονες και καθημερινοί άνθρωποι να σε ρωτάνε τι ζώδιο είσαι και να βγάζουν συμπεράσματα για τον χαρακτήρα σου και τη συμπεριφορά σου με βάσει αυτό... ( " Α είσαι Σκορπιός ε. έτσι εξηγείται..." WHAAAATTT ?????). Εστιάζω στα ζώδια γιατί μου φαίνεται απίστευτο το πόση απήχηση έχουν και το γεγονός ότι έχουν φτάσει να θεωρούνται από τους περισσότερος σαν κάτι λογικό και δεδομένο, σαν να μιλάμε για την πρόβλεψη του καιρού... Ίσως στις ειδήσεις μετά τα αθλητικά και τον καιρό να βάλουν και ζώδια στο μέλλον.... Άρα γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα... με τις απόψεις και τα μυαλά που κουβαλάνε αρκετοί... 6
akpe Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει, συμφωνώ με τους περισσότερους τελευταία. Εγώ με κάποια που βλέπω απλά γελάω και δεν δίνω σημασία. Όταν όμως φτάνουμε σε σημείο λόγω των πεποιθήσεων κάποιων ή να κινδυνεύουν οι ίδιοι (βλέπε παραπάνω, αν δηλαδή μια από αυτές που έλεγε «ο θεός ξέρει γιατί σου έστειλε παιδί» ήταν στην ίδια θέση) ή να ρισκάρουν την ακεραιότητα άλλων (πρόσφατο post που είδα που έλεγε μια ότι είχε το παιδί της να βήχει καμιά βδομάδα και με πυρετό και φλέματα κάποιες μέρες και ρώταγε «τι να κάνω; να πάω σε γιατρό;») ε εκεί μάλλον έχουμε πια ξεπεράσει την υπερβολή.
Valerie_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Με τούτα και με κείνα εγω εμαθα πως οταν εχω περίοδο δεν κάνει να ακουμπήσω νεογέννητο γιατί θα του αφησω σημαδι. 4
Adon1s Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 MikeJ Πληζ , πηγή για αυτό με τον κακρίνο , που λες .
MikeJ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Εγώ το διάβασα ενώ βρισκόμουν στο Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αλεξάνδρας...Σε μια ενημερωτική αφίσα για τον καρκίνο του μαστού και μου έκανε εντύπωση.... Με μια πρόχειρη αναζήτηση εδώ στο ίντερνετ βρήκα αυτό http://antikleidi.com/iatrika/karkinos-mastou/ και αυτά http://www.bestrong.org.gr/el/cancer/prevention/firstprevention/cabreast/ http://www.eumedline.eu/post/Karkinos-Mastoy-kai-Egkymosynh Και θυμάμαι και πέρυσι που είχα δικό μου άτομο στο νοσοκομείο με θέμα στις ωοθήκες ότι και εκεί αλλά και γενικότερα στους γυναικολογικούς καρκίνους η ατεκνία χαρακτηριζόταν από τους γιατρούς ως παράγοντας που αυξάνει την επικινδυνότητα για εμφάνιση ενώ η τεκνοποίηση σε νεαρή ηλικία μείωνε κατά πολύ τις πιθανότητες.
Adon1s Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 <p>Εγώ το διάβασα ενώ βρισκόμουν στο Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αλεξάνδρας...Σε μια ενημερωτική αφίσα για τον καρκίνο του μαστού και μου έκανε εντύπωση.... Με μια πρόχειρη αναζήτηση εδώ στο ίντερνετ βρήκα αυτό <a data-ipb='nomediaparse' href='http://antikleidi.com/iatrika/karkinos-mastou/'>http://antikleidi.com/iatrika/karkinos-mastou/</a> και αυτά </p> <p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.bestrong.org.gr/el/cancer/prevention/firstprevention/cabreast/'>http://www.bestrong.org.gr/el/cancer/prevention/firstprevention/cabreast/</a></p> <p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.eumedline.eu/post/Karkinos-Mastoy-kai-Egkymosynh'>http://www.eumedline.eu/post/Karkinos-Mastoy-kai-Egkymosynh</a></p> <p> </p> <p>Και θυμάμαι και πέρυσι που είχα δικό μου άτομο στο νοσοκομείο με θέμα στις ωοθήκες ότι και εκεί αλλά και γενικότερα στους γυναικολογικούς καρκίνους η ατεκνία χαρακτηριζόταν από τους γιατρούς ως παράγοντας που αυξάνει την επικινδυνότητα για εμφάνιση ενώ η τεκνοποίηση σε νεαρή ηλικία μείωνε κατά πολύ τις πιθανότητες. </p> Θενξ Απογευμα θα το διαβασω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα