Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μερικά από αυτά που λες Idomeneas7 δεν είναι σωστά. Η επισκληρίδιος δεν είναι υποχρεωτική, θα την κάνει ο γιατρός αν πας να λιποθυμήσεις κι αν την ζητήσεις. Η γυναίκα μου έκανε στο πρώτο κι όχι στο δεύτερο. Η περινεοτομή είναι καλή φάση γιατί αντί να κινδυνεύει να σκιστεί ο κόλπος ακανόνιστα με την έξοδο του μεσολογγίου, κόβεται ελεγχόμενα και επανέρχεται καλύτερα. Το ξύρισμα/κλύσμα δεν βλάπτει, στην Γαλλία μάλιστα δεν γίνεται καν κλύσμα.  Ο ορός (ωκυτοκίνη; ) δεν είναι υποχρεωτικός, βοηθά πολύ στην πρώτη γέννα όμως. Ο καρδιοτοκογράφος δεν είναι τίποτα σπουδαίο, βλέπεις τα ζωτικά του μωρού κάθε στιγμή, αν υπάρξει πρόβλημα, σκάνε οι νοσοκόμες κι ο γιατρός μέσα χωρίς να το καταλάβεις.

Ο φυσικός τοκετός είναι ρίσκο, ο φυσιολογικός είναι εξέλιξη, η καισαρική είναι αναγκαίο μέτρο.

Καμία σχέση, αυτά τα λένε σε περιοδικά τύπου "παιδι και νέοι γονείς" και πλέον στα αντίστοιχα site τύπου imommy που έχουν μόνο επιφανειακές πληροφορίες γκλαμουριάς. Η τεχνητή oxytocin (pitocin) δημιουργει πολύ έντονες συσπάσεις που φέρνουν αφόρητους πόνους, άρα συνηθως γίνεται επισκληρίδιος (που εχει τις δικες της παρενεργειες και ειναι αρκετες). Αυτές οι αφύσικα έντονες συσπάσεις στρεσσάρουν το μωρό και ο καρδιοκοτογράφος το δείχνει, οπότε οι πιθανότητες καισαρικής είναι αυξημένες.

Η περινεοτομή χρειάζεται σε πολύ λίγες περιπτώσεις, απλά γίνεται σχεδόν πάντα λόγω ευκολίας του γιατρού αλλά και άγνοιας. Οταν το μωρό κάνει crowning φαίνεται αν αντέχει ή όχι το περίνεο και με μια τεχνική υποστήριξης σχεδόν όλες μπορούν να γεννήσουν χωρίς τομή ή σοβαρό σκίσιμο. Η τομή δεν επανέρχεται καλύτερα, πολύ συχνά κάνει scar tissue και ενοχλεί για μήνες. Το κλύσμα βλάπτει γιατί είναι μια επιπλέον αγχωτική παρέμβαση που προκαλεί δυσφορία και δεν χρειάζεται, μη μου πεις οτι εσυ θα ήθελες να στο κάνουν.  Στο εξωτερικό δεν γίνεται σε καμία ανεπτυγμένη χώρα εδώ και χρόνια.

Επίσης είναι τεράστια παραπληροφόρηση ότι ο φυσικός τοκετός είναι ρίσκο. Οι γυναικες είναι φτιαγμένες για αυτό και για τις περιπτώσεις που υπάρχουν πραγματικές επιπλοκές (όχι παρενέργειες παρεμβάσεων) αν ο γιατρός και η μαία ειναι σωστοί επαγγελματίες θα ξέρουν να το διαχειριστούν. Αμα θες εχω και πηγες για αυτά γιατι η πορωση μου ειναι τεραστια επι του θεματος.

• Like 1
  • Απαντ. 360
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμία σχέση, αυτά τα λένε σε περιοδικά τύπου "παιδι και νέοι γονείς" και πλέον στα αντίστοιχα site τύπου imommy που έχουν μόνο επιφανειακές πληροφορίες γκλαμουριάς.

Και ενώ δε διαφωνούμε, ΚΤ με ολική.

Και μην λέτε "το 'χω ψάξει" δουλεύει αντίστροφα.

Δημοσ.

Η πεθερα μου ειχε κανει ΦΤ με ολικη μολις τελειωσε η εξωθηση αλλα δεν ηξερε να μου πει γιατι. Εχεις καμια ιδεα?

Δημοσ.

Το βέβαιο είναι ότι κάτι ήθελε μάζεμα. Από 'κει και πέρα γιατί έγινε ολική, σηκώνει υποθέσεις. Ίσως δεν είχαν σετ για επισκληρίδιο, χλωμό αλλά υπήρξαν και εποχές που δεν είχαμε βαμβάκι. Ίσως ο αναισθησιολόγος βαριόταν να τρυπήσει, αρκετά πιθανό. Ίσως ήταν κάτι σχετικά επείγον και δεν είχαν το χρόνο να βάφουν και να σημαδεύουν και να τρυπάνε, οπότε σουτάρανε ολική.

Τώρα τι ήταν αυτό που ήθελε μάζεμα, πάλι παίζουμε με υποθέσεις. Μπορεί να ήταν γάμησέ τα ο τράχηλος και να 'θελε πιασίματα με τραυματικές λαβίδες, μπορεί να είχε κάποια παθολογία η πεθερά που είχε περαστεί στο ντούκου, μπορεί να μην είχε γίνει καλή ή καθόλου περινεοτομή και να σκίστηκε είτε κοντά στην 6 είτε κοντά στη 12, μπορεί η πεθερά να έφερνε τον κόσμο τούμπα όποτε προσπαθούσαν να ράψουν. Ποιος ξέρει!

Δημοσ.

δηλαδή σκίζεται για να βγει το παιδί ?
η φύση δεν έχει προνοήσει να είναι ελαστικό το αιδιο ? (χωρίς πλάκα, σοβαρή απορία) 

Δημοσ.

Ε το "προνοήσει" είναι ανθρώπινο εφεύρημα που βασίζεται στην ανθρωποκεντρική πεποίθηση ότι πρέπει να ζούμε όλοι και να είμαστε υγιείς.

Με τον ίδιο τρόπο που "δεν έχει προνοήσει" για το ότι μπορεί να μας σκοτώσει το πιο ποταπό βακτήριο ή ότι μπορούν να συμβούν ένα κάρο συγγενείς ή/και χρωμοσωμικές ανωμαλίες, έτσι δεν έχει προνοήσει ότι όλα τα κεφάλια/ώμοι των νεογνών θα χωράνε σα χέλι μέσα από κάθε κόλπο.

• Like 2
Δημοσ.

Νομιζω εννοεί γενικά, όχι τις ειδικές περιπτώσεις. Στην πλειοψηφία δεν είναι ανάγκη να σκιστεί αλλά πρέπει να γίνει σωστό και ελεγχόμενο σπρώξιμο μαζί με υποστήριξη του περίνεου. Αν εχεις επισκληρίδιο και δεν νιώθεις τα πάντα, δεν ξέρεις και πότε να σπρώξεις αρα βασίζεσαι σε αυτό που θα σου πουν. Βάλε και την θεση "ξαπλα με τα πόδια στον αέρα" που δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση αλλά μόνο παρέχει άνετη θέα στο γιατρό, κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να σκίσουν γιατί θα ζοριστεί το παιδί ή θα βαρεθεί ο γιατρός. Οπότε οι περισσότεροι κόβουν από την αρχή να τελειώνουν και το δικαιολογούν πως είναι "για να μην σκιστεί από μόνο του άτσαλα, αφού είσαι και πρωτότοκη". Πολλες το παίρνουν και ως κομπλιμέντο, νομίζουν πως σημαίνει ότι έχουν στενό πιπι.

Δημοσ.

Μα λένε για τους γιατρούς στην Ελλάδα, αλλά κι οι ασθενείς πάνε σε γιατρό λες και δίνουν εργολαβία για μάντρα. Θα μου δώσεις αντιβίωση, θα μου γράψεις το ταδε φάρμακο, δεν θα κάνω αυτή την εξέταση, προτιμώ την άλλη. Ε, όσο και να είσαι καλά εκπαιδευμένος στο αντικείμενό σου, αν έχεις να κάνεις με δαύτους 10-20 χρόνια, κάποια στιγμή θα τους δίνεις αυτό που θέλουν αν δεν τους σκοτώνει και θα είναι κι ευχαριστημένοι. Άσχετα με την υγεία τους.

συνηθως οσο ειναι νεοι οι γιατροι (ειδικα αυτοι που δεν προερχονται απο οικογενεια γιατρων) εχουν θεληση-ενεργεια και μεγαλη αισθηση συνειδησης.  Καποια στιγμη κουραζονται να προσπαθουν να βγαλουν ακρη με ολον αυτο το συρφετο της μαλακιας που τους περιβαλλει. Με το να τους πρηζει το καθε βλαμμενο και να τους χωνει και ευθυνες, και αφου περασουν μια περιοδο απογοητευσης και προσπαθειας "καταπιεσης συνειδησης", τελικα λενε "δεν παει στο διαολο, καλυτερα να εχω την ηρεμια μου".

Χα, έχω ακούσει περίπτωση, 38 ώρες γέννα, 4 μέρες στο νοσοκομείο, επιστρέφει σπίτι και ενώ ακόμα κρατά το μωρό στην αγκαλιά, μόλις έχουν ανοίξει την πόρτα, να την βουτάει το γαϊδούρι που ήθελε να ονομάζεται πατέρας και σύζυγος, και επιμένω με το μωρό ακόμα στην αγκαλιά, να έχει λυσσάξει για σεξ.

Όχι δεν είμαι off topic, απλά να μην λέμε μόνο τις μαλακίες των μαμάδων, να λέμε και τα σούρσουλα των μπαμπάδων..

εισαι σιγουρος πως ειναι αληθινο και δεν ειναι τιποτα σαλτσες; Ακουγεται φουλ χαρντοκρια αυτο

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδή σκίζεται για να βγει το παιδί ?

η φύση δεν έχει προνοήσει να είναι ελαστικό το αιδιο ? (χωρίς πλάκα, σοβαρή απορία)

Όχι, δεν έχει προνοήσει, το τίμημα του ανεπτυγμένου εγκέφαλου και της εξέλιξής μας (εγκεφαλικά πάντα) το πληρώνουν οι γυναίκες του είδους μας με τις οδύνες του τοκετού (κανένα άλλο ζώο δεν πονάει τόσο και δεν έχει τέτοιου είδους συσπάσεις) όπως και τα νεογνά που γεννιούνται πλήρως αβοήθητα και εξαρτημένα από την μάνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε σχέση πάλι με τα υπόλοιπα ζώα.

Με μεγαλύτερο κεφάλι και σώμα (να κρατούσε περισσότερο η εγκυμοσύνη) δεν θα μπορούσε το μωρό να βγει, δεν θα χωρούσε, με μεγαλύτερη, φαρδύτερη γυναικεία λεκάνη άρα περισσότερος χώρος για να περάσει το μωρό άρα λιγότερος πόνος στον τοκετό, δεν θα μπορούσε η γυναίκα να σταθεί στα δύο πόδια. Και πρώτα σταθήκαμε στα δυο πόδια και μετά αναπτύχθηκε και άλλο, και άλλο, ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Δεν είναι το αιδοίο το πρόβλημα, αυτό σκίζεται και ξαναράβεται στο κάτω κάτω, είναι η λεκάνη της γυναίκας που πρέπει να ανοίξει, τα κόκκαλα να απομακρυνθούν να το καταλάβεις, για να βρεθεί ο χώρος να χωρέσει να βγει το κεφάλι του μωρού.

εισαι σιγουρος πως ειναι αληθινο και δεν ειναι τιποτα σαλτσες; Ακουγεται φουλ χαρντοκρια αυτο

Άμα ο άλλος είναι χοντρόπετσος μαλάκας τι περιμένεις;

Αληθινό είναι, εντάξει δεν ήμουν και μπροστά, αλλά τον ξέρω τον βλάκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI

κατά τα άλλα η επιστήμη και η κοινωνία έχει προχωρήσει

Όλα τα άλλα γίνονται καθαρά και μόνο απο λόγους αντίδρασης και ιδεολογίας και μόνο .

Επεξ/σία από Adon1s
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι , κάτι αμόρφωτοι ψεκασμένοι τα λένε αυτά βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών τους και των υπόλοιπων παιδιών .

Ευτυχώς η φύση με την φυσική επιλογή θα κρατήσει αυτούς που πρέπει .

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...