Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν φταίνε μόνο οι γιατροί, οι πελάτισσες ζητάνε καισαρικές για να γεννήσουν όπως θέλουν. Έχεις την εντύπωση πως όλες αυτές οι καθυστερημένες σε αυτό το θρεντ, όταν άκουσαν πως ο φυσιολογικός τοκετός περιλαμβάνει κατά περίπτωση κόψιμο περίνεου, χέσιμο, αιμορροίδες  και πόνο θα έλεγαν "παρούσα"; Ε, αν είσαι γιατρός και οι γέννες είναι το ψωμί σου, κάποια στιγμή θα πας με το ρεύμα και θα κάνεις καισαρικές κατά παραγγελία. Και το ΠΣΚ σπίτι σου.

Έχεις ένα δίκιο :) Αλλά το προωθούν και οι γιατροί πολύ...

• Απαντ. 360
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ασε που δινει σε ολες αυτες τις κοτες και μια δραματικη ιστορια να λενε στις καρακαηδόνες φιλεναδες τους: "και που λετε κοριτσια με επιασαν οι πονοι και ηταν παρα πολυ δυνατοί! 'Ηταν επειδη το μωρο ειχε περιτύλιξη (συχνη σούπερ μούφα δικαιολογία) οπότε ο ηρωικός γιατρός μου έκανε επείγουσα καισαρική και ευτυχώς σωθήκαμε και οι δύο! Θαύμα έγινε, άγγελο είχαμε".

• Like 2
Δημοσ.

Δεν φταίνε μόνο οι γιατροί, οι πελάτισσες ζητάνε καισαρικές για να γεννήσουν όπως θέλουν. Έχεις την εντύπωση πως όλες αυτές οι καθυστερημένες σε αυτό το θρεντ, όταν άκουσαν πως ο φυσιολογικός τοκετός περιλαμβάνει κατά περίπτωση κόψιμο περίνεου, χέσιμο, αιμορροίδες  και πόνο θα έλεγαν "παρούσα"; Ε, αν είσαι γιατρός και οι γέννες είναι το ψωμί σου, κάποια στιγμή θα πας με το ρεύμα και θα κάνεις καισαρικές κατά παραγγελία. Και το ΠΣΚ σπίτι σου.

οι καισαρικες κοστιζουν παραπανω απο τον φυσικο τοκετο. για το χρημα το κανουν οι γιατροι

• Like 1
Δημοσ.

Μα λένε για τους γιατρούς στην Ελλάδα, αλλά κι οι ασθενείς πάνε σε γιατρό λες και δίνουν εργολαβία για μάντρα. Θα μου δώσεις αντιβίωση, θα μου γράψεις το ταδε φάρμακο, δεν θα κάνω αυτή την εξέταση, προτιμώ την άλλη. Ε, όσο και να είσαι καλά εκπαιδευμένος στο αντικείμενό σου, αν έχεις να κάνεις με δαύτους 10-20 χρόνια, κάποια στιγμή θα τους δίνεις αυτό που θέλουν αν δεν τους σκοτώνει και θα είναι κι ευχαριστημένοι. Άσχετα με την υγεία τους.

για το χρημα το κανουν οι γιατροι

Γιατί θα έπρεπε να το κάνουν, για το Έθνος; Επαγγελματίες είναι. Αφού δεν υπάρχει (υποθέτω) κάποιος έλεγχος που να συγκρίνει στατιστικά φυσιολογικές γέννες και καισαρικές και να βαράει καμπανάκι στον ελεγκτή του νοσοκομείου, όταν περνάει το στατιστικό όριο, καλά κάνουν. Και τα μαιευτήρια επιχειρήσεις είναι, αν δεν ελέγχονται ουσιαστικά και διεξοδικά, χρήματα θα βγάλουν και θα προωθήσουν τους γιατρούς που τα φέρνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί θα έπρεπε να το κάνουν, για το Έθνος; Επαγγελματίες είναι. Αφού δεν υπάρχει (υποθέτω) κάποιος έλεγχος που να συγκρίνει στατιστικά φυσιολογικές γέννες και καισαρικές και να βαράει καμπανάκι στον ελεγκτή του νοσοκομείου, όταν περνάει το στατιστικό όριο, καλά κάνουν. Και τα μαιευτήρια επιχειρήσεις είναι, αν δεν ελέγχονται ουσιαστικά και διεξοδικά, χρήματα θα βγάλουν και θα προωθήσουν τους γιατρούς που τα φέρνουν.

εννοω οτι δεν ειναι μονο οι γυναικες που το ζητανε. πολλες φορες οι ιδιοι οι γιατροι τις παροτρυνουν να κανουν καισαρικη

Δημοσ.

Αυτό λέω, κι οι γιατροί πιθανότατα παροτρύνονται από τις διοικήσεις επειδή το έδαφος είναι πρόσφορο.

Δημοσ.

οι καισαρικες κοστιζουν παραπανω απο τον φυσικο τοκετο. για το χρημα το κανουν οι γιατροι

Οι καισαρικές στους περισσότερους κοστίζουν το ίδιο και το κάνουν για να "αποδείξουν" πως δεν είναι θέμα χρημάτων. 'Ομως ειναι θέμα ευκολίας και προγραμματισμού, η καισαρική παιρνει μιση ώρα οπότε βολεύει τον γιατρό που πάει άμεσα σπιτάκι του.

Επίσης, άλλο φυσικός τοκετός και άλλο φυσιολογικός. Ο φυσικός είναι χωρίς κανένα φάρμακο και ιατρική παρέμβαση που δεν είναι απολύτως απαραίτητη, ο φυσιολογικός σχεδόν πάντα πάει πακέτο με: ξύρισμα, κλύσμα, ορό με ορμόνες, επισκληρίδιο, συνεχή καρδιοτοκογράφο, περινεοτομή, ράμματα και λοιπά χαριτωμένα.

Δες και πιο πάνω που λέω πως βρήκαμε έναν από τους ελάχιστους που κάνουν φυσικό τοκετό στην Αθήνα, είναι πραγματικά μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού...θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις γιατρό που απλά αφήνει την γυναίκα να γεννήσει και επεμβαινει μόνο όταν είναι αναγκαίο. 'Ετσι όπως έχει καταντήσει ο "φυσιολογικός" τοκετός, μάλλον "αφύσικος" θα έπρεπε να λέγεται.

• Like 1
Δημοσ.

Οι καισαρικές στους περισσότερους κοστίζουν το ίδιο και το κάνουν για να "αποδείξουν" πως δεν είναι θέμα χρημάτων. 'Ομως ειναι θέμα ευκολίας και προγραμματισμού, η καισαρική παιρνει μιση ώρα οπότε βολεύει τον γιατρό που πάει άμεσα σπιτάκι του.

Επίσης, άλλο φυσικός τοκετός και άλλο φυσιολογικός. Ο φυσικός είναι χωρίς κανένα φάρμακο και ιατρική παρέμβαση που δεν είναι απολύτως απαραίτητη, ο φυσιολογικός σχεδόν πάντα πάει πακέτο με: ξύρισμα, κλύσμα, ορό με ορμόνες, επισκληρίδιο, συνεχή καρδιοτοκογράφο, περινεοτομή, ράμματα και λοιπά χαριτωμένα.

Δες και πιο πάνω που λέω πως βρήκαμε έναν από τους ελάχιστους που κάνουν φυσικό τοκετό στην Αθήνα, είναι πραγματικά μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού...θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις γιατρό που απλά αφήνει την γυναίκα να γεννήσει και επεμβαινει μόνο όταν είναι αναγκαίο. 'Ετσι όπως έχει καταντήσει ο "φυσιολογικός" τοκετός, μάλλον "αφύσικος" θα έπρεπε να λέγεται.

εστω ρε παιδι μου. δεν το εχω ψαξει το θεμα κιολας. νομιζα οτι ηταν το ιδιο φυσικος με φυσιολογικο. το θεμα μου ηταν η καισαρικη και οχι οι διαφορες μεταξυ φυσικου/φυσιολογικου.

οπως και να χει ειναι βαρβαρο πραμα η γεννα.... μακρυα απο μενα

Δημοσ.

Εγω εμεινα με πολυ θετικες εντυπωσεις απο την φυσικη γεννα παντως και το θεωρω απο τις σημαντικοτερες εμπειριες της ζωης μου. Μια "φυσιολογικη" γεννα όμως ή μια καισαρική νομίζω θα τα εβλεπα σαν μια απο τις χειροτερες.

Δημοσ.

Εγω εμεινα με πολυ θετικες εντυπωσεις απο την φυσικη γεννα παντως και το θεωρω απο τις σημαντικοτερες εμπειριες της ζωης μου. Μια "φυσιολογικη" γεννα όμως ή μια καισαρική νομίζω θα τα εβλεπα σαν μια απο τις χειροτερες.

Δηλαδή δεν πόνεσες; Όλα καλά;

• Like 1
Δημοσ.

Πόνεσα ντε, αλλα μετα από λιγο έκανα ακροβατικα και ετρωγα τον αγλεωρα ενω η διπλανη καισαρικη ουτε νερο δεν μπορουσε να πιει, κατουραγε σε καθετηρα και εβαζε καθαρτικο υποθετο. Η αλλη διπλανη με "φυσιολογικο" ειχε ολο παρενεργειες απο την αναισθησια και ηταν μες τη νταγκλα.

Δημοσ.

Πόνεσα ντε, αλλα μετα από λιγο έκανα ακροβατικα και ετρωγα τον αγλεωρα ενω η διπλανη καισαρικη ουτε νερο δεν μπορουσε να πιει, κατουραγε σε καθετηρα και εβαζε καθαρτικο υποθετο. Η αλλη διπλανη με "φυσιολογικο" ειχε ολο παρενεργειες απο την αναισθησια και ηταν μες τη νταγκλα.

Πότε έκανες σεξ εσύ και πότε η άλλη με την καισαρική.

Και αν εσύ έτυχε η περίπτωση, σε γενικές γραμμές η γυναίκα με την καισαρική επανέρχεται γρηγορότερα.

Χωρίς πόνο καθόλου εννοώ. Να του αλλάξεις τα φώτα του άλλου ένα πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, ειχα να φροντισω το νεογεννητο, κοιμομουν 2-3 ωρες το 24ωρο, ειχα τα λόχεια και αυτό που με πειραξε ήταν που εκανα σεξ μετα απο 2 μηνες. 

Δημοσ.

Ναι, ειχα να φροντισω το νεογεννητο, κοιμομουν 2-3 ωρες το 24ωρο, ειχα τα λόχεια και αυτό που με πειραξε ήταν που εκανα σεξ μετα απο 2 μηνες.

Χα, έχω ακούσει περίπτωση, 38 ώρες γέννα, 4 μέρες στο νοσοκομείο, επιστρέφει σπίτι και ενώ ακόμα κρατά το μωρό στην αγκαλιά, μόλις έχουν ανοίξει την πόρτα, να την βουτάει το γαϊδούρι που ήθελε να ονομάζεται πατέρας και σύζυγος, και επιμένω με το μωρό ακόμα στην αγκαλιά, να έχει λυσσάξει για σεξ.

Όχι δεν είμαι off topic, απλά να μην λέμε μόνο τις μαλακίες των μαμάδων, να λέμε και τα σούρσουλα των μπαμπάδων..

• Like 2
Δημοσ.

Μερικά από αυτά που λες Idomeneas7 δεν είναι σωστά. Η επισκληρίδιος δεν είναι υποχρεωτική, θα την κάνει ο γιατρός αν πας να λιποθυμήσεις κι αν την ζητήσεις. Η γυναίκα μου έκανε στο πρώτο κι όχι στο δεύτερο. Η περινεοτομή είναι καλή φάση γιατί αντί να κινδυνεύει να σκιστεί ο κόλπος ακανόνιστα με την έξοδο του μεσολογγίου, κόβεται ελεγχόμενα και επανέρχεται καλύτερα. Το ξύρισμα/κλύσμα δεν βλάπτει, στην Γαλλία μάλιστα δεν γίνεται καν κλύσμα.  Ο ορός (ωκυτοκίνη; ) δεν είναι υποχρεωτικός, βοηθά πολύ στην πρώτη γέννα όμως. Ο καρδιοτοκογράφος δεν είναι τίποτα σπουδαίο, βλέπεις τα ζωτικά του μωρού κάθε στιγμή, αν υπάρξει πρόβλημα, σκάνε οι νοσοκόμες κι ο γιατρός μέσα χωρίς να το καταλάβεις.

Ο φυσικός τοκετός είναι ρίσκο, ο φυσιολογικός είναι εξέλιξη, η καισαρική είναι αναγκαίο μέτρο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...