Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έπειτα από μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι παρεμφερές, οπότε ανοίγω το παρόν θέμα.

Μου έχει φέρει ένας συνάδελφος το Turbo-x laptop του. Προσπερνάμε τα "ας πρόσεχε" και πάμε στο πρόβλημα.

Το laptop έχει υποστεί format σε win 7 και δεν του λείπει κανένας driver. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ανταποκρίνεται το keyboard, ούτε το ενσωματωμένο, ούτε κάποιο external με usb.

Τα παράλογα της υπόθεσης είναι τα εξής:

1. Ανταποκρίνονται μόνο συγκεκριμένα πλήκτρα, όπως τα Alt, Fx, Esc κλπ, όχι τα γράμματα.
  2. Κρατώντας πατημένο το shift, λειτουργούν όλα τα πλήκτρα και φυσικά γράφουν κεφαλαία.
  3. Οι usb θύρες λειτουργούν κανονικά. Ποντίκι πχ παίζει. Επίσης, όταν συνδέω external keyboard, το αναγνωρίζει και εγκαθιστά τους drivers με επιτυχία.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε πριν γίνει το format.

Καμιά ιδέα πώς να το λύσω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δοκίμασε κάποιο live boot cd με linux πχ ubuntu και δες εάν το πρόβλημα παραμένει. Εάν ναι τότε φταίει το πληκτρολόγιο/καλωδίωση αλλιώς φταίει το λειτουργικό.

Δημοσ.

Διαπίστωσα ότι κρατώντας πατημένο το Fn key λειτουργούν όλα κανονικά. Μόλις το αφήσω, πάλι τα ίδια.

Δυστυχώς, ως κλασικό τραγικό turbo-x προϊόν, το bios δεν δίνει δυνατότητα να απενεργοποιήσω το Fn key, όπως δίνουν άλλα.

Έχετε καμιά ιδέα, εκτός από το να το κολλήσω με καμιά σιλικόνη να μείνει πατημένο να ησυχάσω;

Δημοσ.

Ίσως το το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο έχει κάποιο βραχυκυκλωμα.. Δοκίμασε να το αποσυνδεσεις τελείως και μετά να βάλεις το USB.

Δημοσ.

Δοκίμασα με Linux κι έδειχναν να παίζουν όλα κανονικά, αφού έκανε boot από το cd αυτόματα.

Όταν βάζω cd των windows και μου λέει να πατήσω οποιοδήποτε πλήκτρο για να bootάρει, δεν δουλεύει κανένα.

Δημοσ.

Ειναι κλειδωμένα τα fn πληκτρα μήπως?

Με καποιον συνδιασμο θα ξεκλειδωνουν.

Αλλα να μη μπορεις να μπεις και στα bios? Χμμμ...

Δημοσ.

Εφόσον με linux δουλέυει οκ τότε κάτι δεν πάει καλά στα windows. Δηλαδή και από το boot εάν δεν έχεις πατημένο το fn δεν μπορείς ούτε στο Bios να μπεις;

Δημοσ.

Στο bios μπαίνω. Άμα περάσω το bios και μου πει "Press any key to boot from cd...", τότε δεν δουλεύει.

Στο Linux κάνει autoboot και μετά δουλεύουν κομπλέ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έβαλα σιλικόνη στο κουμπί κι ησύχασα.

Μετά μην απορούν εκεί στο Πλαίσιο που τους βρίζουμε.

• Like 1
Δημοσ.

άσε αγόρασε η αδελφή μου ένα turboΧ usb hub απο εκεί και έχει πρόβλημα αποσυνδέεται πολύ εύκολα το καλώδιο.

αλλά έτσι είναι ότι δίνεις παίρνεις :-D

Κάποια στιγμή να είσαι βέβαιος ότι θα βγάλουν κακό όνομα και η αγορά θα τους ξεράσει όπως γίνεται πάντα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...