atsaf00 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Συμφωνα με τη φορμα διαθετω 600ε Λιγο απο ολα αλλα ειδικα games Οθονη θα παρω αργοτερα ποντικι πληκτρολογιο κτλ δεν θελω ειμαι πειραια Αγορα απο οπου να ναι και σπαστα Θα το συναρμολογισω μονος μου λειτουργικο οχι θελω να κρατησω cpu intel pentium g2130 motherboard gigabyte HM61M-USB3H RAM 2x4gb kingstom 1600 hdd 500gb sata iii kai samsung evo ssd 256gb psu 450w κουτι. Στην ουσια θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να βαλω μια ndidia gtx970, εαν πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξω κατι και τελειως ενημερωτικα αν στο μελλον μπορω να βαλω Ι5 4690. Πιστευω να μην ξεχασα κατι και αναμενω τις προτασεις σας
pnick Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Ξεκίνα αν είναι με την κάρτα και σίγουρα τροφοδοτικό, ένα ποιοτικό 550-650άρι. Θα πάνε μαζί γύρω στα 460-470€. Στο μέλλον δίνεις το σετάκι Η61-Pentium σαν μεταχειρισμένο και κοιτάς σε i5/H97. Εγώ i5 τελευταίας γενιάς δεν θα τον έβαζα σε low end μητρική. Επίσης, στα 200-250€ δίνονται πολύ καλά σετ ξεκλείδωτων sandy/ivy bridge με καλές μητρικές. Για καινούργιο i5 κοιτάς καλύτερα σε έναν 4590 (185-190€) με μια μητρική Η97 των 80-90€, άρα κυμαίνεσαι στα 270-280€. Για τροφοδοτικά δες αυτά (ψάξε κανά review για να δείς τί παίρνεις): 1. http://www.e-shop.gr/super-flower-golden-green-hx-series-550w-sf-550p14xe-p-PER.811708 2. http://www.skroutz.gr/s/4269189/Antec-TruePower-Classic-550W.html 3. http://www.skroutz.gr/s/4056004/CoolerMaster-V550-Semi-Modular.html 4. http://www.skroutz.gr/s/3008598/Seasonic-G-Series-550W.html
atsaf00 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 χωρις να θελω να διαφωνησω μαζι σου, ισα ισα που σε ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δινεις, απλα διαβαζοντας και μονο χωρις να εχω γνωσεις ειδα το εξης. Στο site Cooler master εχει μια φορμα που συμπηρωνεις με το τι εχεις και σου βγαζει τι watt τροφοδοτικο θελεις. Του εβαλα αυτα που εχω συν την 970 και μου εβγαλε 355W. Οποτε οντως το 450 που εχω θελει αμεσα αλλαγη ή στο μελλον με τον επεξεργαστη και την αλλαγη της μητρικης θα χρειαστει να αντικατασταθει? ευχαριστω για το χρονο σου.
tasosvafi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 το τροφοδοτικο σου τι μαρκα είναι coolermaster; αν όχι και είναι no name σιγουρα δεν βγαζει 450w,γιαυτο σου ειπε και ο pnick να κοιτάξεις κατι σε 80+bronze τουλαχιστον 1
pnick Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 χωρις να θελω να διαφωνησω μαζι σου, ισα ισα που σε ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δινεις, απλα διαβαζοντας και μονο χωρις να εχω γνωσεις ειδα το εξης. Στο site Cooler master εχει μια φορμα που συμπηρωνεις με το τι εχεις και σου βγαζει τι watt τροφοδοτικο θελεις. Του εβαλα αυτα που εχω συν την 970 και μου εβγαλε 355W. Οποτε οντως το 450 που εχω θελει αμεσα αλλαγη ή στο μελλον με τον επεξεργαστη και την αλλαγη της μητρικης θα χρειαστει να αντικατασταθει? ευχαριστω για το χρονο σου. Κοίτα, η Nvidia δίνει minimum wattage τα 500W για τις 970. Κάποιες υλοποιήσεις έχουν λόγω oc και παραπάνω (μπορείς να το δείς στις ιστοσελίδες τους). Λαμβάνουν υπόψιν πολλά πράγματα και το προτείνουν, με βασικότερο ίσως την ποιότητα του τροφοδοτικού του κάθε χρήστη που δεν γνωρίζουν. Φτιάχνεις ένα καινούργιο σύστημα σιγά-σιγά βάζοντας και μια κορυφαία κάρτα τελευταίας κοπής. Μην αφήσεις πάνω παλιό τροφοδοτικό. Αυτή είναι η γνώμη μου. Έχουμε δεί πολλά περιστατικά με προβλήματα. 450W είναι η ονομαστική τιμή του τροφοδοτικού σου. Το πραγματικό ρεύμα που θα μπορεί να τραβήξει πιθανόν να είναι και κάτω από 400W (ανάλογα με την ποιότητα και το efficiency, δηλαδή τις θερμικές απώλειες). Δεν μας είπες και ποιό μοντέλο είναι βέβαια. Βάλε γερή βάση για το μελλοντικό σου σύστημα. Τα πιό βασικά για να αρχίσεις είναι το κουτί (που καλό είναι να μας πείς ποιό είναι για να ξέρουμε ποιότητα, airflow, χώρο για κάρτες/ψύξη κ.λπ.) και το τροφοδοτικό. Πάνω εκεί χτίζεις το σύστημα. Πάρε τώρα, είναι η άποψή μου, ένα καλό, ποιοτικό τροφοδοτικό με ορίζοντα τα 3-4 χρόνια. Κοίτα κάτι σε 550-650W γιατί μπορεί σε 2-3 χρόνια να σου καπνίσει oc, μεγαλύτερη κάρτα κ.λπ. Και γενικώς, τροφοδοτικό που να έχει μπόλικο αέρα προς τα πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου αυτήν την μόδα, τώρα τελευταία, με τα οριακά τροφοδοτικά, περμπιπτόντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα