xristos100 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Και μένα μου κανε εντύπωση ThReSh, η άποψη του KnightRider για τη σειρά pentium. Βέβαια το να συγκρίνουμε τους core2 duo με τους pentium νομίζω ότι είναι ανεδαφικό.
sapphire Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Το θέμα με την ψύκτρα; Αν μπορείς, ανέβασε μια φωτό του κουτιού σου (με ανοιχτό το πλαϊνό κάλυμμα) να δούμε τι χωράει. Δίνονας τιμή στο FSB 133, το PC λίγο πριν την εμφάνιση της οθόνης έναρξης -καλωσορίσματος- στα windows crasharei και κόβεται το σήμα στην οθόνη. Το μόνο που αλλάζει χωρίς πρόβλημα είναι η τιμή στο CPU Vcore Adjust από AUTO το έκανα 1.750. Άυτό ίσως διορθώνεται με format, αλλά δεν είμαι 100% βέβαιος. Αν δεν έχεις σημαντικά αρχεία σ' αυτό το PC κι έχεις χρόνο, κάνε ένα κόπο να κάνεις format, φυσικά έχοντας ρυθμίσεις το FSB στα 133MHz. Αν πάλι crachάρει, τότε κάτι παίζει με το hardware... Όσον αφορά στην άποψη του KnightRider, αποψή του είναι, δεν πειράζει, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. Το PC τώρα το έχεις, και δεν θα το πετάξεις επειδή ένας ή και πολλοί λένε ότι οι Intel είναι ή ήσαν καλύτεροι από τους AMD. Ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε ο τελευταίος που έχεις AMD επεξεργαστή. Και στην τελική, σε αυτό το topic, οι σχολιασμοί του ποιοι είναι καλύτεροι επεξεργαστές περιττεύουν. Αυτόν έχεις τώρα (AMD), μ' αυτόν θ' ασχοληθούμε.
xristos100 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Και όταν άλλαξα το FSB στην τιμή 133 μόλις άρχισε να φορτώνει την εγκατάσταση των windows (στην μπλε οθόνη) έκανε το ίδιο πράγμα....
sapphire Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Με προβληματίζει λίγο αυτή η ψύκτρα: αλλά μάλλον είναι χαμηλού ύψους, επομένως δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Όσο για τη μπλε οθόνη, πήγαινε στο "DDR Voltage Adjust" και βάλε 2,6volt. Αν δεν διορθωθεί, βάλε τις μνήμες σε άλλες θέσεις (δοκίμασε όλους τους συνδυασμούς, ξεκινώντας από το να βάλεις τις 2 μνήμες στις 2 πρώτες θέσεις, δηλαδή στις θέσεις Slot1 και Slot2) και ίσως σταματήσει το πρόβλημα. Αν δεν γίνει τίποτα, τότε βάλε 100MHz το FSB και 1:1 το διαιρέτη με τις μνήμες, αν και σε 100MHz θα είναι λίγο πιο αργός ο υπολογιστής σου. edit: Δες το κενό ανάμεσα σε μητρική και τροφοδοτικό, αν είναι μεγαλύτερο από 15χιλιοστά, τότε χωράει ακόμη κι αυτή η ψύκτρα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204 ή αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808009 που είναι ίδια σε διαστάσεις με την παραπάνω, αλλά είναι 100% χάλκινη κι έχει και μπλε led.
KnightRider Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Δεν θα έχει πρόβλημα. Εγώ στο pc έχω τρία ανεμιστιράκια μάρκας thermaltake και η μονάδα μέσα είναι κρύα. Και για την AMD δεν ήταν δικός μου ο υπολογιστής ήταν του αδερφού μου. Εγώ έχω τώρα ήδη δικό μου υπολογιστή με επεξεργαστη: Intel® Pentium® 4 3.2GHz dual κάρτα γραφικών: ATI RADEON X800 SERIES 256mb Ram: 1GB RAM Εγώ για την AMD που ρωτάω τώρα θέλω να ξέρω καλά για τους επεξεργαστες γιατί και οι φίλοι μου θέλουν να πάρουν AMD και εγώ τους λέω να πάρουν Intel Pentium ή Intel core. Και όσο για την Intel Pentium και Intel core εγώ λέω οτι και οι δυο είναι οι καλύτερες γιατι είναι φτιαγμένοι από την Intel.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ για την AMD που ρωτάω τώρα θέλω να ξέρω καλά για τους επεξεργαστες γιατί και οι φίλοι μου θέλουν να πάρουν AMD και εγώ τους λέω να πάρουν Intel Pentium ή Intel core.Και όσο για την Intel Pentium και Intel core εγώ λέω οτι και οι δυο είναι οι καλύτερες γιατι είναι φτιαγμένοι από την Intel. synexizeis na les gia tous Pentium...kala ta pas...
Lemuria Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Φιλαρακι αν καταφερεις και βρεις στην αγορα intel pentium να μου το πεις.... και με ενδιαφερει ειλικρινα αν τους βρεις φτηνα κιολας....γιατι ξερεις...ειναι οι καλυτεροι επεξεργαστες και ειναι πολυ ακριβοι αυτην την περιοδο....
xristos100 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2007 Με προβληματίζει λίγο αυτή η ψύκτρα: αλλά μάλλον είναι χαμηλού ύψους, επομένως δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Όσο για τη μπλε οθόνη, πήγαινε στο "DDR Voltage Adjust" και βάλε 2,6volt. Αν δεν διορθωθεί, βάλε τις μνήμες σε άλλες θέσεις (δοκίμασε όλους τους συνδυασμούς, ξεκινώντας από το να βάλεις τις 2 μνήμες στις 2 πρώτες θέσεις, δηλαδή στις θέσεις Slot1 και Slot2) και ίσως σταματήσει το πρόβλημα. Αν δεν γίνει τίποτα, τότε βάλε 100MHz το FSB και 1:1 το διαιρέτη με τις μνήμες, αν και σε 100MHz θα είναι λίγο πιο αργός ο υπολογιστής σου. edit: Δες το κενό ανάμεσα σε μητρική και τροφοδοτικό, αν είναι μεγαλύτερο από 15χιλιοστά, τότε χωράει ακόμη κι αυτή η ψύκτρα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204 ή αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808009 που είναι ίδια σε διαστάσεις με την παραπάνω, αλλά είναι 100% χάλκινη κι έχει και μπλε led. Η απόσταση τροφοδοτικού - επεξεργαστή είναι γύρω στα 3cm, οπότε, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σχετικά με αυτό που λες για τις μνήμες, ήταν στα 2,6 volt και το δοκίμασα στα 2.8.. Λες να δημιουργηθεί κανα πρόβλημα; updated Βάζοντας αυτο που είπα πιο πάνω (DDR Voltage Adjust , φαντάζομαι είναι για τις μνήμες) στα 2.8volt μπορώ χωρίς πρόβλημα να βάλω και το cpu fsb στα 133. updated2 Δυστυχώς βιάστηκα να βγάλω συμπέρασμα.Τ Το PC κρατάει για λίγο στα 133 και μετά κρασάρει. Πάει το μυαλό μου -μπορεί να κάνω και λάθος- ότι ο επεξεργαστής ψύχεται λιγότερο απ ' όσο χρειάζεται και κρασάρει. Θα κάνω την παραγγελία της νέας ψύκτρας(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204), να δούμε τι γίνεται και τότε.
sapphire Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2007 Σχετικά με αυτό που λες για τις μνήμες, ήταν στα 2,6 volt και το δοκίμασα στα 2.8..Λες να δημιουργηθεί κανα πρόβλημα; ... Το PC κρατάει για λίγο στα 133 και μετά κρασάρει. Πάει το μυαλό μου -μπορεί να κάνω και λάθος- ότι ο επεξεργαστής ψύχεται λιγότερο απ ' όσο χρειάζεται και κρασάρει. Θα κάνω την παραγγελία της νέας ψύκτρας(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204), να δούμε τι γίνεται και τότε. 2,8 Volt για τις μνήμες είναι πολύ, εγώ θα το απέφευγα. Βάλτες 2,7 να δεις τι παίζει. Επίσης, δοκίμασε να δουλέψεις το Pc με αλλαγμένες τις θέσεις των μνημών, και δοκίμασε να δουλέψεις το Pc μόνο με μια μνήμη (πρώτα τη μια, μετά την άλλη), να δεις μήπως και έχει πρόβλημα κάποια από τις 2. Ενδεχομένως και να ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής (όχι από το 2,8 volt, αυτό αφορά μόνο τις μνήμες), αλλά την ψύκτρα που έχεις τώρα τη βλέπω αρκετά μικρή, και με τον δικό μου Palomino έχω τραβήξει πολλά (μόνο όσον αφορά το θέμα της θερμοκρασίας του). @KnightRider "Ήταν καλύτεροι" (αφού θέλεις τόσο πολύ να το λέμε). Τώρα έχουμε θέμα για AMD, αν έχει κάτι σχετικό να πεις, πέστο, αλλιώς πήγαινε στην αναζήτηση, γράψε Intel και πόσταρε όσο ό,τι θέλεις...
xristos100 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Λοιπόν, η μικρο αναβάθμιση ήταν επιτυχής! Η θερμοκρασία της CPU έπεσε κατά 25* μονάδες. Ο θόρυβος είναι αμελητέος. Άλλαξα και την κάρτα γραφικών με μια geforce 6600LE. Θα βάλω και + 1GB RAM (έχεις κανείς καμιά μεταχειρισμένη pc3200;) και θα είναι ένα αξιπρεπέστατο PC για το εξοχικό! *34βαθμοί τώρα.
KnightRider Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 "Ήταν καλύτεροι"(αφού θέλεις τόσο πολύ να το λέμε). Τώρα έχουμε θέμα για AMD, αν έχει κάτι σχετικό να πεις, πέστο, αλλιώς πήγαινε στην αναζήτηση, γράψε Intel και πόσταρε όσο ό,τι θέλεις... Τότε ήταν καλυτεροι οι AMD οχι τώρα.
Dr.Strangelove Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Και όσο για την Intel Pentium και Intel core εγώ λέω οτι και οι δυο είναι οι καλύτερες γιατι είναι φτιαγμένοι από την Intel.Αυτό και αν είναι επιχείρημα
sapphire Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Λοιπόν, η μικρο αναβάθμιση ήταν επιτυχής! Χαίρομαι. Τελικα πήρες την Zalman 7000AlCu ή την Thermaltake? Βάλε και μια φωτό να γουστάρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.