tsampikos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Λοιπον παιδια ακουστε ενα κουφο που κοντευει να με τρελλανει :roll: Εχω ενα συστημα με Αthlon xp 2200 και 2 σκληρους 80 αρηδες καθενας απο τους οποιους εχει και ενα λειτουργικο..(xp profecional και me αντιστοιχα). Μεχρι προτεινος δουλευαν μια χαρα και το σπουδαιοτερο με την ιδια θερμοκρασια .Περιπου 52-65 C.(Αναλογα με τις εφαρμογες,παιχνιδια κλπ)Αλλα την ιδια θερμοκρασια!!!!. Πριν απο μια εβδομαδα και μετα απο επιθεση virus αναγκαστηκα να κανω format και να ξαναστησω απο την αρχη τον δισκο με τα win me. Αποτελεσμα... ολα δουλευουν ρολοι εκτος απο την θερμοκρασια, Τα xp κλασικα γυρω στους 52-65 C.... και τα me ψηνονται απο 68-80 C δουλευουν και τρελλαινομαι :roll: Του κανω αλλα 2 Format το ιδιο προβλημα.Ακομα και χωρις να τρεχουν καμια εφαρμογη κατω απο 66 C δεν πεφτουν. Τι γινεται ρε παιδια τι λαθος κανω? Χρονια με τα διαολια παλευω αλλα τετοια πλακα δεν εχω ξαναπαθει :twisted: Δωστε μου καμια ιδεα γιατι το βλεπω να ψηνεται. By the way εχω βγαλει και κουτι εχω ανοιξει ανεμιστηρες aircondition 18 βαθμους εχει το δωματιο και μπαινω με παλτο P.c Σκεφτηκα να τα ξεφορτωθω τελειως τα κωλο me αλλα τα κραταω γιατι υποστηριζουν scaner καρτα τηλαιορασης κλπ
Dark_son20 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 pistevo oti ta provlimata kata tixi eginan mazi.vgale tin psixtra skoupise oti exei apo katw kai vale artic silver... kai ta xp den ta ipostirizoun afta pou les? ti ta kratas ta me?
tsampikos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δεν καταλαβες κατι..το συστημα ψυξης ειναι τελειο γιαυτο και τα xp στον αλλο δισκο δουλευουν τελεια και χωρις καμια μεταβολη θερμοκρασιας σε σχεση με πριν. Τα me εχουν το προβλημα ....μαλον (και αυτο που λεω μπορει να ειναι λαθος για καποιο λογο το cpu δουλευει στο οριο ) Οσο για τα me εχω ενα scaner primax,μια καρτα τηλεορασης flyview και κατι αλλα ψιλολογια και δεν βρισκω πουθενα drivers για xp. Ευχαριστω παντως για την απαντηση :wink:
Spyrus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Mε τι πρόγραμμα βλέπεις τη θερμοκρασία; Με το ίδιο και στα δύο λειτουργικά; Υπάρχει περίπτωση μετά το format να μην έβαλες την ίδια έκδοση πάλι.
tsampikos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Το προγραμμα ειναι το ιδιο και στα 2 λειτουργικα το Hardware sensores monitor Pro και ιδια εκδοση. Αλλα εκτος αυτου εχω τσεκαρει την θερμοκρασια και με το Sandra και ειναι σωστες μετρησεις Μπορει ολο το προβλημα να οφειλεται σε κακη εγκατασταση hardware? Αλλα δεν θα ειχα και καποια αλλη ενδειξη? Η μηπως ειναι κακο software? Και αν ναι πως θα το βρω χωρις να τα απεγκαταστησω ολα?
MyLord Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Kai pos mporeis na eisai sigouros oti i thermokrasia pou perneis ite sta xp ite sta me einai sosti? Kane mia metrisi thermokrasias me kapio ksexoristo thermometro se xp kai me kai des an ontos oi diafores pou vlepeis stin thermokrasia einai pragmatiks 'h lathos tou programatos. Apo ekei kai pera auto pou tha sou protina ego einai na valeis stin akri ta me kai na ta antikatastisis me win98 mias kai opos einai gnosto ta me exoun arketa provlimata.
tsampikos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Σωστο αυτο που λετε βρε παιδια για τα me ..ειχα κανει ενα post στο insomnia πριν απο 3 χρονια για τα προβληματα που παρουσιαζανε (τοτε που τα xp δεν ειχαν καλα καλα κυκλοφορησει) Το θεμα ομως ειναι οτι εκατσε μια φορα μια καλη εγκατασταση χωρις μπλε οθωνες και κολληματα και πορευομουνα μια χαρα. Εχω και τα xp στον αλλο δισκο και το εχω και σε δικτυο με ενα pentium 2,8 με xp και αυτο. Οποτε λεω και εγω what the fuck τα κραταω και μου υποστηριζουν και κατι περιφερειακα που δεν βρισκω drivers πουθενα. Αλλα τωρα το θεμα εχει να κανει και με την γνωση μου πανω στο εργαλειο..γιαυτο εχω φαει κολλημα. Γιατι διαφορετικες θερμοκρασιες? Να φανταστειτε οτι εκτος απο τα προγραμματακια αυτα τυπου HSMP η sandra...στο front pannel εχω θερμομετρα με ενδειξεις απο την cpu την mobo τους δισκους και διαφορα σημεια του κουτιου. Μολις λοιπον κανω reboot απο xp σε me τα οργανα τραβανε την ανηφορα μεχρι και 15 βαθμους πανω δειχνουνε. Αφου σημερα που εχει και ψυχρα με ανοιχτο κουτι που ειμαι ζεσταινω τα ποδια μου μια χαρα με τα me A..και ενα αλλο κουφο που προσεξα μολις τωρα...μολις το παραζορισω τρεχοντας 3 και 4 εφαρμογες ταυτοχρονα η θερμοκρασια αρχιζει και πεφτει 3 και 4 και 5 βαθμους....μολις σταματησω ξανα επανω
vagnum Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2003 dokimases katholou na fortoseis tous drivers pou exeis sta xp ? kai sto lew auto giati k egw exw scanner primax k to douleuw sta xp me drivers apo win 95 gia psaxto ligo k xefortosou ta Me giati exoun polla provlimata . 8)
vagpap Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2003 Οι Athlon έχουν μια λειτουργία πυρήνα η οποία τους επιτρέπει να "πέφτουν" σε κατάσταση standby όταν δεν χρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να πέφτει και η θερμοκρασία τους. Οι εντολές αυτές του πυρήνα διαχειρίζονται από ειδικό λογισμικό που φτάνει τόσο βαθιά (πχ WPCREDIT από το http://www.h-oda.com) το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για το σύστημα αν κάνεις κάτι λάθος. Πιθανό τα XP να έχουν από μόνα τους τέτοιες εντολές και υποστήριξη επεξεργαστή όπου να "ψύχουν" τον επεξεργαστή σου, που να μην έχουν τα ME. Επίσης τα XP έχουν μια λειτουργία (δεν θυμάμαι το όνομά της) που σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή τον κάνουν αυτόματα underclock όταν δεν χρειάζεται υψηλή υπολογιστική ισχύ (το έχω δει σε φορητούς για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της θερμοκρασίας). Μήπως είναι κάτι τέτοιο? Πάντως μπορείς πολύ απλά να γυρίσεις σε 98 που είναι και πιο ελαφριά και με λιγότερα bugs από τα ME. Όσο για οδηγούς μπορείς να κοιτάξεις και στο http://www.driverguide.com με username: drivers και password: all , για να βρεις οδηγούς για 2000, θα κάνουν δουλειά και στα XP Αυτά (Σημείωση για moderators: οι κωδικοί που δίνω είναι αυτοί που δίνει το site μετά από registration που είναι free και είναι κοινοί για όλους τους χρήστες)
fractal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2003 To mono pou mporo na skefto einai na trexei sto background kapoia efarmogi i opoia katalamvanei porous systimatos kai dimiourgei to anevasma tis thermopkrasias. Enas tropos na to tsekareis afto einai na deis sto task manager ta processes pou trexoun sta ME kai tsekare an den sou pigainei kati kala, dld an einai kapoio process pou xrisimopoii eite polu epexergastiki isxy eite mnimi.
tsampikos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Φιλε fractal κατι τετοιο υποπτευομαι και εγω γιατι εχω ενδειξεις για λειτουργια της cpu στο 100%. Και μια χαζη ερωτηση :oops: To task manager στα me πως ανηγει? Στα xp γνωριζω αλλα στα me με (alt ctrl del) κολλαει το συμπαν.
Kserolas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Exo to kai ego scanner Primax kai paizei me tous drivers gia Win2000. Kai na rotiso kai kati: allakses tous sklirous na deis ean symbainei to idio? diladi ston skliro pou exeis ta ME na baleis ta XP?
Directx Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Επίσης τα XP έχουν μια λειτουργία (δεν θυμάμαι το όνομά της) που σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή τον κάνουν αυτόματα underclock όταν δεν χρειάζεται υψηλή υπολογιστική ισχύ (το έχω δει σε φορητούς για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της θερμοκρασίας). Ονομάζεται Intel Speed-Step και χαρίζει καλύτερες επιδόσεις σε φορητούς υπολογιστές καθώς μειώνει τους κύκλους του επεξεργαστή σύμφωνα με τον φόρτο εργασίας που έχει με θεαματικά αποτελέσματα (προσωπική εμπειρία από το laptop μου με XP και τώρα με 2000 που δεν έχουν built-in αυτό το feature)..
MyLord Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Φιλε fractal κατι τετοιο υποπτευομαι και εγω γιατι εχω ενδειξεις για λειτουργια της cpu στο 100%. Και μια χαζη ερωτηση :oops: To task manager στα me πως ανηγει? Στα xp γνωριζω αλλα στα me με (alt ctrl del) κολλαει το συμπαν. Dokimase: Start -> Run: taskmgr ('h taskman an den doulepsei to allo) Episis dokimase na kaneis deksi klik se ena keno simio stin mpara kato pou sou vgazei ti parathira exeis anixta kai ekei isos exei epilogi gia taskmanager.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.