ektor7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Ε οχι και απων, ολο το start menu ειναι tiles και κινειτε στην λογικη του metro ui, χωρις να υπαρχει καθολου το παλιο start menu, το να ειναι μερος του start menu δεν ειναι κακο ή να υπαρχει σαν δυνατοτητα, επισης πρεπει να τρεχουν οι εφαρμογες και στο desktop κομματι και να υπαρχουν στο store και κανονικες .exe εφαρμογες. Τοτε(windows 8.x) ειχε start screen με tiles. Τωρα(windows 10) εχει start menu ΚΑΙ start screen με tiles! Αυτο δεν ειναι ο ορισμος φευγουν τα tiles! Και αυτα που εχουν τα windows 10 ειναι τα αυτονοητα που επρεπε να ειχαν τα windows 8,απο την αρχη! Δε τα εβαλε,ομως και αυτο προκαλει πολλες υποψειες,οσο αφορα το ΓΙΑΤΙ.Ιδιως οταν βλεπεις παντου να διαφημιζονται τα windows 10 με το επικο "Start menu is back"!!! Y.Γ.Στο store υπαρχουν και desktop,απλα η MS "ξεχασε" να βαλει καποιο εργαλειο να κατευαινουν μεσο αυτου!!! Υ.Γ2.Και τα metro apps,ειναι .exe αρχεια! Και βολευει γιατι μπορεις να παιξεις τα metro games με οποιο gamepad θες και δε χρειαζεσαι αναγκαστικα, xbox gamepad.
Razor333 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Τοτε(windows 8.x) ειχε start screen με tiles. Τωρα(windows 10) εχει start menu ΚΑΙ start screen με tiles! Αυτο δεν ειναι ο ορισμος φευγουν τα tiles! Και αυτα που εχουν τα windows 10 ειναι τα αυτονοητα που επρεπε να ειχαν τα windows 8,απο την αρχη! Δε τα εβαλε,ομως και αυτο προκαλει πολλες υποψειες,οσο αφορα το ΓΙΑΤΙ.Ιδιως οταν βλεπεις παντου να διαφημιζονται τα windows 10 με το επικο "Start menu is back"!!! Y.Γ.Στο store υπαρχουν και desktop,απλα η MS "ξεχασε" να βαλει καποιο εργαλειο να κατευαινουν μεσο αυτου!!! Υ.Γ2.Και τα metro apps,ειναι .exe αρχεια! Και βολευει γιατι μπορεις να παιξεις τα metro games με οποιο gamepad θες και δε χρειαζεσαι αναγκαστικα, xbox gamepad. Οκ, δεν το διατυπωσα σωστα, ερχεται τo start menu πισω, υπαρχουν τα tiles, σε πιο περιορισμενο ρολο στο start menu, υπαρχουν πλεον και στο desktop κατι σαν τα παλια widgets ισως? who cares? Αλλο να υπαρχουν, αλλο να ειναι η μονη επιλογη, μαζι με το metro ui στο startmenu. Τωρα αν οι metro εφαρμογες του store και ολα αυτα τα παιχνιδακια ειναι σε exe δεν το ξερω, νομιζω οτι ειναι σε appx, οπως ειναι πλεον και στα wp 8.1 για να ξεκινησει το integration απο τωρα.
Grey Warden Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει. Epic post. Ούτε ο Balmer. Η πλάκα είναι οτι, αν κάτσεις να απαντήσεις στα ψέματα και τις ανακρίβειες που γράφει το ποστ, θα αντιμετωπιστεί σαν τρολάρισμα. Κάθε φορά που απαντάω στα ευχολόγια το post μου διαγράφεται ως τρολινγκ και flame. Σοβαρα? microsoft-windows-10.png Σκεψουν οτι στα 8.1,τα tiles ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΩΝ απο το desktop ui! Στα windows 10,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ειναι στο startmenu του desktop,τωρα οι εφαρμογες των tiles ,θα ΤΡΕΧΟΥΝ και στο desktop! Έχοντας βάλει και το κανονικό start, γι αυτό και μόνο το λόγο θα παραμείνω στα 8.1 μέχρι να σταματήσουν να υποστηρίζονται. Δεν θέλω να βλέπω metro ui και metro εφαρμογές πουθενά. Ευτυχώς η Ms επιτρέπει το bootαρισμα κατευθείαν στο desktop. 1
ektor7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Έχοντας βάλει και το κανονικό start, γι αυτό και μόνο το λόγο θα παραμείνω στα 8.1 μέχρι να σταματήσουν να υποστηρίζονται. Δεν θέλω να βλέπω metro ui και metro εφαρμογές πουθενά. Ευτυχώς η Ms επιτρέπει το bootαρισμα κατευθείαν στο desktop. Πιστευω οτι τα windows 7 κανουν πολυ καλυτερη δουλεια γι'αυτο που ζητας! Και εχουν ακομη καιρο,οσο αφορα την υποστηριξη!
gkanel Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Με τα windows 10 πολύ πιθανό να δούμε ενσωμάτωση exe(desktop)εφαρμογών στο windows store ως μια ενιαία βαςη όλων των windows εφαρμογών/προγραμμάτων. http://www.anandtech.com/show/8705/windows-10-technical-preview-first-impressions-the-return-of-the-desktop/2 Sent from my iPad using Insomnia Να δω μετά πως θα μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιούν εφαρμογές από το θείο
gkanel Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Η apple ενοποίησε το λειτουργικό της mobile - desktop (από την αρχή του ios έδειξε της προθέσεις τις προκειμένου οι χρήστες να απολαμβάνουβ ένα επίπεδο εμπειρίας χρήσης) Δεν νομίζω οτι ισχύει αυτό. Υπάρχουν 2 λειτουργικά to iOS για ARM και το MAC OSX για Ιντελ x86 με διαφορετικό app runtime.
gkanel Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Νομίζω ότι βιώνω κάποιου είδους deja vu γιατί είμαι σίγουρος ότι έχουμε κάνει ακριβώς την ίδια συζήτηση πριν κάποια χρόνια. Από την στιγμή που μπορώ να έχω όλα τα αρχεία μου συγχρονισμενα στο cloud μπορώ να τα ανοίγω από όπου θέλω και με οποιαδήποτε εφαρμογή θελω. Επίσης πολύ απλά με το Gmail account μου έχω και όλες τις αντίστοιχες εφαρμογές συχρνονισμενες. Στα περί αδειών κτλ ήδη γίνεται πχ με τα προϊόντα της Norton σε Windows και Android άρα είναι θέμα εταιρίας και όχι OS. Από εκεί και πέρα βέβαια όταν η ίδια η MS δίνει το Office δωρεάν σε iOS και Android μια χαρά βολεύομαι κι εδώ που είμαι αν και το επαναλαμβάνω σοβαρή δουλειά δεν γίνεται από smartphones ακόμα κι αν έχουν την 6.4 οθόνη του Ultra μου. Για tablet κτλ βολεύομαι με το Acer W700 μου που τρέχει κανονικά Windows καθώς όπως ξέρεις τα RT δηλαδή τα αντίστοιχα WP για tablet αποδείχθηκαν η μεγαλύτερη χαζομάρα ever. Ενώ η MS με την ενοποίηση της έχει σαρώσει τον χώρο των κινητών και ταμπλετ και φαντάζομαι ότι κάποιοι βαθιά ξημερωμενοι όπως εσύ πλέον έχετε φτάσει σε άλλο επίπεδο παραγωγικοτητας. Όταν λοιπόν έρθει στην πράξη κάποια ενοποιηση που να έχει κάποιο ουσιαστικό όφελος για τον τελικό χρήστη δηλαδή για εμάς τους βαθιά νυχτωμένους τα ξαναλέμε. Προς το παρόν πάντως λέω να πάρω ότι δουλεύει και με βολεύει τώρα. Το ακούω αυτό που λές, αλλά ειλικρινά πες μου ποια άλλη εταιρεία έχει ήδη ενοποιήσει την mobile με την productivity/desktop πλατφόρμα ή έστω είναι τόσο κοντά όσο είναι η Microsoft. Αν θες να την κατηγορήσεις για κάτι κατηγόρησε την ότι πήγε πιο γρήγορα από τους χρήστες. Αν θυμάμαι καλά αυτό λέγεται "καινοτομία" που δεν αφομοιώνεται γρήγορα. Απόδειξη αυτού είναι ότι όλοι ακολουθήσαν τα σχεδάστικά πρότυπα του Flat Design αλλά με το μαλακό για να μην τρομάξουν την πελατιακή τους βάση. Αλλά ας το δούμε αναλυτικά από τη σκοπιά των εφαρμογών: Apple: - Desktop & Productivity Platform: MAC OSX (x86/64), Apps#: ~ 600k - Mobile: iOS (ARM), Apps#: ~1,3M Ενοποίηση: ΚΑΜΙΑ Google: - Mobile: Android (ARM, x86), Apps#: ~1,4M - Desktop & productivity: Ποιό??? - Ενοποίηση: Μέσω browser!!!!. Στην τελική όλα πλέον έχουν browser. Μέχρι και το ψυγείο μου. Και αν θέλεις να το μετρήσεις τότε: α) τα συγχαρητήρια πάνε στη Sun Microsystems (Oracle) που αφήνει να της κλέβουν τη Java. και β) Web Apps θεωρούνται αυτά που τρέχουν και offline και είναι responsive και όχι απλά websites. Microsoft: - Mobile: Windows Phone, Windows, Windows RT, Windows Embedded(ARM, x86/x64) : 500k - Desktop & Productivity: Windows (x86,x64): Προκαλώ οποιονδήποτε να τις μετρήσει - Ενοποίηση: -- 2 se 1 στα tablets, desktops, laptops, -- Ενοποίηση Dev Framework (Windows Runtime) μεταξύ tablet/desktop/phone/xbox/embedded κατα 95% με τη χρήση Universal Apps. Στο επόμενο release cycle αναμένεται να φτάσει το 100% -- Ενοποίηση των Stores -- Δυνατότητα επικοινωνίας Desktop Apps με Modern (Metro) Apps με class libraries Όσο για το τι σε βολεύει αυτό είναι γούστο σου και καπέλο σου. Αλλά επειδή το τι σε βολεύει είναι λίγο υποκειμενικό ασ' το αφήσουμε καλύτερα. Για παραγωγικότητα απλά αναρωτήσου τι σου λείπει από hardware σε όλες τις μη Windows πλατφόρμες, και αν δε σου λείπει πόσο το πληρώνεις παραπάνω σε σχέση με το συνιθισμένο Hardware. Επίσης σε ρωτάω ποια η σχέση του touch με το desktop στις παραγωγικές πλατφόρμες Apple και Google? Για περί gmail καταλαβαίνω πλήρως την ανάγκη σου αφού τα android δεν λειτουργούν αλλιώς. Πάντως σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δεις και το outlook.com αφού παίζει παντού σε όλες τις πλατφόρμες χωρίς περιορισμούς και αψεγάδιαστα και έχει και πραγματικά folders αντί για labels. Υπομονή σε λίγο θα έχεις και office. Ελπίζω να μην κούρασα με τη μεγάλη απάντηση gkanel
Grey Warden Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Πιστευω οτι τα windows 7 κανουν πολυ καλυτερη δουλεια γι'αυτο που ζητας! Και εχουν ακομη καιρο,οσο αφορα την υποστηριξη! Είμαι υπέρ των windows 8 για όσα έχουν under the hood. Στα 7 δύσκολα θα ξαναγυρνούσα. Άσε που τα 8.1 τα έχω αυθεντικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα