Προς το περιεχόμενο

Overclock i5- 4670k

KenJiNx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, αρχίζοντας κ εγώ το overclock λοιπόν.

Ακολούθησα τον οδηγό αυτόν, ανεβάζοντας το multiplier του 4670k από 34 σε 36, εμφανίζοντας αμέσως πρόβλημα θερμοκρασίας. 

Ενώ στο stock 34 multiplier η θερμοκρασία έφτανε τους 70 με το ζόρι μετά από μια ώρα stress με το AIDA64, μόλις το πήγα 35 και 36 η θερμοκρασία έφτασε τους 84  στον core#1. Όλες οι άλλες ρυθμίσεις είναι default. 

Να θεωρήσω πως δεν υπάρχει πρόβλημα γενικότερο και εγώ κάνω κάτι λάθος ή την πάτησα ? Η ψύκτρα είναι η hyper evo 212 με τον έναν μανήσιο ανεμιστήρα επάνω. Το υπόλοιπο σύστημα φαίνεται στην υπογραφή μου..

Βοήθεια! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί η ψύκτρα να μην είναι top class, αλλά και πάλι δεν δικαιολογούνται τέτοιες θερμοκρασίες για τόσο χαμηλό και πρόωρο overclock.

Μια πρώτη σκέψη που μπορώ να κάνω είναι ότι με όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις στο default, η μητρική σου ανεβάζει πολύ ρεύμα όταν πειράζεις τον multiplier. Άνοιξε το cpu z την ώρα που τρέχεις stress test και δες που πάει το Vcore όταν είσαι σε default ρολόγια και όταν είσαι σε overclock.

Προσπάθησε να βάλεις ρεύμα χειροκίνητα και μην το αφήνεις στο auto γιατί κάνει ότι θέλει μόνο του.

Πράγματι το +14C (αν μετράς σωστά) είναι μεγάλη διαφορά για αυτό που περιγράφεις. Μάλλον κάποια τάση στο auto στην κάνει την δουλειά.

Έχω μπερδευτεί λίγο με το voltage (Vcore) και με το BIOS.

Εδώ είναι οι ρυθμίσεις μου στο BIOS, το σωστό Vcore που πρέπει να πειράξω είναι πιο? εκεί που λέει CPU Vcore voltage mode τι βάζω..

Με πάτημα μέσα στην εικόνα ανοίγει καλύτερη..

post-142662-0-96123100-1416160105_thumb.jpg

Έτρεξα και το prime95 για 23 tests, το οποίο δεν ανέβασε μέχρι τα 84 τον επεξεργαστή όμως.

Με το linx που ξαναδοκίμασα, έφτασε πάλι στους 82.. απ' τα πρώτα κ όλας δευτερόλεπτα..

Εντωμεταξύ το άλλο που με παραξενεύει είναι πως όταν τρέχω το linx η θερμοκρασία όλων των cores, ανεβοκατεβαίνουν απ τα 45 στα 80 σταθερά κάθε 4 δευτερόλεπτα.

Επίσης γιατί το CPU-Z λέει ότι έχει 0.864 Vcore με το prime95 και 0.888 με το linx???

Εδώ με το linx

post-142662-0-16605100-1416161736_thumb.jpg

και εδώ με το prime95

post-142662-0-49670400-1416161848_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες θα χρειαστώ μια μικρή βοήθεια εδώ πέρα.. :)))

Το βασικό μου πρόβλημα είναι η θερμοκρασία, δεν δικαιολογούντε σίγουρα 80 βαθμοί απλά με ανέβασμα του multiplier στο 36 (απο 34).

Τι άλλο μπορεί να φταίει εκτός απ' την τοποθέτηση της ψύκτρας που θα δοκιμάσω να ξανακάνω μέσα στο ΣΚ ?

Οι υπόλοιπες θερμοκρασίες του κουτιού είναι under control..

CPU = idle 33

GPU = idle 40 (20% τα fans)

5 HDD's = 29-31 

Επεξ/σία από KenJiNx

Θα κάνω κάποια τεστ και θα γράψω τα αποτελέσματα..

Η ψύκτρα βγήκε και ξαναμπήκε ολόσωστα.. Άλλαξα και πάστα, αλλά και την πρώτη φορά είχε μπει πολύ καλά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...