mary Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Ένα αγόρι από το Coventry στην Αγγλία είναι ο μικρότερος ειδικός σε υπολογιστές στον κόσμο. Ο Ayan Qureshi είναι ένας Microsoft Certified Professional αφού πέρασε τις σχετικές εξετάσεις όταν ήταν μόλις 5 χρονών.Σήμερα, ο Ayan που είναι 6 χρονών, και ο πατέρας του οποίου είναι σύμβουλος σε θέματα IT έχει δημιουργήσει το δικό του δίκτυο υπολογιστών στο σπίτι. Ο πατέρας του μικρού Ayan, ο οποίος τον μύησε στους υπολογιστές από την ηλικία των τριών ετών, είναι όπως αναφέραμε σύμβουλος πληροφορικής ενώ η μητέρα του εκπαιδεύεται αυτή την περίοδο στην γενική ιατρική. Μετακόμισαν στην Αγγλία από το Πακιστάν το 2009. Ο πατέρας παρατήρησε πως το παιδί ρουφούσε τις πληροφορίες σαν σφουγγάρι παίζοντας στους παλιούς του υπολογιστές για να καταλάβει τα διάφορα εξαρτήματα τους όπως τους σκληρούς δίσκους ή τις μητρικές και κάθε μέρα του έδινε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες. Σήμερα ο Ayan περνάει περίπου 2 ώρες τη μέρα μπροστά σε υπολογιστές μαθαίνοντας τα λειτουργικά συστήματα και εγκαθιστώντας προγράμματα στο δικό του δίκτυο υπολογιστών που έχει στήσει μέσα στο σπίτι του. Την ημέρα των εξετάσεων και όταν ο Ayan κατέφθασε στο εξεταστικό κέντρο της Microsoft, οι επιτηρητές ανησήχησαν πως ήταν πολύ μικρός για να πάρει μέρος σε τέτοιες εξετάσεις αλλά ο πατέρας του διαβεβαίωσε τους υπεύθυνους πως μπορεί να τα καταφέρει. Σε συνέντευξή του BBC σχετικά με τη δυσκολία των εξετάσεων, ο μικρός Ayan απάντησε πως ήταν δύσκολες αλλά ευχάριστες και ελπίζει μια μέρα να φτιάξει τη δική του εταιρεία με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο όπου διαμένει τώρα, και μια μικρή πολιτεία η οποία θα ονομάζεται E-Valley αντίστοιχη της Silicon Valley στην Αμερική. Site: BBC
z@xos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Και MCP να μην ήταν μοιάζει με τον Gates. Έχουν το ίδιο μισο-χαμόγελο! PS Τον μισώ!!!
hackerW32 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 θυμαμε την πρωτη φορα που εβαλα gpu (η οποια ειχε χαλασει και μου την ειχε δωσει ο τεχνικος στο χερι) μεσα στο pc μου, ετσι απο περιέργεια, ειπα, και εαν εχει φτιαξει; και ομως δουλεψε. 6η δημοτικού. και νόμιζα πως αρχισα πολυ νωρις να πιανω hardware, και τωρα ειδα αυτον τον πιτσιρικα. αν παω στην μανα μου να μαθω υπολογιστες, αντε ενα 5% να πιασει, ο αδελφος μου (13) θα πιασει το 90% σφουγγάρια απλα. οταν ειδα τον αδελφο μου στο WarioWare D.I.Y. να φτιαγνει minigames τρελαθηκα. 2
Δημοφιλής ανάρτηση hakunamatata Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 εχει καταντησει λιγο αστειο αυτο με τα παιδακια που δε μπορουν να κατουρησουν μονα τους αλλα ειναι διανοιες σε υπολογιστες και δε ξερω και εγω τι αλλο... ο εγκεφαλος σε αυτες τις ηλικιες απλα δεν ειναι εγκεφαλος αναπτυγμενος, συνεπως δε μπορει να κατανοησει πολλα πραγματα...λοιπον τωρα το να λενε οτι περασε σε τεστ που αλλοι δινουν μετα το πανεπιστημιο, ειναι το λιγοτερο αστειο... διαφημιστικο κολπο οπως ολα τα αντιστοιχα 5χρονα ''διανοιες'' 33
Kostasspil Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Πολύ εύκολες τις έχουν κάνει πια αυτές τις εξετάσεις. 7
Sellers Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Θα συμφωνήσω με τον hakunamatata. Μπορεί το παιδί να έχει τάση προς τους υπολογιστές, και όντως να γνωρίζει περισσότερα απο παιδιά της ηλικίας του, αλλά το ''περασε τεστ που αλλοι δινουν μετα το πανεπιστημιο'' είναι γελοίο σε πολλά και διαφορετικά levels. 2
hakunamatata Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 γενικα τα παιδακια εχουν την ταση να ακολουθουν το περιβαλλον στο οποιο βρισκονται...οποτε με καποιον απο την οικογενεια (πατερασ ισως) που εχει σχεση με υπολογιστες, και φυσικα με το καταλληλο δασκαλεμα το παιδι θα μαθει (απο καποιον αλλον) πως να χειριζεται hardware, πως να συνδεει καλωδια, πως να επεμβαινει σε εναν υπολογιστη μεσα, πραγματα δηλαδη που δεν απαιτουν κανενα βαθμο εφυιας... σαν το παιδακι εδω στην ελλαδα που εφτιαξε δικο του 3d printer, αλλα το γραφειο που του πηραν τη συνεντευξη απο το σπιτι του εμοιαζε με το γραφει του davinci και ο πατερας του, ολως τυχαιως ηταν ηλεκτρολογος μηχανικος... κοινος και εν τελει, μη ψαρωνετε με τετοιες ειδησεις... 12
badweed Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 αμα ηταν κοριτσακι μπορει να του βαζανε ψευτικα βυζια και κωλομερια και να το βαζανε να τραγουδαει σαν την γκαγκα . για να κερδισει καποιον ασημαντο διαγωνισμο που βαραινει την γονικη ματαιοδοξια . αφηστε τα παιδια να παιζουν με αλλα παιδια . ειναι το μονο αξιο που μπορειτε να προσφερετε ! 9
defacer Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 πραγματα δηλαδη που δεν απαιτουν κανενα βαθμο εφυιας... Γενικά θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά κάποια στιγμή υπάρχει ένα ασαφές όριο που χωρίζει το "απαιτεί ευφυία" από το δεν απαιτεί. Για παράδειγμα θα μπορούσα να κάνω το argument πως ο προγραμματισμός, τουλάχιστον σε επίπεδο αρχαρίου, δεν απαιτεί ευφυία: αρκεί να διαβάσεις π.χ. το τάδε manual/tutorial και μετά να κάνεις μόνος σου αυτά που λέει μέσα (βάλε μια for να διαβάζει τα νούμερα και δυο if για να βρεις το δεύτερο μεγαλύτερο και πασπάλισε με μερικές μεταβλητές). Όμως δε νομίζω ότι αυτό θα ήταν αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας. Ένα άλλο παράδειγμα που θα μπορούσα να φέρω είναι το σκάκι: δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει κάποιο 5χρονο να κερδίζει αβέρτα ερασιτέχνες ενήλικες, αλλά σίγουρα δεν είναι ότι οι ενήλικες δεν ξέρουν πώς κινούνται τα κομμάτια. Σίγουρα χρειάζονται απαραίτητα κάποιες γνώσεις (αποστήθιση) το οποίο δεν είναι πρόβλημα για ένα αποφασισμένο παιδάκι. Αλλά επίσης χρειάζεται και κάποια ικανότητα σύνθεσης και αφηρημένης σκέψης, η οποία παρόλο που δεν ξέρω αν θα έπρεπε να την εξισώνουμε με την ευφυία εντούτοις συναντάται στην πράξη σε άτομα που θεωρούνται ευφυή. Τώρα για το γελοίο της υπόθεσης (και άλλων αντίστοιχων υποθέσεων) με τα πανεπιστήμια κλπ κλπ δεν έχω να πω τίποτα. 2
xatzis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Κοίτα να δεις έχει ένα κάρο sever να μαθαίνει και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και εγώ έστησα προχτές ένα NAS και χάρηκα.. 5
hakunamatata Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 @defacer ευφυια εννοουμε να μην εισαι ανωτερος σε σχεση με το μεσο ορο...προφανως και μιλαμε σε υγιεις ανθρωπους και οχι με νοητικα προβληματα... οποτε ακομα και αυτο που λες για τον προγραμματισμο, μπορεις σχετικα ευκολα, και εσυ και ο καθενας να μαθει ενα 5χρονο τα βασικα του προγραμματισμου, και πως να φτιαξει απλα προγραμματα...πως να κανει ενα σκαν ενα πριντ η να τρεξει ενα βροχο... το 5χρονο θα μαθει αυτα τα πολυ βασικα να τα κανει πιο γρηγορα και να τα αφομοιωσει πιο ευκολα απο εναν ενηλικα, γιατι απλα εχει εναν εγκεφαλο ο οποιος παροτι υποαναπτυκτος και αργος, ειναι στη φαση που ειναι εντελως κενος, αφομοιωνει πολλα πραγματα σε αυτη την πρωιμη φαση πολυ ευκολα και επισης μαθαινει πολυ ευκολα...και φυσικα οταν ενα 3χρονο αρχιζει να μαθαινει μιια πολυπλοκη γλωσσα σε αυτη την ηλικια, προφανως και στα 5 θα ειναι σε θεση να μαθει παρα πολυ απλα πραγματα που αθ τον δασκαλεψεις να μαθει...να μαθει ομως, οχι να κατανοησει και να τα παει ενα βημα παραπερα...γιατι δεν εχει φτασει ακομα το μυαλο του στο επιπεδο που πρεπει...ομοιως και με το σκακι, ενα παιδακι 10 χρονων που θα εχει παιξει 100 παιχνιδια, για τους παραπανω λογους θα εχει το πλεονεκτημα σε σχεση με εναν ενηλικα που εχει παιξει και αυτος 100 παιχνιδια 1
EuphangeL Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 εχει καταντησει λιγο αστειο αυτο με τα παιδακια που δε μπορουν να κατουρησουν μονα τους αλλα ειναι διανοιες σε υπολογιστες και δε ξερω και εγω τι αλλο... ο εγκεφαλος σε αυτες τις ηλικιες απλα δεν ειναι εγκεφαλος αναπτυγμενος, συνεπως δε μπορει να κατανοησει πολλα πραγματα...λοιπον τωρα το να λενε οτι περασε σε τεστ που αλλοι δινουν μετα το πανεπιστημιο, ειναι το λιγοτερο αστειο... διαφημιστικο κολπο οπως ολα τα αντιστοιχα 5χρονα ''διανοιες'' U jelly bro? 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα