Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Υπάρχουν στάνταρ τιμές που θα έπρεπε να έχει το λαπτοπ οι οποίες χαρακτηρίζονται φυσιολογικές?

Ας πούμε σε κατάσταση αδράνειας, αν κάνω την μέτρηση, τι τιμές θα πρέπει να πάρω ώστε να καταλάβω ότι όλα είναι οκ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αναλογα το λαπτοπ, και τι gpu και cpu και συστημα ψυξης φοραει…..

Σε καθε λαπτοπ υπαρχουν διαφορετικες τιμες θερμοκρασιας.

Δημοσ.

Μάλιστα, thanks!

Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει απάντηση σε αυτό που θα ρωτήσω, αλλά πως μπορείς να κρίνεις, πότε μια θερμοκρασία ανέβηκε με βάση τα παραπάνω?

Εκτός από την απόδοση του (αν κολλάει π.χ.)

Δημοσ.

Πιστευω θερμοκρασιες πανω απο 70-80 βαθμους δεν ειναι και οι καλυτερες για τα λαπτοπ...

Αμα παραμενουν σε αυτα τα επιπεδα οι θερμοκρασιες (πανω απο 80 βαθμους) το λαπτοπ ''χανει'' ζωη….. 

Πχ, εκει που θα σου κρατουσε 3 χρονια με νορμαλ θερμοκρασιες 30-50 βαθμους, θα σου κρατησει 2 περιπου….

Δημοσ.

Πιστεύω οτι 50 βαθμοί ειναι μέσα στα όρια για ενα laptop με φυσιολογική χρήση και αν ειναι και παλιό γενικά όμως και μεγαλύτερες θερμοκρασίες δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση αφού τα laptop λόγω του συστήματος ψύξης τους ειναι πιο ζεστά σε σχέση με τα desktop , για αυτο καλο ειναι μια φορά τον χρόνο το λιγότερο να του ρίχνουμε ενα καθάρισμα

• Like 1
Δημοσ.

για να μην ανοίγω άλλο θέμα να ρωτήσω εδώ ! ένας φίλος έχει ένα hp dv5 το δούλευε για πολλές μέρες στο 85-90 με απλή χρήση internet skype του είπα επειγόντως καθάρισμα και το πήγε! το που δεν ξέρω! τώρα έχει idle 50-55 και με κάποιο παιχνίδι flash 70-75 πάλι υψηλές δεν είναι ??? η επειδή δούλευε πολύ καιρό σε 85-90 έκανε κάποια ζημιά ? συν το ανεμιστηράκι του κάνει θόρυβο και πριν το καθάρισμα να φταίει και αυτό ?

Δημοσ.

εγώ περίμενα να έχει 40 +- μετά το καθάρισμα , ευχαριστώ!

Δημοσ.

Γεια σας.

Υπάρχουν στάνταρ τιμές που θα έπρεπε να έχει το λαπτοπ οι οποίες χαρακτηρίζονται φυσιολογικές?

Ας πούμε σε κατάσταση αδράνειας, αν κάνω την μέτρηση, τι τιμές θα πρέπει να πάρω ώστε να καταλάβω ότι όλα είναι οκ?

Ευχαριστώ.

Standards δεν υπάρχουν.

Ο κανόνας όμως είναι ότι κάνοντας κάποιο stress test, η μέγιστη θερμοκρασία θα πρέπει να είναι (στην χειρότερη περίπτωση) 10 τουλάχιστον βαθμούς χαμηλότερη από την μέγιστη επιτρεπόμενη που δίνει ο κατασκευαστής της CPU.

Ένας δείκτης της αποτελεσματικότητας του συστήματος ψύξης του laptop σου είναι επίσης το ότι σε idle λειτουργία, η θερμοκρασία της CPU δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10 με 15 βαθμούς από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

• Like 1
Δημοσ.

για να μην ανοίγω άλλο θέμα να ρωτήσω εδώ ! ένας φίλος έχει ένα hp dv5 το δούλευε για πολλές μέρες στο 85-90 με απλή χρήση internet skype του είπα επειγόντως καθάρισμα και το πήγε! το που δεν ξέρω! τώρα έχει idle 50-55 και με κάποιο παιχνίδι flash 70-75 πάλι υψηλές δεν είναι ??? η επειδή δούλευε πολύ καιρό σε 85-90 έκανε κάποια ζημιά ? συν το ανεμιστηράκι του κάνει θόρυβο και πριν το καθάρισμα να φταίει και αυτό ?

Οι μετρήσεις αυτές είναι υποκειμενικές.

Αν θέλεις να αξιολογήσεις αντικειμενικά την θερμική συμπεριφορά ενός laptop, πρέπει να κάνεις thermal stress test.

Εγώ χρησιμοποιώ το OCCT:

http://www.ocbase.com/index.php/download

Τα αποτελέσματα του test είναι γραφήματα αυτής της μορφής:

post-294072-0-16956000-1416239811_thumb.png

Δημοσ.

Και για να δω αν οι τιμές είναι ανεβασμένες θα μπω στον κατασκευαστή για να δω τι τιμες προτείνει?

Φυσικά και θα το κάνεις αυτό.

Διαφορετικά πως θα γνωρίζεις αν οι θερμοκρασίες είναι μέσα στα προδιαγραφόμενα όρια?

Το ανώτατο όριο στον δικό μου επεξεργαστή π.χ. είναι 105 βαθμοί.

Άρα ξέρω ότι όσο είμαι κάτω από τους 105-15=90 βαθμούς περίπου, είμαι εντός των προδιαγραφομένων ορίων.

post-294072-0-43272000-1416245856_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...