vivaki5 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Γεια σας! Μετα απο πολύ καιρό που φλερτάρω τα μηχανήματα της Apple ήρθε η ώρα να αποκτήσω και εγω το δικό μου μηλαρακι! Αυτή τη στιγμή ειμαι κάτοχος ενός laptop της hp το οποίο τρέχει τα windows 8.1 το εχω περιπου 5 χρονια και εχει 17" οθόνη. Αφού λοιπόν κοιτάζω για αρκετό καιρό τα μοντέλα των Mac που υπάρχουν εχω μερικούς προβληματισμούς πριν κανω τη μεγάλη κίνηση της αγοράς. Ο πρώτος προβληματισμός ειναι για το ποιο μέγεθος οθόνης να διαλέξω. Αρχικά κοίταζα τα μοντέλα των 13" αλλα σκέφτηκα πως όντας συνηθισμένη σε laptop 17" θα μου φανούν πολύ μικρά και δεν θα με βολέψουν.Λετε όντως να συμβεί αυτο; Στη συνεχεια κοιτάζοντας τα μοντέλα των 15" πρόσεξα οτι το ακριβό μοντέλο γράφει οτι εχει καρτα γραφικών της nvidia ενώ το άλλο το πιο φθηνό δεν λέει τι καρτα γραφικών εχει! Υπάρχει λόγος να προτιμήσω αυτο με την καρτα γραφικών της nvidia? Η χρήση που κανω γενικά δεν ειναι πολύ απαιτητική προς το παρόν (δεν ξερω αν θα χρειαστεί να κανω κάτι πιο απαιτητικό στο μέλλον). Πανω κατω τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ για τα παρακάτω: 1)Facebook και γενικά σερφάρισμα 2)παρακολούθηση ταινιών 3)μουσική 4)δημιουργία παρουσιάσεων και αρχείων κειμένου 5)άντε και κανενα παιχνιδάκι που και που αλλα οχι τίποτα φοβερά βαρύ! Μιλώντας πάντα για τα μοντέλα pro με retina και με βάση αυτά που σας εχω γράψει παραπάνω ποιο θα προτείνατε ως ήδη κάτοχοι μηχανημάτων της Apple; Και θα προτείνατε να βάλω τίποτα συμπληρωματικό απο αυτά τα οποια προτείνει το site της Apple κατω απο τους υπολογιστές (π.χ. Σκληρούς δίσκους,μνήμη ram, τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που κανεις back up). Τέλος θα ήθελα να αναφέρω πως το ήδη υπάρχον laptop σκοπεύω (τουλάχιστον στην αρχή) να το χρησιμοποιώ συμπληρωματικά και να μην το βάλω εντελώς στην άκρη. Ευχαριστω πολύ για τη βοήθεια σας!
Unabomber Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Το 1,2,3,4,5 τα κανεις και απο το κινητο πλεον, δεν βρισκω τον λογο να δωσεις τοσα χρηματα για να κανεις αυτα τα απλα πραγματακια…. που τα κανεις και σε νετμπουκ….. tip: Δεν ειμαι hater τoυ μηλου. ( εχω στην κατοχη μου αρκετα μηλα)
ozelot Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Κατά τη γνώμη μου με ένα MacBook Air / 8GB RAM, θα απολαύσεις την μετάβαση στον κόσμο των Mac computers. 2
vivaki5 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Unabomber Ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου αλλα αυτο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή ειναι να καταλήξω σε ενα μοντέλο!Γνωριζω οτι αυτά τα οποια κανω μέσω του υπολογιστή μπορούν να γίνουν και απο άλλες smart συσκευές και ως χρήστης iphone και iPad πολλα απο αυτά τα κανω ήδη απο αυτές τις συσκευές! Ozelot η αλήθεια ειναι οτι πέρασε απο το μυαλό μου και το MacBook air αλλα επειδή σύντομα σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό θα ήθελα μια πιο ολοκληρωμένη λύση (οχι οτι το MacBook air δεν ειναι καλο μην με παρεξηγήσετε) αλλα το βάρος του MacBook pro δεν ειναι περιορισμός για εμένα (εδώ κουβαλούσα Laptop 17αρι το οποίο ηταν αρκετα βαρύ). Ακόμη θεωρώ οτι σε βάθος χρόνου το Mac (οποίο και αν ειναι αυτο) θα γίνει ο κύριος υπολογιστής μου οποτε επειδή δεν σκοπεύω να το αλλάξω σε σύντομο χρονικό διάστημα απο τότε που θα το πάρω θελω να με καλύπτει απο άποψη χαρακτηριστικών για αρκετα χρονια! 1
tsiklislol Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα , Σαν κάτοχος μακ απο το 2008 του macbook 13'και γω φέτος ήθελα να πάρω ένα καινούργιο μακ. Πιστεψέ με όταν σου λέω οτι το καλύτερο μοντέλο για αυτά που λές εκτός από την σειρά των μακ αιρ ειναι το macbook pro 13' retina 8/16gb ram 256 ssd η οθόνη δεν σε περιορίζει σε τίποτα και είναι το πίο βολικό μέγεθος για λάπτοπ κατά την αποψή μου. Επειδή και γώ την ίδια χρήση με σένα κάνω πάνω κάτω , το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πόλυ βολικό και ελαφρή και η μπαταρία άπαιχτη. Ελπίζω να βοήθησα . 1
mistr4l Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Έχε υπ'όψιν σου πως το 4 (παρουσιάσεις, word κλπ) θ'αναγκαστείς να τα κάνεις είτε σε περιβάλλον Windows είτε σε open source γιατί το Office mac είναι για κλάματα για να μην αναφερθώ στις ασυμβατότητες όταν παρουσιάσεις κάτι σε υπολογιστή με windows. Ως προς τα μοντέλα εγώ θα σου πρότεινα 15' για να βρεις το ενδιάμεσο μεταξύ 17 (το θεωρώ μεγάλο) και 13 (το θεωρώ μικρό). Προσωπικά, θεωρώ πως σε laptop 15 ίντσες είναι ό,τι καλύτερο. Βέβαια, αυτά είναι η προσωπική μου γνώμη, δεν σημαίνει πως είναι και σωστό για σένα. Μία λύση είναι να πας σε κάποιο applestore (ή public klp) και να τα δεις από κοντά. Σίγουρα πάντως μετά την 17άρα θα σου φαίνεται πιο μικρό ό,τι και να πάρεις αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα. Το επόμενο θέμα είναι το χρηματικό το οποίο δεν αναφέρεις. Υπάρχει η άνεση να πάρεις όποιο σου αρέσει ή αν μπορείς να περιοριστείς χρηματικά (και να σου μείνει και τπτ στην άκρη) δεν έχεις θέμα? Σχετικά με τα συγκεκριμένα μοντέλα θ'αποφύγω να σου απαντήσω ποιο να προτιμήσεις καθώς δεν τα θυμάμαι καλά. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι πως πλέον τα μοντέλα δεν αναβαθμίζονται, οπότε ασχέτως αν είσαι απαιτητική στη δουλειά σου ή όχι, καλό θα ήταν να προτιμήσεις SSD και 16Gb RAM. Αυτά
calenter2003 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα , Σαν κάτοχος μακ απο το 2008 του macbook 13'και γω φέτος ήθελα να πάρω ένα καινούργιο μακ. Πιστεψέ με όταν σου λέω οτι το καλύτερο μοντέλο για αυτά που λές εκτός από την σειρά των μακ αιρ ειναι το macbook pro 13' retina 8/16gb ram 256 ssd η οθόνη δεν σε περιορίζει σε τίποτα και είναι το πίο βολικό μέγεθος για λάπτοπ κατά την αποψή μου. Επειδή και γώ την ίδια χρήση με σένα κάνω πάνω κάτω , το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πόλυ βολικό και ελαφρή και η μπαταρία άπαιχτη. Ελπίζω να βοήθησα . To macbook pro 13' retina 8 gb ram 256 ssd είναι όντως η καλύτερη λύση με βάση τις ανάγκες που αναφέρεις. Πληροφοριακά αναβαθμίζεται ο SSD όχι όμως η μνήμη δες www.macsales.com
vivaki5 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Πρώτα απο ολα να σας ευχαριστήσω πολύ για τις απαντήσεις σας! Τελικα καταλήγω προς το μοντέλο των 15" διότι πιστεύω οτι το μοντέλο των 13" θα μου φανεί πολύ μικρό δεδομένου οτι κανω την μετάβαση απο laptop 17"! Απο τα 2 μοντέλα 15" που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό δεν εχω καταλήξει ακόμα σε ποιο απο τα 2 θα πάω! Ουσιαστικά νομίζω οτι η κύρια διαφορά τους ειναι στο επεξεργαστή και στην καρτα γραφικών που οπως εχω γράψει και παραπάνω το ενα λέει οτι εχει καρτα γραφικών της nvidia ενώ το άλλο δεν γράφει τι εχει!Οσο για το οικονομικό θέμα δεν εχω καποιο περιορισμό...κοινώς οχι οτι ειμαι πάμπλουτη αλλα εχω μαζέψει τα χρήματα για το πιο ακριβό μοντέλο των 15" αλλα δεν βρίσκω τον λόγο να πάρω αυτο αν πρόκειται να καλύψει τις απαιτήσεις μου ενα μοντέλο Mac χαμηλότερων χαρακτηριστικών!Τελος προτιμώ αν τελικα με καλύπτει το φθηνότερο μοντέλο των 15" να δώσω τα χρήματα που θα μου περισσέψουν σε αλλα πράγματα οπως AppleCare, airport time capsule ή ενα Apple usb SuperDrive! Οποιαδήποτε άλλη γνώμη σας σχετικά με το σε ποιο μοντέλο θα καταλήξω ειναι καλοδεχούμενη!
paylidis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Έχε υπ'όψιν σου πως το 4 (παρουσιάσεις, word κλπ) θ'αναγκαστείς να τα κάνεις είτε σε περιβάλλον Windows είτε σε open source γιατί το Office mac είναι για κλάματα για να μην αναφερθώ στις ασυμβατότητες όταν παρουσιάσεις κάτι σε υπολογιστή με windows. ΑΑΑΑαα; εδω και 2 χρόνια χρησιμοποιώ τα MS Office 2011 (mac version) και δεν ειχα ποτε πρόβλημα...! Στη φιλη που ρωτάει και εγω θα προτείνω το air >8gb ram και θα ειναι κομπλε!
CarbonFibre Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Το πιο ακριβό 15αρι αξίζει αν παίζεις βαριά παιχνίδια επειδή έχει και ξεχωριστή κάρτα γραφικών ή και λόγω διπλάσιας χωρητικότητας του ssd. Ο λίγο πιο γρήγορος επεξεργαστής για μένα δεν έχει σημασία. H χρηματική διαφορά τους είναι 350-450€. Κοιτάς τις ανάγκες σου και αποφασίζεις.
vivaki5 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Το πιο ακριβό 15αρι αξίζει αν παίζεις βαριά παιχνίδια επειδή έχει και ξεχωριστή κάρτα γραφικών ή και λόγω διπλάσιας χωρητικότητας του ssd. CarbonFibre σε Ευχαριστω για την διευκρίνιση σου σχετικά με την καρτα γραφικών. Η αλήθεια ειναι οτι βαριά παιχνίδια δεν παίζω και αν αποφασίσω να παίξω ενα παιχνίδι μια φορα στα χίλια χρονια δεν νομίζω να τον γονατίςω τον υπολογιστή. Οποτε μάλλον καταλήγω στο <<φθηνό>> μοντέλο των 15". Ως προς τις άλλες συσκευές - παροχές που προτείνω (AppleCare , time capsule, usb SuperDrive) ποια θεωρείς πως ειναι η πιο σημαντική - χρήσιμη? γιατί το να τις πάρω όλες ειναι αδύνατον (δεν με παίρνει οικονομικά).
CarbonFibre Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Αν αγοράζεις από Ευρώπη ο mac έχει 2 χρόνια εγγύηση οπότε το applecare σου δίνει μόνο ένα ακόμα χρόνο. Για 350 ευρώ που ζητάνε για μένα δεν αξίζει. Usb superdrive δεν έχω προσωπικά ανάγκη γιατί δεν χρησιμοποιώ πλέον cd/dvd αλλά αυτό είναι θέμα χρήστη. Το time capsule θα προτιμούσα αν δεν είχα άλλον εξωτερικό δίσκο για τα back up μου και για αποθήκευση. Εαν είχα άλλο εξωτερικό θα έκανα ένα ταξιδάκι με τα λεφτά!
vivaki5 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Αν αγοράζεις από Ευρώπη ο mac έχει 2 χρόνια εγγύηση οπότε το applecare σου δίνει μόνο ένα ακόμα χρόνο. Κατα 99% δεν θα αγοράσω απο Ευρώπη! Σε Ευχαριστω και πάλι για την απάντηση σου!
mistr4l Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 εδω και 2 χρόνια χρησιμοποιώ τα MS Office 2011 (mac version) και δεν ειχα ποτε πρόβλημα...! Στη φιλη που ρωτάει και εγω θα προτείνω το air >8gb ram και θα ειναι κομπλε! Η ασυμβατότητα του MS OFFICE σε περιβάλλον mac os είναι κάτι δεδομένο και αν ανατρέξεις στο διαδίκτυο θα το βρεις παντού μπροστά σου. Μάλιστα, πριν κανά μήνα ανακοιώθηκε (μην με βάζεις να ψάχνω και λινκ τώρα) πως η MS ετοιμάζει νέα έκδοση που ν'αντιμετωπίζει τα προβλήματα αυτά. Το σημαντικότερο πρόβλημα το έχω σε power point, όπου όταν τρέχω το ίδιο αρχείο σε windows η παρουσίαση βγαίνει όπως να 'ναι. Παραπέρα, από προσωπική μου χρήση, γενικότερα το MS OFFICE mac 2011 είναι πολύ πιο αργό σε σχέση με αυτό των Windows. Τώρα τί να σου πω. Ηπερίπτωσή σου πραγματικά με εκπλήσει πάντως, όπου δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα... @vivaki5 1. 300$ για time capsule?? Πάρε έναν σκληρό στο 1/3 της τιμής και κάνε δουλειά σου. 2. Super Drive?? Εδώ εμείς τα βγάζουμε, εσύ θες ν'αγοράσεις? Δεν υπάρχει λόγος αλλά ακόμα κι αν το χρειάζεσαι, γιατί να χρυσοπληρώσεις το μηλαράκι?? 3. Apple care? Εξαρτάται πόση εγγύηση σου δίνουν με την αγορά. 3 χρόνια εγγύηση δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. 4. Ξαναγράφω. Ό,τι και να πάρεις, να σιγουρευτείς πως έχει 16Gb RAM και SSD σκληρό. Καλές αγορές! 1
calenter2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 1.Για το Office δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει καλά το power point.Προσωπικά αν κ έχω office 2008 δεν τα δουλευω κ χρησιμοποιω pages.Εναλλακτικά υπάρχει το keynote της apple. 2.Αν δεν έχεις σταθερό με μεγάλη οθόνη κ δούλευες φορητό στις 17 ιντσες προτίμησε το 15η mac. Θα είναι πιο κοντά σε ότι εχεις συνηθίσει. 3.Για το time capsule(είχα κ το πούλησα)νομίζω ότι μετά το icloud είναι περιττό. Το dvd drive αντίθετα έναι ενίοτε χρήσιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα